Geveze Anne

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ya benim halam bu resmen. bir de elini yumruk yapıp işaret parmağını biraz çıkartıp bacağımıza, omzumuza dokundururdu dinlemezsek eğer. yani dokundururdu diyorum ama deşerdi resmen :KK70: valla ben bildim bileli hep aynı. son yıllarda pek görüşemiyoruz ama eminim hala aynı olduğuna :KK70: çözümü olduğunu sanmıyoruum
Ay gözümün önüne getirdimde çok güldüm ya. 🤣

Tövbe yarabbi

Şu konuşan papağanlardan alın onu eğiticem diye habire konuşup enerjisini onunla atsın 😅 enerjisini yöneltecek farklı bi uğraş bulmalı durulması için Kadın için konuşmak bi ihtiyaç demek ki Allah yardımcınz olsun zor iş

Ay gözümün önüne getirdimde çok güldüm ya. 🤣

Tövbe yarabbi
yaaa sorma inan biz de gülmemek için zor tutardık kendimizi :D bir de çemberini bir eliyle ağzına tutar konuşurdu neden bilmem. bi de aşırı hızlı konuşur (ben de öyleyim ona çekmişim galiba :D ) ne dediğini hayatta anlamazdık hem hızlı konuştuğu hem çemberini ağzına tuttuğu için :D

Ben de çocukken çok konuşurdum, soru sorardım ha bire. Okul öncesi ve ilk çocukluk dönemimde meraklıydım, herkesle konuşacak bir şey bulurdum. Ama annem hiç hoşlanmazdı. Sürekli sustururdu kızarak. Ben de yavaş yavaş konuşmamaya başladım. Şimdi de konuşturmaya çalışıyor. :KK53:
Belki anneniz de benim gibi çocukluk döneminde konuşturulmadıysa ters tepmiştir. Ben konuşmayarak tepki verdim, annenizse susmayarak. :D

Benim yakın çevremde de var ondan.

Bir doktor demişti ki, çok fazla konuşan insanın yanında saatler geçirince beyinde bir takım olumsuz değişiklikler oluyormuş. Gerçekten ben o kişiyle beraberken beynimde karıncalanmalar oluyordu. Şimdi artık yanında durmuyorum.

Çözümü olduğunu düşünmüyorum ama çocukken kendisi yeteri kadar dinlemek istemeyen insanlarla büyüdüklerini düşünüyorum. Travma yani.
benim is arkadasim olan kadinda cok konususuyor cogu zamanda bos konusuyor kafam allak bullak oluyor haftada 1 gün denk geliyoruz birklikte calismak icin ama sanki 1 haftaya esitmis gibim oluyor cok fena huy iste huyundan vazgecmiyor

Anneniz tek mi,ne bileyim siz calışırken tek mi kalıyor evde? Arkadaşları,sosyalleşeceği ortamı var mı?
Sanki bütün gün sıkılıyor,konuşacak birilerini bulunca da susmuyor gibi geldi bana. Bir nevi sosyalleşiyor.
Öte yandan sizi de anlıyorum.
Hak veriyorum.
Ben çok konuşan birine denk gelirsem ve artık dinlemek istemiyorsam o ortamdan ayrılıyorum bir bahane ile. Ayrılamayacaksam telefonu alıyorum elime ,kitap okuyorum bir şekilde anlayıp susuyorlar.
Ha çocuklara işlemiyor bunlar ama yetişkinlerde işe yarıyor.

Kızlar benim anne çok konuşuyor aşırı geveze herkes ilallah ediyor susmuyor, çocukluğumda da böyleydi.

Çocukluğumda tamam tamam diyordum 7 yaşında bile sussun diye ona bile laf ediyordu

Halalarım babaannem de sussun diye gözünün içine bakarlardı.

Biz de suskunuz. Bazen bozuyoruz annemi rahat ediyoruz bi kaç saat susuyor en azından.

Sanki dünyadaki tüm cümleleri o söylemeye yemin etmiş gibi, sırf dedikodu yapıyor.Kavga ediyor asla susmuyor.

Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Benim annemde böyleydi beni hayattan bezdirdi sonunda evlendim biraz olsun kurtuldum. Üstelik benim annem her konu hep haklı hep kendini üstün görür çok zor başa çıkmak…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X