Yöresel Tarif Gezelim Görelim Yöresel Yemekleri Öğrenelim - Oylama Anketi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler

En Başarılı Bulduğunuz Tarif?

• Ankete Katılan
    182
  • Anket Kapalı .

Aslımız Antalya (yörüğüz) fakat Konya'ya sürülmüşüz 120 yıl önce.

Bu arada Analı kızlı tarifinde hamurun işlemi yapılırken kısırlık bulgura, yumurta , ufalanmış tel şehriye ve 2 defa şekilmiş yağsız kıyma...(fakat kıyma sinirli olacak benim gibi)

bu reçete tarifini her yerde bulamazsınız.

Yazı ikimizin tarifine uygun oldu
Başka birşey bulamadım
Evet sizin tarif tam kayseri mantısı

Perde Pilavı Siirt yöresine ait çok eski Türk yemeklerindendir. Asıl vatanı Orta Asya’dır. Yemeği oluşturan her malzeme ayrı bir mesaj ve anlam içerir. Kayın valide evine yeni gelen geline el yapımı yufka ile kaplanmış pilavı verirken “kızım bu ev artık seninde evin; bu evin sırlarını, sorunlarını kendi sırrın, kendi sorununmuş gibi saklamalı ve kendi annen baban dahi olsa belli etmemelisin” demek istemektedir. Böylelikle valide pilavın yufkasını gelinin manevi bağlılığı ve korunmuşluğuyla bağdaştırır. Tıpkı gelinin yeni eve girerken eve, evliliğe bereket getirmesi için başından aşağı pirinç taneleri dökülmesi gibi pilavda kullanılan pirinç taneleri de bolluk ve bereketin simgesidir. Pilavın iç malzemesinde kullanılan bademler erkek torun, dolmalık fıstıklar ise kız torun hasretini, kuş üzümleri sağlığı, acı ve tatlı baharatlar ise hayatın acı ve tatlı günlerini temsil etmektedir.Siirtli gelinlere karabiberin neyi temsil ettiği sorulduğunda cevap mizahidir: kaynana. Daha önceleri tavuk eti yerine horoz eti veya keklik eti kullanılırmış. Horoz eti evin evin reisi olan erkeği karşılarmış. Ancak zamanla evin reisi konusu tartışılır olunca perde pilavında horoz eti yerine tavuk eti de kullanılır olmuş.

Tel şehriye yoksa arpa şehriyede iş görüyor.
Ayrıca hamur en az 40-45 dakika yoğrulması gerekiyor yoksa köfteler dağılır.Etsiz hamurda bu risk yoktur.

Oyum zaten perde pilavına gitti...

Iyi akşamlar arkadaşlar

perde pilavinin hikayesi ne güzelmiş:)

Benim bukmenin hikayesi yok inanin olsa bilirdim

Tel şehriye yoksa arpa şehriyede iş görüyor.
Ayrıca hamur en az 40-45 dakika yoğrulması gerekiyor yoksa köfteler dağılır.Etsiz hamurda bu risk yoktur.

neden yağsız ama sinirli kıyma kullanılır peki ?

Konya yi gördünüz mu yani eğer gormemisseniz mutlaka gidin ve görün memleketimi gitmisken de bamya çorbasını tadın...

Yada misafir olun bize

Görmüşseniz konya mi sözüm yok her zaman bekleriz kazen bey

Hoş ben izmirdeyim ama ailem misafir delisidirler.

Sevindim sürgün murgun konyalidiniz yani

Hemsommus kizlarrrr kazenn tey tey teyyyy

Senede 2 kez mutlaka giderim rahmetli annemin ve diğer büyüklerimin kabirlerini de ziyaret eder, Ilgın Kaplıcaları'nda konaklar sonrada dönerim.

Biraz geç kaldım ama düzenleyip bunu eklesem olur sanırım. Sonradan tarife bakanlar da öğrenmiş olur..

Senede 2 kez mutlaka giderim rahmetli annemin ve diğer büyüklerimin kabirlerini de ziyaret eder, Ilgın Kaplıcaları'nda konaklar sonrada dönerim.

Allah rahmet etsin hepsine hangi mezarlık acaba sakıncası yoksa tabiki bende gittiğimde mutlaka okuyacaz

İlgin evet yazın dolup tasan bir yer.bizimkiler ayda giderler.yakin konya ya uğrak yeri yaptılar

Ve ben çok ciddiyim geldiğimiz de misafir edelim lütfen...kendi adıma sevindim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…