Gezi ve çocuklar

angelinaballerina

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
89
7
18
Herkese merhaba. Dert değil ama sıkıntı diyelim. Kararsızlık diyelim. Biri 8 diğeri 4 yaşında iki kızım var. Dün işyerinden bir arkadaşım 1 haftalık Karadeniz turu düzenleyeceğini söyledi. Karadeniz yıllardır hayalim. Borçtu, çocuklar küçüktü derken bir türlü denk getirip gidemedik. E şimdi fırsatı bulduk. Gidersem büyük kızımı garanti götürürüm de, küçüğü napcam. Kayınvalidem kalsın ben bakarım diyor. Bakar da zaten güvenirim normalde de o bakıyo. Eşim rezil olur oralarda çocuk, uykusu gelse nerde uyutucaz, O kadar saat otobüsle nasıl götürücez diyo.
Bilmiyorum bir hafta çocuktan ayrı kalıcam. Gönlüm el vermiyo. Diğer kızım, eşim ve ben de gitmeyi çok istiyoruz.
Bana bir fikir.............

Herkese merhaba. Dert değil ama sıkıntı diyelim. Kararsızlık diyelim. Biri 8 diğeri 4 yaşında iki kızım var. Dün işyerinden bir arkadaşım 1 haftalık Karadeniz turu düzenleyeceğini söyledi. Karadeniz yıllardır hayalim. Borçtu, çocuklar küçüktü derken bir türlü denk getirip gidemedik. E şimdi fırsatı bulduk. Gidersem büyük kızımı garanti götürürüm de, küçüğü napcam. Kayınvalidem kalsın ben bakarım diyor. Bakar da zaten güvenirim normalde de o bakıyo. Eşim rezil olur oralarda çocuk, uykusu gelse nerde uyutucaz, O kadar saat otobüsle nasıl götürücez diyo.
Bilmiyorum bir hafta çocuktan ayrı kalıcam. Gönlüm el vermiyo. Diğer kızım, eşim ve ben de gitmeyi çok istiyoruz.

bence gidin kaç kere fırsat gelir ki insanın eline
babaannesi baksın bence zaten o bakıyormuş sorun olmaz gibi

iyi gezmeler şimdiden

Ben çok küçükken ailem Ege turu yapmışlar. Yaşım tahminen 4-5 falan. Ben pamukkaledeki traveltenler dışında hiç bir şey hatırlamıyorum ama fotoğraflarıma baktığımda yüzüm hep gülüyor, mutluyum, eğleniyorum falan. Anne babamın da öyle. Çocuk bakma konusunda tecrübesizim ama ne bileyim çok güzel o aile fotoğraflarımız.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İki kızınızıda götürün eğer büyük kızınızı götürüp küçük kızınızı götürmez iseniz küçük kızınız üzülebilir bilinç altına annem-babam beni sevmiyor ablamı seviyorlar diye yerleştirebilir.Benim ailemde ben 4-5 yaşındayken şehir dışı gezmelerine gitmişlerdi bazı gittigimiz yerleri hala hatırlıyorum aklımın bir köşesinde kaldılar.

yabancıların el kadar bebelkleriyle ülke ülke geziyorlar bir şeycik olmuyor.

ama onlar bebeklikten alışıklar.

eğer sizin çocuklar da gezmeye alışık ise bir şey olmaz.

yok eğer ilk geziniz olacak ise, çocuk merkezli yaşantı var ise ( ki benimde böyleydi..)

o halde eşiniz haklı ziyan sefil olursunuz oralarda

Son düzenleme:
Ben olsam kardeşleri ayırmam, ufaklık sizsiz 1 hafta idare edebilir belki babannesiyle evdekinden daha keyifli zaman bile geçirebilir ama ablasının bir hafta boyunca anne-babasıyla gezip tozmasını çok kıskanır hayatta unutmaz. Mümkünse ikisini de bırakın ya da ikisini de götürün.

Yabancı turistlerle karşılaşıyorum hergün tarihi yarımadada daha küçük çocuklarıyla tursuz İstanbul gezisi yapıyorlar, o kalabalık tramvaylara binip, bütün gün kalabalık çarşıları, camileri, müzeleri geziyorlar. Siz de az-biraz eforla Karadeniz gezisi yapabilirsiniz gayet. Ama eğer iş yerinde çok yoruluyorum tatili daha keyifle geçireyim ya da çocukları götürdüğüme değsin en azından hatırlıyor olsunlar diyorsanız, 2-3 yıl daha sakin tatiller tercih edin hep beraber Güneye yahut egeye gidip, apartta/pansiyonda kalmalı tatiller yapın. Çocuklar biraz büyüyünce hep beraber gidersiniz turlara nasılsa her firma hemen hemen her mevsimde düzenliyor bu turlardan.

Teşekkürler hepinize. Ben de götürmek isterim. Küçük kızım hassas biraz. Çok çabuk hasta olan bir çocuk. Daha önce de gitmeyince tereddütüm ondan. Bir de baba biraz telaşlıdır bizim. Öbür kızım küçükken denize sokmuştuk dönüşte hastanede yattık. O günden beri sanki çocukla evden çıkınca hemen hasta olucakmış gibi davranıyo.Onu ikna etmek epey zor olucak. Şansımı denicem yine de.

küçüğü de götür uykusu düzeni bozuluversin 1 hafta birşey olmaz.

