gıcıklık yapmaz inşallah

Huzur kalplerde

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
832
268
103
34
merhabalar arkadaşlar ben bayram ssonrası işe geldiğimde istifa etcem yeni evliyim ve evime biraz daha vakit ayırmak istiyorum eşim de bir süre çalışmamamı ve dinlenmemi istiyor bunun için bir de genel müdür bana sabah akşam kendi isteiği saatlerinde çıkmamamdan dolayı ki mesai 9-6,onun istediği 8.50de burda olmam akşam 6.10da çıkmam ben ise oturduğum güzergahdan iş yerine 1 adet otobüs var o da beni sıkıntıya düşürüyor onun için şimdi adam benim gelip gitmelerime takık ve bununla alakalı bir kaç kez uyardı eşim de yeni evli olduğumuz onun çıkarmasına bakma sen evlilik dolayısıla çık dedi 3 aylık evliyiz ve 1 yıllık evli olmadığım için kıdem tazminatımı alacağımı ama ihbar tazminatı alamayacağımı iletti muhasebecimizle de konuştum alırsın yasada var dedi bunun üstüne zaten geliş gidişlerim de sıkıntıydı evlilikten dolayı da çıkcam ama bu adam gelip gitmelerime takıpda gıcıklığına kıdem tazminatımı vermemezlik yapar mı? yani muhasebecimiz "yapmaz dedi burası kurumsal yer paran asla kalmaz alacağın kalmaz" dedi şuanda personel müdürü izinide dönmesini bekliyorum çünkü içeride olan yıllık izinlerimizi ve yol paralarımızı o veriyor onun için genel müdüre bayram dönüşü işten ayrılacağımı söylediğimde gıcıklığına kıdem tazminatımı vermemezlik yapar mı? :( :( :(

kavun kokusu kavun kokusu öyle de işte hani adam zaten gelip gitmelerime takık hani geçen cumartesi uyarmıştı bir daha uyarmayacağım diye aslında iş saati 9da başlıyor ben ise 1 otobüs olmasına rağmen en geç 9da geliyordum yani işe zamaınında geliyordum ama onun istediği 8.50de olmam akşam ise 6.10 geçe çıkmam ama bunu defalarca yaptım olmadı sabah dediği saatte yetişemedim akşam istediği saatte çıktım otobüsüm çok çok geç geldi onun için artık battı balık yan gider dedim ve onun istediği saatlerde gelmedim bu hafta gelemedim ve akşam da 6.5 geçe çıktım şidi kameradan takip ediyor herkesi kalkıpta işte ya uyarmama rağmen hala dediğim saatlrde gelmedi diye bana gıcık kapıp ondan sonra da istifa etcem tamam okey söylecem ama işte kıdem tazminatı konusunda muhasebecimize " hemen vermeyin kıdem tazminatını,işe dediğim saatlerde gelmiyor" diye uyuzluk yapmaz inşallah :(

ya kusura bakmayın da on dk erken gelip on dk geç çıkınca adamın eline ne geçicekmiş çok merak ediyorum. bu ne saçmalık. hani yarım saat olsa diycem ki bi saatlik mesai takıyor, en azından gıcıklığın hakkını veriyor. e o da yok. bunu istemesindeki mantık nedir yanı?

firma kurumsal ise hiç bi hakkınız yanmaz. ayrıca çalışma saatleriniz sözleşme ile sabit değil mi?

evlililik nedeni ile iş akdini feshedip kıdem tazminatını alabilirsiniz herhangi bir ihbar süreniz yok, yani bugün istifa ediyorum deyip yarın gelmeme hakkına sahipsiniz.
dava açsanız kazanırsınız genel müdürün bu konu ile ilgili size herhangi bir şey yapamaz.
yalnız para hesabınıza yatmadan hiçbir evrak imzalamayın

kavun kokusu kavun kokusu öyle de işte hani adam zaten gelip gitmelerime takık hani geçen cumartesi uyarmıştı bir daha uyarmayacağım diye aslında iş saati 9da başlıyor ben ise 1 otobüs olmasına rağmen en geç 9da geliyordum yani işe zamaınında geliyordum ama onun istediği 8.50de olmam akşam ise 6.10 geçe çıkmam ama bunu defalarca yaptım olmadı sabah dediği saatte yetişemedim akşam istediği saatte çıktım otobüsüm çok çok geç geldi onun için artık battı balık yan gider dedim ve onun istediği saatlerde gelmedim bu hafta gelemedim ve akşam da 6.5 geçe çıktım şidi kameradan takip ediyor herkesi kalkıpta işte ya uyarmama rağmen hala dediğim saatlrde gelmedi diye bana gıcık kapıp ondan sonra da istifa etcem tamam okey söylecem ama işte kıdem tazminatı konusunda muhasebecimize " hemen vermeyin kıdem tazminatını,işe dediğim saatlerde gelmiyor" diye uyuzluk yapmaz inşallah :KK43:

İstafa dilekçene evlendiiğim için ayrılıyorum şeklinde yazarsan hiçbşrşey yapamaz .

