- 9 Eylül 2009
- 495
- 162
- 648
Ah canım o kadar doluyum ki bu konuda. Aslında eşimin evlendiğimizden bu yana benden yana tek sıkıntısı temizlik ve ev işleri. Eşim çok titiz evi her daim temiz düzenli çamaşırları her daim temiz yıkanmış olmasını ister. Ben de 18 sene boyunca okudum temizlikten çok Fazla anlamıyorum beklentilerini dört dörtlük yerine getiremiyorum. Arada aksattığım oluyor.. Yani son tartışmalar temizlik meselesinden dolayı çıktı. Halbuki elimden geleni yapıyorum ama eşime yeterli gelmiyor. Zaten bu sefer inşallah barıştığımızda kesinlikle yatağa küs girmemek ve yatak ayırmamak konusunda söz verdiricem. Yatak ayrılınca herşey kopuyor olaylar büyüyor inanamıyorum bu durma geldiğimize. 1-2 ay öncesine kadar Bizim kadar seven Mutlu olan bir çift var mı diye düşünürdüm hep şimdi resmen ayrılığın pençesindeyiz çok acınazara inanmiyorum. hersey kendi elimizde.
sizde kavgalar ne yüzden oldu veya basladi. ayrica aileleri de isin icine katmak kötü tabi. ama sizinde baska sansiniz yoktu sanirim bir ay küs durunca.
1 ay boyunca yatagi ayiracak ne oldu?
sizii iyi anliyorum, üzgünlügünüü de. bizde daha tam 1 senemizi doldurmadik evliligimizin. simdiye kadar o bir kere gitti salonda yatti. ertesi gün de küs kalmistik ama o gece yine yatagimiza döndü.
suan ki gayem. ne olursa olsun gece yataga küs girmemek ..........cok kötü bir duygu ve bunlar damlaya damlaya göl olur ve bir cikmazin icinde buluruz kendimizi
B
Aynı benim eşim evde asla sorumsuz değil temizlik dahi yapar yemek yapar ama anam bir ufak tartışmada beni öyle süründürür ki kendimi öldüresim gelir aynı evde düşman gibi yaşarız bir kaç gün daha bir yıldır evliyim güzel bir bayanım da ama mutsuz olmak zor be aynı şeyleri yaşamak korkusu bile yüzümde meymenet birakmadi
benim eşim de bir aylık evliyken her kavgada ayrı yatmak isterdi, triplere girerdi. ben de alttan alırdım, yalvarırdım neredeyse.
ailesiyle alakalı ciddi bir sorun yaşayınca ipleri kopardım. çocuk avutacak değilim dedim ve boşanacağımı söyledim.
paçaları tutuşunca bir daha olmadı.
Ah canım o kadar doluyum ki bu konuda. Aslında eşimin evlendiğimizden bu yana benden yana tek sıkıntısı temizlik ve ev işleri. Eşim çok titiz evi her daim temiz düzenli çamaşırları her daim temiz yıkanmış olmasını ister. Ben de 18 sene boyunca okudum temizlikten çok Fazla anlamıyorum beklentilerini dört dörtlük yerine getiremiyorum. Arada aksattığım oluyor.. Yani son tartışmalar temizlik meselesinden dolayı çıktı. Halbuki elimden geleni yapıyorum ama eşime yeterli gelmiyor. Zaten bu sefer inşallah barıştığımızda kesinlikle yatağa küs girmemek ve yatak ayırmamak konusunda söz verdiricem. Yatak ayrılınca herşey kopuyor olaylar büyüyor inanamıyorum bu durma geldiğimize. 1-2 ay öncesine kadar Bizim kadar seven Mutlu olan bir çift var mı diye düşünürdüm hep şimdi resmen ayrılığın pençesindeyiz çok acı
Bu hayat senin canım bir daha gelmeyeceksin,yıllar geçtiğinde keşkelerin,iyikilerinden çok olmasin.@CuteMom @celebrian bu sefer öyle yapayım umarım bayramdan önce geri adım atar
@maviyesiltuna ben de deneyeceğim belki bu taktik uyar sağol
Delimelianka yorumunuz iyi geldi teşekkür ederim sakinleşene kadar bekleyeceğim artık uğraşacak gücüm kalmadı
Ağzına sağlık ne güzel demişsin. Katılıyorum.ona bir kere s...tiri çal bakalım ,
Sen işi çözmüşsün, tıpkı benim gibibenimde esim öyleyydi. biizim da aramizda cok büyük Yas farki var. kavga ettigimizde barismak icin ilk adimi hep ben attim. buna ragmen naz bile yapti barismak icin. düsünün yani. yeni evli sayiliriz ve bu aylardir böyleydi. son haftalar ama böyle ömür gecmeyecegini anladim ve kendimi bi silkeledim.
