• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
işte sorun bu ya
SİLİHSIZ, SALDIRISIZ ben bunu biliyorum hanımefendi.
eylem haktır ama saldırırsız , silahsız.

zarar ziyanlar ortada , bir polis şehir oldu,
kapalı bayanlara saldırıldı.
polise taşlar linç etmeler .
bunları hangi polis yaptı.
izmirde polis tarafından saçı çekilen kız , o polis açığa alındı.
objektif olun bakın ben oluyorum.
saçı çekildi diye ayaklandınız da şehit olan polisi neden es geçtiniz?
yada saldırıya uğrayan başörtülü bayanları.
bu da bir haktır bunu da savunun ?
yabancı basına malzeme olduk 8,10 saat canlı yayın yaptılar ,
nasıl gösterildi ülkemiz hele cnn ye bir erkek ülkemizden röportaj vermiş
aynen şöyle diyor , türkiye git gide yobazlaşıyor , vapurlarda her yerde başı örtülü bayanlar görüyorum.
dahası var açıp okuyun.
yuh ya özgürlük diyorsunuz milletin inancını simgeleyen bir şeye karışıyorsunuz.
bu nasıl bir çeliş ki ortada ki oyun belli kör değiliz biz.
sizlerde bunların ekmeğine yağ sürüyorsunuz ama farkında bile değilsiniz.

saldırıya uğrayan hanımefendinin videosuna ben ulaşamadım bildiğiniz bir link varsa bizimle paylaşır mısınız bunu samimiyetle soruyorum ki başörtülü olup olmaması mühim değil bir insanın saldırıya uğraması asla kabul edilemez.

eğer hedef başörtüsü ise gezi parkındaki mescide neden bir saldırı olmadı? ya da neden cuma namazı kılındığında, kadir gecesinde ateist arkadaşlar bile dua dinleyip kandil simidi dağıttı? gezi parkında bulundunuz mu hiç? birçok türbanlı arkadaşımız da orada rahatlıkla gezebiliyordu herhangi bir sıkıntı da yaşamadılar sanırım gezi parkının türbana karşı bir duruşu yoktu.

başörtülü bir hanıma polisin müdahale ettiği video hakkında ne düşünüyorsunuz?

3 gencimiz yaşamını yitirdi biri de maalesef polis kurşunu ile. videosu da var. sizce de orantısız bir şiddet olduğunun işareti değil midir bu olay?

şehit olan polis adına da çok üzüldüm mesleği, rütbesi değil ki mesele bir can gitmiş; ama ailesinin defalarca açıklama yapması, yanındaki arkadaşlarının bizzat olayı görüp anlatmasına rağmen provokatörler tarafından öldürüldüğüne dair açıklamaların sürmesi, bu olayın bile kullanılması çok acı değil mi?

hangi polis linç edildi bilmiyorum ama dayak yiyen, direnmemesine rağmen şiddete uğrayan kişileri gözlerimiz gördü bilirim ki bir göz iyi bir kaynak değildir ama ya videolar?

polisin yanında eli sopalı insanların ne işi vardı? polislerin neden kask numaraları gizliydi, neden taş atanlar vardı polislerin yanında ve hiçbir müdahaleye uğramayan? asılsız olduğunu düşünüyorsanız bu iddiların hepsinin görselleri mevcut zaten.

kendi basınımız penguen belgeseli yayınlıyorsa, basın insanları görmezden geliyorsa, sansür uygulanıyorsa yabancı basının hem olayları hem de bu sansürü konu edinmesi çok mu yadırganıyor sahiden?

Son düzenleme:
helal olsun mavera , ama onu kimse yargılamaz, suçlamaz .
daha bugün konuşmasının %70 i hakaret içerikli .
mantıklı bir tek açıklaması yok. şimdi bu arkadaş der bana ne ondan :)

yazmasam ortadan çatlarım :ssz: ne demek onu kimse yargılayamaz suçlayamaz? Ben halkım eleştiririm de yanlışını söylerim de

Mesajı yanlış okudunuz sanırım.

izledim odaklanılacak bir şey göremedim ben.
Polis tutup çekiyor o görüntü arka arkaya devam ettiriliyor sanki sürekli tartaklıyormuş gibi.

