Geri adım atmayı bilmeyen eş

ona s.. tiri çek derken eve alma alırsanda hiç yüzüne bakma hiç yokmuş gibi davran demek istedim,

Siz de onu umursamayın,yokmuş gibi davranın.
Bilirim zordur.
Siz üstüne gittikçe o daha da saçmalar.
Böyleleri biz 3 günlük dünya mutlu mesut yaşayalım derken daha beter tepemize çıkıyor.
Bazıları kendilerine tahammül ettiğimizi,pışpışladığımızı gördükçe dozajı daha da artırıyor.

benimde esim öyleyydi. biizim da aramizda cok büyük Yas farki var. kavga ettigimizde barismak icin ilk adimi hep ben attim. buna ragmen naz bile yapti barismak icin. düsünün yani. yeni evli sayiliriz ve bu aylardir böyleydi. son haftalar ama böyle ömür gecmeyecegini anladim ve kendimi bi silkeledim.  

yeni uygulamam: 

1. kavga yaratmamaya gayret ediyorum. bizdede kücük seyler hep genelde, ya göz ardi ediyorum, amaaan bunun icin laf mi söyliyecegim diyorum ya da yinede sohbet kavgaya dönüsecek gibi oluyorsa, engellemeyi calisiyorum. 

2. kendimi tartiyorum! ben esime her daim tatli dilli, pozitif yanasiyormuyum? bazen farketmeden monoton ve sertmiyim? onun yaptigi güzellikleri göz ardi ediyormuyum yoksa begenip tastikliyormuyum? cevaplar negatifse, hemen degistiriyorum. normal bi insan, karsindaki hep güler yüzlü tatli dilli ise, onunla kavga etmeyi cesaret edemez, istemezde. gercekten agzimdan canim cicim balim laflarini düsürmemeye basladim, ve ses tonu da cok önemli. ve unutmayin, erkekler cocuk gibi pohpohlanmayi bekler. bunu yapin. size yaptigi kücücük bir jesti, cok büyük sey yapmis gibi tesekkür edin. 

3. kavga kacinilmaz olursa, ve iki taraf hakliysa bi sekilde, artik ilk adimi yapmiyorum barismak icin. 2-3 soguk duruyoruz birbirimize sonra bisey olmamis gibi düzeliyoruz.  

4. eger gercekten ben hatta yaptiysam, özür diliyorum.  

5. esim bile hatasini kabul edecek duruma geldi. örnegin basit bir problem. ben hep esimle ayni saatde yatmak isterim, esimin uyku yoktur ama ben erken yatarim. yine sinirlenip yanliz gittim yataga. normalde esim takmaz, gece ye kadar tv izler ve ben üzgün uyurum. gecende yine öyle oldu. kizgin ve üzülerek yanliz gittim yataga. 5-10 sonra esim geldi!!! cok sasirdim. yanimda diz cöktü ve "askim niye böyle yapiyorsun, benim uykum yok ama.. . öpmedende uyuma ama askim" diyip öpe öpe kokladi beni. bu benim icin coook büyük bi gelisme. bende ama naz yapmadim! bu da cok önemli kizlar. tamam askim deyip kapattim mevzuyu. 

son günlerin/haftalarin tecrübesine dayanark söyleyebilirim ki, gercekten ise yariyor.

Bak canım sadece sunu söylim.
Bende asla alttan almam.
Üzüntüden ölsem de yazmam mesela.
Ama işte karşı taraf o sürede burnumu sürttürürse aşırı derece üstüne düşer korkarım.
Yani sağlam dur seni kaybediceğini düşünsün bir süre o zaman inan farklılaşır.

klenbe kler bazen bana da sırf üstüne düştüğüm için abartıyor gibi geliyor anlam veremiyorum çocukda değiliz sonuçta ama artık elimden geldiğince kendimi geri çekeceğim yoksa ben üzülüyorum hep

Tecrübelemiş birinden gelen cevap gerçekten çok değerliydi benim için. teşekkür ederim. yalnız olmadığımı bilmek de güzel bir duygu. bazen benim de hatalrım oluyor elbet biraz da bunu deneyeceğim belki benim eşimde değişir.
En iyisi en baştan büyük bir mevzu değilse kavgadan kaçınmaya çalışmak sanırım kavga edildi mi kalpler daha çok kırılıyor. umarım bunlar benim eşimde de işe yarar...

