Gereksiz toplum baskısı yüzünden oluşan düşünceler...

Kesinlikle toplum yüzünden evlenilmez size harfi harfine katılıyorum. Bunun ben de çok iyi farkındayım. İnsan hazır olduğu ve kendini iyi hissettiği zaman evlenmeli bunu da biliyorum. Çoğu zaman aklımı ve mantığımı korusam da bu toplum beni çok yoruyor gerçekten... Sizin adınıza da çok sevindim ayrıca. Ben de nişan arifesinden dönmüştüm. Allah sizi, beni ve isteyen herkesi daha iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.
Amin diyorum ve ekliyorum, henüz gerçekten gencsin boşver evliliği huzurun yerindemi ailenle iyimisin senn ona bak işin olsun kazancın olsun istediğini yap gormedigin yerleri gör kendini Keşfet hicbirseyde aklın kalmasin dilediğince Eğlen kendi parani kendin kazan kimseye hesap verme.. Bak evlenmedim ama çevremde görüyorum evlilik gerçekten çok matah bişi değil ...

Elalemin lafına baksak zamaninda okuyamazdim, çünkü "kız cocuk okumaz", evlenir" deniliyordu. Elalem ne bilir? Bende okudum ve calistim. Kendimi geliştirdim. Esimle 30.yasinda tanisip, 31 yasinda evlendim. Söyliyim ona yaşlı evlenmisiz :KK70: önemli olan senin kendi hayatinla mutlu ve mesut olman. Kendi hayatin güzel ve dengeliyse ona göre iyi ve saglam. Bir evlilik yapma ihtimalin cok. Daha yüksek bana göre

“Kendi hayatin güzel ve dengeliyse ona göre iyi ve saglam. Bir evlilik yapma ihtimalin cok. Daha yüksek bana göre” bu sözünüze harfi harfine katılıyorum. Bir nevi ne ekersen onu biçersin misali. İnsan kendisi nasılsa bir benzerini kendine çeker buna da kesinlikle inanıyorum. Böyle saçma sapan kalıpların beni ve diğer kadınları etki altına almasını asla istemiyorum gerçekten ya. :(

Internet dedigin yer eksi sozlukse ciddiye alma cunku onlar 175 alti erkekler yasamasin tarzi basliklar da aciyorlar. Bu hayata bir kez geliniyor evlilik hayat gayesi olmamali
Ya evet orası ve birkaç yer daha. Keşke azalarak bitse böyle yerler. İnsanın siniriyle oynuyorlar. Mantıklı düşünsem de insanın siniri zıplıyor gerçekten. Ve evet, seni dinledimmm. :)))

İnternette okuyorum derken ekşi sözlüğü kastediyorsunuz zannediyorum. Orası dev bir kaybedenler kulübü hanımefendi. Ben yıllardır yazarım orada, o sözde 26lık kadınları beğenmeyen, 1.90 boyunda, Koç'tan doktoralı, 18 dil bilen arkadaşların gerçek yüzünü anlata anlata bitiremem. Kadın olduğumu belli eden herhangi bir entry girdiğimde öyle mesajlar alıyorum ki, şöyle azıcık kanım ısınsa kahve içmeye çağırsam heyecandan kalp krizi geçirecekler, o kadar kadına aç hepsi. Ülkenin bir ucundan yanıma gelip benimle görüşmek için yalvaran bir doktor, defalarca ektiğim halde hala buluşmak için ısrar eden hakim bir bey vardı mesela. Eğitimli, parasını kazanan insanlar bunlar, bu ne yokluk di mi? Bunları neden anlatıyorum, orada yazılan hiçbir şeye inanmayın diye. O site bir çeşit nefret tahtası.

Yaş konusuna dönersek, evet bu geyik hep döner. İnternette bilimsel araştırmalar yayınlanır sexual market value adı altında, illa ki denk gelmişsinizdir. Kadınlar 23'te zirve yapıyormuş, sonra düşüyormuş falan filan. Teoride doğru nedir ne değildir bilmiyorum ama benim gözlemlerime göre iyi evlilik yapan hanımlar hep 30'dan sonra evlenenler. Mantıken de ne isteyip ne istemediğinizi çok iyi bilecek yaşta evlenmek genç yaşta bodoslama evlenmekten daha makul. Sanırım endişeniz yaşınız ilerledikçe daha genç rakiplere yenilmek ancak aklı başında erkek zaten kendinden genç kadına bakmıyor. Çıtırcı kart zamparalarla da bir zahmet evlenmeyin. Bu arada ben de sizinle yaşıtım, gelecek ay 25 olacağım ancak evlenmek önümüzdeki 5 yıllık planlarıma asla dahil değil.

