Geziyoruz ama

cok sacma sonucta bu arkadaslariniz ogretmen belli bi gelirleri var ve gezme maksatli yola cikiyosunuz.onlarin daha siz bunu dusunmeden yol parasini vermeleri lazimdi.sonucta 90 km az degil.bence siz bu gezmelere ara verin rahat edin.

Ortak sipariş verdiğiniz salatadan yemedi diye onun parasını vermedi?!! Olay burada bitmiştir. Eşini al gez. Milletin ensyisi sen misin?
ya bekarsa konu sahibi.Aslında 1 arkadaşla gezmek daha güzel çünkü 2 kişi olduk mu birbirimize ihtıyacımız oluyor her konuda 3 kişi oldu mu mutlaka biri az da olsa dışlanıyor uzuluyor.ev toplantısı haricinde 3 kişilık arkadaşlığı mümkünse tercih etmem ya 2 kişi ya 3 ten fazla olmalı.ortak hesap ödemek te zor olmuyormu hele
Ne alakası var?
saygı gösteriyor yani insanlara bekletmiyor servisi boşa bilmem anlatabildik mi

Valla hem arabası olup herşeyi göze almış düzenli bir gelire sahip olan kişilerin üçün beşi hesaplayarak takılması bana da komik geliyor .. o zaman tek başına gezeceksiniz yada toplu ulaşıma bineceksiniz onlar bir nevi misafiriniz sizin .. bakıyorum da çoğu insanın arabası var sorsan cebinde beş parası Yok sırf hava olsun diye alanlarda çok garip ..
Herşeyi göze almış derken insanların arabası var diye arabası olmayanları gezdirmek zorunda mı bir nevi misafir demişsiniz neden misafir olsunlar ki oh ne güzel onlar salatanın hesabını yapsın konu sahibi ise benzin koyup gezdirsin

Malesef aynı durumu bende yaşıyorum
Kendimi kullanılıyor hissediyorum
Araban olunca böyle oluyor demek
:KK51:

merhaba sevgili bayanlar okuyanlardan yorum bekliyorum ama yorum yaparken öncelikle kendinizi benim yerime koymaya çalışın lütfen.biz 3 öğretmen arkadaş gezmeyi birlikte vakit geçirmeyi seviyoruz.yakın veya uzak yerlere eşlerimiz olmadan gidebiliyoruz.sorun şu benim aracım var onların yok yada araba süremiyorlar.sorun şu mesela dün baya uzak bir yere gittik arabayı otoparka park ettik.neyse 4-5 saat kaldı araba otoparktan çıkarken biri bende 5 lira çar sesi diğeri benim 100 tl var dediler bozmayayım.neyse 10 lirayı ben verdim.5 lirası olan arkadaş Pazartesi ben sana yol parası veririm dedi diğeri bişey demedi .ya ben mi kötüyüm ya da para gözüm böyle birşey için para pazarlığını sevmem ama beraber geziyorsak herkeste birşeyler katmalı değil mi.gittiğimiz mesafe gidiş dönüş 90 km filandır.ya en başında bende geziyoruz güzel zaman geçiriyoruz almadım zaten ama onlarda aynı fedakarlığı göremedim .örneğim ön arkadaş ortak ısmarladığımız salatadan yemeyince onun parasını ödemedi vb.
baştan anlaşin arabanın gazı masrafı ortak olacaksa çıkın yola

apartmanda her gun götürmüyorum diye surat asanlar mı dersiniz sanki ortak aldık arabayı.benden zengin se hele surat asan iyice salak yerine konuyorum izin versem.yağmur olunca yolda rastlayınca markette karşılaşınca bırakıyorum eve zaten komşularımı.ama şoförleri değilim az yesinler sigarayı da az içsinler bi zahmet kocaları da lüks araç yerıne daha ucuza bınsın de karılarına birer araba alsınlar ya da servise kıyamadıkları paraları versinler bi zahmet.mercedese BMW ye binenler okul aidatını odemedıklerını soyluyorlar .e biz enayımıyız bızım paramız pul mu

