Geziyoruz ama

Arabası olmayanlar bol keseden konuşmuş, bizde iki araç var, benzini maaş günü alınır ve bütçe dahilinde kullanılır. Eşime sorarım bu depo ne çabul bitti diye,o da açıklar, ben de. Evin parasını niye dışarda millete harcayalım, birlikte harcarız köpeği de alıp :KK50:
Bu arkadaşlarını haklı bulanlara şaşırdım doprusu.
vergisi kaskosu 10 günde bir iç dış yıkatması cam suyu eskime payı benzini ooo bir insan fazla bakıyor gibi arabası olanlar haklısınızbiz dede mevbur 2 araç var 2 araç ayda ucuz bir ev taksidi gibi para yiyor

Bakınız tekrarlıyorum ayıpppppppp.Bızım arkadaslarda buraya üyedır bunu okuyup utansınlarda aralarında para toplayıp uc kurus yer ıcın para ödemesınler alıştırmıslar milleti .Her gun kullanıyorsa tamam fakat bır semıner ıcın bır sınav görevı ıcın pamuk eller cebe yapılmaz.Eskıden ınsanlık vardı arkadaslık vardı sımdı hersey para olmus.
çok ıyı yapıyorlar öğretmenler para istemekle.ben 2 komşu ve çocuğunu arabamla okula bırakıyordum 1 ay bıraktım .servis masrafından kurtuldular bir kuruşta istemedim istemem de.amaaa bir gun geç kaldı birisi ben de çektım gittim okula.okula gıdınce bır telefonnn bu kadından:nerdesınnnn sennn cevap:e aokuldayım geç kaldın bende okul vaktine yetişmek zorundayım kadının cevabı:seni terbiyesizzz sen gorursun bundan sonra.ha ha telefonu kapadım cevap bile vermem böylesine .bir daha da ölüyorum dese bindirmem aracıma.ıyılıkten maraz doğuyor.insan olsaydı tum sene ücretsiz ozel araç rahatlığında gidecekti 2 çocuğu okula

Demekkı bırı sızı acıl hastayım hastaneye yetıstır dese benzını dusuneceksınız bak bak para bıle teklıf etmedı taksıyle gıtseydı dıye.Allah dusurmesın sızın gıbılere.
sapla samanı karıştırmayın .hastalık işi başka iş için para kazanmak için birinin arabasına bınmek başka.siz de gitmeyın o zaman sınavlara madem paraya onem vermıyorsunuz.

çok yakın bir akrabanızı hep babam kapıdan aldı kapıya bıraktı güzergah aynı olmamasına karşın. öyle alışmıştı ki toplu taşımada bile durur bizim akbil basmamızı beklerdi. paraları da vardı ama eşi kullanamıyordu araba almıyorlardı.

sonra ne oldu oğlu araba aldı. karşıdaki akrabamızdan dönüyoruz biz de bindik ki kapıya kadar da götürmeyecek sadece metrobüse kadar. yok arabanın altı çoktu yok çok ağır oldu. kaldı ki sadece annemle ben binmiştik. akrabamız birde kızı vardı. önde de onun oğlu ve arkadası. biz kapıdan alıp bırakmalarımızda iki aile üst üste giderdik kucak kucaga. bagaja kadar dolu olurdu araba.

annem bir kez daha binmiş onların arabasına. gecenin köründe otobanın kenarında bırakmışlardı. kadının sarjı da yok. eve gecenin çok geç bir saati zar zor ulaşmıştı. kadından baya bir haber alamamıştık.

burda mesele gotürmek getirmek değil. kullanılmak. emin olun onların arabası olsa sizi götürmez. o zihniyette oldukları belli. o zihniyette olmasa laf olsun diye bile olsa bir teklifte bulunur. ben babamın arabasında bile beni özel bir yere götürdüğünde mahcup oluyorum benzin almaya falan çalışıyorum. kızıyor tabi orası ayrı ama...

3un besın hesabını yapan topluluk arabanın benzını gıttı eyvah eyvah sankı sureklı kullanıyorlarda bır kere ıkı kere yapmıslar onunda lafını yapıyorsunuz.
e sizde para vermek istemeyerek üçün beşin lafını yapıyorsunuz

vergisi kaskosu 10 günde bir iç dış yıkatması cam suyu eskime payı benzini ooo bir insan fazla bakıyor gibi arabası olanlar haklısınızbiz dede mevbur 2 araç var 2 araç ayda ucuz bir ev taksidi gibi para yiyor
Aynen öyle, bu masrafı millet yemediğim salatayı ödemem diyecek diye mi çekiyoruz?