Ya ben gerçekten üzülüyorum ya..Adamlar marsa koloni kurmanın peşinde..Bizim gençlerimiz evlilik derdinde..
Evlilik dediğiniz o kadar da büyütulecek ,üzerinde düşünulecek bir şey değil ki..Bir başarı bir kazanım da değil..Iki insanın aynı çatı altında yaşaması..Bu kadar yani..
+100000000000000

Siz kendinizi keşfetmeye, paranızı kendinize harcamaya devam edin. Eş dediğiniz kişi, sizin hayat yolculuğunuzda yanınıza katılan ve size yeni şeyler katan, sizden de kendine bir şeyler katma hevesinde olan kişi olmalıdır. Amaç olmamalıdır evlilik. Her yaşta yapılabilir. Kimse görünüşü, albenisi yüzünden evlenmemelidir bir kadınla. Bu yüzden evlenecek adam uzak olmalı sizden bence. Mutlu olunmaz böylesiyle çünkü. Hamilelikte şişmanlayacaksınız, belki yıllarca veremeyeceksiniz kilolarınızı, böyle düşünen bir erkek o zaman başkasına gider zaten. Artık kadınların çoğu 30’undan sonra evleniyor okul, iş hayatı vb. derken. Keyfinize bakın, boşverin. Ayrıca evlenmek de evlenmemek de bir tercihtir. İkisinin de hem olumlu hem olumsuz yönleri vardır. Bu yönler eşittir bence. Çok da kasmayın yani!

Fakat çevremde olsun, internette olsun “25 yaş üstü kadının gençliği ve albenisi gider, evde kalmıştır” vs tarzında şeyler yazılıyor erkekler tarafından. Bu tür düşünceler beni biraz bunalıma sokuyor. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden de çıkmamın etkisiyle kendimi zaman zaman kötü hissediyorum. Yıllarımı saçma sapan bir ilişkiye harcadığım tekrar tekrar aklıma geliyor böyle şeyler okudukça. Bir yandan diyorum ki; “bir süre böyle olayım ne güzel kendimi keşfedeyim böyle kafamın rahat olmasını çok sevdim, paramı kendim için harcayayım” diyorum, bir yandan “acaba gerçekten evlenmek icin geç mi kalıyorum, birisini bulmaya mı çalışsam” diyorum. Ekonomik özgürlüğümü elime alıp yapmadığım şeyleri yapmak, deneyimlemediğim şeyleri deneyimleme fikri bana çok cazip geliyor ama işte bir yerde toplum baskısına yeniliyorum ister istemez. İnternette kadınlar hakkında yazan bu yaş yorumları saçmalığın daniskası bunu biliyorum ve kadınlar da erkekler de içlerine sindiği zaman yaş fark etmeksizin evlenmeliler bunu da çok iyi biliyorum ama böyle internetten ve çevreden duyulan olumsuz cümleler insana kendini ve düşüncelerini sorgulattırıyor işte. Hemen birini bulma telaşına girmeyi hiç istemiyorum aslında, biraz kendimi yaşamak istiyorum. Sizce nasıl bir düşünce tarzı benimsemek bu tarz olumsuz düşünceleri kafamdan atmama yardımcı olur? Ve eğer benim geçtiğim yollardan geçenleriniz varsa demek istediğim daha önce kafasında bu tarz düşünceler oluşan varsa, nasıl kurtuldunuz bu düşüncelerden? Teşekkür ederim şimdiden. :)

Aynen öyle. Ya tamam aklıma bu tarz düşünceler üşüşüyor ama bir yandan da bakıyorum böyle göbeği öne sarkmış kıllı bir tipin yanında ezik büzük oturan bir kadından çok daha mutlu olduğumu düşünüyorum. Hem yaşın hem de tecrübenin etkisiyle ben kendimi gerçekten yeni yeni tanıyormuş gibi hissediyorum. Evlenmeyi de doğru insanı da bulmayı yaşadığım onca hayal kırıklığına rağmen hala istiyorum evet ama onu bulacağım derkende yanlış seçimler yapmak istemiyorum asla.

