Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sanırım o noktada eylemde bulunan arkadaşlarımdan aldığım şöyle bir kanı var , elbette hepsi için geçerli olmasa da meydanın nabzından bir tık sadece.O da şu ki ; 48 saatte hükümeti düşürmek demek zafer demek ? Zafer bir çoğu için gezi parkı için geri adım atılması değil.O noktada bile maalesef hiçe sayılan iki husus var ;
Varsayalım ki bu ütopik hayal gerçekleşti , 2 gece de ülke hükümeti devrildi .
Bu ülke için yapıldı değil mi ? Peki ülkenin bundan alacağı ağır faturanın karşısında ideoloji savaşını kazanmış olmak teraziyi dengeleyecek mi?
Ve diyelim ki yine bu 48 saat senaryosu gerçekleşti ;sormazlar mı bu günler tarihe geçtiğinde ? Nasıl başardınız ? Direnişle , sokaklara döküldük , bir çoğumuz yakıp yıkmadık ama yakıp yıkanlara fırsat verdik , imkan oluşturduk ve herşey alt üst olunca hükümet geri adım attı ve istifa etti .Ülkeyi kaosa sürekleyerek iç şavaş çıkardık .
Eeee hani demokrasi savunucuları sizler mi yaptınız bu anti-demokratik hareketi ?
Evet .
............................

O sebebledir ki tadı kaçtı meselenin.

Yahu gozunuzu seveyim. Hala eylemlerin masumiyetini savunanlar var,benim abim foxta yayin yonetmeni. Hangi samimi insan kaldirim taslarini sokup polise atar?
Cevap- ama onlar bize gaz sıkıyor.
50 belediye otobusu 11 bina, canli yayin araclari ,160 dan fazla polis araci ve ekipmanlari,is makineleri,, Atmler, metro asansorleri ve yuruyen merdivenleri ( artik bu noktada yuh doyorum ) daha unuttugum yakma ve yikma olaylari.
Esnafa verilen hasarlarda bir kenarda. Yagmalalar, kirmalar dokmeler hele hele o cocuklari on saflara koymuyorlar mi!
Ya olen genc? Yaralanan 100lerce halk ve polisler?
Simdi bana hala savunanlar soylermisiniz hangi insan evladi bu hasari verebilir?
Bas bas cagrilar yapildi yeter artik diye. Gaz bulutu gittiginde yaninizdakini gorunce sok olacaksiniz yapmayin dedik.
Buyrun daha kalabalik olmak adina yaninizda goz ydugunuz insanlar sayesinde. Zamlar vergi artislari ve sonunda kriz bizi bulur. Ama sizler hala utanmaz bundanda baslarini sorumlu tutmakta geri kalmazsiniz.
20 milyon lira zarari nasil karsilamalarini bekliyorsunuz?
Siz gidin simdi eylenin. yani basinizdaki kaldirim tasinda birinin kani varken gobek atmak nasil duygu ogrenmelisiniz.
Ne yurtdisi prestijimiz kaldi, ne ekonomimiz.
Kendi cikarlariniz adina 70 milyon insanin ekmegiyle oynadiniz tebrik ediyorum.

olaylar tamamen boyut degiştirmiştir,yapılan eylemde gereken mesajlar alınmıştır
hükümet ılıman yaklaşmıştır
buna ragmen hala eylemde olanlar belkıde neden orda hala bulunduklarının farkında bıle degılller
gövde gösterisi?inatlaşma?vs. vs.
provakatorlerın ekmegıne yag sürülüyor,meydanlar hala doluyken arada kaynayan bi çoğu yine olay yaratıyor,yine elma armut birbirine karışıyor..
siyasi partiler nemalanıyor,olay kişiselleştiriliyor,kuru yanında yaş yanıyor..
kımse kımseyı partısınden dolayı kınayamaz,kımse düşünce ozgürlüğünü kısıtlayamaz..
parti yanlılarına düşmanlık besleyemez,ve hakaret edemezz..

