Bende değil hata tarifte bence de:)
İyiyim canım çok şükürHoşbuldum canım, iyiyim sen nasılsın
Ekle de ben de eşimin doğum günü için faydalanırım resimlerden:)
Yumurta bayağı fazlaymışMalzemeler
350 gr. un125 gr. toz fındık125 gr. pudra şekeri125 gr. tereyağ ve ya margarin20 gr. kabartma tozu5 yumurta ( 2 bütün, 3 ünün sarısı koyulacak )Şerbeti için4 su bardağı şeker4 su bardağı suyarım limon suyuYAPILIŞIUnu tezgaha alıp ortasını açın toz fındığı, pudra şekerini, yumurtaları, margarini ve kabartma tozunu ekleyin, önce ortadaki malzemeleri karıştırın. Ardından kenarlardan alarak yoğurun (hamuru yoğururken çok fazla güç kullanmayın yoksa çok cıvık kıvam alabilir) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerini fındıkla süsleyin. 10 dakika 100 derece de pişirin, daha sonra dereceyi 150 yapıp 15 dakika da o şekilde pişirin. Fırından çıkınca, kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün.
Bir de bu tarifi deneyebilirsin canım
Ben buna göre yapıyorum tutuyor:)
Gram ölçülerini hiç anlamam.Yapacağım zaman netten bulurum kaç gram kaç bardak diye.Sağol canım tekrardan:)Malzemeler
350 gr. un125 gr. toz fındık125 gr. pudra şekeri125 gr. tereyağ ve ya margarin20 gr. kabartma tozu5 yumurta ( 2 bütün, 3 ünün sarısı koyulacak )Şerbeti için4 su bardağı şeker4 su bardağı suyarım limon suyuYAPILIŞIUnu tezgaha alıp ortasını açın toz fındığı, pudra şekerini, yumurtaları, margarini ve kabartma tozunu ekleyin, önce ortadaki malzemeleri karıştırın. Ardından kenarlardan alarak yoğurun (hamuru yoğururken çok fazla güç kullanmayın yoksa çok cıvık kıvam alabilir) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerini fındıkla süsleyin. 10 dakika 100 derece de pişirin, daha sonra dereceyi 150 yapıp 15 dakika da o şekilde pişirin. Fırından çıkınca, kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün.
Bir de bu tarifi deneyebilirsin canım
Ben buna göre yapıyorum tutuyor:)
Deneme sınavı mı canım?İkisi de girmeyecek mi?İyiyim canım çok şükürYarın kızım sınava girecek İki gündür biraz onunla uğraşıyoruz
Tamam canım imkanım olursa mutlaka çekerim resimleri
Allah zihin açıklığı versin, kolaylıkla geçer İnşaAllah sınavı prenses:)İyiyim canım çok şükürYarın kızım sınava girecek İki gündür biraz onunla uğraşıyoruz
Tamam canım imkanım olursa mutlaka çekerim resimleri
Yumurta tatlısı da denebilirYumurta bayağı fazlaymışToz fındık güzel olur sahiden Ben irmikte koyarım
Yok canım deneme sınavı değilDeneme sınavı mı canım?İkisi de girmeyecek mi?
Ben de netten bakıyordum hep sinra not ettim hepsini:)) Bu yüzden mutfak tartısı alıcamGram ölçülerini hiç anlamam.Yapacağım zaman netten bulurum kaç gram kaç bardak diye.Sağol canım tekrardan:)
Sağol canımAllah zihin açıklığı versin, kolaylıkla geçer İnşaAllah sınavı prenses:)
Ben de pastayı kendim mi yapsam diye düşünüyorum, eskiden hep kendim yapıyordum doğum günü pastalarını şimdi tembelleştim
Yumurta tatlısı da denebilirAma çok güzel oluyor Nevoşum, yumurtanın kokusu veya tadı olmuyor
Mutfak tartım var ama kullanmıyorumBen de netten bakıyordum hep sinra not ettim hepsini:)) Bu yüzden mutfak tartısı alıcam
Şaka gibi bugün me duysam canım istiyorEvet şeker pare
Dün biber turşusu yedim ağzım dilim içim nasıl yandı, bu gün de ne duysam yemek istiyorum. Diyet mi Çarptı nedirHayırdır
MaşaAllahYok canım deneme sınavı değilBilim ve sanat sınavı var. Kızlardan biri çok iyi benim Sınıfta 5 kişi seçilmiş Diğeri giremez bu sınava
Nasıl geçer bilmiyorum ama seçilmiş olması bile güzel
Diyet çarpmış olabilirDün biber turşusu yedim ağzım dilim içim nasıl yandı, bu gün de ne duysam yemek istiyorum. Diyet mi Çarptı nedir
Kızlar daha çalışkan ,erkek çocukları üstüne düşmezsen dağılıyorlarMaşaAllah
Benim de kızlar zehir gibi, oğluma zola ders yaptırıyorum:) Sınavı var mı diye sürekli e okuldan bakıp öyle çalıştırıyorum, yoksa söylemiyor genelde sınavım var diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?