Ne oyunlar dönüyor o ablamız belki başörtüsünü alıp o gün için takmış bile olabilir.
Mesela o bayanın açık yada kapalı olması değil!
Bir şiddet yok polis çıkarmak istiyor gelmiyor yapmıyor ise tabi ki çekecek zorla götürecek.
Gidin ingiltere , abd polislerine bakın kadını saçlarından sürüklüyorlar ,
yine bizim polisimiz candır. Merhametlidir. (istisnalar ayrı her yerde çürük elmalar çıkabilir)
bence polis görevini yapıyor. Videoda bir şiddet dövme göremedim ben.

oooof arkadaşım! Of!

Bazen uzun uzun anlatayım yazayım diyorum ama bi çözüm getirmeyecek biliyorum. :) Şunu söyleyeyim. Kendinizi bu kadar savunmazsınız. :) Neden birilerine ait hissedesiniz ki? Bu yüzden de karşınızdakini dinlemeyesiniz? "Biz bunları yaşadık neredeydiniz?" yada "Doğruyu hep biz biliriz! Biz ona inanırız. O ne derse doğrudur" tavrı niye?
Biz düşman mıyız? Neyi savunursan savun... Neden bu düşmanca tavır? Neden bu anlayışsızlık?
Bazen bi durup düşünmek gerekir.

(oof yada neyse işte yazdıklarımı unutun... Ben 40 sayfada yazsam 2 satırda yazsam değişmeyecek.
İyi geceler).

izledim odaklanılacak bir şey göremedim ben.
polis tutup çekiyor o görüntü arka arkaya devam ettiriliyor sanki sürekli tartaklıyormuş gibi.

ne oyunlar dönüyor o ablamız belki başörtüsünü alıp o gün için takmış bile olabilir.
mesela o bayanın açık yada kapalı olması değil!
bir şiddet yok polis çıkarmak istiyor gelmiyor yapmıyor ise tabi ki çekecek zorla götürecek.
gidin ingiltere , abd polislerine bakın kadını saçlarından sürüklüyorlar ,
yine bizim polisimiz candır. merhametlidir. (istisnalar ayrı her yerde çürük elmalar çıkabilir)
bence polis görevini yapıyor. videoda bir şiddet dövme göremedim ben.

ama siz o gün için takmış olabilir diyorsanız sizin görseli bile olmayan iddianızın haklı dayanağı ne olabilir? gözümüzle görmediğimiz olaydaki kişi de sanırım o gün için türban takmış olabilir. bu şekilde herhangi bir sonuca varmak mümkün mü?

polisin o şekilde çekmeye hakkı var mı bir kadını? hukukçu değilim ama gezi olaylarının ardından birçok hukukçuyu dinleme fırsatım oldu tvlerde de bu yönde programlar yapıldı zaten. suç üstü yakalanmadı ise sanırım özel bir alandan kimseyi çekip götürme yetkisi yok polisin? ben hukukçuların yalancısıyım tabi. bu kişinin herhangi bir suçu olup olmadığını sorgulamak yerine çık dediyse çıkacaktı çıkmadıysa böyle çeker türbanı da o gün için takmıştır demek biraz objektifliği yitirmeye neden olmuyor mu?

ya da hiçbir koşulda bir otele biber gazı atılması da meşru sayılmıyor. size göre çoluk çocuk demeden, turistler, otel müşterileri varken bir otele eylemciler girdi diye polis oraya müdahale edebilir mi? video ister misiniz otel görüntüleri, elinde sopalarla eylemcileri döven polisler, polisin yanındaki taş atan sivillere dair yoksa size göre bunlar da yasal çerçevede olması gereken müdahaleler midir?

saldırıya uğrayan hanımefendinin videosuna ben ulaşamadım bildiğiniz bir link varsa bizimle paylaşır mısınız bunu samimiyetle soruyorum ki başörtülü olup olmaması mühim değil bir insanın saldırıya uğraması asla kabul edilemez.

eğer hedef başörtüsü ise gezi parkındaki mescide neden bir saldırı olmadı? ya da neden cuma namazı kılındığında, kadir gecesinde ateist arkadaşlar bile dua dinleyip kandil simidi dağıttı? gezi parkında bulundunuz mu hiç? birçok türbanlı arkadaşımız da orada rahatlıkla gezebiliyordu herhangi bir sıkıntı da yaşamadılar sanırım gezi parkının türbana karşı bir duruşu yoktu.

başörtülü bir hanıma polisin müdahale ettiği video hakkında ne düşünüyorsunuz?