Göbek konusuna girmeyelim bence :) benim göbek araba lastiği gibi bel çevremde büyürken eşim gayet fit. Belki de başkası diyodur "bi adama bak bi kadına bak" diye :) insanlar kıllı göbekli adamlarla da mutlu olabilirler eğer görünümden başka kriterleri varsa :) boşver kim ezik kim mutlu, önemli olan senin ne istediğin ;)

İnternette okuyorum derken ekşi sözlüğü kastediyorsunuz zannediyorum. Orası dev bir kaybedenler kulübü hanımefendi. Ben yıllardır yazarım orada, o sözde 26lık kadınları beğenmeyen, 1.90 boyunda, Koç'tan doktoralı, 18 dil bilen arkadaşların gerçek yüzünü anlata anlata bitiremem. Kadın olduğumu belli eden herhangi bir entry girdiğimde öyle mesajlar alıyorum ki, şöyle azıcık kanım ısınsa kahve içmeye çağırsam heyecandan kalp krizi geçirecekler, o kadar kadına aç hepsi. Ülkenin bir ucundan yanıma gelip benimle görüşmek için yalvaran bir doktor, defalarca ektiğim halde hala buluşmak için ısrar eden hakim bir bey vardı mesela. Eğitimli, parasını kazanan insanlar bunlar, bu ne yokluk di mi? Bunları neden anlatıyorum, orada yazılan hiçbir şeye inanmayın diye. O site bir çeşit nefret tahtası.

Yaş konusuna dönersek, evet bu geyik hep döner. İnternette bilimsel araştırmalar yayınlanır sexual market value adı altında, illa ki denk gelmişsinizdir. Kadınlar 23'te zirve yapıyormuş, sonra düşüyormuş falan filan. Teoride doğru nedir ne değildir bilmiyorum ama benim gözlemlerime göre iyi evlilik yapan hanımlar hep 30'dan sonra evlenenler. Mantıken de ne isteyip ne istemediğinizi çok iyi bilecek yaşta evlenmek genç yaşta bodoslama evlenmekten daha makul. Sanırım endişeniz yaşınız ilerledikçe daha genç rakiplere yenilmek ancak aklı başında erkek zaten kendinden genç kadına bakmıyor. Çıtırcı kart zamparalarla da bir zahmet evlenmeyin. Bu arada ben de sizinle yaşıtım, gelecek ay 25 olacağım ancak evlenmek önümüzdeki 5 yıllık planlarıma asla dahil değil.
Evet tam da o siteden ve onun benzeri birkaç siteden bahsediyorum. Öyle şeyler yazıyorlarki, ben aslında kendi içimde olumlu düşünürken “Alla Alla bende mi bir yanlışlık var acaba, cidden böyle mi bu olaylar?” dedirtti bana. Mantıklı ve makul insanları yoldan çıkarır böyle siteler yemin ediyorum. O yüzden buraya danışma gereği hissettim. Buradaki değerli hanımların yorumlarını almak istedim. Gerçekten çok genç yaşlarda başladığım, biraz yalnızlık korkusu biraz beğenilmeme korkusu ile sürükleye sürükleye sürdürdüğüm özellikle son zamanlarını büyük sıkıntılarla geçirdiğim saçma sapan bir ilişkim oldu. Ve ben bu ilişkinin içindeyken o kadar çok ona bağlı sorunlarla boğuşmuşum ki kendimi tanıyamamışım. Kendimi henüz yeni yeni tanıyorken bu tarz aptal sitelerin yorumlarıyla hemen bodoslama aptal saptal bir ilişkiye başlamak istemiyorum. Biraz daha kendimi bulmak ve keşfetmek istiyorum. Ayrıca anlattıklarınız da içimi rahatlattı açıkçası, daha doğrusu doğru düşünenin ben olduğumu anladım çünkü o tarz aptal saptal yorumlar ciddi anlamda çok kafamı karıştırmıştı. Teşekkür ederim size de. :)

