Hanımlar,
siteye yeni giriş yaptım, bazı markalar geçiyor anladığım kadarıyla, içerikte neler yazdınız tam anlamam için raporlara da bakmam lazım, ki suç işleniyor denilmiş umarım raporda yapılmıştır, gözüme aşı konusu da ilişti, şu kadarını söyleyebilirim ki herhangi bir marka, ürün hakkında mahkeme kararı olmadan firmaların ticari itibarını zedeleyecek şekilde yalan haber içeren, firmayı, ürünlerini kötüleyen söylem, gerçek olmayan yorumlar, eylemler nedeniyle medeni kanun 24 vd, eğer ortada markanın itibarının zedeleyecek içerikler mevcutsa 556 sayılı Markaların Korunması hakkında KHK m. 9. Ve 61. maddeleri gereğince veya firmanın marka koruması bulunmaması durumunda ise Türk Ticaret Kanunu 56 ve devamında belirtilen haksız rekabet hükümlerine dayanarak çeşitli hukuki yollara başvurulur.
Ayrıca 5651 sayılı kanun gereğince internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden şirketler, içerik sağlayıcısına, buna ulaşamaması hâlinde yer sağlayıcısına başvurarak uyarı yöntemi ile içeriğin yayından çıkarılmasını isteyebileceği gibi doğrudan sulh ceza hâkimine başvurarak içeriğe erişimin engellenmesini de talep edebilir.
Yani hanımlar bir marka, ürün, şirket hakkında iddianızı destekleyen mahkeme kararı yokken gelip burada yalnızca "iddia" dan ibaret olan şeyleri yazıp marka, ürün ismi vermeniz sizi zor durumda bırakacağı gibi, bizi de kökten götürmek istiyorsunuz sanırım, şunu da belirteyim yasalarda bilmiyordum diye bir söylem işlemiyor, her vatandaş kanunları bilmekle yükümlü maddesi var, velhasıl nasılsa burası forum, ben de anonim bir üyeliğim diyerek aklınıza her geleni yazmayınız rica ediyorum.