Gider miydiniz ?

Ben duygularını saklayabilen biri değilimdir mesela. Hoşnutsuzluğum yüzüme yansır. Sizde öyleyseniz eğer gitmeyin. Sonra biz ne yaptıkta surat asıyor bu diyorlar :-)
Aynen bu şekilde gidip surat assam bir de diyecekler ne yaptık diye. Halbuki hiçbir şey yapmadılar sorun da bu. Gittim diyelim nasıl davranacağım? Evli 3 abisi var. 3 elti yani. Ama o kadar zaman geçti hiç görüşmeden bile. Babam öldü aramadılar bile. Şimdi nasıl gidip aynı sofrada oturayım bilmiyorum.

Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık evliyim. 6 aydır eşim askerde idi. Evliliğimi anlatıp soruyu sormak istiyorum. Üniversitede tanıştık.Özellikle benim ailem çok destek oldu. Okul bitince evlendik. Evlenme sürecinde ailesi hiç yanımızda olmadı. Aileden ilk kez başka şehirden biriyle evlenen eşim. Üniversite okuduğu için. Ev tuttuk, ailemle temizledik vesaire. Kına günü geldiler ellerine uyduruk bir gelin bohçası ile her neyse. Düğün oldu. Sonrasında benim babam ani bir şekilde vefat etti. Benim psikolojim o arada baya kötü oldu. Ama onun ailesinden ne arayan ne soran. Eşim askere gitti kısa dönem 6 ay ne giderken ne de gittiğinde kızım naptın diye hiç aranmadım. Öğretmenim kiramı vesaire çalışıp ödedim. Şimdi eşim askerden geldi. Askerde iken de eşimi doğru dürüst aramadılar. Askerde adamın hiç mi paray ihtiyacı olmaz karısı ne yapar ne eder umurlarında olmadı. Malum şimdi de önümüz kurban bayramı. Benim annem çok çok iyi niyetlidir. Kızım ne olsa oğulları bayramda onların yanına gidin dedi başka şehirdeler. Eşim de sen istemez iken zorlayamam yaptıkları ortada tek gider dönerim dedi. Siz olsanız bu kadar umursamazlık karşısında hiçbir şey olmamış gibi gider miydiniz?

Ben olsam eşimi tek yollamam öyle bir ortama..Aklına saçma sapan şeyler sokabilirler..Eşiniz de size hak veriyorken bence gidin ve misafir gibi yerinizden kalkmayın çok kasmadan bayramlaşıp çıkın..hem eşinizin de gönlü olmuş olur hem de karşı tarafa laf vermemiş olursunuz..
Çünkü öyle birşey ki karşıdaki kişi aile olunca kocanız da ister istemez o tarafa yönelebilir sonrasında birdahakine o size gidelim deyip siz istemediğinizde sıkıntı çıkar..
Erkekler için aile hiçbirsey yapmasın iki güleryüz gördüler mi herseyi unutuveriyorlar genellikle..Bence eşinizi yalnız bırakmayın 😊

Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık evliyim. 6 aydır eşim askerde idi. Evliliğimi anlatıp soruyu sormak istiyorum. Üniversitede tanıştık.Özellikle benim ailem çok destek oldu. Okul bitince evlendik. Evlenme sürecinde ailesi hiç yanımızda olmadı. Aileden ilk kez başka şehirden biriyle evlenen eşim. Üniversite okuduğu için. Ev tuttuk, ailemle temizledik vesaire. Kına günü geldiler ellerine uyduruk bir gelin bohçası ile her neyse. Düğün oldu. Sonrasında benim babam ani bir şekilde vefat etti. Benim psikolojim o arada baya kötü oldu. Ama onun ailesinden ne arayan ne soran. Eşim askere gitti kısa dönem 6 ay ne giderken ne de gittiğinde kızım naptın diye hiç aranmadım. Öğretmenim kiramı vesaire çalışıp ödedim. Şimdi eşim askerden geldi. Askerde iken de eşimi doğru dürüst aramadılar. Askerde adamın hiç mi paray ihtiyacı olmaz karısı ne yapar ne eder umurlarında olmadı. Malum şimdi de önümüz kurban bayramı. Benim annem çok çok iyi niyetlidir. Kızım ne olsa oğulları bayramda onların yanına gidin dedi başka şehirdeler. Eşim de sen istemez iken zorlayamam yaptıkları ortada tek gider dönerim dedi. Siz olsanız bu kadar umursamazlık karşısında hiçbir şey olmamış gibi gider miydiniz?

