Aynı şey mi ikisi?
Tabiki hastaneye götürülür hatta tanımadığınız insanlar bile teklif eder bunu yaşadım biliyorum. Eşim sokakta yere yığılınca,iki ayrı araba durup hastaneye yetiştirelim diyen insanlarla karşılaştım. Arabam vardı ona bindirip götürmeme yardım ettiler hatta ikinci arabadaki kadın yanımda çocuk var diye benimle hastaneye gelmeyi dahi teklif etti ki ben tanımıyorum bu insanları.
Geçen gün yürüyüş dönüşü bizim apartmanda oturan yaşlı teyzeyi kapıda görüp selamlaşıp,taksi bekliyorum gelmedi bankaya yetişeceğim demesi üzerine,kendim yürüdüğüm halde arabayı çalıştırıp bankaya yetiştirdim. Buda insanidir.
Sapla samanı karıştırıyorsunuz.
Sizin taksi parası öder gibi para ödüyor olmanız konu sahibinin haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Duruma göre hareket edilir bu gibi zamanlarda.
Acil durumlarda kimse demez zaten aman benzinimi koyun şu bu diye.
Kendimde gideceksem o yere,sırtımda taşımıyorum,gelmek isteyen gelsin derim beklentimde olmaz. Ama her seferinde gezmeye gidilip,ortada yenen bir salata dahi ödenmekten imtina ediliyorsa,otopark parası mevzusu olunca çamura yatılıyorsa tabiki haklı olarak düşünülür kullanılıyormuyum diye.
Sizin durumunuzda bu kadar sinir olupta o arabaya binmezdim,taksi,otobüs muadili neyse onu tercih eder 10 değil 15 lira verirdim gerekirse o ayrı.