3 gencimiz yaşamını yitirdi biri de maalesef polis kurşunu ile. videosu da var. sizce de orantısız bir şiddet olduğunun işareti değil midir bu olay?

şehit olan polis adına da çok üzüldüm şahsım adına, mesleği, rütbesi değil ki mesele bir can gitmiş; ama ailesinin defalarca açıklama yapması, yanındaki arkadaşlarının bizzat olayı görüp anlatmasına rağmen provokatörler tarafından öldürüldüğüne dair açıklamaların sürmesi, bu olayın bile kullanılması çok acı değil mi?

hangi polis linç edildi bilmiyorum ama dayak yiyen, direnmemesine rağmen şiddete uğrayan kişileri gözlerimiz gördü bilirim ki bir göz iyi bir kaynak değildir ama ya videolar?

polisin yanında eli sopalı insanların ne işi vardı? polislerin neden kask numaraları gizliydi, neden taş atanlar vardı polislerin yanında ve hiçbir müdahaleye uğramayan? asılsız olduğunu düşünüyorsanız bu iddiların hepsinin görselleri mevcut zaten.

kendi basınımız penguen belgeseli yayınlıyorsa, basın insanları görmezden geliyorsa, sansür uygulanıyorsa yabancı basının hem olayları hem de bu sansürü konu edinmesi çok mu yadırganıyor sahiden?

evet böyle namaz kıldılar . farklı amaçlar gösterişler için.yazık çok yazık..
https://www.facebook.com/photo.php?...21963155.55588.213456708676383&type=1&theater

buda taksimde polise meydan dayağı yapanlar kimler iyi izleyin ?
taksim'de polise meydan dayağı videosu | 59saniye

https://www.facebook.com/photo.php?v=560734317311917&set=vb.128575087328032&type=2&theater

şu kanalı bile alkışladınız. bu doğru haberdir.https://www.facebook.com/photo.php?...10076684.91137.302567893109426&type=1&theater

daha ne videolar görüntüler var halkın izmir de polise balkondan saksı atıyor kime atıyorsun sen ?
beni kimsenin dini inancı , ilgilendirmez yada ne düşündüğü:
saygı duyarım karşılığında da saygı beklerim.
malesef kapalı bayana saldıranların şuan videosu yok ama oda paylaşılacak.
yargı aşamasında merak etmeyin hak yerini bulacak.

çoğu kişi mesela panzerin altına yatan kişi uyuşturucudan aranıyor.
doktorlar gerçek doktor çıkmadı.
kimisi terörist kimisi başka bir şey çıktı , kimisi dedi
polis kuşunu ile öldü, allah rahmet eylesin de ne için niye öldü.

kızılayda ölen ethem adlı kişinin videolarını izlediniz mi polise taş atıyor neler yapıyor ya?
linç girişiminde bulunuyor birde eylemciler bu kişiyi kahraman ilan ettiler.
desteklemeye bilirsin akp yi hükümeti git sandıkta göster tepkini.
şiddetle kim ne çözebilir.
kusura bakmayın da ben bu kişiye üzülemedim. beyninden çıkan kurşun da polise ait değil.
ne oyunlar dönüyor.

dahası ne kadar yalan yanlış resimler paylaşıldı burada her yerde.
allahıma inanıyorum güveniyorum o her şeyin en doğrusunu hakikati biliyor bizim göremediğimiz.
eminim yine onun adaleti hakkı yerini bulacaktır.