Aysima1905 Aysima1905 ya bunlardaki sistem şeymiş işte kıdemin içeride kalan yıllık iznin varsa onun ücreti özetle bütün alacakların hesaplanıp çek verliyormuş onu da işte bankdan gidip alabiliyormuşsun

merhabalar arkadaşlar ben bayram ssonrası işe geldiğimde istifa etcem yeni evliyim ve evime biraz daha vakit ayırmak istiyorum eşim de bir süre çalışmamamı ve dinlenmemi istiyor bunun için bir de genel müdür bana sabah akşam kendi isteiği saatlerinde çıkmamamdan dolayı ki mesai 9-6,onun istediği 8.50de burda olmam akşam 6.10da çıkmam ben ise oturduğum güzergahdan iş yerine 1 adet otobüs var o da beni sıkıntıya düşürüyor onun için şimdi adam benim gelip gitmelerime takık ve bununla alakalı bir kaç kez uyardı eşim de yeni evli olduğumuz onun çıkarmasına bakma sen evlilik dolayısıla çık dedi 3 aylık evliyiz ve 1 yıllık evli olmadığım için kıdem tazminatımı alacağımı ama ihbar tazminatı alamayacağımı iletti muhasebecimizle de konuştum alırsın yasada var dedi bunun üstüne zaten geliş gidişlerim de sıkıntıydı evlilikten dolayı da çıkcam ama bu adam gelip gitmelerime takıpda gıcıklığına kıdem tazminatımı vermemezlik yapar mı? yani muhasebecimiz "yapmaz dedi burası kurumsal yer paran asla kalmaz alacağın kalmaz" dedi şuanda personel müdürü izinide dönmesini bekliyorum çünkü içeride olan yıllık izinlerimizi ve yol paralarımızı o veriyor onun için genel müdüre bayram dönüşü işten ayrılacağımı söylediğimde gıcıklığına kıdem tazminatımı vermemezlik yapar mı? :KK43: :KK43: :KK43:

Evlilik nedeni ile istifalarda ihbar süresi yoktur. Yani sabah işe gelip istifanızı verip çıkabilirsiniz. Dolayısı ilede ihbar tazminatıda yok . Kıdem tazminatınını vermeme gibi bi hata yapıcağını sanmıyorum.Çünkü dava hakkınız doğar uğraşmaz o uğraşsa işyeri sahibi uğraşmaz

renklibirnick renklibirnick aynen ben de önce evlilik nedeni ile ayrılacağımı sözlü oalral bildircem muhasebecimiz öyle dedi önce sözlü olarak bildir ondan sonra burdan istifa dilekçeni yazarsın sonrada hesaplanır alacakların dedi aynı gün çıakrsın dedi işte hani adam takık olduğu için 5 dk geç kalma işte 10 dk erken çıkma muhabbetine kalkıp işte muhasebeciye ya vermeyin kıdemini filan der mi diye sizlere sorayım istedim

Aysima1905 Aysima1905 ya bunlardaki sistem şeymiş işte kıdemin içeride kalan yıllık iznin varsa onun ücreti özetle bütün alacakların hesaplanıp çek verliyormuş onu da işte bankdan gidip alabiliyormuşsun

Tamam sizde çeki aldıktan sonra bankaya gidip paranızı çekersiniz, eğer imza atmanızı istiyorlarsa paranızı aldıktan sonra gidip imzanızı atarsınız. Aksi halde kesinlikle imza atmayın.

Para almadan imzayı atarsanız hiçbir hak talep edemezsiniz ama dediğiniz gibi kurumsal bir şirketse içeride paranız kalmaz siz genel müdüre bağlı mı çalışıyorsunuz, asistanı mısınız? Kurumsal şirketlerde bu konuların muhattabı insan kaynaklarıdır.

