Gider miydiniz ?

Ben giderdim ama misafir gibi otururdum. 4gün kalmak zorunda değilsiniz ayrıca.

İstenmeyen gelindim başlarda, önceden başka şehirdeydik. evlerine eşimle gittim, geldim. Eltim de var görümcem de yemek koyarlardı, çay koyarlardı ben hiç karışmazdım. Misafir gibi yer kalkardım. Sinir olurlardı ama beni içlerine almamışlarken benden kimse iş bekleyemez.

ilk bayram ziyaretimizde kv ev temizliğini bitirmemiş ki yardım edeyim. Düğünün üzerinden 1ay geçmişti. Ortalıkta kova, bez dedi ki duvarlar silinecek. Dedim kolay gelsin, ben bayram temizliklerini saçma buluyorum, ev işini yapmayı da sevmiyorum. Biz çarşıya gideceğiz dedim. Hazırlandım çıktık. Geldiğimizde ne kova vardı ortada ne bez. Aa temizlik bitti mi diye sordum, yok yapmadım dedi. Dedim en iyisi elalem için temizlik yapılmaz. 😂

Giderim oda eşimi dolduruşa getirmesinler diye. Gittiğimdede yüzüm asık bir şekilde otururum yemek yemem soru sorarlarsa kısa ve net cevaplar veririm. Ben genelde telefonla oyun oynarım kendilerini hiiççç sevmemm :) yüzünede söledim mümkün oldugunca muhabbet istemıyorum dıye

Ben giderdim ama misafir gibi otururdum. 4gün kalmak zorunda değilsiniz ayrıca.

İstenmeyen gelindim başlarda, önceden başka şehirdeydik. evlerine eşimle gittim, geldim. Eltim de var görümcem de yemek koyarlardı, çay koyarlardı ben hiç karışmazdım. Misafir gibi yer kalkardım. Sinir olurlardı ama beni içlerine almamışlarken benden kimse iş bekleyemez.

ilk bayram ziyaretimizde kv ev temizliğini bitirmemiş ki yardım edeyim. Düğünün üzerinden 1ay geçmişti. Ortalıkta kova, bez dedi ki duvarlar silinecek. Dedim kolay gelsin, ben bayram temizliklerini saçma buluyorum, ev işini yapmayı da sevmiyorum. Biz çarşıya gideceğiz dedim. Hazırlandım çıktık. Geldiğimizde ne kova vardı ortada ne bez. Aa temizlik bitti mi diye sordum, yok yapmadım dedi. Dedim en iyisi elalem için temizlik yapılmaz. 😂

😂😂😂😂
Sende kendimi gördüm bir an bende de buna benzer bir hikaye var ama sonuç aynı gerçekten böyle insanlara bu şekilde gamsız olmak gerekiyor 😁
İlkte bu tepkiyi verdikten sonra herkes ona göre davranıyor..o ilk seferde kovayı alıp duvar silmiş olsaydın hem sinir olurdun hemde ipleri onların eline vermiş olurdun..Kimse böyle davranmak istemez ama bazı insanlar cidden hakediyor

Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık evliyim. 6 aydır eşim askerde idi. Evliliğimi anlatıp soruyu sormak istiyorum. Üniversitede tanıştık.Özellikle benim ailem çok destek oldu. Okul bitince evlendik. Evlenme sürecinde ailesi hiç yanımızda olmadı. Aileden ilk kez başka şehirden biriyle evlenen eşim. Üniversite okuduğu için. Ev tuttuk, ailemle temizledik vesaire. Kına günü geldiler ellerine uyduruk bir gelin bohçası ile her neyse. Düğün oldu. Sonrasında benim babam ani bir şekilde vefat etti. Benim psikolojim o arada baya kötü oldu. Ama onun ailesinden ne arayan ne soran. Eşim askere gitti kısa dönem 6 ay ne giderken ne de gittiğinde kızım naptın diye hiç aranmadım. Öğretmenim kiramı vesaire çalışıp ödedim. Şimdi eşim askerden geldi. Askerde iken de eşimi doğru dürüst aramadılar. Askerde adamın hiç mi paray ihtiyacı olmaz karısı ne yapar ne eder umurlarında olmadı. Malum şimdi de önümüz kurban bayramı. Benim annem çok çok iyi niyetlidir. Kızım ne olsa oğulları bayramda onların yanına gidin dedi başka şehirdeler. Eşim de sen istemez iken zorlayamam yaptıkları ortada tek gider dönerim dedi. Siz olsanız bu kadar umursamazlık karşısında hiçbir şey olmamış gibi gider miydiniz?
Ben şahsen gitmem canım benim iyi kötü yanımda olmayan hıc kimse benden ne saygı ne sevgi bekleyemez