gezi parkında bulunma ve bizzat yerinde gözlemleme imkanınız oldu mu bilemiyorum ama gün içinde gerek yaş gerek siyasi görüş gerek inanç bazında çok farklı kişileri bir araya getirse de parklarını korumak ( evet sahiden amaçları parktı ve sonra gelişen şiddet olayları ile birlikte farklı gerekçeler de dile getirilmeye başlandı) için gece gündüz direnen kitlenin büyük çoğunluğu gençlerden oluşuyor. yani bu gençler mevcut hükümet ile gözünü açmış öncesinde yaşları itibarıyla herhangi bir tepki gösteremeyecek kişilerdi. geri kalanlarını ise sessiz kalmakla yargılamadan önce sanırım bireysel olarak herhangi bir mücadele verip vermediklerini sorgulamalı. şahsım adına temel hak ve özgürlüklerin dokunulmaz olduğuna duyduğum inançla eğer o dönemleri görme imkanım olsaydı ben de günlerdir gezide verdiğim desteği aynı şekilde verirdim. aslında haklarını arayan bunca insanın bir araya gelmesinin tüm acı sonuçlarına rağmen sevindirici bir yanı da var, bilgisayarının başından kalkan, birey olduğunu fark eden, okumaya, bir olmaya özendiren, yardımlaşan bir gençlik var belki dün bu gençlerin yaşı tutmadığı için sizin yanınızda olamadılar ama emin olun ki artık sizin ya da bir başkasının hakları söz konusu olduğunda hepsi sokağa dökülecektir. apolitik de olsalar ( çeşitli siyasi gruplar olsa da büyük çoğunluğunun siyasetle ya ilgisi yoktu ya da asla fanatizm boyutuna getirmeden eleştirel bir bakış açısı ile ilgileniyordu) vicdanları onları evlerinde tutmayacaktır.

(burdan sonraki cümlelerim size yönelik değil)

gezi parkındaki eylemleri elbette kimse desteklemek zorunda değil ama önemli olan neyi eleştirdiğini bilip o eleştirileri sağlam bir zemine taşımak, gözlemlemek, yorumlamak, komplo teorileri, karalama kampanyalarına kurban etmeden insanların derdini anlamaya çalışmak.

sivil itaatsizlik pasif direnişi temel olan, kamuoyu önünde gerçekleşen ve hükümet politikası ya da yasaları eleştirmeyi/ değiştirmeyi hedef alan bir eylemdir. anayasada da şiddet içermeyen gösteri hakkı tanınmıştır. gezideki direnişin başlangıcını herkes artık biliyor, gelişen olayların, artan şiddetin, hukuksuzluğun insanları getirdiği noktayı da. tüm bu tepkiler bir parkın korunmasına adına başlamış, kimi tahkir edici söylemlerle haysiyet meselesine dönüşmüş ve yükselen şiddetle de büyüyerek yaygınlaşmıştır. inançlı ve inançsız insanlar gibi bir ayrım yapılıyor kimi zaman, maalesef iktidarda olanlar kimi zaman dini alet ederek manipüle ediyor süreci ama orada ne etnik kimlikler, ne inanç ne türbanlı olup olmaması kişilerin ne de cinsel yönelimlerin bir anlamı vardı. herkes eşitti, herkes birbirine destek oluyordu. keşke görebilme, o ruhu yaşama fırsatı bulabilseydiniz belki şiddetli eleştirilerin ve önyargıların büyük kısmı da bu sayede yerle yeksan olurdu.

Ben size tek soru soracağım. ve ona göre yanıtlayacağım yazdıklarınızI.
DİRENİŞİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORMUSUNUZ?

sanırım çok çok eğitimli arkadaşlar öyle diyor :)
o kadar eğitimliler ki..bir eleştirimi kaldıramadılar konu buralara geldi pes..

elestırıyle hakaretı ayırt etmek gerekliii...
konuya da gelınce bence de AKP ye oy verenlerın bır cogu egıtımlıı...20 kusur mılyon ınsanı sahsen tanıyamadıgım ıcın herkes hakkında yorum yapamam ama kendı aılem cevremdekı aıle dostlarıımm eşimm vs bırcok ınsan ıcın bunu soyleyebılırım....hakım!! savcıı! muhendıss! ogretmen! uluslararası tıcaret!dıs tıcaret!! fabrika yonetıcıısı!!kamu yonetımı!halkla ılıskıler ve reklamcılık!muhasebeci! yoksa bızım egıtımlerımız egıtımden de mı sayılmıyor anlayamadım ???

