Geziyoruz ama

yola gitmeden konuşun bence yolda kazada olabılır sonuçta... sizde arabayı bırakın arabasız plan yapın...

O zaman kendilerince uyanıklık yapmaya çalışıyorlarsa sizde arabanizla gitmeyin bence..

çok ıyı yapıyorlar öğretmenler para istemekle.ben 2 komşu ve çocuğunu arabamla okula bırakıyordum 1 ay bıraktım .servis masrafından kurtuldular bir kuruşta istemedim istemem de.amaaa bir gun geç kaldı birisi ben de çektım gittim okula.okula gıdınce bır telefonnn bu kadından:nerdesınnnn sennn cevap:e aokuldayım geç kaldın bende okul vaktine yetişmek zorundayım kadının cevabı:seni terbiyesizzz sen gorursun bundan sonra.ha ha telefonu kapadım cevap bile vermem böylesine .bir daha da ölüyorum dese bindirmem aracıma.ıyılıkten maraz doğuyor.insan olsaydı tum sene ücretsiz ozel araç rahatlığında gidecekti 2 çocuğu okula
Şaka yapıyorsun :)) nasıl beklemezsin sen :))

Garip bi arkadaşlığınız var vesselam ben olsam gitmeden teklif ederim “hep senin araçla geziyoruz masrafa ortak olalım” diye kabul etmezlerse de arkadaşa hediye alırım. Bence kafa rahat kendin gez aileni gezdir mis.

ben bu lafın -...ayranım dökülmesin -versiyonunu daha açık sözlü buluyorum
:))Evet değişik versiyonları var bu sözün,örneğin bizde de,"hem karnım doysun,hem pastam dursun" şeklindedir.Eşimin ailesi trakyalı,onlar da bu şekilde kullanıyor:)

Ticarı taksıcılık yapan öğretmenler hıc bındırmesın arabacıklarına cunku bızım burda ayıp.

Hımm.. Rutine binmiş bir geziye sürekli katılan, konu sahibiyle aynı gelire sahip olan, buna rağmen hiçbir şekilde elini cebine atmayan, her masrafı araba sahibinin üstüne bırakan beleşçilerin yaptığı ayıp değil yani öyle mi?..

Aynı şey mi ikisi?
Tabiki hastaneye götürülür hatta tanımadığınız insanlar bile teklif eder bunu yaşadım biliyorum. Eşim sokakta yere yığılınca,iki ayrı araba durup hastaneye yetiştirelim diyen insanlarla karşılaştım. Arabam vardı ona bindirip götürmeme yardım ettiler hatta ikinci arabadaki kadın yanımda çocuk var diye benimle hastaneye gelmeyi dahi teklif etti ki ben tanımıyorum bu insanları.
Geçen gün yürüyüş dönüşü bizim apartmanda oturan yaşlı teyzeyi kapıda görüp selamlaşıp,taksi bekliyorum gelmedi bankaya yetişeceğim demesi üzerine,kendim yürüdüğüm halde arabayı çalıştırıp bankaya yetiştirdim. Buda insanidir.
Sapla samanı karıştırıyorsunuz.
Sizin taksi parası öder gibi para ödüyor olmanız konu sahibinin haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Duruma göre hareket edilir bu gibi zamanlarda.
Acil durumlarda kimse demez zaten aman benzinimi koyun şu bu diye.
Kendimde gideceksem o yere,sırtımda taşımıyorum,gelmek isteyen gelsin derim beklentimde olmaz. Ama her seferinde gezmeye gidilip,ortada yenen bir salata dahi ödenmekten imtina ediliyorsa,otopark parası mevzusu olunca çamura yatılıyorsa tabiki haklı olarak düşünülür kullanılıyormuyum diye.
Sizin durumunuzda bu kadar sinir olupta o arabaya binmezdim,taksi,otobüs muadili neyse onu tercih eder 10 değil 15 lira verirdim gerekirse o ayrı.

