Geyik Muhabbeti / Off-Topic

aminnn kızlar illaki allahın adaletinden şüphe olunmaz biz hiç bir zaman arkasını düşünmeden iyilikler yapıyoruz..Karşılığını görmesek bile ailemize bize bu terbiyeyi edebi veren büyüyüp yetiştiren iki mimara borcumuz değil parayla hiç bir şekil bitmezz...

Haklısın canım, gerçekten öyle... Ben eşimden yana çok şanslıyım.
Anlayışlı, duyarlı ve gerekirse anneme benden daha çok sahip çıkacak birisi.
Çünkü kendi ailesine de çok düşkün...
Ben tek evladım, eşim 2 erkek kardeşler.
Fakat eşim daha ailesine yardımcı ve destektir, benim gibi aynı süreçlerden geçmiş.
Emekli etme durumu yok, fakat devamlı ailesi için krediler çekmiş ödemiş.
Bir kaçına bende şahit oldum. Fakat abisi mesela daha sorumsuz ve umursamaz.
Zaten abisinin bu sorumsuzlukları yüzünden çokçası krediler çekmek zorunda kalmış.

Dediğin çok doğru. Bir elin beş parmağı bir olmadığı gibi, kardeşlerde bir olmuyor işte.
Ben hep bir kardeşim olsun, benim desteğim olsun diye istemişimdir.
Allah nasib etmemiş, ama bunda da bir hayır vardır elbet diyorum.

Amin canım çok haklısın...
Yeri geldi beni kendi ailemde çok üzdü, aşırı yıpratıldığım durumlar oldu.
Hatta bununla ilgili konu bile açmışlığım var...

Fakat dediğin gibi, onların emeği parayla değil hiç birşey ile ödenmez.
Allah bizleri hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah ve hayırlı evlatlar nasib etsin...

aaammmmmmmmiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn

Kardeşlik duygusu çok güzel bir şey elbet ama olmuyorsada rabbimin bi bildiği var demek ki canım.
Sorumsuz hayırsız bir kardeş de çok can yakabilirdi var olunca insan onada sorumluluk yüklemek istiyor, bu konular yüzünden kavga eden yıllarca küslük yaşayan kardeşlerde var.
bence sen şanslı sayılırsın en azından olmadığını biliyorsun ve tek başına olduğunun farkındasın.
Allah hayırsız olan bişeyi insanın karşısına çıkarmasın eş olsun arkadaş olsun kardeş olsun.

Benimde bir kardeşim var şimdilik bekar sorun yok ama evlenincede inşallah değişmez diyorum, bazı erkeklerde eşini görünce herşeyi unutuyor ya :)

Kızlar öncelikle sizi tebrik ediyorum çok duygulandım okuduklarımdan Allah hepimize hayırlı evlatlar versin ... Amin

Ben de 17 yaşımdan beri çalışıyorum..
Benim annem de çok tutumludur ve her zaman kenarda paranız olsun hastalık var bir şey var der babamı da çekip çeviren annemdir.

Ev aldık kredi ödüyoruz annem işe başladı ve 53 yaşında tekstilde çalışıyor babam zaten memur hatta İstanbul’a ilk geldiğimizde hiç bir şeyimiz yoktu annem küçük kardeşime hamileydi sıfırdan başlandı her şeye ben daha 1. sınıfa gidiyordum abimle ablam da okuyorlardı annem sabahlara kadar elişi yapıp satardı..
Ablam çalışmaya başladı kısa süre sonra evlendi ama o da kendi masrafını kendi karşıladı...
Abim de aynı şekilde...
Sadece ben kaldım ve hep yardım ettim Çok şükür Allah bizi hiç daraltmadı şu an çok iyiler hala kredi ödeniyor ve sadece annem ve babam çalışıyor kardeşim üni. okuyor abim ablam evli ve ben evlenirken çok korkmuştum(hatta evliliğimi erteledim yardım etmek için) yetişemezler diye çünkü evin çoğu masrafı benim üzerimdeydi
Annemin tutumu işini bilirliği sayesinde şu an her şey çok iyi yetişiyorlar ama sürekli takipteyim aklım hep onlarda kalıyor ister istemez evlenirken tüm ihtiyaçlarımı kendim karşıladım ailem sadece bana takacağı takıyı kendisi aldı .. Babam biraz savurgandır.Annem idarecidir birbirlerini tamamlıyorlar işte Ama asla cimri değildir...

----

Biz henüz para arttırma olayını düzene oturtamadık ufak tefek taksitlerimiz ve evimizin eksikleri var onları tamamlıyoruz... Ama 1-2 ay içerisinde yoluna sokmayı planlıyoruz tabi ki artı sırf para birikecek diye monoton bir hayatta yaşanmaz kendimize de zaman ayırıyoruz aşırıya kaçmıyoruz sadece

----

Eşimin ailesi de 5 krş hesabını yapar ve cimriler yeme içme konusu değil ama başka şeylerde cimriler bunu da çok güzel gösteriyorlar Allahtan eşim onlara çekmemiş O kadarını kaldıramazdım herhalde...

oohh ohh bi çıktım geldim döktürmüşsünüz yahuu

dışarı çıktık arkadaşla, markete gittik sonra yemek yedik, etrafı toparladık derken ancak geldim..
yee kürküm yee dünyası işte ben de çok sıkıntı çektim.hem de koskoca istanbul da.
annem değil ama babam burada doğmuş büyümüş bir insandır.ama insan ailesinden yana şansız olmayagörsün.

çok şükür bizi bu yaşa kadar getirdi.hala çalışıyor adam.eve tüp alamadığımız zamanlarda oldu.
ne hayatımdan gocundum ne ailemden.çok sağlam yetiştirdiler sağolsunlar.yaşadığımız yere alışmam zor oldu,
merkeze uzak olunca.gerçi hala uzak ama şuan kendimi dağ gibi taş gibi hissediyorsam da ailemin sayesindedir.

Allah ım hepimize,ailelerimize sağlık ve daha nice yıllar nasip etsin.

Kızlar ya regl oldum o kadar ağrım var ki kafayı yicem birazdan aksilik en yoğun günüm ama hiç bir şey yapamıyorum ((

geçmiş olsun hemşo..:26: ilaç alabilsen keşke.

üstteki msj sayısını doldurmak isteyen vatandaşş..yeri burası değil..
biplendin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…