amaç gezi parkıydı,eylemde gezi parkında kalsın..
olaylar daha fazla büyümesin dallanıp budaklanmasın..
şahsım adına ilk günden sonra yaşananlar tamamen saçmalık,gereksiz,...

he bu arada yıne burda yorum yazan bı arkadasın cok begendıgım yorumunu yazmak ıstedım
dagda askere kurşun sıkanla,taksımde polıse taş atan arasında bi fark yoktur...
o dağ teröristi sen ise şehir..
polise,askere,devlete taşla sopayla saldıran bi ırkın ne özgürlükten,ne halkçılıktan ne de devletten bahsetmeye hakkı yoktur..

begenılmeyen o hükümet,ilk defa refah yaşattı bu ülkeye..
kımse mukemmel degıldır,illakı yanlışlar oldu,illakı boşluklar oldu ama kımse bu kadar ıyı olmadı...

eylem sonucu alınmadan duracaksa bundan önceki eylemler neden yapıldı? neden o kadar biber gazı yenildi. bu eylem sonucunu almadan bitmez. bir iş yaparken halkın nabzı yoklanır. direk şooku verirsen halkta böyle dirilir işte..

herkes söylüyor provkasyon var diye. evet var. madem durdurulması isteniyor gezi parkı park olarak kalmalıdır.

ha böyle bitermi tek sorun bu mu derseniz değil. bunun kutlanamayan bayramları var, 3. köprünün adı var. Tayyibin çiftliği de değil burası bizimde söz söyleme hakkımız var. sandıkta seçim yapılır ama seçim yapıldı diye herkes ona katılacak herşeyine boyun eğecek değil..

şu anlamda eylem iyi oldu evet insanlar rahatsızlıklarını belirttiler.
ama fransa ile türkiyenin yapısı dinamikleri farklı.
fransanın komşularına bakalım-> belçika,lüksemburg,isviçre,italya
türkiyenin komşularına bakalım->iran,ırak,suriye,rusya,yunanistan
her birinin ayrı bir çıkarı var.
hiçbir ülke yanıbaşında kendinden çok daha güçlü bir ülke istemez zaten zamanında çıkan savaşların nedeni de bu güç dengesidir.
şimdi kimbilir nerelerde ne ajanlar provokatörler kimleri örgütlüyor.
ne zaman ki bu ülkenin vatandaşları provokatörleri,ajanları içinden atar o zaman o virajlar sarsılmadan dönülür.
şu an bu yok inanmıyorum.
çogu insan akıl süzgecinden geçirmeden binlerce bilgiye inanıp paylaşıyor.

Sn. Kazen yazılanlara seviyeli bir şekilde cevap verebilecekmiyiz burada? Cevap hakkımız var mı?
Ona göre alıntılar ile cevap vereyim...

sonuç almadınız mı. aldınız ya gerekli cevaplar verildi zaten. öteki talepleriniz için illa ortalığın yakıp yıkılması hepimizin zarar görmesi mi gerekiyor. masumane eylemlere kimsenin lafı yok. ama bunun ne hale geldiğini siz kendiniz de çok iyi biliyorsunuz.

Hala suren eylemin gezi parki icin olduguna inaniyormusun?
Benim gordugum ise gezi parki agaclar kimsenin umrunda degil.

Açılan konu tekrardan dünkü başlığın ondan oncekı günkü başlığın yaaşadığı akıbete doğru koşar adım gidecek.Gidiyor.

Ben şimdi yukarıdaki arkadasın yazdıgını alıntılayıp o polis şafak baskını yapmasaydı o eylemciler bunları yapmazdı diyeceğim.

Başka biri beni alıntılayıp ama polislerde emir altındalar diyecek.

Sonra ben yine alıntılayacagım emir altında olmak demek 2 metre yakınında gözüne biber gazı sıkmak değil diyeceğim.

Benim yazdıgım tekrar alıntılanacak vfhgjghkhlj........................

Böyle devam edecek.

O yuzden 31 Mayıs 2013 Türkiye tarihine kimine göre kara leke kimine göre milat olarak hafızalarına kazındı.

