Gıcık oldum kocama

Yanımda sadece kart varsa nakitim bitmisse nisanlima biraz nakit varsa verir misin yolda lazim olursa ne olur ne olmaz diyebiliyorum yada aynisi o bana diyebiliyor. Ki nisanlim.

Esler arasinda diyalog bu kadar kısıtlı olmamali diye düşünüyorum.

Ki esiniz belli ki gecim noktasinda zorlaniyor.
Bir mevzunuzu da kavga cikarmadan doğal yolla halletmeye calisin. Zamanla normale donusecektir iletisiminiz.

Ya canim nakit 1tlde olsa lazim gunluk ekmek parasi misali... ac mi kalsin ekmegide kartami cektirsin yane... kadin calismak zorundada degil aslinda...calismak isteyip is bulamiyorsada oda kadinin sikintisi degil...size tek tavsiyem sadece sabirli olun ayaklariniz ustunde duracaginiz gunu bekleyin

Lazım ama durumu yok demek ki birazda onun açısından düşünsene işe gir ve kendi ayaklarının üzerinde dur herkes krizde empati kurmalısın

Esiniz de tam bir odunmus ya..
siz bu sekilde konustuktan sonra utanmasi gereken yerde su ustune cikmaya calismis..pes yani... bakti ki kart 1 haftadir kullanima kapali insan az biraz para birakir esinin yanina nolur nolmaz diye..
Sonuna kadar haklisiniz..
insallah iyi bir is bulursunuz da agiz acmamis olursunuz artik esinize.

Çalışanlarla çalışmayanların cevapları nasıl kendini belli ediyor. Elbette iş arıyor ve bulunca çalışacak olabilirsiniz ama evliliklerin en önemli bitme sebeplerinden biri olan para konusunda daha şimdiden yüzgöz olacak bir muhabbete girmemeliydiniz. Nakitle alınan her şeyi ona aldırıp özel ihtiyaçlarınızı da erkenden kartla yaparsanız almak istemediği şeyler için size nakit bırakmaya da başlayacaktır. Tecrübesizsiniz zamanla her şeyin orta yolu bulunuyor yeter ki insanların anlaşmaya niyeti olsun.

Bende öyle fazla para bulunmaz. Sevmiyorum. Ben çalışan bayan olmama rağmen 100 lira yeter bana . Ama eve çöp lazım olsa eşimden isterim. Adam öyle bir alışmış ki ne eksik ne lazım benden çok biliyor. Nerde ne indirimde o kafa yorar.Bizden erken cikacaksa ekmegimizi alir kapinin koluna asar. Abur cubur dolabimiz var onu bile o stoklar.Sizde bırakın eşiniz halletsin alsın herşeyi.
Kıyafet , kişisel ihtiyaçlar için de eşimle alışverişe çıkarız. Hiç etiketlere bakmam Parasını öder bana kahve yemek ısmarlar. Poşetlerimi taşır.
Valla herşeyi biz yapıp hem sinirlenip hem kötü oluyoruz .

Hayir tabii ki esime soyledim soylenerek te olsa aldi geldi

Bizde de durum bundan farksız bazen sinirleniyorum bi haberim gecimden diye. Bizde de abur cubur vs hepsini esim alir canimin istedigi bi sey olunca soylerim alir. Borclara o kafa yoruyor falan. Bilmiyorum iyi mi kötü mu boyle de..

Son durum:

Eşim gitmis nakit çekmiş getirdi bana verdi. Konuştuk baya bi çözüm odakli yaklasti. Ben sana evle ilgili su yemegi yap sunu yap diyorum sen benden para istemeye niye cekiniyosun ki kocanim ben senin niye zoruna gidiyor dedi. Istediginde vermedim mi dedi. Anlasip barıştik cok tesekkur ederim herkese. Uslubumu yumusatmam lazim. Guzelce surat asmadan, küsmeden söylesem sorun olmayacak ta sabredemiyorum bazen. Icime atıp birden konuşunca olmuyor boyle.

Çalışıyorum ve bazen gerçekten yetmiyor, mesela dün su söyledik cebimizdeki bozuklukları birleştirdik. Her zaman böyle değil ama bazen insan ipin ucunu kaçırabiliyor. Nakitim olmadan işe gittiğim de çok oldu oluyor da. Kart geçen yerleri tercih ediyorum. Sen de öyle yap. Sonuçta kredi kartını vermiş

"kadın çalışmak zorunda değil ama kocası kadına bakmak zorunda." genel kanı bu anlaşılan.

merak ediyorum böyle düşünenlerin eşleri işsiz kalsa, kaç kadın eşine bakmak için çalışır?

sonra "bu bir evlilik, her şeyimiz ortak, hepimiz ortak bir hayattayız bla bla."

Olduuu konunun polemige dönüşüp kapanması icin baya caba sarf edeceksiniz belli ki zaten kapatiyorum size iyi geceler

Olduuu konunun polemige dönüşüp kapanması icin baya caba sarf edeceksiniz belli ki zaten kapatiyorum size iyi geceler

polemikle ne alakası var?

feministçe bakıyorum mevzuya. genel bakışı eleştiriyorum ki bunu bir çok konuda yapıyorum. burada fikirleri tartışıyoruz, insanları değil. konuların açılma amacı bu. polemik derdinde olsam birilerine sataşır alıntılardım.

eleştiri ile polemik arasındaki farkı bilemiyorsanız bilemem.

Bunu biliyorum da gerek yok inanin. Bana nakit bi 100lira verse harcamasam da kafam rahat olacak. Para icin kavga ediyorsun diyor bana.
İhtiyaç dışında bir şey harcamiyor musunuz? Yani onceki paralardan hic biriktiremediniz mi.Bir de şey dicem.adam odememis diyorsunuz ama aynı evdesiniz ne biliyim parası olsa odemez mi?Sanki dışardan biri ödüyor gibi konuşuyorsunuz. Yani kredi kartıyla maaşın yattığı kart farklı mi da direk ordan kesilmiyor.siz de haklısıniz tabi ama yanı para mevzusunun bu kadar evde bahsi geciyorsa daha çok geçmeli ne nereye gitti nasıl gitti hep eraber bakmalisiniz. Sonuçta siz ihtiyaclarinjzi bile alamadiysaniz o para nasıl bitiyor

O zaman size yeni konu acmanizi tavsiye ediyorum..

Bende nakit olmuyor karttan nasil biriktirebilirim ki para? Nakit kalmadığı dogru esimin ailesi yardimci oluyor yetistiremedigimiz zaman. Evet kartlar farkli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…