Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

siz hiç başbakanın konuşmalarını dinliyor musunuz?

kendi partisine bile söz hakkı bırakmıyor

kim çıkıp ılımlı konuşup halkı yumuşatmaya çalışsa o da çıkıp " yoook öyle şeey ben ne istersem o olur yaptım olaaacaak " diye konuşuyor

sizce asıl mesajı alması gereken mesajı almamakta inat etmiyor mu ?

samimiyet kişiye göre değişir kimininkine inanırsın kimininkine inanmazsın.. hayattada herkesle samimi olamayacağın yada herkesten uzak olamayacağın gibi. bunu düşünenlerde vardır tabiiki. eylem yapıyorum diye onlara katılacak değilim.

Bu eylem daha ilk günden, hatta tam olarak başlamadan şu şekilde durdurulmalıydı :

Belediye başkanı geziparkı projesini askıya alır, halka ne istendiği sorulur. bir anda gezi parkında bulunanların çadırları yakılıp, gaz bombalarıyla saldırı olursa, o zaman gezi parkındaki 50 kişi olur 500 kişi.. bunun içinde sadece bir 'özür' bekleniyor eylemdekilerden.. sadece bir özür. Buna tepki olarak sayın başbakan sert uslubuna devam edince o 500 kişi 5000 olur.

Bu eylemi durduracaklar, eylemi yapanlar değil. Hükumet durduracak. Bunu da polis yoluyla değil, konuşma yoluyla yapacak diye düşünüyorum.

Hepimiz şiddete karşıyız, buna göre davranmak gerekir.

Önce bu konunun açılma sebebini hatırlatayım , bizzat ricada bulunan kişi olarak.

Bu ortam içinde yazmak istediklerim vardı , öyle ne direniş cephesinden ne de evde tutulan % 50 cephesinden . Salt vatandaş olarak duyduğum rahatsızlığı dile getirmek adına.

Maalesef açılan tüm başlıklar karşılıklı fikir çatışmasının parti propagandalarına , nefret söylemlerine dönüşmesi sonucu kapandı .

Son açılan konu ise '' EYLEME YARDIM VE DUYURU '' olarak açıldı . Ben şimdi oraya gidip hala neye yardım ediyorsunuz yazabilir miyim ? Yazarım ama hoş durmaz .

Eeee ben nerede yazacağım fikrimi dedim ? Bu eylemin karşısında olan insanlar iki kelam ettiğinde (provake edenler hariç ) tahrik etmeyin denilirken , sizde susmayın peki konusudur bu.

Bu bağlamda tartışarak fikir değiştiremeyeceğimize göre direnişler yardıma ve duyurulara devam ederken , direnmeyenler (!) de fikir yazacak , bundan doğal ne var değil mi?

Ha , bu böyle gidebilir mi bilemem .

Son düzenleme:
Bu gezi parkı için daha olaylar olmadan bir doktor tanıdığımız destek veriyordu. Kendisi 40 yaşında ufak çocuğu var. Yorumum şuydu "Ne gereği var bu yaşta işinle meşgul ol". Sonra olayın mahkemeye taşındığını yürütmeyi durdurma kararı alındığını ancak başbakanın hala "yapılacak" dediğini duydum. İşte orada ben ve benim gibi halkın apolitik ve insanı kesimi de ayaklandı. "Ben yargıyı tanımıyorum" mesajı verecek kadar arkasındakilere güvendiğini düşünüyorum. Nihayetinde insanlar istediği kadar çırpınsın, uğraşsın "milli parkların imara açılması" ile zaten istediklerini yapacaklar.

Üzülüyorum ki bu eylem olması gerektiği gibi ilerlemedi, terör örgütleri ve sol kesim fırsat bilerek darbe yapma hayallerine daldılar. Ancak bu destek verenlerin suçu değil çünkü orada kimsenin alnında barkod yok ki neci olduğunu tanısın. Orada yalan haber paylaşılmış da acaba karşıt görüşte paylaşılmamış mı? Camide içki içildiği yalanlandı, bayrak yakılan gösterinin geçmiş yıllardaki pkk eylemi olduğu öğrenildi vs vs...