Ben görüntü ekleyip konuştuğum halde inanmıyorsunuz ama altında "taksim gezi ile alakası yoktur" yazdığı halde taksim olayıyla ilgiliymiş gibi görüntüler paylaşıyorsunuz. :)

Şu saatten sonra ciddiye alınır mısınız bilemem. :)

evet böyle namaz kıldılar . farklı amaçlar gösterişler için.yazık çok yazık..
https://www.facebook.com/photo.php?...21963155.55588.213456708676383&type=1&theater

buda taksimde polise meydan dayağı yapanlar kimler iyi izleyin ?
taksim'de polise meydan dayağı videosu | 59saniye

https://www.facebook.com/photo.php?v=560734317311917&set=vb.128575087328032&type=2&theater

şu kanalı bile alkışladınız. bu doğru haberdir.https://www.facebook.com/photo.php?...10076684.91137.302567893109426&type=1&theater

daha ne videolar görüntüler var halkın izmir de polise balkondan saksı atıyor kime atıyorsun sen ?
beni kimsenin dini inancı , ilgilendirmez yada ne düşündüğü:
saygı duyarım karşılığında da saygı beklerim.
malesef kapalı bayana saldıranların şuan videosu yok ama oda paylaşılacak.
yargı aşamasında merak etmeyin hak yerini bulacak.

çoğu kişi mesela panzerin altına yatan kişi uyuşturucudan aranıyor.
doktorlar gerçek doktor çıkmadı.
kimisi terörist kimisi başka bir şey çıktı , kimisi dedi
polis kuşunu ile öldü, allah rahmet eylesin de ne için niye öldü.

kızılayda ölen ethem adlı kişinin videolarını izlediniz mi polise taş atıyor neler yapıyor ya?
linç girişiminde bulunuyor birde eylemciler bu kişiyi kahraman ilan ettiler.
desteklemeye bilirsin akp yi hükümeti git sandıkta göster tepkini.
şiddetle kim ne çözebilir.
kusura bakmayın da ben bu kişiye üzülemedim. beyninden çıkan kurşun da polise ait değil.
ne oyunlar dönüyor.

dahası ne kadar yalan yanlış resimler paylaşıldı burada her yerde.
allahıma inanıyorum güveniyorum o her şeyin en doğrusunu hakikati biliyor bizim göremediğimiz.
eminim yine onun adaleti hakkı yerini bulacaktır.

ölen arkadaşımızın otopsi raporundan haberdar değilsiniz sanırım, emniyetten polisin isminin ve silahının istendiğinden de. üzülüp üzülmemek kişinin vicdanına kalmış bir meseledir ama gerçekler ortada polisin neden silahı alındı o halde neden ismi verildi ve neden kurşunda sekme yok, direkt kafasına isabet edildi. bilgi kirliliği maalesef korkunç boyutlara ulaştı ama bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

şehit olan polisin ısrarla eylemciler tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor ailesi bile isyan etti artık mitinglerde bile bunu kullanmak bana vicdana aykırı gibi geliyor çünkü acılı bir aile var ardında ve kimsenin siyasetine alet olmak istemiyorlar.

feysbuk linkiniz hata verdi ama mitinglerde de namaz kılındı eğer samimiyetsizse bunu nasıl izah etmeli?

insanların imanını, inancını ya da samimiyetini sanırım en iyi Allah bilir ama yazık denilecek bir durum da göremiyorum ben. oraya gelen türbanlı hanımların da samimiyetinden kuşku duymuyorum çünkü zaten onlar bunu hiçbir zaman din eksenli bir tartışma olarak görmedi ve ne namazları ne mescitleri ne de türbanları bu eylemle çakışıyordu.

taş atmak ve öldürme amacıyla kullanılan silah... orantıdan söz ediyorduk biz de zaten tam olarak.

yerlerde sürüklenen avukatlar, gözaltına alınan doktorlar hepsi sahteydi diyorsunuz. kişinin uyuşturucudan aranması ne zamandan beri dayak yemesini meşru kılıyor. lütfen biraz objektif olmaya çalışalım artık.

şiddetle kimsenin hiçbir sorunu çözemeyeceğinde mütabıkız. parkta kitap okuyan kişilere ilk gün uygulanan şiddetin manası neydi o halde.

kask numaraları, kapalı alana atılan biber gazı, suya karıştırılan biber gazının hammaddesi, kanıtlara rağmen valinin kimyasal olmadığını iddia etmesi, "yol ver gidelim taksimi ezelim" diyen tamamen şiddet içeren sloganların koskoca başbakanın karşısında atılmasına rağmen sessizlik, kimliği deşifre edilen akp gençlik kollarından bir kişinin polisin yanında elinde sopayla yer alması, sapanla taş atan polisin yanındaki siviller vs. benim karşı olduğum yalnızca şiddettir, eğer siz de şiddet karşıtı iseniz bunlara da karşı çıkmanız gerekirdi ama içimizi yakan bir ölüm karşısında üzülmediğinizi söylüyorsanız, müdahaleleri orantısız bulmuyor polisin halkın üzerinde böyle bir gücü olduğunu savunuyorsanız, hukuksuzluğa karşı isyan etmiyorsanız sanırım diyecek söz de yok.