Ayrıca anneannem hep der ki.. eşeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır..Bunu da söylemiş olayım bana hep nasihati öyledir 😀 eşinin ailesinin hatrı yoksa bile eşinin hatrı muhakkak vardır 😊

Eşiniz neden gitmek istiyor madem yaptıkları ortada ise?
Ben de kin tutmaktan taraf değilim ama bu aile var ile yok arası.
Eşinizi yalnız yollarsanız can sıkıcı laflar ve dolduruşlar olacak.
Giderse gidin siz de ama onlarla yuz goz olmamanın yolunu bulup esınızle anlasarak ;)

Eşiniz neden gitmek istiyor madem yaptıkları ortada ise?
Ben de kin tutmaktan taraf değilim ama bu aile var ile yok arası.
Eşinizi yalnız yollarsanız can sıkıcı laflar ve dolduruşlar olacak.
Giderse gidin siz de ama onlarla yuz goz olmamanın yolunu bulup esınızle anlasarak :KK66:
Eşim dinen yükümlüyüm anne babamı seçemem yaptıkları ortada ben de anne baba sevgisi isterdim ama yok deyip defalarca ağladı. Sırf Allah rızası için gideyim, seni zorlayamam sonuçta benim anne babam diyor. Çoğunluk eşim hatrına gitmemi söylüyor. Madem gideyim :KK51:

Bu kadar umursamaz insanları ben de umursamam açıkçası. Gitmem bence gitme de onlardan bi adım görmeden. Eşine eğer bu seni mutlu edecekse geleyim ama senin için bir anlam taşımıyorsa gelmek istemiyorum diyebilirsin. Arkadaşların da dediği gibi gitsen de hiçbir şeye karışma, muhattap olma.

Eşim dinen yükümlüyüm anne babamı seçemem yaptıkları ortada ben de anne baba sevgisi isterdim ama yok deyip defalarca ağladı. Sırf Allah rızası için gideyim, seni zorlayamam sonuçta benim anne babam diyor. Çoğunluk eşim hatrına gitmemi söylüyor. Madem gideyim :KK51:
Eşiniz yaptığınız bunca fedakarlığın bilincinde ise evet gidin.
Çünkü can sıkıcı saçma sapan laflar dolaşır bu gibi insanlar bunu yapmayı marifet sanabilir.
Hem belki düşündüğümüz gibi kötü geçmez inşaAllah.
Bu arada eşinizin merhametli biri olması da iyi bir bakıma.

Aynen bu şekilde gidip surat assam bir de diyecekler ne yaptık diye. Halbuki hiçbir şey yapmadılar sorun da bu. Gittim diyelim nasıl davranacağım? Evli 3 abisi var. 3 elti yani. Ama o kadar zaman geçti hiç görüşmeden bile. Babam öldü aramadılar bile. Şimdi nasıl gidip aynı sofrada oturayım bilmiyorum.
Sen de hiç bir şey yapma. Kimsenin ağzına laf da verme. Eşin tek giderse ne kadar kalacak sen gitmeyince hoş sohbetler olmayabilir. Ama sen gidince herkes yerini bilir. Somurtma ama gülme de günlük sohbet dışında muhabbet etme al telefonunu ya da kitabını ya da el işini otur kenara ayyy bu ara taktım şu işe de bütün gün Örgü ör hırs yaptım falan de 😂😂Bu olaylar ne kadar zaman önce oldu geçmiş bayramlarda ne yaptınız.