Kamu malına zarar verenleri savunamam , onlar düpedüz vatan hainidir ve gereği yapılması şarttır.
Ancak böyle bir yönetimi de savunamam.
Ben dinimi özgürce yaşamak istediğim gibi Atatürk ilkelerine de sadık kalınmasını isterim.
Kimsenin rakı, bira içmesine KARIŞAMAYACAĞIM gibi, alkollü halleriyle bayrağıma dokunmalarını da istemem, o bayrak tekbir sesleri ve imanın gücü ile kazanıldı.
Ya bunun bir ortası yok mu arkadaşlar?
Mecbur muyum ya siyah ya beyaz olmaya, gri olamam mı ben?

tamam ben onuda diyorum ortamı yumuşatması gerekirdi diye.
oraya yapılacak proje için belki bir anket açılmalıydı.
belki bir maketle insanlara anlatılmalıydı.
onun yaptığı nasıl inatsa eylemcilerin "o başbakan buraya gelecek" inadı da aynı şey benim için.

yeminle ömrümüzden ömür gitti anlatacagız diye
tam benim düşüncelerimi yazmışsınız teşekkürler.

buna katılıyorum. keşke tüm koltuklara kendisi otursaymış. Taksim hakkında konuşuluyor cevap başbakandan, Suriye hk konuşuluyor cevap başbakandan, olmpiyat hk bişey oluyor cevap başbakandan..

bu ülkenin başka başkanları, bakanları yokmu? İstanbul Büyükşehir Bld.Bşk gibi, Dış İşleri gibi, Gençlik ve Spor bakanı gibi. madem her kararı kendsi verecek boşuna bütçeden harcama olmasın o her işi yapar nasıl olsa..

ılımlı konuşma:tencere tava hep aynı hava değildir. ılımlı konulma çapulcu değil yüce milletimdir vs. dir bunları da ben söylemeyeyim şimdi.

arkadaşlar burada kimse haklı eylemcileri suçlamıyor zaten. sizde gayet durumun farkındasınız. yaralanmalardan bahsedersek iki taraflı var zaten. ama ben şahsen amacı sadece taleplerini bildirmek olanların bunu yaptığına zaten inanmıyorum. biz burada provokatörlerin olayı nereye getirdiğinden ve hatta nereye götüreceğinden, hepimizin aldığı zararlardan bahsediyorum. belkide kimlerden bahsettiğimi orada sakince eylem yapan kimseler daha iyi bilir. ben şahsen provokatörlerin önü kapatılsın istiyorum ve bu sadece polisle olacak bişey değil ne yazık ki. eylemcilerinde onları aralarından çıkarması gerekir. zaten yakmanın yıkmanın olmadığı bir ortamda masum bir eylemden kimse zarar görmez ve bu demokratikliğin göstergesidir zaten. tamam başında yanlışlar yapılmış bunun hepimiz farkındayız. zaten herkes kabul ediyor. hükümette kabul etti. biz şu anki durumdan bahsediyoruz ve hepimizin alacağı zararlardan. ve bunun bi şekilde bitmesini istiyoruz

olaylar aslında açılımla başladı,söz hakları verildi insanlara,tabiri caizse adam yerine kondular..
hangı ulke başına bela olmuş bi terör örgütünün yanlılarını alırda sokar meclısıne,demokrası adına yapıldı bu istemeye istemeye..
ama ne oldu iyice galyana geldiler,onu istediler bunu istediler herşeyi herşeyi istediler..
hangı hukumet sımdıye kadar silah seslerını,sehit haberlerini durdurabıldı bukadar..
hangı hukumet dönemınde bukadar rahatca hastane doktor kapıları acıldı ınsanlara,bi aile hekımlerı oldu
hangı hukumette zamlar bukadar azaldı,ekonomı toparlandı,borçlar azaldı
hangı hukumet sanata önem verdı de bukadar kultur merkezi yaptı sanatın yanında oldu
hangı hukumet ısrail gibi bi devlete böyle kafa tutabıldı
metrobus gibi bi nimet sunuldu bize,eskı ist. trafıgını yaşayanlara sorarım kaç saatte gidiyodunuz mecıdıyekoye,anadolu yakasına?

bunlar bızım vergılerımızle oldu evet bizim paralarımzla oldu,ama en azından paralarımız yerlerıne ulaştı
eskı hukumetlerde oldugu gibi ceplere indirilmedi bu paralar..

gezi parkının park olarak kalmasını sonuna kadar bende destekledım olmasın avm falan,yeterı kadar var zaten
adam cıktı mesaj alındı dıye acıklama yaptı
ee daha ne eylemı,ne tepkısı,ne bılmem neyii...

gaza gelıp bölünmenın alemı ne?
ezilen türk halkı var denıyor,nasıl ezılıyor cok merak edıyorum
ne yapılıyor size??

Samimiyet derken olayla ilgili samimiyetten bahsettim.
Zamaninda bende buyul eylemler yaptim. Katildim on saflarda tyurudum. Avazim ciktigi kadar bagirdim. Ama hic polisle itit kakisimiz kotu bir animiz olmadi. Buna karsilik soylenen bir dusuncedir o. Ozamanlar oylr eylemmi olurmus diyenler. Simdi tas atanlari kiniyorum demesi cok trajikomik geliyor.
Sozum sana degil onlar mutlak kendini bilecektir.

