Gider miydiniz ?

Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık evliyim. 6 aydır eşim askerde idi. Evliliğimi anlatıp soruyu sormak istiyorum. Üniversitede tanıştık.Özellikle benim ailem çok destek oldu. Okul bitince evlendik. Evlenme sürecinde ailesi hiç yanımızda olmadı. Aileden ilk kez başka şehirden biriyle evlenen eşim. Üniversite okuduğu için. Ev tuttuk, ailemle temizledik vesaire. Kına günü geldiler ellerine uyduruk bir gelin bohçası ile her neyse. Düğün oldu. Sonrasında benim babam ani bir şekilde vefat etti. Benim psikolojim o arada baya kötü oldu. Ama onun ailesinden ne arayan ne soran. Eşim askere gitti kısa dönem 6 ay ne giderken ne de gittiğinde kızım naptın diye hiç aranmadım. Öğretmenim kiramı vesaire çalışıp ödedim. Şimdi eşim askerden geldi. Askerde iken de eşimi doğru dürüst aramadılar. Askerde adamın hiç mi paray ihtiyacı olmaz karısı ne yapar ne eder umurlarında olmadı. Malum şimdi de önümüz kurban bayramı. Benim annem çok çok iyi niyetlidir. Kızım ne olsa oğulları bayramda onların yanına gidin dedi başka şehirdeler. Eşim de sen istemez iken zorlayamam yaptıkları ortada tek gider dönerim dedi. Siz olsanız bu kadar umursamazlık karşısında hiçbir şey olmamış gibi gider miydiniz?
Babanızın cenazesine gelmediler mi? Gelmedilerse cenazelerine gitmem, ne bayramı? Siz nasıl hissediyorsanız öyle yapın tabi...

Babanızın cenazesine gelmediler mi? Gelmedilerse cenazelerine gitmem, ne bayramı? Siz nasıl hissediyorsanız öyle yapın tabi...
Cenazeye geldiler. Zaten cenazeye kadar da hiç aramadılar. Cenazeye gelip döndüler. Sonrasında da aramadılar. Askere gitti eşim yine aramadılar. Ben onlara ne yaptım, tek suçum başka şehirden ve üniversite okumuş olmam galiba.

Arkadaşlar köyde oturuyorlar ve ha deyince otobüs yok merkeze. Gittiğimde ki ikinci gidişim olunca benden gelinlik bekleyecekler. Benim içimden ise hiç gelmiyor. Hazmedemiyorum.

Giderim. İftira yok, ortalık karıştırmak yok, yalan dolan yok. Eğer aşırı zorlayıcı bir durum yoksa ailelerle bağ koparilmamali o kadar değil. El gibi gider gelirim. Eşimi tek bırakmam. Aramam, sormam, aşırı samimiyet göstermem misafir gibi gider gelirim.

Eşiniz askerdeyken size ve eşinize paranız var mı diye sormamaları önemsiz, zaten çalışıyorsunuz ve anladığım kadarıyla ailenizle aynı şehirdesiniz aileniz ilgilenir diye düşünmüşlerdir. Çok aynı değil konu ama ben eşimin ailesiyle aynı şehirdeyim, mesela eşimin yurt dışına gittiği oluyor bir aya yakın kalıyor eşimin ailesi de aramaz ihtiyacın var mı diye ben de beklemedim hiç. Cenazeye gelmemeleri çok büyük bir ayıp, yani bu konuda çok haklısınız. Bu nedenle gitmeseniz haklısınız.

Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık evliyim. 6 aydır eşim askerde idi. Evliliğimi anlatıp soruyu sormak istiyorum. Üniversitede tanıştık.Özellikle benim ailem çok destek oldu. Okul bitince evlendik. Evlenme sürecinde ailesi hiç yanımızda olmadı. Aileden ilk kez başka şehirden biriyle evlenen eşim. Üniversite okuduğu için. Ev tuttuk, ailemle temizledik vesaire. Kına günü geldiler ellerine uyduruk bir gelin bohçası ile her neyse. Düğün oldu. Sonrasında benim babam ani bir şekilde vefat etti. Benim psikolojim o arada baya kötü oldu. Ama onun ailesinden ne arayan ne soran. Eşim askere gitti kısa dönem 6 ay ne giderken ne de gittiğinde kızım naptın diye hiç aranmadım. Öğretmenim kiramı vesaire çalışıp ödedim. Şimdi eşim askerden geldi. Askerde iken de eşimi doğru dürüst aramadılar. Askerde adamın hiç mi paray ihtiyacı olmaz karısı ne yapar ne eder umurlarında olmadı. Malum şimdi de önümüz kurban bayramı. Benim annem çok çok iyi niyetlidir. Kızım ne olsa oğulları bayramda onların yanına gidin dedi başka şehirdeler. Eşim de sen istemez iken zorlayamam yaptıkları ortada tek gider dönerim dedi. Siz olsanız bu kadar umursamazlık karşısında hiçbir şey olmamış gibi gider miydiniz?
Ben duygularını saklayabilen biri değilimdir mesela. Hoşnutsuzluğum yüzüme yansır. Sizde öyleyseniz eğer gitmeyin. Sonra biz ne yaptıkta surat asıyor bu diyorlar :-)

Başınız sağolsun. Babanız vefat etmiş cenazeye gelmeyi bırak arayıp sormadılar bile. Kesinlikle gitmezdim.

giderim lakin uzak durup çok muhb içine girmem.olan olmuş .eşinizin hatrı var bazi insanlar düşüncesiz olabiliyor. kp aramazda gelinden çekinme mevzuları olabilir ama kv arayıp nasılsın demek zorunda

Back
X