yeni uygulamam:
1. kavga yaratmamaya gayret ediyorum. bizdede kücük seyler hep genelde, ya göz ardi ediyorum, amaaan bunun icin laf mi söyliyecegim diyorum ya da yinede sohbet kavgaya dönüsecek gibi oluyorsa, engellemeyi calisiyorum.
2. kendimi tartiyorum! ben esime her daim tatli dilli, pozitif yanasiyormuyum? bazen farketmeden monoton ve sertmiyim? onun yaptigi güzellikleri göz ardi ediyormuyum yoksa begenip tastikliyormuyum? cevaplar negatifse, hemen degistiriyorum. normal bi insan, karsindaki hep güler yüzlü tatli dilli ise, onunla kavga etmeyi cesaret edemez, istemezde. gercekten agzimdan canim cicim balim laflarini düsürmemeye basladim, ve ses tonu da cok önemli. ve unutmayin, erkekler cocuk gibi pohpohlanmayi bekler. bunu yapin. size yaptigi kücücük bir jesti, cok büyük sey yapmis gibi tesekkür edin.
3. kavga kacinilmaz olursa, ve iki taraf hakliysa bi sekilde, artik ilk adimi yapmiyorum barismak icin. 2-3 soguk duruyoruz birbirimize sonra bisey olmamis gibi düzeliyoruz.
4. eger gercekten ben hatta yaptiysam, özür diliyorum.
5. esim bile hatasini kabul edecek duruma geldi. örnegin basit bir problem. ben hep esimle ayni saatde yatmak isterim, esimin uyku yoktur ama ben erken yatarim. yine sinirlenip yanliz gittim yataga. normalde esim takmaz, gece ye kadar tv izler ve ben üzgün uyurum. gecende yine öyle oldu. kizgin ve üzülerek yanliz gittim yataga. 5-10 sonra esim geldi!!! cok sasirdim. yanimda diz cöktü ve "askim niye böyle yapiyorsun, benim uykum yok ama.. . öpmedende uyuma ama askim" diyip öpe öpe kokladi beni. bu benim icin coook büyük bi gelisme. bende ama naz yapmadim! bu da cok önemli kizlar. tamam askim deyip kapattim mevzuyu.
son günlerin/haftalarin tecrübesine dayanark söyleyebilirim ki, gercekten ise yariyor.
Eski eşim geldi aklımaMerhaba kızlar.
Birilerine hayatımdan bahsetmek hep zor gelmiştir bana.
En yakın arkadaşıma bile anlatamıyorum şu an. Ağlamaktan şişmiş gözlerle geldim işe bugün.
2yıldır evliyim. Eşim iyi olduğunda ondan iyisi yoktur ama küçücük bir şey bile ılsa tartıştık mı kendimi onun düşmanıymışım gibi hissettiriyor.
Haksız olsa dahi geri adım atmıyor. Atmadı. Başlarda umursamayıp gururumu bırakıp ben barışıyordum. Öyle hemen de barışmaz zaten konuşmamasına ve ya iyi konuşmamasına rağmen uğraşıyordum.
