Geyik Muhabbeti / Off-Topic

Hoşbuldum kızlar, haftasonu misafirim gelecek o yüzden şu menüyü hazırladım:

Tarhana Çorbası
Bamya yemeği (kuzu etli)
Körili Tavuk
Yaseminli Pilav
Ortaya salata (patates salatası düşünüyorum)

ellerine sağlık canım şimdiden ve afiyet olsun..
c.tesi mi gelecekler? gerçi sen çalışmıyordun sanırım..
h.sonu ben de yoğunum yaaa:18:

Kızlar bi de benim böle tabaklarım var

Sizce bunu nasıl değerlendirebilirim? Nasıl birşey koyabilirim içine?

ellerine sağlık canım şimdiden ve afiyet olsun..
c.tesi mi gelecekler? gerçi sen çalışmıyordun sanırım..
h.sonu ben de yoğunum yaaa:18:

Yok canım cumartesi çalışmıyorum Allah'tan, akşama yemeğe gelecekler kısmetse.
Cuma akşamından bir muffin yaparım, çay ile servis etmek için.
Zaten onlarda eli boş gelmez, onu bildiğimden dolayı abartmak istemiyorum.
2 kişiyiz evde sonra kalanları nasıl bitiricez...

kalan olur paketle dondurucuya postala canım..
vakti gelince o sana iadeli tahütlü gelir..

Yoğutlu havuç salatası

Bi de adını bilmediğim yoğurt, mayonez, salatalık, dereotundan oluşan bi salata var

Orta kısma da zeytin dizebilirsin güzelce

Bak bunlar olabilir canım.. Yoğurlu havuç salatasını yapmak kolay, diğerini de yapmak kolay...

Orta kısmına dizebilecek zeytinlerim var, kürdan saplarım bir de uçlarına tamamdır

Hmm belki olabilir...
Bende düşünüyorum dünden beri ne yapsam bu tabak için diye, az ama renkli birşey olsun istedim...

kaderinki de güzel fikir..peynir toplarını da dilersen maydonoz, çörekotu ,pulbibver..vs
ile renklendirebilirsin...aklıma gelirse yazarım yine canım..

patates salatası yapmayıp şunu da yapabilirim:

RENKLİ PATATES TOPLARI
Malzemeler:
2-3 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
1 adet havuç, rendelenmiş
küçük bir demet dereotu veya maydanoz, doğranmış
kırmızı biber
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. ezme aleti ile hepsini geniş bir kapta ezin. tereyağını ilave edin. Patateslerin sıcaklığı ile yağın erimesini sağlayın. En son tuzunu ekleyip karıştırın.Ayrı ayrı tabaklara havucu, dereotunu ve biberi koyun. patatesten bir miktar alıp avcunuzda top yapın. Daha sonra bu topu havuca bulayıp tabağa yerleştirin.

hmm süsleme vs. ile aram pek iyi değildir..
ama aklıma papates kroket ve peynir topları geldi renkli..
olur mu bilmem...

Bende sadece süsleme işinden anlarım dermişim

Bak bunlar olabilir canım.. Yoğurlu havuç salatasını yapmak kolay, diğerini de yapmak kolay...

Orta kısmına dizebilecek zeytinlerim var, kürdan saplarım bir de uçlarına tamamdır

Evet.. Bölümleri büyük mü tabağın bilmiyorum ama zeytin ufak kalırsa.. Çeri domatesi ve birer dilim kaşar peynirini kürdanlara dizebilirsin

Peynir topları da böyle

Malzemeler:
*250 gr. sert beyaz peynir
*½ paket krem peynir

Üzeri için: Çeşitli yeşillikler (mor kıvırcık, endiv, nane, dereotu, soya filizi, taze soğan) haşhaş, kırmızı toz biber,kekik,susam,çörek otu , ceviz..vb.

HAZIRLANIŞI:
Beyaz peyniri bir tabağa alıp çatalla iyice ezin. İçine krem peyniri karıştırın. Bu karışımı elinizle yuvarlayarak ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Yaptığınız topların üzerini hazırladığınız malzemelerle kaplayın.İsterseniz birer kürdan ile süsleyip servis yapın.Afiyet oslsun…

Bende sadece süsleme işinden anlarım dermişim

Evet.. Bölümleri büyük mü tabağın bilmiyorum ama zeytin ufak kalırsa.. Çeri domatesi ve birer dilim kaşar peynirini kürdanlara dizebilirsin

Tabağın gözleri çok büyük değil, ama sanırım bu tarz şeyler sığacak kadar, ona sığmazsa zaten başka bir tabağa alırım.
Bir de bunun yuvarlak olanı var, @ şeklinde yuvarlanıyor, ona sıvı birşeyler koymak lazım sanki.
Bir türlü bu tabakları nasıl kullanacağımı çözemedim iyi mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…