Ya evet salatayı yemedim diye hesabı ödemedi.üstelik ben hiçbirşey almadım o gidişte.hatta şöyle oldu ilk ödemeyi yapan arkadaş 3/1 ödedi kalan 3/2 bana kaldı.2kişilik salata ödedim.cimri insanı sevmem 3-5 hesap edenle ilişkimi sürdüremez avanak yerine konmak istemem.bundan sonra otobüsle dolmuşla gidelim diyeceğim kimseyle para muhabbetine girmek istemiyorum.ya da kendi başıma giderim.bu zamana kadar kimse beni de bedavaya gezdirmedi.
Yemek hesabını hic size ödetmezlerdi iyi arkadaş olsalar ,siz ikisiyle de mesafeli olun.Canınızda sıkılmaz .

Demekkı bırı sızı acıl hastayım hastaneye yetıstır dese benzını dusuneceksınız bak bak para bıle teklıf etmedı taksıyle gıtseydı dıye.Allah dusurmesın sızın gıbılere.
Aynı şey mi ikisi?
Tabiki hastaneye götürülür hatta tanımadığınız insanlar bile teklif eder bunu yaşadım biliyorum. Eşim sokakta yere yığılınca,iki ayrı araba durup hastaneye yetiştirelim diyen insanlarla karşılaştım. Arabam vardı ona bindirip götürmeme yardım ettiler hatta ikinci arabadaki kadın yanımda çocuk var diye benimle hastaneye gelmeyi dahi teklif etti ki ben tanımıyorum bu insanları.
Geçen gün yürüyüş dönüşü bizim apartmanda oturan yaşlı teyzeyi kapıda görüp selamlaşıp,taksi bekliyorum gelmedi bankaya yetişeceğim demesi üzerine,kendim yürüdüğüm halde arabayı çalıştırıp bankaya yetiştirdim. Buda insanidir.
Sapla samanı karıştırıyorsunuz.
Sizin taksi parası öder gibi para ödüyor olmanız konu sahibinin haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Duruma göre hareket edilir bu gibi zamanlarda.
Acil durumlarda kimse demez zaten aman benzinimi koyun şu bu diye.
Kendimde gideceksem o yere,sırtımda taşımıyorum,gelmek isteyen gelsin derim beklentimde olmaz. Ama her seferinde gezmeye gidilip,ortada yenen bir salata dahi ödenmekten imtina ediliyorsa,otopark parası mevzusu olunca çamura yatılıyorsa tabiki haklı olarak düşünülür kullanılıyormuyum diye.
Sizin durumunuzda bu kadar sinir olupta o arabaya binmezdim,taksi,otobüs muadili neyse onu tercih eder 10 değil 15 lira verirdim gerekirse o ayrı.

Aynı şey mi ikisi?
Tabiki hastaneye götürülür hatta tanımadığınız insanlar bile teklif eder bunu yaşadım biliyorum. Eşim sokakta yere yığılınca,iki ayrı araba durup hastaneye yetiştirelim diyen insanlarla karşılaştım. Arabam vardı ona bindirip götürmeme yardım ettiler hatta ikinci arabadaki kadın yanımda çocuk var diye benimle hastaneye gelmeyi dahi teklif etti ki ben tanımıyorum bu insanları.
Geçen gün yürüyüş dönüşü bizim apartmanda oturan yaşlı teyzeyi kapıda görüp selamlaşıp,taksi bekliyorum gelmedi bankaya yetişeceğim demesi üzerine,kendim yürüdüğüm halde arabayı çalıştırıp bankaya yetiştirdim. Buda insanidir.
Sapla samanı karıştırıyorsunuz.
Sizin taksi parası öder gibi para ödüyor olmanız konu sahibinin haklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Duruma göre hareket edilir bu gibi zamanlarda.
Acil durumlarda kimse demez zaten aman benzinimi koyun şu bu diye.
Kendimde gideceksem o yere,sırtımda taşımıyorum,gelmek isteyen gelsin derim beklentimde olmaz. Ama her seferinde gezmeye gidilip,ortada yenen bir salata dahi ödenmekten imtina ediliyorsa,otopark parası mevzusu olunca çamura yatılıyorsa tabiki haklı olarak düşünülür kullanılıyormuyum diye.
Sizin durumunuzda bu kadar sinir olupta o arabaya binmezdim,taksi,otobüs muadili neyse onu tercih eder 10 değil 15 lira verirdim gerekirse o ayrı.
:))Eşim bu gibi düşünen insanlar hakkında"hem karnım doysun,hem çöreğim bütün dursun mantığı" der..

ya bu böyle göze sokularak yapılan bi şey değildir ki?

sen beni alır götürürsün, ben kahveyi ısmarlarım vs gibi olmuştur hep. açık açık konuşulmaz ufak bi jestle karşıdaki kişiye durumun farkında olunduğu bildirilir.

ama durum böyle rahatsızlık veriyosa hisler doğrudur diyorum. bundan sonra merkezi bi yerde buluşulup alman usulü takılmak en güzeli sizin açınızdan.

içiniz rahat eder, arkadaşlığınız bozmaya değmez hem.

