Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konumuz kapanışa doğru gidiyor sanırım..

Kapanmadan kendi düşüncemi söyliyim, Başbakanın son konuşmasının yapıcı ve birleştirici değil, aksine daha da bölücü ve ayrıştırıcı olduğunu düşünüyorum.

Kaos yaşanıyor ve bu kaosu gaza getiren konuşmalarının artık son bulması gerektiğine inanıyorum.

Çok komik gelen söylemler de oldu, "ekonominin yükselmesini allahtan başka kimse engelleyemez" ne demek? Ekonominin allahla ne ilgisi var, halk ekonomiyi yükseltir, halk isterse ekonomiyi düşürür. Bunda üstün güçler tarafından engellenmeyecek bir şey yok ki.

Ayrıca o saatte insanları otobüsler oralara getirip dikmek çok kötü. Samimiyetini bütün seçmenleri sorgulamıştır elbet.

Demokrasiden bahsederken, özgürlüklerden taleplerden bahsetmedi. Yaptığı yollardan ve belediyecilik hizmetlerinden bahsetti.

Tamamen kendi seçmenine yönelik bir konuşmaydı, birleştirmek yerine, yine herkesi ayırdı.

Bu çıkarımlar benim gözlemlerim, benim anladıklarım. Herkesin fikrine saygılıyım. Ancak şunu söylemek isterim ki, ki daha öncede söylemiştim, başarısız muhalefetin yapamadıklarını kendi kendine yapan biri var. Kendi kendini bitiriyor. Tek yorumum bu.

4 TARAF BİR ORTA

gezi destekçileri: iki fidan için çıkılan yolda, tepkiler çığ gibi büyürken bastırılmış öfkeler su yüzüne çıktı. hükümetin 10 yıllık icraatlerini beğenmeyeneler (bazıları ne yaparsa yapsın beğenmedi) içinde biriktirdikleri ne varsa kustular.
Provakatörlr: insanların meşru taleplerin meşru olmayan eylemlerle bulanıklaştırıp ülkeyi içinde bulunduğu coğrafya la uyumlu hale getirmek için ellerinde geleni yaptılar.
bu gerçeği ilk başta farkedemeyen, bir kısım destekçiler acaba bundan bir devrik hükümet çıkar mı, fikriyle yanıp tutuşarak bu eylemlere destek oldular. ülke geneline, özelliklede bazı hassas illere bu protestoları yaymanın mantığı nedir? hükümeti bu yolla devirrerk ortaya çıkacak kaos kimin işine yarar?
polis:yakıp yıkanlara engel olmak amacı ile görev üstelenirken zaman zaman orantısısz güç kullandı
Hükümet: zaman zaman tansiyonu düşürmeye uğraşsada , özallikla Başbakan, inadım inat tavrından vazgeçmedi. bir grubun hassasiyetelrine önem vermedi. halka rağmen geri adım atmadı. ben bu milletin başbaknıyım dedi ama halkı ikiye ayırmayı ihmal etmedi. ılımlı olmaya çalıştı ama gururu buna müsade etmedi.
ve orta: hoca misali hepsine haklısın dedik ama haksızssında dedik. eylemcileri çevre duyarlılıklarından ötürü destekledik, yasaklar konusunda haklsınızı dedik, ama yakıp yıkmaya durun bakalım, demeyi ihmal etmedik. evine aldığın taksidi daha yeni bitmiş tv yi nasıl atamıyorsan memeleketimiin malınada zarar veremezssin dedik. galeyana gelme, dik dur, onurlu ol , yakma yıkma canımızı ye dedik.
Provakatörleri lanetledik. Başbakanı uyardık. İkaz ettik. daha dün çimdin, şimdi fil mi oldun dedik.
polise üzüldük ama kızdıkta . ne bu orantısız güç dedik.
taraf olmak istemedik çünkü ülkenin sağduyuya ihtyacı var. hala diyoruz, galeyana gelmeyin, uçlarınızı keskinleştirmeyin, dokunduğunuzu yakarsınız. herkes tarafını seçtikçe bu orta daha da büyüyecek ben buna inanıyorum. ve yine ne yapacaksa bu orta yapacak buna da inanıyorum.