Helal :KK52:

Şaka yapıyorsun :)) nasıl beklemezsin sen :))
yok valla şaka değil çocuk gibi azarlandım bir de kadın hem 7 8 dakika geç kalıyor hem kendi beni aramıyor geç kalacağını bildirmiyor.hem de sanki arabama ortak bir güzel azarlıyor ha ha.ben aramayakmışım nerdesin diye arkadaşa öyle soylemış.arabam var diye kendimi bi şey sanıyormuşum 20 yıldır arabam var unıversiteden beri ben onların arabasına onlar benimkine çok bindi hiç sorun yaşamadık.gene diyorum eğitimmm şarttttt

yok valla şaka değil çocuk gibi azarlandım bir de kadın hem 7 8 dakika geç kalıyor hem kendi beni aramıyor geç kalacağını bildirmiyor.hem de sanki arabama ortak bir güzel azarlıyor ha ha.ben aramayakmışım nerdesin diye arkadaşa öyle soylemış.arabam var diye kendimi bi şey sanıyormuşum 20 yıldır arabam var unıversiteden beri ben onların arabasına onlar benimkine çok bindi hiç sorun yaşamadık.gene diyorum eğitimmm şarttttt
İyilik öyle bişey ki her gün yaparsın lafı edilmez bi gün yapmazsın kötü olursun.. haketmeyen insanlar işte... iyi olmuş yüzünü görmüşsün..

Sizinki de cok terbiyesizmis yahu. Ee napti sen gorursun dedi peki. Yuzune baabiliyor mu ben burdan sinir oldum seni dusunemiyorum.
arkadaş değildik zaten aynı apartmanda oturuyoruz sadece yazın da ara sıra kamelyada karşılaşıyorduk.konuşmuyorum artık .kavga da etmem seviyesine asla inmem.maddi durumu kısıtlı diye ben teklif etmıştım senin 2 çocuğu okula bırakırım sabahları diye.iyilikten maraz doğdu ama.mecburmuyum 10 dakika beklemeye.sen ara beni rica et beklermisin de.7 8 dakika da bekledim gene valla .

arkadaş değildik zaten aynı apartmanda oturuyoruz sadece yazın da ara sıra kamelyada karşılaşıyorduk.konuşmuyorum artık .kavga da etmem seviyesine asla inmem.maddi durumu kısıtlı diye ben teklif etmıştım senin 2 çocuğu okula bırakırım sabahları diye.iyilikten maraz doğdu ama.mecburmuyum 10 dakika beklemeye.sen ara beni rica et beklermisin de.7 8 dakika da bekledim gene valla .
Ben oğlum geç kalacağı zaman açıp servisteki abiye bile haber veriyorum... biraz bekler misiniz geliyo diye..

bu arada annemde emekli oğretmen öğretmenler alınmasın ama çoğu bayağı eli sıkı insanlardı .yıllarca değişik değişik cimrilik mi desem aşırı tutumluluk mu desem bazı tuhaflıkların aşahıt oldum.ama şimdiki oğretmenler daha rahat paralarını harcıyorlar artık gözlemlediğimde bunu göruyorum

Ben oğlum geç kalacağı zaman açıp servisteki abiye bile haber veriyorum... biraz bekler misiniz geliyo diye..
okul açıldı arabam yoktu ilk hafta yazın satmıştım.arkadaş benim arabam senin araban dedi vallahi ben utandım binmeye de alelacele o hafta çok ta begenmedığım boya sorunu çizik sorunu olan aracımı aldım.1 hafta zor bindim yakın arkadaşımın aracına

Ne olursa olsun çok sinir bozucu densiz bir kadınmış. Sanki özel şoförü var hatunun da bak beklemedin sana göstereceğim diyor ben o kısma takıldım napabilecekse artık :) Sen insanlığını yapmışsın yine de nankör her zaman nankör.

