Eşimle çok kötü kavga ettik

Kızlar bugün betamın 146 olduğunu öğrendim. Hamileliğiö Allah’ın izniyle netleşti. Eşimle de paylaştım. Uzun yola çıkacağım memlekette 20 gün kalacağım. kese görünsün o şekilde giderim felan dedim. İşte git gel o şekilde bakarız keseye dedi. Ben de kanama alanı felan olur belki ilk gebeliğim çok telaşlıyım. O da işte “ bi şeyin peşine çok düşme, akışına bırak. Çok düşersen sonra çok üzülürsün gibisinden bişeler söyledi. Ben de tabiki düşeceğim ilk çocuğumuz asıl düşmemek hata olur dedim. Neyse o sonra işte kese olayını sanki çok önemli değil gelince de bakarız gibisinden anlamış o yüzden üstüne düşmedim ben dedi. Konu konuyu açtıktan sonra tabiki bebeğinin üstüne düşeceğim her ne gerekiyorsa yapalım sen istesen de bakılacak istemesen de felan dedim sonuçta ben büyütüyorum onu içimde dedim. Evet o zaman sen tek başına büyütürsün çocuğunu diyip kalktı gitti. Bu ne demek? İlk çocuğumuz, üstüne düşmemek garip değil mi? Belki çok paniğim diye nu şekil davranıyor bilmiyorum ama. Çocuğumuzun haberini alınca çok sevinen biri. Kötü biri değil yani. Dün gece elini karnıma koydu ağırlık yapıyorsa çekileyim felan diyen biri. Nasıl böyle söyledi bilmiyorum. Evde şarj aletinden laptopa varana kadar kırdım. Sinir krizi geçirdim. Tek başına büyütürsün demesi çok zoruma gitti. Çocuğu tek başıma yapmış gibi. Birkaç gün sonra da memleketime gideceğim düğün var kız kardeşimin. Bana bi akıl verin uzaklaşmak iyi mi olur yoksa ben mi hatalıyım eşim mi. Çok üzülüyorum daha 6 haftalık olacak karın. O sinirle öfkeyle bişe olur diye çok korktum bide o sinir haliyle zıplamaya kendime tokat attım bi an hamile olduğumu unutup Panik atağım var Karnımın içleri açıyor ne diyorsunuz bana bi akıl verin 😢
Bu şekilde olursanız zaten tek büyütürsünüz. Kese görünmemiş, ortada bir şey yok, ilk bebek son bebek ne farkeder bilmiyorum ama bence tedavi olun. Bu öfke krizleri çocuğunuza zarar verir.

Neden böyle diyosunuz? Telaşlanmam çok normal değil mi eşim aşırı rahat davranıyor ben ne yapılır ne edilir bilmiyorum ki daha ilk sonuçta. Bu kadar rahat da olmak normal mi yani . Sonuçta bi kanama felan olsa ne olacak? Önceden bilinse tedbir alınsa daha iyi değil mi

Yanlış anlamayın bir uzman olarak söylüyorum beyniniz sağlıklı bir beyin değil. Gerçekten tedavi görmeniz gerekiyor. Oldukça saçma bir şeyden kavga çıkarmışsınız, yetmemiş sinir krizi geçirmişsiniz, yetmemiş etrafınıza zarar vermişsiniz. Eşiniz rahat davranmıyor, eşiniz olması gerektiği gibi davranıyor. Aşırı hareketlerde bulunan sizsiniz. Tavsiyem önce psikiyatri ile görüşmeniz, sonra da öfke yönetimi çalışan bir psikolog ile görüşmeniz yönünde olur. Öfke kontrolünü sağladıktan sonra panik atak ve diğer problemleriniz üzerine de çalışabilirsiniz. Geçmiş olsun. Bebeğiniz de hayırlı olsun. Yardım almayı ihmal etmeyin, aksi taktirde hem hamileliğinizde hem lohusalığınızda çok zorlanacaksınız. Anlattıklarınızdan bu anlaşılıyor.