Evli 3 abisi var, eşleriyle birlikte hepsi orada olacak mı? Anne baba cenazeye gelmiş ama askerdeyken ne oğlunu ne seni aramamislar doğru mu? Peki abilerin eşinle, senin eltilerle aran nasıl? Bunlarla hiç iletişiminiz oldu mu? Eğer olmadıysa anne baba neyse de ben hiç muhabbetim olmayan hatta ister istemez gıcık olduğum bu kadar insanla bir arada bulunup, yabancı bir evde de konaklamaktansa kendimi sıkıntıya sokmaz gitmezdim. Hele benden hizmet beklenecekse laf sokulacaksa asla gitmezdim. Oldu ki gideceksiniz, arefe akşamı gidip 1. Gün öğleden sonra ayrilin asla 2 gece kalmayın bence. Gerek yok.
Düğünde gördüm hepsini o kadar. Eltilerim düğün boyunca konuşmadı sadece bu geline altın fazla takılmış dedi halbuki hepsi aynı. Yani zihniyetleri bu. Hizmet bekleyeceklerini düşünüyorum. Hele ki birçok gelin var ve ben en yenisiyim. En çok hizmet benden beklerler. Okuduğu kadar eli de iş görüyor mu vesaire diye. Içimden gelmiyor bir yandan eşimi de yalnız bırakmak arkadaşların dediği gibi olmaz. O kendini daha eksik hissedecek.

😂😂😂😂
Sende kendimi gördüm bir an bende de buna benzer bir hikaye var ama sonuç aynı gerçekten böyle insanlara bu şekilde gamsız olmak gerekiyor 😁
İlkte bu tepkiyi verdikten sonra herkes ona göre davranıyor..o ilk seferde kovayı alıp duvar silmiş olsaydın hem sinir olurdun hemde ipleri onların eline vermiş olurdun..Kimse böyle davranmak istemez ama bazı insanlar cidden hakediyor
Ayneen..
Kimse benden hala 1bardak çay doldurmamı bile beklemez ama şaşırtıp dolduruyorum. 😂
Bulaşıklara yardım ediyorum artık ama az az. Çünkü değiştiler çok şükür. Geçmişi insan unutmuyor ama uzatmanın da anlamı yok, atılan adımlar varsa.

Düğünde gördüm hepsini o kadar. Eltilerim düğün boyunca konuşmadı sadece bu geline altın fazla takılmış dedi halbuki hepsi aynı. Yani zihniyetleri bu. Hizmet bekleyeceklerini düşünüyorum. Hele ki birçok gelin var ve ben en yenisiyim. En çok hizmet benden beklerler. Okuduğu kadar eli de iş görüyor mu vesaire diye. Içimden gelmiyor bir yandan eşimi de yalnız bırakmak arkadaşların dediği gibi olmaz. O kendini daha eksik hissedecek.

İşte bu yüzden eşinizle gidin ama birşey yapmayın..onlar aile olarak görevlerini yapmışlar mı da senden gelin hizmeti bekleyecekler..Öncelikle bu kafadan çıkmaya çalışın yani oraya gidip hizmet etmediğiniz zaman kendinizi mahçup hissetmeyin..Eğer lag söylerler ise ben hep okudum hiç boş vaktim yoktu kendime yetecek kadar evimde işimi yapıyorum dersiniz..Gerçekten burda önemli olan dik durmanız bırakın diğer 3 gelin hizmetini etsin..Siz de aynı değeri gördüğünüz zaman isterseniz yaparsınız zaten eşiniz sizin gitmenizden mutlu olacağı için kalk hizmet et demez bu fırsatı değerlendirin bence 😊

Ayneen..
Kimse benden hala 1bardak çay doldurmamı bile beklemez ama şaşırtıp dolduruyorum. 😂
Bulaşıklara yardım ediyorum artık ama az az. Çünkü değiştiler çok şükür. Geçmişi insan unutmuyor ama uzatmanın da anlamı yok, atılan adımlar varsa.

Valla bende de herşeye kendi karar veren kv 'kızım istersen şöyle yapalım,ben birsey düşündüm ama sen bilirsin sen nasıl istersen' modunda 😁
Aynen öyle bende gülüyorum sohbet ediyorum ama kendimi paralamıyorum valla içimden nasıl gelirse öyle davranıyorum önemli olan bizim dört duvar arasındaki mutluluğumuz gerisi fasa fiso 😀

Valla bende de herşeye kendi karar veren kv 'kızım istersen şöyle yapalım,ben birsey düşündüm ama sen bilirsin sen nasıl istersen' modunda 😁
Aynen öyle bende gülüyorum sohbet ediyorum ama kendimi paralamıyorum valla içimden nasıl gelirse öyle davranıyorum önemli olan bizim dört duvar arasındaki mutluluğumuz gerisi fasa fiso 😀
Biz aynıymışız 😉🙋

Askerde adamın hiç mi paray ihtiyacı olmaz karısı ne yapar ne eder umurlarında olmadı.
Arayıp sorabilirlerdi. Haklısınız. Siz öğretmen olunca para konusunda size güvenmişler sanıyorum.Ama gidin derim ben. Eşinizi yalnız göndermeyin.Bırakın onlar utansın.

Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık evliyim. 6 aydır eşim askerde idi. Evliliğimi anlatıp soruyu sormak istiyorum. Üniversitede tanıştık.Özellikle benim ailem çok destek oldu. Okul bitince evlendik. Evlenme sürecinde ailesi hiç yanımızda olmadı. Aileden ilk kez başka şehirden biriyle evlenen eşim. Üniversite okuduğu için. Ev tuttuk, ailemle temizledik vesaire. Kına günü geldiler ellerine uyduruk bir gelin bohçası ile her neyse. Düğün oldu. Sonrasında benim babam ani bir şekilde vefat etti. Benim psikolojim o arada baya kötü oldu. Ama onun ailesinden ne arayan ne soran. Eşim askere gitti kısa dönem 6 ay ne giderken ne de gittiğinde kızım naptın diye hiç aranmadım. Öğretmenim kiramı vesaire çalışıp ödedim. Şimdi eşim askerden geldi. Askerde iken de eşimi doğru dürüst aramadılar. Askerde adamın hiç mi paray ihtiyacı olmaz karısı ne yapar ne eder umurlarında olmadı. Malum şimdi de önümüz kurban bayramı. Benim annem çok çok iyi niyetlidir. Kızım ne olsa oğulları bayramda onların yanına gidin dedi başka şehirdeler. Eşim de sen istemez iken zorlayamam yaptıkları ortada tek gider dönerim dedi. Siz olsanız bu kadar umursamazlık karşısında hiçbir şey olmamış gibi gider miydiniz?
Allahım bu kız analarındaki iyi niyet beni öldurcek,adamlar yüzümüze tükürse serinle diye yapmıştır cocum diyecekler:)
Oğulları akıllarına belliki gelmemiş bunca zaman.
Gitmem mümkünse esimi de yollamam.
Oğlunu merak eden askerdeyken arardı.

Ben
Kesinlikle gitme... iyi olsan da gitme. İyi de olsan niyeyse her giden bi ton problemle dönüyor zaten. Kimse ah canım iyi ki geldin sen misafirsin demicek merak etme. Eşin gitsin annesinin babasız ilk bayramı, eşim de üzgün onu yalnız bırakmak istemedi desin. Nokta....

Ne iş yapacaksın, kime gelinlik vasfını vermişlerse onlar yapsın. Ama yapmıyorken de doğal ol.
Onlara kendini kanıtlamak zorunda değilsin. Eşin seni beğenmiş almış, onların düşünceleri boş, kendin buna inan en başta. Zaten seninle ilgili önyargıları var, eğer düzelecekse de tavırları bir anda olmayacak. O yüzden kendini yorma. Çok darlandın, bir iki ufak şey yap, oyalan.
Niye iş yapmıyorsun diyenlere ben misafirim şimdi diyordum, rahat rahat. Sen de söyleyebilirsin.
Eşini yalnız bırakma bence, misafirliğe, köy gezmesine git gel.
Ama eşinle kaç gün kalacağınız ve orada senden hizmet beklememesi hususunda konuş. Sonra senden beklentiye girerse tartışırsınız gereksiz yere.

Ne kendim giderim ne eşimi gönderirim. Şart mı yani? Hepimiz her bayram gidebiliyor muyuz da.! Ayrıca annenizin herhangi bir durum yokken onlar sizi çağırmaışken eşiniz ısrarcı değilken gidin demesi de acayip. Bu kadarı da çocuğunu ezdirmek bence iyi niyetten çok. Bir de köy yeri, gidince kimbilir kaç gün kalacaksınız? Siz oraya gidince daha mı iyi olacağınızı sanıyorsunuz? Ya da sizi kabul edeceklerini? Sizi daha da değersiz görürler. Eşiniz de gitmesin bence

Babanızın cenazesine gelmediler mi? Gelmedilerse cenazelerine gitmem, ne bayramı? Siz nasıl hissediyorsanız öyle yapın tabi...
Kesinlikle katılıyorum. Babanızın vefatından öncesini ve sonrasını dikkate bile alamadım. Çünkü bu kısım affedilir gibi değil. Yüzlerine tükürmem bile ne gitmesi.

Gitmem eşimide göndermem
Hele bide eşimde yanımda ve görüyormus ne oldugunu
Eşimede derim baska bi zaman git iki gün kal dön ama bayramda bende senin ailenim benimle olmanı istiyorum diye

Back
X