Eşinizin tutumunu beğendim ben. Gerçeklerin farkında, sizi zorlamıyor, kendisi de büyük bir saygı beslediği için değil, ne de olsa anne babamdır diye düşünerek gidiyor. Ha bu kimimize gereksiz gelebilir, bana geliyor mesela, ama sonuçta evladın kendi tercihi. Bu durumda ben olsam, eşimin hatırı için giderdim. Benimle daha güçlü hissederdi o sevgisiz, ilgisiz ailesinin yanında çünkü. Eşimi düşünerek giderdim yani. Ancak kimseyle samimi muhabbetler içine girmez, gayet resmi takılırdım. Eşim anneme babama ne olursa olsun hürmet göstermek, benimle gelmek zorundasın kafasında olsaydı. sürükleyerek de olsa götüremezdi ama.

eşinizin hatrına gidin hizmet etmeyin.eşiniz iyi niyetli geldi bana yoksa hiç gitmeyin derdim.

Günübirlik bir yer gider gidip dönerdim. Yatılı gitmezdim. Ama samimi olmazdim. Tokalasir otururdum

Babanın cenazesi için aramamışlar gelmemişler sizinde bayramda gitmenize hiç gerek yok muhattap bile olmayın

Şöyle düşünün: Eşinizin ailesi değil de benim evime eşiniz gelecek olsaydı, ben de gitsem mi dye düşünür müydünüz? Ben de sizi babanızın vefatında aramadım, ben de eşiniz askerdeyken size bir ihtiyacınız var mı diye sormadım, ben de evlenirken size yardım etmedim.

Ama insani ilişkilerin en bazali, en olabiliri, karşı karşıya geliriz. Siz bana nasılsın diye sorarsınız, ben size. Beraber yemek yememiz gerekirse de yeriz.

Nasıl davranacaksınız? İşte böyle. El gibi. Ama eşinizin hatırına onu yalnız bırakmayın. Samimi olmak zorunda değilsiniz. “Gelinlik yapmak” (her ne ise bu) yapmak zorunda değilsiniz.

Ama giderseniz de somurtmayın. Sonuçta bu size yapılan bir şey değil. Bu insanlar kendi oğullarına değer vermiyor. Kendi oğlu evlenirken birşey yapmamış, kendi oğlu askerdeyken ona ihtiyacın var mı diye sormamış, size neden yapsınlar ki???

Bazı insanlar sevmeyi, değer vermeyi BİLMİYOR. Kişisel algılamayın. Eşiniz adına üzülün sadece.

Evli 3 abisi var, eşleriyle birlikte hepsi orada olacak mı? Anne baba cenazeye gelmiş ama askerdeyken ne oğlunu ne seni aramamislar doğru mu? Peki abilerin eşinle, senin eltilerle aran nasıl? Bunlarla hiç iletişiminiz oldu mu? Eğer olmadıysa anne baba neyse de ben hiç muhabbetim olmayan hatta ister istemez gıcık olduğum bu kadar insanla bir arada bulunup, yabancı bir evde de konaklamaktansa kendimi sıkıntıya sokmaz gitmezdim. Hele benden hizmet beklenecekse laf sokulacaksa asla gitmezdim. Oldu ki gideceksiniz, arefe akşamı gidip 1. Gün öğleden sonra ayrilin asla 2 gece kalmayın bence. Gerek yok.

ben giderdim ama öyle misafir gibi bunu eşime de söylerdim. yani seni yanlız bırakmam elini tutar gelirim ama kalma olursa otel derdim yada benden hizmet bekleme misafir gibi derdim. . Eşim gidiyo sonuçta hatta inadına giderdim eşimn elini tutar yuzume bi de amansız bi gulucuk kondururdm hani ne oldu derdim biz gene mutluyuz imasında..

Cenazeye geldiler. Zaten cenazeye kadar da hiç aramadılar. Cenazeye gelip döndüler. Sonrasında da aramadılar. Askere gitti eşim yine aramadılar. Ben onlara ne yaptım, tek suçum başka şehirden ve üniversite okumuş olmam galiba.
bayramda misafir gibi gidip dönün

Back
X