T turkkadini aynen zaten adam beni gözden çıkarmış arkadaşlar hani farkediyorum hani benim dediklerimi takmayını ben ne takcam gibicesinden hani az çok hissedersiniz ve adam inanın çıkmamı bekliyor işletme müdürümüzü de söyledim ki bilgisi olsun diye bir genel müdüre söyleyeceğim onu da bayram sonrası söyleyeceğim çünkü personel müdürü izinde istifa dilekçesiniyazıp ona vercem öyle söyleyim size

renklibirnick renklibirnick aynen ben de önce evlilik nedeni ile ayrılacağımı sözlü oalral bildircem muhasebecimiz öyle dedi önce sözlü olarak bildir ondan sonra burdan istifa dilekçeni yazarsın sonrada hesaplanır alacakların dedi aynı gün çıakrsın dedi işte hani adam takık olduğu için 5 dk geç kalma işte 10 dk erken çıkma muhabbetine kalkıp işte muhasebeciye ya vermeyin kıdemini filan der mi diye sizlere sorayım istedim

İstifa dilekçende de mutlaka evlendiğim için ayrılıyorum ibaresini belirt . Yoksa tazminat hakkını alamazsın .
Öyle birşey yapmaya hakkı yok . Nereye şikayet etsen kendi zararlı çıkar sana tazminatını vermezse .

merhabalar arkadaşlar ben bayram ssonrası işe geldiğimde istifa etcem yeni evliyim ve evime biraz daha vakit ayırmak istiyorum eşim de bir süre çalışmamamı ve dinlenmemi istiyor bunun için bir de genel müdür bana sabah akşam kendi isteiği saatlerinde çıkmamamdan dolayı ki mesai 9-6,onun istediği 8.50de burda olmam akşam 6.10da çıkmam ben ise oturduğum güzergahdan iş yerine 1 adet otobüs var o da beni sıkıntıya düşürüyor onun için şimdi adam benim gelip gitmelerime takık ve bununla alakalı bir kaç kez uyardı eşim de yeni evli olduğumuz onun çıkarmasına bakma sen evlilik dolayısıla çık dedi 3 aylık evliyiz ve 1 yıllık evli olmadığım için kıdem tazminatımı alacağımı ama ihbar tazminatı alamayacağımı iletti muhasebecimizle de konuştum alırsın yasada var dedi bunun üstüne zaten geliş gidişlerim de sıkıntıydı evlilikten dolayı da çıkcam ama bu adam gelip gitmelerime takıpda gıcıklığına kıdem tazminatımı vermemezlik yapar mı? yani muhasebecimiz "yapmaz dedi burası kurumsal yer paran asla kalmaz alacağın kalmaz" dedi şuanda personel müdürü izinide dönmesini bekliyorum çünkü içeride olan yıllık izinlerimizi ve yol paralarımızı o veriyor onun için genel müdüre bayram dönüşü işten ayrılacağımı söylediğimde gıcıklığına kıdem tazminatımı vermemezlik yapar mı? :KK43: :KK43: :KK43:
sorun olmaz yasalara göre ikisinide alabiliyorsun isteğine göre iptal edemez

Aysima1905 Aysima1905 ya ben danışmadayım hani asistanı filan değilim izinlerimizi işletme müdüründen alıyoruz işte yol paralarını vs personel müdüründen işte personel müdürü pazartesi gelcek o gelsin hatta muhasebecizimiz de dedi o gelsin sabahtan onunla konuş durumu bildir dedi en son genel müdüre söyle ki prosedürü hızlandırırız dedi

-Mavi -Mavi evet işte bana da muhasebeci öyle dedi hani paran kalmaz burda dedi hatta buranın mali müşavirine bile sordu o da demiş kıdemini alır aynı günde çıkışını bile isteyebilir ve çıkabilir demiş ihbar tazminatı alamayacağı için ihbar süresi de olmaz demiş işte tamam okey de insanoğlu bilemiyorsunuz ne yapacağını adm zaten beni kafada bitirmiş öyle söyleyim bakışlarınsdan davranışlarından belli atta işletme müdürümüzü bile söylemiştir belki ona gün içinde odasına girip çıkıyor hani seninle bayram dönüşü konuşcak hani işte istifasını vercek benden duymuş olma ama bilgin olsun demiş bile olabilir onun üstüne bu da gıcıklığına sırf dediğ isaatlerde gelmiyorum gitmiyorum diye kalkıp kendini benim istifa edeceğimi söyleyeceğim güne kadar hazırlayıp işte o gün de verilmemesi sağlamak için kumpas filan kurmasını istemiyoruym hani