Hesapçısınız, bu da düşünülmez ki yazan arkadaşları anlamıyorum. Arabası olan ve arkadaşlarıyla iyi vakit geçirmek bir arada olmak isteyen insanlara karşı ufak jestler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bir yere çıkmadan önce araba sahibinin değil diğerlerinin bunu düşünüp mesafe uzaksa masrafı paylaşalım demesi gerek. Ya da yakın yerlere gidiliyorsa en azından park parası ödenmeli. İnsan bi noktadan sonra enayi gibi hissetmeye başlıyor.

Bu kadar hesap ediyorsanız götürmeyeceksiniz 90 km yol gidip otopark parasını aramanız enteresan. Onlarda gittiğiniz yerde kahve ısmarlar birşey söyler hep siz mi ödüyorsunuz. Otoparka parketmeyin bir yer bulun o zaman ne diyelim. Bir dahakine verirler.

çok ıyı yapıyorlar öğretmenler para istemekle.ben 2 komşu ve çocuğunu arabamla okula bırakıyordum 1 ay bıraktım .servis masrafından kurtuldular bir kuruşta istemedim istemem de.amaaa bir gun geç kaldı birisi ben de çektım gittim okula.okula gıdınce bır telefonnn bu kadından:nerdesınnnn sennn cevap:e aokuldayım geç kaldın bende okul vaktine yetişmek zorundayım kadının cevabı:seni terbiyesizzz sen gorursun bundan sonra.ha ha telefonu kapadım cevap bile vermem böylesine .bir daha da ölüyorum dese bindirmem aracıma.ıyılıkten maraz doğuyor.insan olsaydı tum sene ücretsiz ozel araç rahatlığında gidecekti 2 çocuğu okula
Kadın arabayı benimsemiş kendi malı sanmış :halay:

merhaba sevgili bayanlar okuyanlardan yorum bekliyorum ama yorum yaparken öncelikle kendinizi benim yerime koymaya çalışın lütfen.biz 3 öğretmen arkadaş gezmeyi birlikte vakit geçirmeyi seviyoruz.yakın veya uzak yerlere eşlerimiz olmadan gidebiliyoruz.sorun şu benim aracım var onların yok yada araba süremiyorlar.sorun şu mesela dün baya uzak bir yere gittik arabayı otoparka park ettik.neyse 4-5 saat kaldı araba otoparktan çıkarken biri bende 5 lira çar sesi diğeri benim 100 tl var dediler bozmayayım.neyse 10 lirayı ben verdim.5 lirası olan arkadaş Pazartesi ben sana yol parası veririm dedi diğeri bişey demedi .ya ben mi kötüyüm ya da para gözüm böyle birşey için para pazarlığını sevmem ama beraber geziyorsak herkeste birşeyler katmalı değil mi.gittiğimiz mesafe gidiş dönüş 90 km filandır.ya en başında bende geziyoruz güzel zaman geçiriyoruz almadım zaten ama onlarda aynı fedakarlığı göremedim .örneğim ön arkadaş ortak ısmarladığımız salatadan yemeyince onun parasını ödemedi vb.
Benzini paylaşmıyor musunuz? Açık açık masrafları paylasıyoruz bundan sonra derdim..

Garip bi arkadaşlığınız var vesselam ben olsam gitmeden teklif ederim “hep senin araçla geziyoruz masrafa ortak olalım” diye kabul etmezlerse de arkadaşa hediye alırım. Bence kafa rahat kendin gez aileni gezdir mis.
:))Eşim bu gibi düşünen insanlar hakkında"hem karnım doysun,hem çöreğim bütün dursun mantığı" der..
ben bu lafın -...ayranım dökülmesin -versiyonunu daha açık sözlü buluyorum

Y
Garip bi arkadaşlığınız var vesselam ben olsam gitmeden teklif ederim “hep senin araçla geziyoruz masrafa ortak olalım” diye kabul etmezlerse de arkadaşa hediye alırım. Bence kafa rahat kendin gez aileni gezdir mis.

ben bu lafın -...ayranım dökülmesin -versiyonunu daha açık sözlü buluyorum[/QUO

ben bu lafın -...ayranım dökülmesin -versiyonunu daha açık sözlü buluyorum
tek değilmişim ayran lafını bilen :KK53:

Sizinki de cok terbiyesizmis yahu. Ee napti sen gorursun dedi peki. Yuzune baabiliyor mu ben burdan sinir oldum seni dusunemiyorum.

Back
X