Kızlar bugün betamın 146 olduğunu öğrendim. Hamileliğiö Allah’ın izniyle netleşti. Eşimle de paylaştım. Uzun yola çıkacağım memlekette 20 gün kalacağım. kese görünsün o şekilde giderim felan dedim. İşte git gel o şekilde bakarız keseye dedi. Ben de kanama alanı felan olur belki ilk gebeliğim çok telaşlıyım. O da işte “ bi şeyin peşine çok düşme, akışına bırak. Çok düşersen sonra çok üzülürsün gibisinden bişeler söyledi. Ben de tabiki düşeceğim ilk çocuğumuz asıl düşmemek hata olur dedim. Neyse o sonra işte kese olayını sanki çok önemli değil gelince de bakarız gibisinden anlamış o yüzden üstüne düşmedim ben dedi. Konu konuyu açtıktan sonra tabiki bebeğinin üstüne düşeceğim her ne gerekiyorsa yapalım sen istesen de bakılacak istemesen de felan dedim sonuçta ben büyütüyorum onu içimde dedim. Evet o zaman sen tek başına büyütürsün çocuğunu diyip kalktı gitti. Bu ne demek? İlk çocuğumuz, üstüne düşmemek garip değil mi? Belki çok paniğim diye nu şekil davranıyor bilmiyorum ama. Çocuğumuzun haberini alınca çok sevinen biri. Kötü biri değil yani. Dün gece elini karnıma koydu ağırlık yapıyorsa çekileyim felan diyen biri. Nasıl böyle söyledi bilmiyorum. Evde şarj aletinden laptopa varana kadar kırdım. Sinir krizi geçirdim. Tek başına büyütürsün demesi çok zoruma gitti. Çocuğu tek başıma yapmış gibi. Birkaç gün sonra da memleketime gideceğim düğün var kız kardeşimin. Bana bi akıl verin uzaklaşmak iyi mi olur yoksa ben mi hatalıyım eşim mi. Çok üzülüyorum daha 6 haftalık olacak karın. O sinirle öfkeyle bişe olur diye çok korktum bide o sinir haliyle zıplamaya kendime tokat attım bi an hamile olduğumu unutup Panik atağım var Karnımın içleri açıyor ne diyorsunuz bana bi akıl verin 😢
Tedavi ol , sadece bebeğe acıdım, umursamaz bir babası ve psikolojik sorunlu bir annesi olacak ...

Evet saçma bir şeyden kavga çıkmış yazmış herkes ama o raddelere de bazen insan karşisindaki yüzünden gelebiliyor umursanmamak duyarsız davranılması vs vs. Güzel kardeşim ruh hastasısın diyenleri falan bırak bir kenara ama kendini bulmak, çözümlemek için kendimin de içinden geçtiği terapiyi öneririm ben de hem kendiniz için hem bebeğiniz hem de ilişkiniz iletişiminiz için

Eşiniz iyi yapmamış. Ama genelde erkeklerin bu davranışları hamilelik vs çok bilgileri olmuyor onlara bazı şeyler biz büyütüyoruz gibi geliyor. Sizi dinleyen biri ise hamileliğin önemini işte gün gün içinizde neler olup bittiğini falan anlatın. Gelişim süreçlerini dikkat edilmesi gereken şeyleri. Genelde cahilliklerinden böyle şeyler söylüyorlar

Evham seninki eşin doğru söylüyor ztn dr o haftalarda hemen kontrolede çağırmaz bunu 4 bebek kaybetmiş biri olarak söylüyorum zamanında

Bir kişi de dememis ki zıplayarak kendini tokatlamak nasil oluyor? Yani ayakta dururken birden olduğu yerde mi ziplamis, ucan adam Sabri gibi kendini zıplayarak atmis o anda da tokat mi atmis? Zıplamadan tokat atilamiyor mu?

Kendini tokatlamayi canlandirdim gozumde ziplamayi canlandiramadim.

Tepkilerin çok fazla olmuş gerçekten..bu kadar abartıp birde adama trip atıyorsun . Bu kadar stresle o bebeği koruyamazsin ki .sakinlik huzur çok önemli hamilelikte..sakin ol biraz ..

Back
X