Bi tanesi kendiliğinden verdi diğeri hiçbirşeyi sormadı salata parasını ödemeyen bundan sonra bende ona göre hareket ederim artık

siz bir öğretmensiniz belli bir maaşınız var. ha küçümsediğimden değil ben de memurum ve öğretmenden az maaşım. ama hafta da bir kere böyle arkadaş gezdirip yedirecek içirecek maaşım yok. çünkü benimde harcamalarım planlarım var. kaldı ki aynı şeyi 2 kere yaşasam salak hissederim kendimi.
bence kimseyle ortak su bile söylemeyin. biz arkadaşımla öğle araları yemeğe çıkıyoruz. kim ne yediyse onu söylüyor.
araçla değil de otobüsle gidince de herkes yol parasını ödüyor. bu en temizi. çünkü sürekli böyle gezmeler olunca netleştirmek gerek durumu. hani yılda bir falan olsa neyse de böyle olmaz ama

siz bir öğretmensiniz belli bir maaşınız var. ha küçümsediğimden değil ben de memurum ve öğretmenden az maaşım. ama hafta da bir kere böyle arkadaş gezdirip yedirecek içirecek maaşım yok. çünkü benimde harcamalarım planlarım var. kaldı ki aynı şeyi 2 kere yaşasam salak hissederim kendimi.
bence kimseyle ortak su bile söylemeyin. biz arkadaşımla öğle araları yemeğe çıkıyoruz. kim ne yediyse onu söylüyor.
araçla değil de otobüsle gidince de herkes yol parasını ödüyor. bu en temizi. çünkü sürekli böyle gezmeler olunca netleştirmek gerek durumu. hani yılda bir falan olsa neyse de böyle olmaz ama
Evet haklısınız bir kere değil bu durum.beni de rahatsız eden ben hesap etmezken para ummazken karşı tarafın hesap etmesi.ama artık daha netim bu konuda.benim de arabam yokken benim için birisi güzergah değiştirse kendimi borçlu hissederdim.kaldı ki beni km lerce gezdirecek .ha şu da düşünülebilir sen zaten kendin gideceğin yola onlarda arabada bulunmuş .benim ilk baştaki mantığım buydu ama değmezmiş.

Siz çok zenginsiniz galiba.ortak biryerlerde gidiliyor arabama herhangi bir zamanda alsam bende istemem.ve her zamanda beklemiyorum sadece ben böyle bir beklenti içinde olmama rağmen otopark park parasını vermekte imtina edilmesine bozuldum.pek çok kere bende almamışımdır
sen arabanla biryerlere gidince gittiğiniz yerde yemek vs yıyıyor musunuz
sen mazotu koyuyorsan onlar da senin yemek paranı çekmeyi teklif etmeli
sen soylemeden onların düşünmesi gerekir
sen ulasımı sağla , yemekler de bizden diyebilirler

ya da bu seferlik sen götür ama diğerinde yakıtı biz alalım dıyebilirler

yakıt hep mi sizden gidiyor

sen arabanla biryerlere gidince gittiğiniz yerde yemek vs yıyıyor musunuz
sen mazotu koyuyorsan onlar da senin yemek paranı çekmeyi teklif etmeli
sen soylemeden onların düşünmesi gerekir
sen ulasımı sağla , yemekler de bizden diyebilirler

ya da bu seferlik sen götür ama diğerinde yakıtı biz alalım dıyebilirler

yakıt hep mi sizden gidiyor
Evet genelde öyle .ama bu sefer arkadaş Pazartesi bizde mazot parası verelim hep sana yük olmayalım deyince bende itiraz etmedim.diğer seferlerde Yok olmaz diyordum.artık ilişiğinde anlaması lazım

merhaba sevgili bayanlar okuyanlardan yorum bekliyorum ama yorum yaparken öncelikle kendinizi benim yerime koymaya çalışın lütfen.biz 3 öğretmen arkadaş gezmeyi birlikte vakit geçirmeyi seviyoruz.yakın veya uzak yerlere eşlerimiz olmadan gidebiliyoruz.sorun şu benim aracım var onların yok yada araba süremiyorlar.sorun şu mesela dün baya uzak bir yere gittik arabayı otoparka park ettik.neyse 4-5 saat kaldı araba otoparktan çıkarken biri bende 5 lira çar sesi diğeri benim 100 tl var dediler bozmayayım.neyse 10 lirayı ben verdim.5 lirası olan arkadaş Pazartesi ben sana yol parası veririm dedi diğeri bişey demedi .ya ben mi kötüyüm ya da para gözüm böyle birşey için para pazarlığını sevmem ama beraber geziyorsak herkeste birşeyler katmalı değil mi.gittiğimiz mesafe gidiş dönüş 90 km filandır.ya en başında bende geziyoruz güzel zaman geçiriyoruz almadım zaten ama onlarda aynı fedakarlığı göremedim .örneğim ön arkadaş ortak ısmarladığımız salatadan yemeyince onun parasını ödemedi vb.[/QUOTE
Ben de öğretmenim benzer sorunları ben de yaşadım tek arabası olan benim, kendi çevremde, en sonunda gezmekten vazgeçmekte buldum çareyi
vallahi ne güzel arkadaşmışsınız keşke aynı şehirde olsaymışız dönüşümlü gezerdik bir benim arabamla bir sizinkiyle

Back
X