Yine tartıştık bu sefer başka odada uyudu. Ben yine denedim konuşmasakta gel beraber uyuyalım dedim. Kaç yaşında insanlarız konuşarak hallededim dedim. Sorunun ne olduğunu bilmiyorsan zaten bilmene gerek yok dedi çekti gitti diğer odaya.
Ben de ağlaya ağlaya uyudum. O kadar küçük mevzular ki...
Bugünse bir şey için onu aramam gerekti aramaya çalıştım meşgyle düştü. Sonra anladım ki numaramı bloklamış. Şok oldum. Ama bilmemezliğe gelip msj attım onu arayamadığımı beni müsait olduğunda aramasını söyledim. Mesajını gördüğü halde ne yazdı ne aradı.
O kadar yoruldum ki.. Diyecek söz bulamıyorum. Nerdeyse işyerinde oturup ağlıyacam.
Bir insan nasıl her kavgada nefret derecesine gelir. Ben çözemiyorum zaten eşim yaşça büyük benden. Beni anlıyor diye sevinirken bu huyunu öğrendiğimden beri üzülüyorum.
Ayda rahat 2 kere bu tartışma oluyor. Yani ayda 2 kere gururumu ayaklar altına alıyorum. Ama ayrı yatması ve beni telefonda bloklaması resmen yıktı beni. Ne yapmalıyım yardım edin...
bence artık bırak bu huyunu oda vazgeçsin artık...Merhaba kızlar.
Birilerine hayatımdan bahsetmek hep zor gelmiştir bana.
En yakın arkadaşıma bile anlatamıyorum şu an. Ağlamaktan şişmiş gözlerle geldim işe bugün.
2yıldır evliyim. Eşim iyi olduğunda ondan iyisi yoktur ama küçücük bir şey bile ılsa tartıştık mı kendimi onun düşmanıymışım gibi hissettiriyor.
Haksız olsa dahi geri adım atmıyor. Atmadı. Başlarda umursamayıp gururumu bırakıp ben barışıyordum. Öyle hemen de barışmaz zaten konuşmamasına ve ya iyi konuşmamasına rağmen uğraşıyordum.
Yine tartıştık bu sefer başka odada uyudu. Ben yine denedim konuşmasakta gel beraber uyuyalım dedim. Kaç yaşında insanlarız konuşarak hallededim dedim. Sorunun ne olduğunu bilmiyorsan zaten bilmene gerek yok dedi çekti gitti diğer odaya.
Ben de ağlaya ağlaya uyudum. O kadar küçük mevzular ki...
Bugünse bir şey için onu aramam gerekti aramaya çalıştım meşgyle düştü. Sonra anladım ki numaramı bloklamış. Şok oldum. Ama bilmemezliğe gelip msj attım onu arayamadığımı beni müsait olduğunda aramasını söyledim. Mesajını gördüğü halde ne yazdı ne aradı.
O kadar yoruldum ki.. Diyecek söz bulamıyorum. Nerdeyse işyerinde oturup ağlıyacam.
Bir insan nasıl her kavgada nefret derecesine gelir. Ben çözemiyorum zaten eşim yaşça büyük benden. Beni anlıyor diye sevinirken bu huyunu öğrendiğimden beri üzülüyorum.
Ayda rahat 2 kere bu tartışma oluyor. Yani ayda 2 kere gururumu ayaklar altına alıyorum. Ama ayrı yatması ve beni telefonda bloklaması resmen yıktı beni. Ne yapmalıyım yardım edin...
YUH!!Yemin ederim benim esimde ayni konu sahibinin esi gibi canima tak etti ve bende adim atmadim artik bi konuda iki ay küs kaldi ayni evde en sonundada avukattan bosanmak istedigine dair kagit yollamis... yani her defasinda alttan aldim bir kerede ben almayim nolcak bakalim dedim sonuc bu oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?