Son düzenleme:
Bulgaristan başbakanını örnek vermiştim benzer bi olayda , "Polisin insanları darp ettiği bir hükümetin lideri olmak istemiyorum" deyip istifa etmişti ülkesini seven halkını düşünen egodan kibirden sıyrılmış insan böyle olur ama bizim başbakanımızda nerde biz istifayı falan geçtik bir özür ya kıvırmadan etmeden sadece özür dileyip halkın isteğine kulak vermesini ama malesef

Bakın burada yazılanlara baktım problem hep grubun attığı şiddet yanlısı ayrışmaya yönelik sloganlar ve Başbakanın tutumu.Resmen tehdit etti insanları

Mesela herkese soruyorum medyanın tutumundan hiç mi rahatsız değilsiniz?Bu ülke yangın yeriyken penguen belgeseli yayınlayanlar neden bir anda canlı yayına geçtiler? Eğer sizin görüşlerinizi yansıtmayan ve size dayatmalar yapan bir hükümet olsa isyan etmez miydiniz? Eminim o zaman da araya provakatörler girerdi.Empati empati empati.

Basbakan kendısını savunanlara etrafı yıkıp yakmadıkları ıcın mı gaz sıktırmadı yoksa yandaslara ıhtıyacı oldgu ıcın mı acaba

evde ki %50 dedi ya zaten orda bitti, o laf tarihe kazındı

%50 nin başbakanı demeleri çok doğal, tüm bu olayları bitirebilir milletin gönlünü alabilir neden yapmıyor, biri bana söylesin 5 dk lık konuşmasıyla bitirecekken neden körüklemeyi tercih ediyor, evet soruyorum

arkadaşlar lütfen yanlış anlamayın bana kızmayın ama demokratik talebe canımız feda diyor. onun dışında ortalığı yakıp yıkan kimselere karşı kızgın eleştiren vandalizmden bahseden tavrı var. bence haklı eylemciler bunu üstüne almamalı. ortalığı karıştıranlara nasıl hepimizin tepkisi varsa başbakanın da olmalı. bilmiyorum bana sanki biraz daha geri adım atmış gibi geldi. üslubu sert olmuş ama kime karşı sert o tartışılır bence. belki eylemcileri ayırıp onlara daha ılımlı konuşabilirdi ama çoğunlukla ortalığı karıştıran yakan kesime tepkiliydi bence

Bazı kanalların eylemın basından berı gundemı degıstırmeye calıstıkları gerceklerı yansıtmadgı ortada hala o kanallarda gorduklerınıze ınanıp bayrak yakmıslar bayraga tas sarıp atmıslar dıe palavralara ınanarak kendınızı dolduruyorsunuz ılla karsı cıkacaksnz yaa

Daha önce de belirtmiştim, kimse halka "sen neden bunu yapıyorsun?" diyemez çünkü orada eğitim seviyesi belirsiz bir kitle var.
70 yaşındaki nine de orada 15 yaşındaki çocuk da.
Terörist de orada, masum insanlar da.
Ama bir ülkenin başbakanı; ülkeyi temsil eden ve akıllıca davranması gereken bir insan "siz-biz" diyerek konuşuyorsa o zaman orada dur derim. "Neden böyle yapıyorsun?" derim. Siz dediğiniz kim diye sorarım, neyi temsil ediyorsunuz, amacınız ne ve BİZe ne yapmak istiyorsunuz?
Başbakan belirli bir kesime yani sadece kendine oy verenlere hizmet ettiğini ispatlamış oldu.
Bir de bakınız Abdullah Gül'ün de görüşü bellidir ancak hiç kimse ona ters davranmış değil, onun adına pankart açmış değil neden bu tepki sadece başbakana diye bir düşünmek lazım.

ve unutmayın empati yapmadıkça malup olursunuz. bugün tüm varlığınızla uğruna hizmet ettiğiniz ulvi hedef sizi yüceltir ama aynı zamanda körleştirirde. farkına varmazssınız. bir insanı ancak empati uyanık kılar. oda bir zamanlar çimdi ama şimdi körleşip fil oldu.

Son düzenleme:
her firsatta yaptiklarini anlatana vasfiye teyzeden cvp: eee yapacak tabi nacak gorevi bu )
zaten yaptiklarindan degil yapmadiklarindan sikayetciyiz
ayyyy valla yine ceza alicam diye yazmaya korkuyorum :)))

gercekten koprunun adi hakkinda o denli karaktersizce pankart acildiysa yaziklar olsun o kisini hicmi EMINE diye ablasi,teyzesi,bir yakini yokmu? benim var ve gercekten zoruma gitti (
ayni sekilde h.egenc e acilan pankartta cok ucuz yollu olmus
kendmizi hakli gostericez diye baskalarinin esine namsuna dil uztmak karakteri duzgun hic kimseye yakismaz

sadece gülünç bütün bu davranışları gözlerimle gördüm insanların cep telefonlarına mesajlar geliyor dünyanın tek lideri olan başbakanımızı karşılamak için gece bilmem kaçta A.hava limanında olalım diye. ee hani onun gövde gösterisine ihtiyacı yoktu hani karşılamaya gidilmeyecekti neden topladınız insanları madem neden metrolar sabaha kadar çalıştı neden Türk bayraklarıyla gitti Akpliler oraya.Neden?neden?neden?