Göbek konusuna girmeyelim bence :) benim göbek araba lastiği gibi bel çevremde büyürken eşim gayet fit. Belki de başkası diyodur "bi adama bak bi kadına bak" diye :) insanlar kıllı göbekli adamlarla da mutlu olabilirler eğer görünümden başka kriterleri varsa :) boşver kim ezik kim mutlu, önemli olan senin ne istediğin :KK66:
Benim görünümden kastım aslında fiziksel olarak değil kültürel olaraktı. Hani böyle kadına sümüğü kadar değer vermeyen tipler olur, bir bakışta anlarsınız. Mecazen onu anlatmak istedim aslında. Yanlış anlaşıldıysa eğer affola. Demek istediğim o tarz saygısız bir insanın yanında olmaktansa böyle kendi kendini tanımak daha iyidir sanırım. :)

Benim görünümden kastım aslında fiziksel olarak değil kültürel olaraktı. Hani böyle kadına sümüğü kadar değer vermeyen tipler olur, bir bakışta anlarsınız. Mecazen onu anlatmak istedim aslında. Yanlış anlaşıldıysa eğer affola. Demek istediğim o tarz saygısız bir insanın yanında olmaktansa böyle kendi kendini tanımak daha iyidir sanırım. :)

Yok canım benim yanlış anlaşılmadın. Toplumda birçok kadın benzer baskılarla o tip adamlarla evlenmek durumunda kalıyor malesef. Bir arkadaşım genç yaşta "herkes evlendi benim de evlenmem gerek" düşüncesiyle bir evlilik yaptı şu an çok mutsuz. Tam ekonomik bağımsızlığını eline aldığı, rahatladığı dönemde. Sonra da "yaşım geçiyor çocuk yapmam lazım" düşüncesiyle de bir çocuk. Şimdi aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık bıyık durumunfa mutsuz bir yaşam sürüyor Neden? Çünkü artık o bir anne ve yalnızca çocuğu için var. Mutlu olup olmaması önemli değil.

Bir yandan kızamıyorum da. Öyle yetiştirilmiş ve kıramamış bu döngüyü. Ama onun da canına tak edeceği gün gelecek ve belki de o öyle öğrenecek.

Sen şanslısın ki bu durumu erken fark etmişsin ve ileride seni belki de mutsuz edecek durumdan sıyırmışsın kendini.

Kadınlar evlilik konusunda çok baskı altında bence aileleri ve çevreleri tarafından...

Şu toplum kadınlarla uğraşmayı ne zaman bırakacak merak ediyorum

O ekşici saygısız it kopuk misogynist ayılar, kadın evlenir evlenmez size ne?

25ten 26ya geçince pert mi oluyorsun yani:deli: G.t göbek salmış, kısa boylu, saçı dökülmüş 30luk Türk erkeği bence önce bir kendine baksın. Spor yok, sağlıklı beslenme yok, saç yok/ekilmiş, tip zaten yok sonra da kadınlara laf....dön de kendine bak derler adama

Mal mal muhabbetler Türk erkeği insan değil, parasını verip alacağı mal arıyor. Hal böyle olunca da diktirenler, kezbanlar, para avcıları çeşitlemeleri tarafından kazıklanmayı hak ediyorlar. Siz edepsizce saygısızca baskı yaparsanız abiler , kazığı da yersiniz bu kadar.
+10000000
40 yaşında göbeği salmış kıllı kel abiler kendilerine denk olarak yirmilik kızları görüyor
Eee karşılarında da para delisi kezbanlari bulmalari çok normal
Ben bu tiplere o kadar parasi yalisi yatiyla o tipiyle diksiyonu ve şiirleriyle adnan ziyagil bihter tarafindan boynuzlanmaktan kurtulamadı size neler yapmazlar diyorum

Yok canım benim yanlış anlaşılmadın. Toplumda birçok kadın benzer baskılarla o tip adamlarla evlenmek durumunda kalıyor malesef. Bir arkadaşım genç yaşta "herkes evlendi benim de evlenmem gerek" düşüncesiyle bir evlilik yaptı şu an çok mutsuz. Tam ekonomik bağımsızlığını eline aldığı, rahatladığı dönemde. Sonra da "yaşım geçiyor çocuk yapmam lazım" düşüncesiyle de bir çocuk. Şimdi aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık bıyık durumunfa mutsuz bir yaşam sürüyor Neden? Çünkü artık o bir anne ve yalnızca çocuğu için var. Mutlu olup olmaması önemli değil.