Chloen , mesajlarını ve üslubunu çok iyi bildiğim için özellikle senden alıntı yapıyorum affına sığınarak . Tartışmayacağımızı biliyorum .

Soruyorum sadece ;

50 ler 500 , 500 ler 5000 olurken ve hükümet ayağı gereken özrünü dilememişken ; ille dileteceğiz o özrü o başbakana .Bizi ne cumhurbaşkanı ne de başbakan yardımcısı özrü kesmez diye diretmek '' EN AZ '' başbakanın inadı kadar ülkeye zarar veren bir inat değil midir ?

Diyelim ki ve ne acıdır ki o beklenen konuşma gelmeyecek , ne olacak ?

Daha ne kadar can gidecek ?

Bunun hesabını başbakana sorun diyenler neden olayı tek taraflı hesap şekline çeviriyor ?

Hesap vermesi gereken iki taraf var burada.Sütten çıkma ak kaşık ilanı oturmuyor bu tabloya.

sanırım sonuç olarak yapılan eyleme değil provakasyona karşıyız..

bunu durdurabilecek tek güç halkın sesini dinleyerek projeyi geri çeken iktidar olacaktır. bu nedenle eylemi bitsin diye halka değil iktidara söylenmeli ki polisle değil konuşarak durdursunlar..

onlar bizim mesajımızı yeni aldı ama biz onlardan 10 yıldır gerekli mesajları alıp hafızaya kaydettik.

ekonomi toparlandı?

sizin sanata önem veriyor diye alkışladıklarınız emek sinemasını yıkıp yerine avm yapcaz diyenler

haa avm sanatıysa dediğiniz bakın o doğru :)) pek meraklılar avmlere

devlet tiyatrolarına el uzatan bizim bakkal hasan efendi zaten biz niye baştakilere kızıyoruz ki işte napacaan çapulculuk

katılıyorum.
burda eyleme karşı olan yok.
kanunun öngördüğü şekilde hava kararmadan 1 saat önceye kadar yaptığın protestona, pankart açmana, oturma eylemine, sloganına kimse karışmıyor ve birşey demiyor zaten. destekliyorum da.
ama sen tutupta kanunun belirlediği süre dışında kanundışı eyleme geçiyorsan artık yetmedi mi derim.
demoktratik hakkını antidemokratik bir şekilde almaya çalışıyorsan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derim.

Son düzenleme:

artık başka bir çağda yaşıyoruz. oy verip eve dönüp köşemize sinmiyoruz. verdiğimiz oyun karşılığını istiyoruz, iktidarı takip ediyoruz. tabii ki birşeyler yapacak bizim için.. ama kim olsa yapacaktı. sadece onlar yapıyor diye düşünmek yanlış. yapılan herşey benim vergimle ama onuna damına yaptırılıyor. sorular servis ediliyor ki bu defalarca söylendi. iktidar tartışmasına bu nedenle girmek istemiyorum.

ama amaç eylemi durdurmaksa halka biraz olsun kulak kabartmak iyi gelecek, hem iktidara hemde devletimize..

Hala proje cekilirse, ne bileyim su olursa, bu olursa olaylarin duracagini söyleyen hayalperest arkadaslar olduguna inanamiyorum.
Olayin, projeden, sundan bundan ciktigini, olayin bambaska bir boyuta girdigini ne zaman anlayacaksiniz?
Ama ben anliyorum sizleri.
Darbeler, asmalar, kesmeler, ölümler hep bu görmeyen insanlar yüzünden oldu.
Yine diliyorum ki bu olay ülkeye, vatana, halka tahmin ettigim boyutlarda zarar vermesin.
Cünkü ben hic iyi görmüyorum sonunu.
Dis ülkelerde cigirtkanliklar basladi bile.

arkadaşım iktidarın dayatma politikası demokratik oluyorda bizim sadece parkta oturmamız mı antidemokrakik oluyor?

Hukumet ozur dilemedimi? Ben yanlis mi hatirliyorum.
Polis geri cekilmedimi?
Sen simdi toplanip elinde havai fiseklerle kaldirim taslarinla birlikte basbakanlik ofisine yurursen polis sana buyur kardesim yak senden kiymetlimi diyecek?
Daha ne gerekiyor? Gercekten merak ediyorum.

işte bizde bunu diyoruz keşke girmeseydi o boyuta. ama artık halk galeyana geldi birtek parkı değil kaybettiği özel günlerini de geri istiyor..
kırmızılı yere katılıyorum. görmedi kimse ölen arkadaşımızın da mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin.

dağda kaçakçılık yaparken ölenler şehit ama burada kimvurduya gidenler vatan haini değeri görüyor maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…