Hayir tabii ki esime soyledim soylenerek te olsa aldi geldiPed, diş macunu gibi şeylerden fazla fazla alırım eve.
Aylarca yeter.
Neden siz de böyle yapmıyorsunuz?
Yani bu ertelenecek bir ihtiyaç değil zaten.
Gelen regl gelmiştir, geldiği gün bitmiştir bir hafta nesini beklettiniz?
Bez falan mı kullandınız ki?
Neyse artık bundan sonrası için fazla fazla bulundurun evde bence.
Kavga konusu edilecek mesele değil bana göre.
Elbette insanın cüzdanında her daim bir 50 tl de olsa nakit bulunmalı..
Siz elinize geçen üç kuruşu zor durum parası olarak hep kenarda bulundurun.
Eş de olsa kimseye muhtaç olmamak çok önemli işte..
Bende öyle fazla para bulunmaz. Sevmiyorum. Ben çalışan bayan olmama rağmen 100 lira yeter bana . Ama eve çöp lazım olsa eşimden isterim. Adam öyle bir alışmış ki ne eksik ne lazım benden çok biliyor. Nerde ne indirimde o kafa yorar.Bizden erken cikacaksa ekmegimizi alir kapinin koluna asar. Abur cubur dolabimiz var onu bile o stoklar.Sizde bırakın eşiniz halletsin alsın herşeyi.
Kıyafet , kişisel ihtiyaçlar için de eşimle alışverişe çıkarız. Hiç etiketlere bakmam Parasını öder bana kahve yemek ısmarlar. Poşetlerimi taşır.
Valla herşeyi biz yapıp hem sinirlenip hem kötü oluyoruz .
Olduuu konunun polemige dönüşüp kapanması icin baya caba sarf edeceksiniz belli ki zaten kapatiyorum size iyi geceler"kadın çalışmak zorunda değil ama kocası kadına bakmak zorunda." genel kanı bu anlaşılan.
merak ediyorum böyle düşünenlerin eşleri işsiz kalsa, kaç kadın eşine bakmak için çalışır?
sonra "bu bir evlilik, her şeyimiz ortak, hepimiz ortak bir hayattayız bla bla."
Olduuu konunun polemige dönüşüp kapanması icin baya caba sarf edeceksiniz belli ki zaten kapatiyorum size iyi geceler
İhtiyaç dışında bir şey harcamiyor musunuz? Yani onceki paralardan hic biriktiremediniz mi.Bir de şey dicem.adam odememis diyorsunuz ama aynı evdesiniz ne biliyim parası olsa odemez mi?Sanki dışardan biri ödüyor gibi konuşuyorsunuz. Yani kredi kartıyla maaşın yattığı kart farklı mi da direk ordan kesilmiyor.siz de haklısıniz tabi ama yanı para mevzusunun bu kadar evde bahsi geciyorsa daha çok geçmeli ne nereye gitti nasıl gitti hep eraber bakmalisiniz. Sonuçta siz ihtiyaclarinjzi bile alamadiysaniz o para nasıl bitiyorBunu biliyorum da gerek yok inanin. Bana nakit bi 100lira verse harcamasam da kafam rahat olacak. Para icin kavga ediyorsun diyor bana.
O zaman size yeni konu acmanizi tavsiye ediyorum..polemikle ne alakası var?
feministçe bakıyorum mevzuya. genel bakışı eleştiriyorum ki bunu bir çok konuda yapıyorum. burada fikirleri tartışıyoruz, insanları değil. konuların açılma amacı bu. polemik derdinde olsam birilerine sataşır alıntılardım.
eleştiri ile polemik arasındaki farkı bilemiyorsanız bilemem.
Bende nakit olmuyor karttan nasil biriktirebilirim ki para? Nakit kalmadığı dogru esimin ailesi yardimci oluyor yetistiremedigimiz zaman. Evet kartlar farkli.İhtiyaç dışında bir şey harcamiyor musunuz? Yani onceki paralardan hic biriktiremediniz mi.Bir de şey dicem.adam odememis diyorsunuz ama aynı evdesiniz ne biliyim parası olsa odemez mi?Sanki dışardan biri ödüyor gibi konuşuyorsunuz. Yani kredi kartıyla maaşın yattığı kart farklı mi da direk ordan kesilmiyor.siz de haklısıniz tabi ama yanı para mevzusunun bu kadar evde bahsi geciyorsa daha çok geçmeli ne nereye gitti nasıl gitti hep eraber bakmalisiniz. Sonuçta siz ihtiyaclarinjzi bile alamadiysaniz o para nasıl bitiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?