Geri Kalmışlık Hissi

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
28
Merhaba KK'nın güzel hatunları, inşallah hayatınızda her şey yolundadır.Bana gelecek olursak ben kendimi arkadaşlarımdan geride hissediyorum.Bu geri kalmışlık hissi beni üzüyor.Kimi kitap okuyor,kimi geziyor,kimi filmler izliyor,kimi sevgilisiyle güzel vakitler geçiriyor ve ben öylece durup onları izliyormuşum gibi geliyor.Kendimi biraz tükenmiş hissediyorum,bir şeyler yapmak istiyorum ama sanki gücüm yok.Bu psikolojiden,bu durumdan nasıl çıkabilirim?

Çıkın kabuğunuzdan sizde okuyun izleyin bişeyler izlemek gezmek çok keyifli neden yapmayasınız ki geri kalmış gibi düşünüp umutsuzluğa kapılmayın lütfen.

O dediğiniz şeyleri yapan kişilerin çok mutlu olduğunu zannetmeyin. Herkes aynı şeylerden hoslanacak diye bir şey yok. Kendinizi tanımaya çalışın sizi ne mutlu huzurlu hissettiriyorsa onu yapın bence. Şu an bir can sıkıntısı yaşıyorsunuz geçecektir merak etmeyin. Spor yapmak mesela bana çok iyi geliyor. En basiti tempolu bir yürüyüş mutluluk hormonu salgilatiyormuş. Çıkın temiz bir hava alın iyi gelir canım. Sonra sevdiğiniz bir kitabı okuyun kahve eşliğinde. İmkanlariniz dahilinde sinema, tiyatro da olabilir. Beslenme seklinizi de gözden geçirin enerjiniz bundan düşük olabilir. Protein+ sebze+ kuruyemiş ilaç gibi gelecektir. Geri kalmışlık zihniyetle alakalı....yapılan faaliyetle hiçbir alakası yok...hadi kaldır totosu nerde hareket orada bereket.

Çok haklısınız,hareketsiz yaşam insanı mutsuz ediyor bence.O yüzden totoyu kaldırmak lazım

Bende öyleyim, arkadaşlarım sözlü nişanlı ( bana göre erken) ben hala tekrar üni sınavına hazırlanma peşindeyim :))

Bi seyler yapip kendinizi gelistirmenin tadina varinca birakamazsiniz. Lakin once bi destek alin caniniz hicbir sey yapmak istemiyorsa depresyonda olabilirsiniz.

Sosyal medyadan bunlari takip ettiginize eminim. Bence kapatin hepsini kendinizi iyi hissedene kadar. Duzelirseniz acarsaniz. Boyle gerekeiz dusuncelere kapilmaniza gerek yok. Neyiniz eksik yani bunlari yasayanlardan da bu triplere girdiniz

Bunun farkında olmuşsunuz işte ne güzel şimdi sıra o kabuğu kırmakta, nasıl mı? Hemen gidiyorsun kendine güzel okuyabileceğin bir roman alıyorsun ve okumaya başlıyorsun. Kitap okumak insanın hayal dünyasını geliştirir,ufkunu açar,zihinsel çok güzel spor.
Sabah ya da akşam yürüyüş yapmak için evden çıkmayı dene mesela.Sevdiğin bir tatlı,yemek için dışarı çıkıp kendine ortam yaratmayı denemelisin
Başkalarının hayatı zaten ilerliyor senin hayatında ilerliyor onları izleyip üzülmekle geçirme boştan yere bence.

hayatın ayaklarına gelmesini bekleme..

kendimizi daima bir geleceğe bir hayata hazırlıyoruz şu an yaşadığımız anın aslında hayat olduğunu unutarak.

yarın sabah erkenden kalk gününü uyuyarak öldürme. sonra pencereni aç güneş odana dolsun derin bir nefes al. sonra kendini biraz şımart sevdiğin kahvaltılıkları hazırla.

uzun zamandır görüşmediğin arkadaşlarınla bir buluşma ayarlayabilirsin. fitnessa gidebilirsin. alışveriş yapabilirsin. odanı düzenleyebilir ve yeniden dekore edebilirsin. yeni şeyler denemekten korkma mesela dikiş yapmayı öğrenebilirsin ne bileyim kendi gönlünce bir şeyler tasarlamak iyi gelecektir.

oturup istek gelmesini bekleme ve sosyal medyada her gördüğünü olduğu gibi kabullenme gün boyu somurtup stort atarken kahkahalar atan insanlarla dolu bir yer orası..

ayrıca neye geç kaldığını sorabilir miyim
yeni bir kitap yeni bir üniversite yeni bir hobi..

nefes aldıkça umut var ve yarın yeni hayatımızın ilk günü..

Kendinize bazi seyleri rutin haline getirin ve kendinizi zorlayin. Zamanla o isteksizlik kalmaz ve asil yapmadiginizda o eksikligi hissedersiniz.

Herkes kendi hayat akışını kendi belirler. Siz nasıl isterseniz o şekilde yaşarsınız. Şuan isteğiniz olmadığı için bir şey yapmadığınızı söylüyorsunuz ama başkalarına özeniyorsunuz. Herkes kendi yönünü kendi çiziyor kimse zorla gezdirmiyor, okutmuyor, kursa göndermiyor.
İlgi alanlarınızı bulmaya çalışın ve o yönlere doğru yönelin. Sosyal gruplarda olun, yeni insanlarla tanışın.
Kütüphaneye gidip birkaç saatinizi orada geçirin.
Ben sahafları gezmeyi çok severim bazen sadece kitaplara bakmak için sahaflara gidip dolanıp eve geri dönüyorum o bile zevk veriyor.
Kendiniz neyde mutluysanız onları yapmaya çalışın bence.

En önce sosyal medyani kapatmalisin onlari gördükce daha da boyle dusunebilirsin sonrasinda kendine ni aktiviteler bul derim. Milletin ne yaptigina da takilma bosver

Kendimde bunları yapmak için istek bulamıyorum artık resmen

Dinlenin, bol bol dinlenin. Uyuyun. Yorgunsunuzdur belki, o da dinlenerek gecer.
Kendinizi surekli bir seyler yapmak zorundaymis gibi hissetmeyin.
Bazen hicbir sey yapmamak da guzeldir. Hatta cook guzeldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…