cumhurbaşkanının bile demokrasi yalnızca sandıkta olmaz sözüne ve anayasada belirtilen madde gereğince kişilerin gösteri hakkı tanınmışken "sandık" savunusu da hükmünü yitiriyor sanırım.

iyi sabahlar dilerim.

Ben size tek soru soracağım. ve ona göre yanıtlayacağım yazdıklarınızI.
DİRENİŞİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORMUSUNUZ?

şahsınıza yönelik ( başörtülü olup olmadığınız, siyasi görüşünüz, inancınız, hangi partiye oy verdiğiniz) herhangi bir soru sormadım . vereceğiniz yanıtların benim direnişe destek verip vermememle ilişkili olmamasını isterdim çünkü mevzu şahsım ekseninde ilerlemiyor. sadece mevcut bilgiler çerçevesinde yaşananları değerlendiriyoruz. gözünle gördün mü derseniz gezi parkında yeterince gözlem yaptım, o dayanışma ortamında polisin müdahalesine dek çok güzel vakit geçirdim elimden geldiğince destek oldum. yani gözlem yapmadan orada bulunanlar hakkında herhangi farazi sözlerle yorum yazmıyorum. kişisel olarak yaşadıklarım ya da çevremdekilerin maruz kaldıklarını da paylaşmıyorum çünkü herhangi bir kanıtım olmadığından size inandırmakta güçlük çekebilirim, zaten bir anlamı da olmaz havada kalır.
beni tanımadığınız için sözüme inanmak zorunda da değilsiniz haklı olarak. şunu bilin sadece "halka açılan" o parka zaten girilmiyor. taksimde en son durma eylemi yapılıyordu ( taş yok, alkol yok, uyuşturucu yok, zina(!) yok, slogan yok vs.) dün gece maalesef buna bile müdahale edildi. gözaltılar yaşandı. hangi gerekçeyle henüz çözebilmiş değiliz.

sevgi ve saygılarımla

Son düzenleme:
ölen arkadaşımızın otopsi raporundan haberdar değilsiniz sanırım, emniyetten polisin isminin ve silahının istendiğinden de. üzülüp üzülmemek kişinin vicdanına kalmış bir meseledir ama gerçekler ortada polisin neden silahı alındı o halde neden ismi verildi ve neden kurşunda sekme yok, direkt kafasına isabet edildi. bilgi kirliliği maalesef korkunç boyutlara ulaştı ama bu bilgiye ulaşabilirsiniz.

şehit olan polisin ısrarla eylemciler tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor ailesi bile isyan etti artık mitinglerde bile bunu kullanmak bana vicdana aykırı gibi geliyor çünkü acılı bir aile var ardında ve kimsenin siyasetine alet olmak istemiyorlar.

feysbuk linkiniz hata verdi ama mitinglerde de namaz kılındı eğer samimiyetsizse bunu nasıl izah etmeli?

insanların imanını, inancını ya da samimiyetini sanırım en iyi Allah bilir ama yazık denilecek bir durum da göremiyorum ben. oraya gelen türbanlı hanımların da samimiyetinden kuşku duymuyorum çünkü zaten onlar bunu hiçbir zaman din eksenli bir tartışma olarak görmedi ve ne namazları ne mescitleri ne de türbanları bu eylemle çakışıyordu.

taş atmak ve öldürme amacıyla kullanılan silah... orantıdan söz ediyorduk biz de zaten tam olarak.

yerlerde sürüklenen avukatlar, gözaltına alınan doktorlar hepsi sahteydi diyorsunuz. kişinin uyuşturucudan aranması ne zamandan beri dayak yemesini meşru kılıyor. lütfen biraz objektif olmaya çalışalım artık.