Ne olursa olsun çok sinir bozucu densiz bir kadınmış. Sanki özel şoförü var hatunun da bak beklemedin sana göstereceğim diyor ben o kısma takıldım napabilecekse artık :) Sen insanlığını yapmışsın yine de nankör her zaman nankör.
olsun biri nankör çıktı diye insanlara sevgimizi kaybetmeyelim gene de değer kıymet bilenler de var .yetiştırme yurdunda 4 kızım var 2 senedir işim olmazsa her hafta giderim yanlarına ders çalıştırırım hayata dair sohbet ederiz ayda bir izin alır gezeriz sinemaya tiyatroya gideriz.onlar öyle bi değer biliyor ki şaşar kalırsınız .sevgi ilgi hakkedene verilince anlamlı

Bizde de vardı öyle biri, ilk atandığımız yıllarda toplasip Bi arkadaşın arabasıyla giderdik gezmeye çocuk yatırım olsun diye almıştı. ama aramızda anlaşıp mazotunu koyardık çocuğun. Aramızdan bir tanesi ısrarla her seferinde laf ederdi kendi de gidiyor ne gerek var diye:)) biz öğretmen maaşıyla zor geçinirken hatun bireysel emekliliğinden tut tasarruf hesabını da halletmişti gecinemiyor da ondan lafını ediyordu zaar:)) ısın sakası bir yana kimse kimsenin hamali değil, sofrada ben salata yemedim onu ödemem diyen adam arkadan dolmuşla gelsin. Hatta bence hiç gelmesin benden uzak Allah’a yakın olsun. Uç kurusun hesabını uç kuruşluk adam yapar onunla da ısın olmasın Bi zahmet konu sahibi arkadasım;)

bu arada annemde emekli oğretmen öğretmenler alınmasın ama çoğu bayağı eli sıkı insanlardı .yıllarca değişik değişik cimrilik mi desem aşırı tutumluluk mu desem bazı tuhaflıkların aşahıt oldum.ama şimdiki oğretmenler daha rahat paralarını harcıyorlar artık gözlemlediğimde bunu göruyorum
Annenize sağlıklı ömürler dilerim, şimdi de maddi imkanları kısıtlı öğretmenler var ama annenizin anılarını canlandırayım, eskiden orta okul son sınıfta öğretmen okulu imtihanlarına girilirdi, memleketin her yerinde öğretmen okulu yoktu, haliyle sınavı kazananlar yaşadıkları şehirden km.lerce uzağa öğretmen okuluna giderdi, bu okullara gönderilen çocukların çoğu gariban ailelerin çocuklarıydı, benim öğretmenlerim hep öğretmen okulu mezunuydu, bir mantoyu birkaç kişi giydiklerini anlatırlardı, yokluk içinde okumuş hepsi, hele bir öğretmenim vardı, adamcağız öğretmen olduktan sonra dahi çok yokluk çekiyordu, sadece 2 takım kıyafeti vardı, biri yazlık biri kışlık, memleketteki ailesine para gönderiyordu, ev kirası, faturalar derken elinde kantinden yemek yiyecek kadar bile parası olmaz, sefer tasıyla yemek getirirdi.
Eski öğretmenlerin eli sıkılığının nedeni bu bence. Hepsine hürmetlerimi sunuyorum, öğretmenlerin yeri başkadır bende.

Yorumumdan bağımsız genel bir de uyarı yapayım, hanımlar üsluplara dikkat edelim, polemiğe girmeyelim lütfen.

Bizde de vardı öyle biri, ilk atandığımız yıllarda toplasip Bi arkadaşın arabasıyla giderdik gezmeye çocuk yatırım olsun diye almıştı. ama aramızda anlaşıp mazotunu koyardık çocuğun. Aramızdan bir tanesi ısrarla her seferinde laf ederdi kendi de gidiyor ne gerek var diye:)) biz öğretmen maaşıyla zor geçinirken hatun bireysel emekliliğinden tut tasarruf hesabını da halletmişti gecinemiyor da ondan lafını ediyordu zaar:)) ısın sakası bir yana kimse kimsenin hamali değil, sofrada ben salata yemedim onu ödemem diyen adam arkadan dolmuşla gelsin. Hatta bence hiç gelmesin benden uzak Allah’a yakın olsun. Uç kurusun hesabını uç kuruşluk adam yapar onunla da ısın olmasın Bi zahmet konu sahibi arkadasım:KK66:
Çok haklısınız

Back
X