Bir yandan kızamıyorum da. Öyle yetiştirilmiş ve kıramamış bu döngüyü. Ama onun da canına tak edeceği gün gelecek ve belki de o öyle öğrenecek.

Sen şanslısın ki bu durumu erken fark etmişsin ve ileride seni belki de mutsuz edecek durumdan sıyırmışsın kendini.

Kadınlar evlilik konusunda çok baskı altında bence aileleri ve çevreleri tarafından...
Ben de az daha bu “herkes evleniyor, ben de evlenmeliyim” düşüncesiyle kendimi salağın birine kaptırıyordum neredeyse yani eski sevgilime. Onu bıraktıktan sonra anladımki biz gerçekten olmazmışız. Hayattan beklentilerim, isteklerim ondan çok çok farklıymış. Ama işte insan işin içindeyken göremiyor bazı gerçekleri... Şimdi sanki üçüncü bir gözden bakıyorum biten ilişkime ve her şeyi yeni yeni fark ediyorum. Üzüldüm arkadaşınıza da. Tek istediğim bu saçma sapan toplum baskısına yenilmeden zamanı geldiğinde gerçekten düzgün ve güzel bir evlilik yapmak. Mantığımı kaybetmek istemiyorum çünkü. Umarım bunu başarabilirim.

Türk erkeği insan değil, parasını verip alacağı mal arıyor.

Aynen öyle Cherry'cim. Bugün burada bir konu okudum, sevgilisi mi nişanlısı mı ne haltsa artık kızla "Senden kan gelir umarım, gelmezse fena olur, birincide gelmediyse ikincide mutlaka gelmesi lazım" gibi iğrenç muhabbetlere girmiş. Biyoloji bilgisi de göz dolduruyor (!) hıyarın. Adam sanki evlenmiyor, 2 yıl garantili mal alıyor. Aynen kan gelmezse babasının evine geri iade edersin. Bunlar gibi erkekler affedersiniz malum yerlerini her deliğe sokar ama alacağı kadının kendisininkinden başka görmemesini ister çünkü bunlar aynı zamanda özgüvensizlerdir de. Sevişmeyi bilmezler, cinsel performansları düşüktür haliyle kadının onu başka erkeklerle kıyaslaması ölümü demektir.

Aynen öyle Cherry'cim. Bugün burada bir konu okudum, sevgilisi mi nişanlısı mı ne haltsa artık kızla "Senden kan gelir umarım, gelmezse fena olur, birincide gelmediyse ikincide mutlaka gelmesi lazım" gibi iğrenç muhabbetlere girmiş. Biyoloji bilgisi de göz dolduruyor (!) hıyarın. Adam sanki evlenmiyor, 2 yıl garantili mal alıyor. Aynen kan gelmezse babasının evine geri iade edersin. Bunlar gibi erkekler affedersiniz malum yerlerini her deliğe sokar ama alacağı kadının kendisininkinden başka görmemesini ister çünkü bunlar aynı zamanda özgüvensizlerdir de. Sevişmeyi bilmezler, cinsel performansları düşüktür haliyle kadının onu başka erkeklerle kıyaslaması ölümü demektir.
Yok artık ya bu kadar olamaz gerçekten. Nasıl bir insan böyle düşünür yani yuh!

Hay ağzına sağlık ya..Aynen öyleler..

