- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
bende sinirliyim eşim biraz daha sakin,ama çenem durmadığından,evde çanak tabak,kalmıyor.susayım diyrum olmuyor.
bende susan tarafim.susmazsam kiyamet kopuyo cunku.bende o konusurken duymazdan geliorum bi sure sonra susuo ve ben trip yapmaya basliorum o sirnasmaya baslio sonra.bence sus ve sabret.bagirarak hakliyken haksiz durama dusersin.ayrica gunlerce kusluk olur mu??biz yataga girerken barismaya ozen gosteririz.yoksa evlilik yipranir.
Merhaba, ben genelde çabuk sinirlenebilen bir yapıya sahibim. Kendim bir konuda hassasiyete sahip bir insanın o konudaki hassasiyetine büyük özen gösterip damarına basmamayı iyi bildiğim için, tam tersi bana yapıldığında, yani 10 kez uyardığım bir konuda aynı hata tekrarlanıyorsa sinirleniyorum.
Derdim şu: Eşimle yaşadığımız en ufak bi gerginlikte, öfkemi kontrol etmeye çalışıyorum, birşey demeyip susmaya çalışıyorum ama kendimi o kadar zorluyorum ki o an susmak için, eşim o sırada üstüme gelmeye devam ediyor.Öfkeyle kötü sözler söylememek için başka odaya gidiyorum o da peşimden gelip konuşmaya devam ediyor. Defalarca uyarıyorum üzerime gelme, çok gerginim diye ama eşim ısrarla o anlarda iletişim(sizlik) kurmakta ısrar ediyor. Ben üstüme gelme dedikçe "neden ben senin sinirlenmelerini alttan alacakmışım" diyor. Bir konuyla ilgili en ufacık söylensem, belki söylenip suscam.Anne babamın ilişkisinden benim öğrendiğim, anneler konuşur konuşur, söylenir, babalar yaptıkları yaramazlıkları bilir, 10 dakika gider uzaklaşır, TV izler, sonra olay yatışır. Ama bizde ben sinirli biri olmama rağmen, öfkemi bastırmak ve o an hiçbir şey dememek için kendimle savaşırken eşim beni çileden çıkarmak için resmen uğraşıyor. Sonra ben patlıyorum ve olaylar gelişiyorPeşinden de günlerce sürecek küskünlük... Napıyım, eşime daha nasıl anlatıyım bir insan sinirliyken, gerginken, susuyorken üstüne gidilmez diye ? Benzer durum yaşayanlar var mı? Hissettiklerini ve de tavsiyelerini paylaşabilecek olanlar ?
bende bu davranış tarzına çok sinirleniyorum.bizdede sizin tam tersi durum.o yüzden ben kabul etmiyorum kardeşim benim sinirli yapım var lafını.bir tek sizde mi sinir var.benim eşim aynı sizin gibi.sinirliymiş efendim.o sinirlenince kavga büyümesin diye başka odalara gider,bende onun peşinde söylenirim de söylenirim.böylece hiçbir sorunuzu halledemeyiz.
bende bizi anlatayım. ben sinirlenirsem konuşur dururum. ama sonra eşim benim kızdığıma kızar. bir düşünmez kendimi kucukpisinin yerine koyayım diye, azıcık altdan alayım demez. sonra ben sinirden ağlamaya başlarım olay değişir, eşim beni teselliye başlar. olay yatışınca eşime derim "en başında ben sinirlenmiştim, sen benim sinirlenmeme niye sinirleniyorsun", eşimde derki "aslında ortada büyütülecek birşey yoktu, bana haksızlık yaptığını düşündüğüm için sinirlendim, ben".
bende tahammülsüzlük var, yada tahammül eşiğim düşük. . demişsin ya babalar bir süre susar kadın da yatışır diye. her aile birbirinden farklı. kendi ailenizle kıyaslamayın.
daha dün olan birşeyi bende anlatayım; eşim eve iş getirmiş (ki hiç sevmediğimi bilir, kendisi). sabah kalkar kalkmaz bir baktım bilgisayar başında çalışıyor. suratım düştü. biraz söylendim. eşimde iyice bozuldu. kızmaya başladı. bende mutfağa gittim. (aslında eşim genelde peşimden gelir, ama ne hikmetse gelmedi. gelmemesi iyi oldu yoksa daha büyürdü olay.) sonra içeriden kızgınlık sesi. eşim nasıl bağırıyor anlatamam. "senin yüzünden tüm yazdıklarım gitti dedi.", "ben ne yaptım ki" diyorum. "sen yaptın, kızgındım sana, tüm herşey kaydedilmeden gitti" diye bağırıyor. benimle alakası yok diye gittim diğer odaya, iş yapmaya başladım. yatışınca geldi peşimden, barıştıkerkek milleti işte anlaması çok zor.
Sen çözmüşsün kavga başlatmamanın ya da büyütmemenin yolunu Elmayracım. Benim eşimin her konuda olduğu gibi bu konuda da genel kültürü zayıf olduğundan, ben 145678990 kez söylememe rağmen halen aynı. Hatta birkaç kez örneklerle anlattım. bAK, ben şu an çok sinirliyim ve kendimi zor tutuyorum, sen halen üstüme geliyosun, halen beni konuşmaya ve aramızdaki küçücük kavganın büyümesine sebep olmak üzeresin. Ben halen sakinim ama ateşle oynamaya devam edersen nolacağını söyleyim.Ben artık kendimi tutamıcam, bağırcam çağırcam, tabağı çanağı indircem, sinir krizi geçircem, sonra da minicik mesele olacak kocaman mesele. Ama sen şimdi yanımdan gidersen, ikimiz de bir süre susarsak ve başka şeylerle ilgilenirsek nolacak? Sakinleşicez ve 10 dakika sonra belki de konu tamamen değişmiş olacak dedim. Ne güzel anlatmışım di mi? çOcuk olsa anlar bu anlatışı. Ben sanırım birçok erkeğin isteyebileceği türden bir kadınım, sinirlenince birbirimize dokunmadan uzak durur, sonra geliriz yeniden bir araya. Kocam da kendi gibi dırdırcı cinsinden bulup yesinler birbirlerini. çok küskünüm çok, beni haketmediğini düşünüyorum çoğu kez.
İşte ben size örnek olayım. Olayın diğer taraftan bakışını göstereyim. Biz sinirliyiz diye övünmüyoruz ki, bize dokunulmasının zırhı olarak görmüyoruz ki bunu. Sadece öfke kontrolü sorunumuz var, bakın ben de diyorum, sakin kalmaya çalışıyorum ama damarıma basılıyor ısrarla. Size de aferin, dolanın eşinizin peşinde, sonra büyüsün olaylar. Kendiniz de demişsiniz hiçbir sorunumuzu halledemeyiz diye. Hallolmaz çünkü. O an karşıdaki insandaki adrenalini, kan basıncını düşünün. Cinnet cinayetlerine bile yol açabilir karşıdakinin bu kadar üstüne gitmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?