Bunu hiç yapmadım ama bir yerde yemiştim sahiden çok güzel oluyor..Eki Görüntüle 1464049
merhaba hanımlar, sevgili nevreste doğum günü varmış şimdiden mutlu yıllar... şerbetli tatlı olarak aşağıda vereceğim tatlı tarifini düşünürsün belki diye ekliyorum, hakikaten çok lezzetli, çocuklar bayılıyor bu tatlıya, aşağıdaki resim kendi yaptığım :) yaparsan eğer şimdiden afiyet olsun, iyi geceler :)
Malzemeleri
3 yumurta
200 gr tereyagi (isterseniz margarin kullanabilirsiniz, çocuklar yediğinden ben tereyağı tercih ediyorum )
3 portakal kabugu rendesi
2 kabartma tozu
1 vanilya
2 y.k. kakao
1.5 su bardagi un
1.2 su bardağı irmik
isteğe göre ceviz rondodan geçirilip konulabilir (daha lezzetli oluyor)
Uzerine
Mavi hashas
Serbeti
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
5-10 damla limon suyu
yapılışı
tüm malzemeler yoğurulup, mavi haşhaşa bandırılıp, yağlanmış tepsiye dizilir, 200 derece fırında, 15 dk kadar pişirilir (üzeri çatlamaya başlayınca pişmiş olduğunu anlarsınız ) daha sonra önceden hazırlanan şerbet dökülür ve servise hazırrr.( ben şerbet sıcak iken, fırında çıkan tatlı çok az soğuduktan sonra döktüm) ayrıca bı tatlıyı yaptıktan hemen 2-3 dk. sonra yiyebilirsiniz beklemeye gerek kalmıyor :)
. Himmm bende .cuk oturan bir seker pare tarifi var .pazartesi sana atayim o tarifi..Selam:)
Nevoş doğum günü hazırlıkları başlamış.Şekerpare yapınca şerbet tam çekmiyor sinir oluyorum.Geçen de kalburabastı yaptım yine çok çekmedi.Püf noktalarına da uyuyorum ama hamur tatlıları sinir ediyor beni.
Offf offf ne güzel bir sunumEki Görüntüle 1464078 Eki Görüntüle 1464080 Of anam offf sabahın altısında kalkmisimm..is yerine gittim toplantısı neyin vardı..gıcık toplantı..saat 12ye doğru İstanbul anadolu yakasına gecmisem.. Anami alıp bebek mevludune gitmisem hayırlı olsuna..akşamın 5 önde bindim metrobuse kayinvalideye gelip oğlumu aldım.ev ahalisine yemek hazırla yedir.oğlumu uyut.yatır.yeminlen teee.simdi cay iciyorum ve dinlenmeye calisiyorum ne yoğun bir gündü bu beyaaa..
Şekerpareler fırından çıkınca soğuk şerbet değil mi?Genelde öyle oluyor tarifler.Evet başladım hazırlıklara bu hafta temizlik yapacağımBugünde yufka aldım börek sardım buzluğa koydum.. Hazır birşeyler yapayım sonra sıkışmayayım
Şerbeti nasıl döküyorsun
Sevinirim canım çok mersi.. Himmm bende .cuk oturan bir seker pare tarifi var .pazartesi sana atayim o tarifi..
Menü sağlammış:)))Eki Görüntüle 1464078 Eki Görüntüle 1464080 Of anam offf sabahın altısında kalkmisimm..is yerine gittim toplantısı neyin vardı..gıcık toplantı..saat 12ye doğru İstanbul anadolu yakasına gecmisem.. Anami alıp bebek mevludune gitmisem hayırlı olsuna..akşamın 5 önde bindim metrobuse kayinvalideye gelip oğlumu aldım.ev ahalisine yemek hazırla yedir.oğlumu uyut.yatır.yeminlen teee.simdi cay iciyorum ve dinlenmeye calisiyorum ne yoğun bir gündü bu beyaaa..
Canım öyle oluyor,birde tam tersi yapabilirsin..Şekerpareler fırından çıkınca soğuk şerbet değil mi?Genelde öyle oluyor tarifler.
Adracım ben de şekerpare yapıyorum arada, çok önceden tv de bir şefden almıştım:) Ölçüleri tam olarak yapınca tutuyorŞekerpareler fırından çıkınca soğuk şerbet değil mi?Genelde öyle oluyor tarifler.
Tersini hiç yapmadım çekmez soğuyunca diye düşünüyorum.Ahh Nevoş bırak ters çevirmeyi çeksin diye ne taklalar attırıyorum bir bilsen:))))Canım öyle oluyor,birde tam tersi yapabilirsin..Ben birde biraz bekledikten sonra şekerpareleri ters çeviriyorum
Tüm şerbeti alıyor..
Şerbet ılık olacak dimi Vuslat.Demek hamur olmuyor öyle.Aklımda bulunsun.Sağol canım.Adracım ben de şekerpare yapıyorum arada, çok önceden tv de bir şefden almıştım:) Ölçüleri tam olarak yapınca tutuyorŞerbette, tatlı fırından çıkınca ılık olarak dökülüyor, tamamen ıslanıyor içi de:)
O zaman senin tarifte birşeyler varTersini hiç yapmadım çekmez soğuyunca diye düşünüyorum.Ahh Nevoş bırak ters çevirmeyi çeksin diye ne taklalar attırıyorum bir bilsen:))))
Yok hamur olmuyor tam kıvamında oluyorŞerbet ılık olacak dimi Vuslat.Demek hamur olmuyor öyle.Aklımda bulunsun.Sağol canım.
Evet canım ufak ufak başlayayımNevoşum doğum günü hazırlıklarına başlamışsın:) Resim isteriz
Bende değil hata tarifte bence de:)O zaman senin tarifte birşeyler var
Hoşbuldum canım, iyiyim sen nasılsınEvet canım ufak ufak başlayayımİnşaallah canım
Hoşgeldin Vuslat'cım nasılsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?