diyarbakırda neden sahip çıkmadınız bayrağımıza,neden T.C nin kaldırılmasına ses çıkarmadınızda oraya bayrağımızı alıp gittiniz.

kimse hükümet devrilsin istifa etsin demiyor.Artık yeter diyoruz.hep derdikki herkes bundan şikayetçi oy vermedik diyor nasıl oluyorda kimseden ses çıkmıyor.İşte ses çıkıyor.gerçekten yeter artık ilk iktidara geldiği günle bugün arasında çokkkkkk fark var sinsice kendi düzenini kurmaya çalışıyor.4+4 ler,milli bayramlarda kutlamalara engellemeler,hastalanma bahanesiyle katılmamalar.kürtajdı,3 çocuktu,ertesi gün hapı reçeteyle satılacakmış,heeee satılsın biraz daha artsın sokak çocukları,çöplüklerden daha fazla bebek çıksın.Ahlaklı nesil senin bu yaptığınla yetişmez.Kendilerinden olmayanı dinsiz yaptılar.Allah bilir bunlar gelmeden önce de çok şükür aldık dinle ilgili eğitimizi bizler.Annemde kapalı benim namazında niyazında.öyle 500 liralık başörtüleriyle bilmem ne marka ayakkabı çantaylada dolaşmıyor.herkes iyi giyinmeyi iyi yaşamayı hakeder buna lafım yok.Allah rızası için inançlarımızı emellerimize alet etmeyin.

Gezi parkı eyleminin en büyük ve net sonucu; bir devir bitiyor. Öyle veya böyle, herkes kendi sonunu kendisi hazırladı.

Bana göre eylem başarılı olmuştur ve bundan sonra da devam ettiği sürece başarısı artacaktır. Çünkü kendi seçmeni bile bu derece başbakanı eleştiriyorsa, gösterilmek istenen şeyler gayet net gösterilmiştir.

Bir başbakan kendi seçmenine hitap edip ülkesini ikiye ayırıyorsa,başımız belada demektir...

Artık savunulacak yönü kalmamıştır bu olayın.

Dün saatlerce dua ettim; başbakan geldiğinde ılımlı bir konuşma yapsın, özür dilemesin gerek yok ama konuşması yumuşak ve bir başbakana yakışır şekilde olsun diye.
Umudum o yöndeydi.
Ama maalesef karşımda sanki ülkenin bu şekle gelmesini kendi istemiş gibi görünen, kibirli, inatçı bir başbakan, halka düşman bir siyasetçi gördüm...
Yazık...

Son düzenleme:
Belki bir şey ifade eder, az önce yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim.
Malum dersler bitti, öğrencilerde eksik var, çizgi film izleyelim dedik. 4 tane çizgi film vardı birini seçtim, çocuklardan biri öğretmenim o değil şu olsun dedi, onu duyan diğeri hayır o da olmasın bu olsun dedi. Baktım herkes bir şeyden şikayetçi çizgi filmleri yazdım, konularını anlattım ve oylama yaptım. Sonuçta yine benim seçtiğim çizgi film seçildi ancak bu sefer kimse itiraz etmedi ve severek izlediler.

Siyaset sabit değildir, sabit fikirlilik hiç değildir, değişkendir...

Takım tutmuyoruz, ülkeyi yönetecek insan seçiyoruz, onaylıyoruz ya da istemiyoruz...

Bu konuda fikirler değişken olmalı, körü körüne birine bağlanmak ne cehalettir...

Ülkesinde zulüm yapmış bir adama takım tutar gibi bağlanmak, yaptıklarını görmezden gelmek cinayettir.
Kardeşin düşman, ama tuttuğun partin dost öyle mi?
Yıllarca beraber pkkya karşı savaş verdik, şimdi bu mudur doğru olan?

aksini yazmadım ki ? beyefendilik yapan kazanacakken "tabanlarına bakın biz yolumuzdan dönmeyiz" mesajı verdi hepsi ...

Tarafsız kitleyi kaybettiklerini düşünüyorum...

Bu arada bu arada fasulye espirime bozulmadınız değil mi ? :)))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…