4 yaş çok da sıkıntılı olmaz bizim bi tanıdığımız eşiyle ayrı çıkmıştı geziye yani bayan bayanlarla erkek erkeklerle çocukların ikiside erkek olunca tahmin edin piyango kime vurdu :) çocukların yaşları da bu civardaydı adam tek başına gezdirmiş karadenizi çocuklara :) tuvaleti falan gelirse yollarda bir sürü benzin istasyonu var merak etmeyin şoför arabasının kirlenmesi riskini alamaz. uyku da problem olmaz gündüz yorulur akşam da otele girdiğiniz anda sızıp kalır :)

Ben olsam kardeşleri ayırmam, ufaklık sizsiz 1 hafta idare edebilir belki babannesiyle evdekinden daha keyifli zaman bile geçirebilir ama ablasının bir hafta boyunca anne-babasıyla gezip tozmasını çok kıskanır hayatta unutmaz. Mümkünse ikisini de bırakın ya da ikisini de götürün.

Yabancı turistlerle karşılaşıyorum hergün tarihi yarımadada daha küçük çocuklarıyla tursuz İstanbul gezisi yapıyorlar, o kalabalık tramvaylara binip, bütün gün kalabalık çarşıları, camileri, müzeleri geziyorlar. Siz de az-biraz eforla Karadeniz gezisi yapabilirsiniz gayet. Ama eğer iş yerinde çok yoruluyorum tatili daha keyifle geçireyim ya da çocukları götürdüğüme değsin en azından hatırlıyor olsunlar diyorsanız, 2-3 yıl daha sakin tatiller tercih edin hep beraber Güneye yahut egeye gidip, apartta/pansiyonda kalmalı tatiller yapın. Çocuklar biraz büyüyünce hep beraber gidersiniz turlara nasılsa her firma hemen hemen her mevsimde düzenliyor bu turlardan.

Haklısınız o doğmadan çektirdiğimiz fotoları bile görünce, ben de olsaydım diyo. Normalde çok hareketli ve biraz aksi bir çocuk oralarda zaptedebilirmiyim bilmiyorum. 1-2 saatliğine bile bir yere gitsek hemen eve dönmek istiyo ve ablayla çok uğraşıyo. Resmen bunaltıyo insanı ama kıyamıyorum da.
Bu arada zaten güneydeyiz. En basitinden Antalya'ya ayda 3-4 kez gidebiliyoruz ve ikisini de götürüyoruz. Ne bilim gitmesek mi:26:

Haklısınız o doğmadan çektirdiğimiz fotoları bile görünce, ben de olsaydım diyo. Normalde çok hareketli ve biraz aksi bir çocuk oralarda zaptedebilirmiyim bilmiyorum. 1-2 saatliğine bile bir yere gitsek hemen eve dönmek istiyo ve ablayla çok uğraşıyo. Resmen bunaltıyo insanı ama kıyamıyorum da.
Bu arada zaten güneydeyiz. En basitinden Antalya'ya ayda 3-4 kez gidebiliyoruz ve ikisini de götürüyoruz. Ne bilim gitmesek mi:26:

Valla benzer yapıda iki kızı olan bir ailenin çok sonradan olma 3. çocuğuyum ben. Ablalarım şimdi 30lu yaşlarındalar ama küçük olanı çocukluğunda haksızlık olduğunu düşündüğü şeyleri hala sık sık dile getiriyor, ona göre uyarıyım da ben şimdiden :1:

Acaba babayı da bırakıp siz tek mi gitseniz arkadaşlarınızla, hem hayalinizmiş. Ailecek yine Karadeniz turu yapabilirsiniz ama arkadaş grubunuzla gidemeyebilirsiniz. Kızlar da babalarıyla başbaşa vakit geçirir biraz, babannenin yardımcı desteğiyle. Ben küçükken babamla baş başa geçirdiğimiz zamanlardan çok keyif alırdım hep. Çok yakınlaştırıcı birşey kız çocuklarıyla babalar için arada annesiz zaman geçirmek. Daha sonra civar illere baş başa bir haftasonu kaçamağı yaparsınız eşinizle telafi edersiniz.

Fikirleriniz için hepinize teşekkür ederim. Akşam babayla oturup konuştum. Küçüğüde götürme konusunda kesinlikle hayır dedi. Ben de o zaman gitmek istemediğimi, biraz daha büyüyünce tekrar ayarlayıp gidebileceğimizi söyledim. Kısmet bakalım

Tatlım kesinlikle ya ikisinide götür yada ikisinide götürme..Aşağı yukarı benimde onlardan birer yaş buyük iki oğlum var. Yıllardır Seminerlerime bile yanımda götürürüm ikisinide..Onlar olmadan gittiğim yerlerden keyifde alamam ki..Keşke onlarda görse onlarda eğlense falan derim. 1 gün olsa neysede 1 hafta uzun bir süre..

Back
X