Ben hep korkuyorum ya böyle devam ederse diye o da aynı hissi hissederse benim gibi alttan almaya başlar umarım canım cevabın için sağol

Beyefendi kendini bulunmaz hint kumasi saniyor herhalde
Hem kavga cikart hem esini engelle hem ayrı yat üstüne tavır yap!
Narsist birine benziyor
Dünya benim etrafimda dönüyor, herkes beni memnun etmeli modunda
Açıkçası boylesi cekilmez, bu dunyaya kahir cekmeye gelmedik. Evlilik de cile cekmek degil, hayatin yükünü paylasmak. Ha bir erkek kendi yükünü kadin ceksin istiyorsa, defolsun gitsin anasinin buyutemedigini siz evlat olarak mi aldınız? Bence yasi kac olursa olsun daha cocuk, evlenecek olgunluga erisememis

Aynı ilk evlendiğimiz zamanlardaki benim eşimin hali. Vallahi hiç o totoyu kaldırmayın derim, ben denedim vakti zamanında ne kadar ilgi gösterir alttan alırsanız o kadar kalkıyor o toto. Ben bir indirdim o totoyu şimdi yerlerde geziyor sizde öyle yapın naçizane tavsiye :)

Nasıl yaptınız acaba???

yanliz degilsiniz kesinlikle. hic üzülmeyin, ama kendinizi de üzdürmeyin. bazi konularda siz kendinizi cekin, uzatmayin.. yeri gelince de esiniz aynisini yapar, emin olun.

ona hep mutlu es olarak görünün. güler yüzlü, tatli, sirin. ilk tanisma dönemlerinizde ki gibi. kisa sürede degisimi fark edeceksiniz.

ama en önemlisi, kendinizi de sevdiginizi unutmayin.

İnşaallah eşimde değişir zamanla. Tartışmak ilişkimizi çok yıpratıyor en iyisi tartışmamak için geri çekilmek.

Tavsiyeniz iyi geldi gerçekten umatım bizde viran önce düzeliriz teşekkür ederim

Ilgilenme
Normal hayatina devam et cunku adamin totisi fena kalkmis
Sen ye ic gez dolas o da mal gibi otursun evde bir basina

Onun tavır yaptığı zamanlarda umursama hayattan zevk al aldığını da göster o olmazsa da yaşayabileceğini ona bağımlı olmadığını görsün

B
Aynı benim eşim evde asla sorumsuz değil temizlik dahi yapar yemek yapar ama anam bir ufak tartışmada beni öyle süründürür ki kendimi öldüresim gelir aynı evde düşman gibi yaşarız bir kaç gün daha bir yıldır evliyim güzel bir bayanım da ama mutsuz olmak zor be aynı şeyleri yaşamak korkusu bile yüzümde meymenet birakmadi

Vallahi canım inanır mısın bende buraya eşimle yaşadığım aynı sorunu yazmak için girdim benim gibi biri daha varmış inanamadım. Extra konu açmayayim buraya yazayim bende yeni evli sayılırım geçen sene evlendik 8 sen gibi uzun bir beraberlikten sonra evlendik aramızda bi tutku ve aşırı bağlılık var tartışmalar dışında çok mutluyuz ama eşim ufacık şeylere öfkeleniyor ve incir çekirdeğini doldurmayacak meselelerde bile yatağını ayırıyor günlerce gelmiyor yanıma böylece kopuyor iki yabancı haline geliyoruz. Her defasındA ben çağırıyorum nazlanmalarını sineye çekip. Aynı evin içinde bu şekilde olmaya katlanamadığım ve eşimi çok sevdiğim için. Ama bu sonuncu en beteriydi yaklaşık 1 aydır salonda yatıyor ilk zamanlar hiç tınlamadım çağırmadım kelime dahi konuşmadım 1 hafta 10 gün. Böyle yaptıkça aramız daha da kötüye gitti sadece aynı evde yaşayan iki birey olduk aileler girdi araya kavgalara yenileri eklendi çıkmaza girdik. 1 ay oldu napacağımı bilmiyorum çok kötü bir haldeyim. Dışardan da çok sevilen imrenilen bir çifttik belki de nazar değdi. Gerçekten bu tip insanlar çok zor Allahım yardımcımız olsun..

nazara inanmiyorum. hersey kendi elimizde.  

sizde kavgalar ne yüzden oldu veya basladi. ayrica aileleri de isin icine katmak kötü tabi. ama sizinde baska sansiniz yoktu sanirim bir ay küs durunca. 

1 ay boyunca yatagi ayiracak ne oldu? 

sizii iyi anliyorum, üzgünlügünüü de. bizde daha tam 1 senemizi doldurmadik evliligimizin. simdiye kadar o bir kere gitti salonda yatti. ertesi gün de küs kalmistik ama o gece yine yatagimiza döndü.  

suan ki gayem. ne olursa olsun gece yataga küs girmemek ..........cok kötü bir duygu ve bunlar damlaya damlaya göl olur ve bir cikmazin icinde buluruz kendimizi

Öncelikle artık ilk adımı siz atmayın. Böyle saçma şey mi olur. Şımardıkça şımarmış eşiniz. Siz de daha fazla şımartmayın. Konuşmayın bakalım ne yapacak. Oh paşamın akşam yemeği hazır, gömlekleri ütülü, bir de eşini blokluyor. Terbiyesiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…