Yöresel Tarif Gezelim Görelim Yöresel Yemekleri Öğrenelim - Oylama Anketi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler

En Başarılı Bulduğunuz Tarif?

• Ankete Katılan
    182
  • Anket Kapalı .
Bende değil hata tarifte bence de:)

Malzemeler

350 gr. un
125 gr. toz fındık
125 gr. pudra şekeri
125 gr. tereyağ
20 gr. kabartma tozu5 yumurta ( 2 bütün, 3 ünün sarısı koyulacak )
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı suyarım limon suyu
YAPILIŞI

Unu tezgaha alıp ortasını açın toz fındığı, pudra şekerini, yumurtaları, margarini ve kabartma tozunu ekleyin, önce ortadaki malzemeleri karıştırın. Ardından kenarlardan alarak yoğurun (hamuru yoğururken çok fazla güç kullanmayın yoksa çok cıvık kıvam alabilir) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerini fındıkla süsleyin. 10 dakika 100 derece de pişirin, daha sonra dereceyi 150 yapıp 15 dakika da o şekilde pişirin. Fırından çıkınca, kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün.

Bir de bu tarifi deneyebilirsin canım
Ben buna göre yapıyorum tutuyor:)

Hoşbuldum canım, iyiyim sen nasılsın
Ekle de ben de eşimin doğum günü için faydalanırım resimlerden:)
İyiyim canım çok şükürYarın kızım sınava girecekİki gündür biraz onunla uğraşıyoruz
Tamam canım imkanım olursa mutlaka çekerim resimleri

Yumurta bayağı fazlaymışToz fındık güzel olur sahidenBen irmikte koyarım

Gram ölçülerini hiç anlamam.Yapacağım zaman netten bulurum kaç gram kaç bardak diye.Sağol canım tekrardan:)

İyiyim canım çok şükürYarın kızım sınava girecekİki gündür biraz onunla uğraşıyoruz
Deneme sınavı mı canım?İkisi de girmeyecek mi?

Allah zihin açıklığı versin, kolaylıkla geçer İnşaAllah sınavı prenses:)
Ben de pastayı kendim mi yapsam diye düşünüyorum, eskiden hep kendim yapıyordum doğum günü pastalarını şimdi tembelleştim
Yumurta bayağı fazlaymışToz fındık güzel olur sahidenBen irmikte koyarım
Yumurta tatlısı da denebilir Ama çok güzel oluyor Nevoşum, yumurtanın kokusu veya tadı olmuyor

Deneme sınavı mı canım?İkisi de girmeyecek mi?
Yok canım deneme sınavı değilBilim ve sanat sınavı var. Kızlardan biri çok iyi benimSınıfta 5 kişi seçilmişDiğeri giremez bu sınava
Nasıl geçer bilmiyorum ama seçilmiş olması bile güzel

Sağol canım
Ben pastayı hiç hazır almadım şimdiye kadarBiraz hazıra karşıyımAma nasıl birşey yaparım karar veremedim

Benim tarifte 3 yumurta var

Yok canım deneme sınavı değilBilim ve sanat sınavı var. Kızlardan biri çok iyi benimSınıfta 5 kişi seçilmişDiğeri giremez bu sınava
Nasıl geçer bilmiyorum ama seçilmiş olması bile güzel
MaşaAllah
Benim de kızlar zehir gibi, oğluma zola ders yaptırıyorum:) Sınavı var mı diye sürekli e okuldan bakıp öyle çalıştırıyorum, yoksa söylemiyor genelde sınavım var diye

MaşaAllah
Benim de kızlar zehir gibi, oğluma zola ders yaptırıyorum:) Sınavı var mı diye sürekli e okuldan bakıp öyle çalıştırıyorum, yoksa söylemiyor genelde sınavım var diye
Kızlar daha çalışkan ,erkek çocukları üstüne düşmezsen dağılıyorlarÖnümüzdeki yıl oğlumda anaokuluna başlayacakBakalım bana neler çektirecek
Kızlarda hiç sıkıntı yaşamadım..Ben ödevi yapma şunu yap desem beni dinlemezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…