Herkese merhabalar. İyi günler değerli hanımlar. Benim bir sorunum var. Şöyle ki uzun ve sorunlu olan bir ilişkiden 1 ay önce çıktım, ben bitirdim ilişkiyi. (Konularımda ilişkinin detayları mevcut). Ama asıl konu bu değil. Tam olarak 25 yaşıma bastım birkaç gün önce, 93 doğumluyum. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden sonra kendimi yeni yeni keşfetmeye, isteklerimi daha iyi anlamaya, aslında kim olduğumu tanımaya ve hayattan gerçekten ne istediğimi anlamaya başladım. Gözümün önünden bir perde kalktı açıkçası. Aynı zamanda okuldan mezun olalı 2 sene oldu ama ben henüz yeni yeni istediğim bir işe gireceğim inşallah. En az birkaç ay hatta 1 sene kadar böyle yaşamak istiyorum kendimi daha iyi tanımak, daha iyi ne istediğimi bilmek ve yeni şeyler deneyimlenmek istiyorum. Bu süre zarfında karşıma biri çıkar mı çıkmaz mı ya da ben birini ister miyim istemez miyim bilemiyorum ama düşüncem bu yönde. Fakat çevremde olsun, internette olsun “25 yaş üstü kadının gençliği ve albenisi gider, evde kalmıştır” vs tarzında şeyler yazılıyor erkekler tarafından. Bu tür düşünceler beni biraz bunalıma sokuyor. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden de çıkmamın etkisiyle kendimi zaman zaman kötü hissediyorum. Yıllarımı saçma sapan bir ilişkiye harcadığım tekrar tekrar aklıma geliyor böyle şeyler okudukça. Bir yandan diyorum ki; “bir süre böyle olayım ne güzel kendimi keşfedeyim böyle kafamın rahat olmasını çok sevdim, paramı kendim için harcayayım” diyorum, bir yandan “acaba gerçekten evlenmek icin geç mi kalıyorum, birisini bulmaya mı çalışsam” diyorum. Ekonomik özgürlüğümü elime alıp yapmadığım şeyleri yapmak, deneyimlemediğim şeyleri deneyimleme fikri bana çok cazip geliyor ama işte bir yerde toplum baskısına yeniliyorum ister istemez. İnternette kadınlar hakkında yazan bu yaş yorumları saçmalığın daniskası bunu biliyorum ve kadınlar da erkekler de içlerine sindiği zaman yaş fark etmeksizin evlenmeliler bunu da çok iyi biliyorum ama böyle internetten ve çevreden duyulan olumsuz cümleler insana kendini ve düşüncelerini sorgulattırıyor işte. Hemen birini bulma telaşına girmeyi hiç istemiyorum aslında, biraz kendimi yaşamak istiyorum. Sizce nasıl bir düşünce tarzı benimsemek bu tarz olumsuz düşünceleri kafamdan atmama yardımcı olur? Ve eğer benim geçtiğim yollardan geçenleriniz varsa demek istediğim daha önce kafasında bu tarz düşünceler oluşan varsa, nasıl kurtuldunuz bu düşüncelerden? Teşekkür ederim şimdiden. :)
Bu konuda bahsettiğiniz yer ekşi ise takmayın orda yazılanlara.. 25 yaş en güzel yaştır, kendi paranızı kazanıp dilediğinizce yaşayın hayatınızı, yaşam enerjisi dolun, mutlu olun, güçlü olun, bir kere geliyoruz şu hayata, tadını çıkarın..

Bu ne ya ne iğrenç muhabbetler bunlar
Ne biçim adamlar etrafta adam diye dolaniyor

Bu konuda bahsettiğiniz yer ekşi ise takmayın orda yazılanlara.. 25 yaş en güzel yaştır, kendi paranızı kazanıp dilediğinizce yaşayın hayatınızı, yaşam enerjisi dolun, mutlu olun, güçlü olun, bir kere geliyoruz şu hayata, tadını çıkarın..
Evet orası ve onun gibi birkaç platform... Normalde aklı başında bir insanım hayatın tadını çıkarmayıda çok istiyorum. Tek istediğim böyle abuk subuk platformların gazına gelip abuk subuk bir evlilik yapmamak çünkü hasarlı bir ilişkiden çıkıp hemen yenisine bodoslama dalmak yeni hasarları da beraberinde getirir bunu biliyorum. Gerçekten kendimi bulduğum ve gözüm hiçbir şeyde kalmadığı zaman düzgün bir evlilik yapmak istiyorum.