Aysima1905 Aysima1905 ya ben danışmadayım hani asistanı filan değilim izinlerimizi işletme müdüründen alıyoruz işte yol paralarını vs personel müdüründen işte personel müdürü pazartesi gelcek o gelsin hatta muhasebecizimiz de dedi o gelsin sabahtan onunla konuş durumu bildir dedi en son genel müdüre söyle ki prosedürü hızlandırırız dedi

şirket olması gereken prosedürü izleyecek demek ki o zaman sıkıntı yapacağınız bir şey yok. Genel müdür bu kişi geç geliyor ödeme yapmayın gibi bir hakkı yok, insan kaynakları buna müsahade etmez zaten.

Eğer gidiş geliş saatinizi takip eden bir sistem, kart basma olayı varsa en fazla maaşınızdan geç kalınan süre hesaplanır saat kısmı kesilir.

Aysima1905 Aysima1905
evet işte bana da muhasebeci öyle dedi hani paran kalmaz burda dedi hatta buranın mali müşavirine bile sordu o da demiş kıdemini alır aynı günde çıkışını bile isteyebilir ve çıkabilir demiş ihbar tazminatı alamayacağı için ihbar süresi de olmaz demiş işte tamam okey de insanoğlu bilemiyorsunuz ne yapacağını adm zaten beni kafada bitirmiş öyle söyleyim bakışlarınsdan davranışlarından belli atta işletme müdürümüzü bile söylemiştir çünkü ben önce işletme müdürümüze evlilik sebebiyle ayrılacağımı sölyedim hani belki o da gün içinde genel müdürün odasına girip çıkıyor hani benden için genel müdüre "seninle bayram dönüşü konuşcak hani işte istifasını vercek benden duymuş olma ama bilgin olsun "demiş bile olabilir onun üstüne bu da gıcıklığına sırf dediğ isaatlerde gelmiyorum gitmiyorum diye kalkıp kendini benim istifa edeceğimi söyleyeceğim güne kadar hazırlayıp işte o gün de verilmemesi sağlamak için kumpas filan kurmasını istemiyoruym hani

Aysima1905 Aysima1905
evet işte bana da muhasebeci öyle dedi hani paran kalmaz burda dedi hatta buranın mali müşavirine bile sordu o da demiş kıdemini alır aynı günde çıkışını bile isteyebilir ve çıkabilir demiş ihbar tazminatı alamayacağı için ihbar süresi de olmaz demiş işte tamam okey de insanoğlu bilemiyorsunuz ne yapacağını adm zaten beni kafada bitirmiş öyle söyleyim bakışlarınsdan davranışlarından belli atta işletme müdürümüzü bile söylemiştir çünkü ben önce işletme müdürümüze evlilik sebebiyle ayrılacağımı sölyedim hani belki o da gün içinde genel müdürün odasına girip çıkıyor hani benden için genel müdüre "seninle bayram dönüşü konuşcak hani işte istifasını vercek benden duymuş olma ama bilgin olsun "demiş bile olabilir onun üstüne bu da gıcıklığına sırf dediğ isaatlerde gelmiyorum gitmiyorum diye kalkıp kendini benim istifa edeceğimi söyleyeceğim güne kadar hazırlayıp işte o gün de verilmemesi sağlamak için kumpas filan kurmasını istemiyoruym hani

valla boşuna kafanızda büyütüyorsunuz, koca şirkete genel müdür olmuş adamın başka işi gücü mü yok, eğer adam dediğiniz gibi sizden memnun değil gidiş geliş saatlerinize de takmışsa kendine göre başka bir çalışan bulur bu durumdan memnundur bence.

şirketin size ödeyeceği tazminat kendi cebinden çıkmıyor ya, boşuna vesvese yapıyorsunuz, adamın bu durumla uğraşacak vakti olduğunu düşünmüyorum.

bişey olmaz kurumsal yerde kıdemınıde ıhbarınıda alırsın,paran kalmaz..
ama adamın takık oldugu saatler cok tuhaf gelmedı bana
senden saat konusunda bir beklentıye gırmemıs kı zaten..
9da mesain baslıyosa 8,50..
18de mesain bitiyosa 18,10 gayet ıdeal saatler

sabah 7de gel aksam 7de cık deseydı amenna...
sen kaçta gleıyosun sabahları??

Back
X