şiddetle kimsenin hiçbir sorunu çözemeyeceğinde mütabıkız. parkta kitap okuyan kişilere ilk gün uygulanan şiddetin manası neydi o halde.

kask numaraları, kapalı alana atılan biber gazı, suya karıştırılan biber gazının hammaddesi, kanıtlara rağmen valinin kimyasal olmadığını iddia etmesi, "yol ver gidelim taksimi ezelim" diyen tamamen şiddet içeren sloganların koskoca başbakanın karşısında atılmasına rağmen sessizlik, kimliği deşifre edilen akp gençlik kollarından bir kişinin polisin yanında elinde sopayla yer alması, sapanla taş atan polisin yanındaki siviller vs. benim karşı olduğum yalnızca şiddettir, eğer siz de şiddet karşıtı iseniz bunlara da karşı çıkmanız gerekirdi ama içimizi yakan bir ölüm karşısında üzülmediğinizi söylüyorsanız, müdahaleleri orantısız bulmuyor polisin halkın üzerinde böyle bir gücü olduğunu savunuyorsanız, hukuksuzluğa karşı isyan etmiyorsanız sanırım diyecek söz de yok.

cumhurbaşkanının bile demokrasi yalnızca sandıkta olmaz sözüne ve anayasada belirtilen madde gereğince kişilerin gösteri hakkı tanınmışken "sandık" savunusu da hükmünü yitiriyor sanırım.

iyi sabahlar dilerim.

benim eşimde polis , ankarada polisler 9 çk. kurşun kullanıyor kişinin başından çıkan ise 7 çk. otopsi raporudur bu .
sizin haberiniz yok sanırım. bakın buna gözünüzle görmeden inanıyorsunuz? ben ankaradayım eşim polis rapordan haberim var da konuşuyorum , peki ya siz ?

yol ver gidelim , ezelim falan demişler eğer sizde taksizdeyseniz oradaki şiddeti küfürleri gördünüz onlarıda yazın bizde okuyalım .
asıl siz taraflısınız.

ben üzülmem polisimize devletimize hainlik yapanlara. arkasından vuranlara. allah yine inşallah rahmet eyler.
tanzikli su sıkılanlarda bir problem sağlık açısından oldu mu ? o zaman kimyasal değilmiş.
otobüs durakları , kaldırımlar, bankalar yağmalandı, eee bunlardan bahsedin?
yor ver ezelim dediler ezdiler mi ? takılmayın olmamış söylentilere OLMUŞLARA BAKINNNN !!

BANA objektif olun diyorsunuz ama siz bence kendinize bu çağrıyı yapın ..
video da namaz kılan erkekler var peki ya bayanlar izlemediniz mi nasıl kaçırdınız?
saç açık , diz altı etekle ne zamandan beridir namaz kılınıyor , yapmayın yahu asıl kimlerin dini siyasete döktüğü aşikar.

gezideki çocukları 5,10 kişi saygılı ise diğerleri küfürbaz , saldırgan bencil !
göstermeye çalışıldığı gibi masum çocuklar değiller , ağaçları savunan :)

bu saatten sonra kimse yemez bunları boşuna çabalar.
sizede hayırlı sabahlar.

benim eşimde polis , ankarada polisler 9 çk. kurşun kullanıyor kişinin başından çıkan ise 7 çk. otopsi raporudur bu .
sizin haberiniz yok sanırım. bakın buna gözünüzle görmeden inanıyorsunuz? ben ankaradayım eşim polis rapordan haberim var da konuşuyorum , peki ya siz ?

yol ver gidelim , ezelim falan demişler eğer sizde taksizdeyseniz oradaki şiddeti küfürleri gördünüz onlarıda yazın bizde okuyalım .
asıl siz taraflısınız.

ben üzülmem polisimize devletimize hainlik yapanlara. arkasından vuranlara. allah yine inşallah rahmet eyler.
tanzikli su sıkılanlarda bir problem sağlık açısından oldu mu ? o zaman kimyasal değilmiş.
otobüs durakları , kaldırımlar, bankalar yağmalandı, eee bunlardan bahsedin?
yor ver ezelim dediler ezdiler mi ? takılmayın olmamış söylentilere OLMUŞLARA BAKINNNN !!