Herkese merhabalar. İyi günler değerli hanımlar. Benim bir sorunum var. Şöyle ki uzun ve sorunlu olan bir ilişkiden 1 ay önce çıktım, ben bitirdim ilişkiyi. (Konularımda ilişkinin detayları mevcut). Ama asıl konu bu değil. Tam olarak 25 yaşıma bastım birkaç gün önce, 93 doğumluyum. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden sonra kendimi yeni yeni keşfetmeye, isteklerimi daha iyi anlamaya, aslında kim olduğumu tanımaya ve hayattan gerçekten ne istediğimi anlamaya başladım. Gözümün önünden bir perde kalktı açıkçası. Aynı zamanda okuldan mezun olalı 2 sene oldu ama ben henüz yeni yeni istediğim bir işe gireceğim inşallah. En az birkaç ay hatta 1 sene kadar böyle yaşamak istiyorum kendimi daha iyi tanımak, daha iyi ne istediğimi bilmek ve yeni şeyler deneyimlenmek istiyorum. Bu süre zarfında karşıma biri çıkar mı çıkmaz mı ya da ben birini ister miyim istemez miyim bilemiyorum ama düşüncem bu yönde. Fakat çevremde olsun, internette olsun “25 yaş üstü kadının gençliği ve albenisi gider, evde kalmıştır” vs tarzında şeyler yazılıyor erkekler tarafından. Bu tür düşünceler beni biraz bunalıma sokuyor. Uzun ve sorunlu bir ilişkiden de çıkmamın etkisiyle kendimi zaman zaman kötü hissediyorum. Yıllarımı saçma sapan bir ilişkiye harcadığım tekrar tekrar aklıma geliyor böyle şeyler okudukça. Bir yandan diyorum ki; “bir süre böyle olayım ne güzel kendimi keşfedeyim böyle kafamın rahat olmasını çok sevdim, paramı kendim için harcayayım” diyorum, bir yandan “acaba gerçekten evlenmek icin geç mi kalıyorum, birisini bulmaya mı çalışsam” diyorum. Ekonomik özgürlüğümü elime alıp yapmadığım şeyleri yapmak, deneyimlemediğim şeyleri deneyimleme fikri bana çok cazip geliyor ama işte bir yerde toplum baskısına yeniliyorum ister istemez. İnternette kadınlar hakkında yazan bu yaş yorumları saçmalığın daniskası bunu biliyorum ve kadınlar da erkekler de içlerine sindiği zaman yaş fark etmeksizin evlenmeliler bunu da çok iyi biliyorum ama böyle internetten ve çevreden duyulan olumsuz cümleler insana kendini ve düşüncelerini sorgulattırıyor işte. Hemen birini bulma telaşına girmeyi hiç istemiyorum aslında, biraz kendimi yaşamak istiyorum. Sizce nasıl bir düşünce tarzı benimsemek bu tarz olumsuz düşünceleri kafamdan atmama yardımcı olur? Ve eğer benim geçtiğim yollardan geçenleriniz varsa demek istediğim daha önce kafasında bu tarz düşünceler oluşan varsa, nasıl kurtuldunuz bu düşüncelerden? Teşekkür ederim şimdiden. :)

Ilim ilim bilmektir.
Ilim kendini bilmektir.
Sen kendini bilmezsen.
Ya nice okumaktır.

Yunus Emre olmalı :)

Kudüs Fatihlerinden Yavuz Sultan Selim 'in gözleri bozulmuştu okumaktan. Atatürk' ün de çok kitabı ve araştırması vardı.

Kendini keşfeden biri olarak daha mutlu birey oldum.
Beni sömüren insanlara konunuzdaki gibi kirici her şeyi kafama takardim.
Şimdi ölüm ve ağır durumlar harici takmiyorum.
O insanların yerine kocaman Dünya ' yi koydum ve merak ettiğim ne varsa araştırıyorum.
Kendimi tanımadığım yerler, bazı sürprizler ve şu an geldiğim nokta ve hep ileri gitme arzum var.

Yaşınız ideal tam çağı.
20 çok elzem olsa kimse 100 sene yasamazdı. Kadin 35' inde kadindir da diyor bu kafalar.

Kadın her yaşta kadindir. Cinsiyet değiştirmiyoruz her yaşta!

Aldırmayın Onlar' a.
Yanlış adamla birkaç yiliniz gitti, çoğumuzun gidiyor.
Evlenip yanlış adama denk gelmekten ya da yanlısı bile bile kendim ettim kendim buldum deyip çekmek yerine mutluluğu secmissiniz ve bulmaya baslamissiniz.l

Bi söz vardı " hayatıma doğru kişi girdi bugün geçmişteki tüm yanlışlara gittikleri için teşekkür ederim " : D diye bi şey.
Yanlışlar gitmeli ki doğrular gelsin :KK66:
Mutlulugunuzu koruyun kim ne derse desin siz de kısasa kısas laf batırıp geçin :KK66:
Onlar da yaslanacak yaşlılar diyor ya " ben senin yaşına inemem belki ama sen de benim yaşıma geleceksin bi gün "

Back
X