Bekleyip sürecin neler getirip neler götürdüğünü göreceğiz diyorum ben.

Son düzenleme:

mesela nasıl bir sonuç alınmalı.
hükümeti temsilen konuşmalar yapıldı. cumhurbaşkanı açıklama yaptı.
mesaj alındı dendi.
daha ne olmalı. daha fazla yer yakılmalı daha fazla can mı yanmalı.

gereken cevaplar derken? hala gazetelerde yeni Taksim projesi dolaşırken henüz kesinleşmiş birşey yok denmesimi yeterli, kaldırım çalışması yapıyoruz diyerek başlanması mı?
masumane yapılmayan eylem var ama işlerini merhametten yoksun yapan polisler de var. o zaman eylemi bırakın diyorsunuz adaletli olun polisliği bırakın diye onlarada söyleyin..

haklı ve haksız tek taraf yok ama sindirilmeye çalışılan tek taraf var. adil mi bu sizce?

keşke parkta sadece oturan eylemlere tabiri caizde "dalınmasaydı" da araya provakasyoncular girmeseydi kısasa kısas yapılmasaydı. eylem yakmak, yıkmak için başlamadı. ama nedense sonucu görüyorsunuz ama sebep aramıyorsunuz. buna açık kapı bırakan iktidar olmuştur.

dün yine taksimdeydik yakma, yıkma olmadı. polisin insanına saldırmadığı yerde de olmuyor..

maalesef ki yanlış tek taraflı değil. burada zaten suçlanan şeyin ne olduğuna dikkat edilmeli. bu eylem başka bir şeye dönüştü herkes zarar görüyor. devletin suçlu olduğu taraflar olduğu kadar karşı tarafında var. kimse yok demesin çünkü durum ortada. iş başkalarının eylemine dönüştü. faturasını da hepimiz ödeyeceğiz. sonlandırılmasını istediğimiz kişilerin taleplerini uygun yollarla bildirmesi değil ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamı ve bu iyiye gitmiyor. başkalarının oyuncağı oldu.

yanlı yorumlar yapıldığı için şuraya tek cümle düşüncemi yazmak içimden gelmiyor artık
bu yazdığımı da kavga havasında anlayıp tartışmayın lütfen benimle.
kolay gelsin.

ben şunu anlamıyorum

tamam polislere de hak veren insanlar var

var da

ay eşlerini göremediler ay bunu yapamadılar derken polis tarafından yaralanan insanları hiç mi görmediler?

o eylemcinin polisle konuştuğu video da benim de içim bir garip oldu. ordaki adam ne denilirse onu yapıyor ekmek parası diyor

ama o nişan alıp kapsül atanlara ne demeli?

sanki bizler 1 hafta öncesinde polise düşmandık

hala da değiliz. bizim derdimiz orantısız bile değil direk haksız şiddet

o bayrağı yakanları dövsünler 15 yaşındaki lise öğrencilerine mi güçleri yetiyor?

o kadar ülke için oraya gidiyoruz dedik biz mi yaktık o bayrağı?

pkk nın fırsat bilip böyle kalleşlik yaptıklarını bizde biliyoruz. ama polis bu kadar uzatmasaydı inatlı şiddeti insanlar ddağılırdı bunlar da olmazdı

polise taş atanları kesinlikle desteklemiyorum

bende öfkeliyim onlara. sürekli laf diyorum . ama gidipte taş atmam .. atmamalılarda

atanlarda provakatörler zaten emin olun.

evet her topluluğun içinde var görevini kötüye kullanan.
daha önce de dedim tacizci doktor öğretmen imam yok mu var.
ama çıkıp diyormuyuz bütün doktorlar imamlar öğretmenler tacizcidir diye.
her mesleğin içinde var çürük elmalar.
merhametten yoksunsa evet o poliste işi bırakmalıdır.
benim eşimde polis.
hemde tunceli denilen o lanet yerde camları çerçeveleri kırılan bahçesine molotof kokteyli atılan karakolda polis.