BANA objektif olun diyorsunuz ama siz bence kendinize bu çağrıyı yapın ..
video da namaz kılan erkekler var peki ya bayanlar izlemediniz mi nasıl kaçırdınız?
saç açık , diz altı etekle ne zamandan beridir namaz kılınıyor , yapmayın yahu asıl kimlerin dini siyasete döktüğü aşikar.

gezideki çocukları 5,10 kişi saygılı ise diğerleri küfürbaz , saldırgan bencil !
göstermeye çalışıldığı gibi masum çocuklar değiller , ağaçları savunan :)

bu saatten sonra kimse yemez bunları boşuna çabalar.
sizede hayırlı sabahlar.

gezide kaç gün bulundunuz? gözlem yapmak için gezide kaç gece kaldınız ki oradakileri itham ediyorsunuz? lütfen bana değil ama kendinize verin bunun cevabını. biliyorum ki şaşkınlık uyandırıyor oradaki dayanışma ama küfür çıkacak olsa birinin ağzından diğerleri susturdu her zaman, temizliklerini kendileri yaptılar, taş atanları kendileri uyardılar ve polis girmediği müddetçe orada herhangi bir şiddet içeren eylem gerçekleşmedi.

herhangi bir partiye mensup değilim ki taraflı olayım. kişiselleştirmek yerine halihazırdaki veriler üzerinden konuşmak bence daha faydalı olurdu.

elbette otopsi raporunu basından öğreniyoruz hem de bizden çoğu bilgiyi saklayan basınımızdan. polisin silahı alındı ismi alındı herşeyin ötesinde görüntüler var, önce onlar da taş atıyordu zaten diyorsunuz şimdi ise polisler vurmadı. videoları da gözlerimle görüyorum, görselleri var...

küfür etmek kötüdür, ama başbakandan "ezmek" için yetki beklemek ve sessizlikle karşılanması şiddet içerir. kötü bir olayı diğer kötü olayla örtbas etmek de etik değildir ama küfür ile şiddete meşru zemin hazırlamak da bir değildir. türbanlı bayan darp edildi diyorsunuz kanıtınız yok buna rağmen bunun yanlış olduğunu savunuyoruz ama siz özeleştiri yerine görmediğiniz,duymadığınız iddialarda bulunuyor üstüne oradakileri saldırganlıkla, bencillikle ve küfürbazlıkla yargılıyorsunuz.

diğer soruları özenle es geçtiğiniz gözümden kaçmıyor mesela neden polisin şehit edilmesinin hükümet tarafından kullandığı neden ailesine saygı duyulmadığı, hukuksuzluklar vs. ama anlıyorum ki siz haklılığınızdan en ufak kuşkuya düşmüyorsunuz.

ankara kızılaydan bu görüntüler.

buradaki kişilerin amacı geziyediren desteği amaçlı değil midir .

bu eylemciler ne için kızılayda direniyorlar :)

bu bayan ne için kışkırtıyor anlayana , anlamak istemeyene davul zurna :)

Taksimde en az 10-20 farklı insan dinlemişimdir, videodaki kadının coşkusuyla gruplar arasında dolanıp birşeyler anlatan, hatta zaman zaman içlerinden biri bile olmuş olabilirim, 5 dakikada iktidarı devirme yolları, ya da akp'ye karşı kışkırın konulu bir seminer vermediğine eminim. Genelde gezide kalmak daha mantıklı, beşiktaşa inmemiz gerek, bu son biber gazı bi farklı dikkat edin su içmeyin, alkol almayın kan vermemiz gerekebilir, polis galata'dan geliyormuş orada da beklesek ya tarzında o an bulunduğu bölgede ne yapılması gerektiğiyle ilgili düşüncelerini paylaşıyor insanlar. Diğerleri de dinleyip haklı bulurlarsa yapıyorlar. Ülkecek hiyerarşiye, emir-komuta zincirlerine alışık olduğumuz için illa eylemi yönlendiren grup liderleri arıyorsunuz - sırf akp'den bahsetmiyorum burada, ilkokulda dahi, müfettiş-öğretmen-sınıf başkanı hiyerarşisinde yetişiyoruz en basitinden- ama burada olduğunu zannetmiyorum, zaten olsa direnişçiler daha kolay örgütlenirdi, aralarında bu kadar karmaşa olmazdı en azından.

Zaten hali hazırda gaz maskeleriyle sokakta olan insanların kışkırtılmaya ihtiyacı mı var ayrıca, zaten eylem için gitmişler oraya,

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X