O kadar üzülüyorum ki.
Resme uzaktan bakmak derlerya.
Uzaktan bakiyorum ve cok üzülüyorum.
Yine söylüyorum, bu durum insanin, icinde kendiside oldugu halde kendi evini atese vermesine benziyor.
Elbette ki eylem hakki vardir vatandasin, elbette ki itiraz etme hakkini kullanacaktir ama iki düsünüp bir hareket etmeli.
Cünkü Türkiye alelade bir ülke degil.
Cok karisik, cok cesitli bir ülke.
Provakasyoncular böyle firsatlar bekliyor.
Bunlari iyi irdelemek gerek.
Bu olaylarin zarari hepinize.
Size, esinize, cocugunuza.
Cünkü bircogunuzun borcu var, belki kari-koca calisarak ancak yetistiriyorsunuz.
Unuttunuz mu gecmiste bir gecede %200 fakirlestiginizi.
Bu olaylar sonucunda faizler firlasa, ekonomi sarsilsa zarari kime?

Bir olayi paylasacagim sizle.
Burada (Almanya da) arkadaslarla cay sohbeti sirasinda bi arkadas anlatti.
Erkek kardesi trafik cezasi almis.
Arkadasimin annesi cildiriyormus " bu üc oldu, oyumu Tayyib e verdim, oda cezalari arttirdikca arttirdi, ben Tayyib e mi calisacagim, bir dahaki secimde vermesem mi ne? " diye.
Cocuguna " yavrum neden kurallara uymuyorsun, neden kendinin ve karsidakinin canini tehlikeye atiyorsun" demiyor, Yöneticiye kiziyor, kanun koydu diye:))
Arkadas gülümsemis " Anne o cezalar o kanunlar sizin icin, sizin caniniz korunsun diye cikiyor, Yurtdisinda gözünün yasina bakmazlar adamin, burada yine az" demis ama nafile anne sakinlesmiyor.
Neden anlatiyorum bunu?
Elbette ki hükümetin her cikardigi kanun dogru olmayabilir.
Sonucta kendi silbastan yyapmiyor cikardigi kanunu.
Konu hakkinda tüm dünyadaki kanunlari inceliyor ve en iyi calisanini ülkesinde uyguluyor.
Kanunlar böyle hazirlaniyor.
Ama konulan kanunlarin nedenini iyi bilmek gerek.
Alkol yasagi icin yapiyoruz bu eylemi diyor kimisi.
Alkol yasagi diye birsey söz konusu olamaz.
Yasaklayamaz.
Ancak düzenleme yapar.
Yeni kanunlar cikarir.
Mesela Isvecte disarda alkol icek yasaktir. Kötü örnek olusturuyor diye.
Almanya da sigara ve alkol alirken kimlik göstermek gerekir.
Bir kac yil önce geldi bu kanun.
Ve halk ayaklanmadi.
" ne demek kimlik göstermek benimi fisliyorsun" demedi.
Anladilar ki 18 yas altini korumak icin konulmus bir kanun.
Yani sözün özü biraz irdelemek, biraz düsünmek, nedenini anlamaya calismak ve itirazin varsa evini yakarak degil üsülünce itirazini dile getirmek gerek.

Son düzenleme:
Yine bu platformda ama bambaska bir konuda, bir arkadas bana ''eylem yolunda hersey mubahtir'' demisti.
Simdi hatirliyorumda ozamanda universiteli gencler eylem yapmis kampusu savas alanina cevirmislerdi.
Merak ediyorum hala ana dusunceniz bu mu?
Cevaba gore samimiyet anlayisimda guncelleme yapmam gerekecek.

Hala suren eylemin gezi parki icin olduguna inaniyormusun?
Benim gordugum ise gezi parki agaclar kimsenin umrunda degil.

evet inanıyorum. ama şu anda yapılan tava-tencere eylemi eylemcilere yapılanlar için yapılıyor, orantısız güç için.
Benim umrumda o ağaçlar vs. herşey. Bu ilk değil son değil...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…