sızın butun akrabalar yakınlarınızdaymıs hepsı sıgdıgına gore cok kalabalık sulale de degılmıssınız
yemeklı dugun yapınca mesela otelde adam bası 150 tl en az , e halıyle en yakınları ve en buyuklerı cagırabılıyorsunuz hem otelın kapasıtesı bellı kısı sayısında hem butce bellı.
sahsen benım sozum evde oldu yemek sırketıyle anlasmıstık ev salonu komple bosalttık masa sandalye takımları dızdı organızator evımızdekı salona 70 kısı sıgabıldı bekarken yasadıgım ev 300 m2 . daha fazlasını cagıramadık oyuzden nişanımı salonda yaptım oda yemeklıydı 150 kısı cagırabıldım butcem okadardı. onda da bazı kendını bılmez kuzenlerım getırmıs yanında 5 cocugunu buyukler ayakta cocuklar oturuyor koltuklarda ust kosede... hepsıne ayrı ayrı menuler tabı. buyukler ıcın tekrar yer ayarlandı bızımkılerın hepsı 3-5 doguruyor gercekten abartmıyorum esım tarafı benım taraf tum akrabalarımız bır ılce eder.
dugunum bın kısılıktı . aparatıflı yaptık yemeklı degıl atıstırmalık seklındeydı. cocuksuz geldıler . yoksa kımse sıgmazdı. tabıkı yegenlerım kuzen cocukları tabıkı vardı onlara zaten kımse gelme demez ama 1 komsum 8 cocuguyla da gelmeyıversın bır zahmet. o cocuklar yerıne akrabalarım gorebılır hangısı oncelık ? konukların bunları dusunmesı gerekır bu ıncelıktır.
herkesın butcesı olanagı agırlayacagı evı standartları farklıdır . davetıyelerde bıle belırtıyorlar ne ayıp dersenız bızlerı zan altında bırakmıs oluyorsunuz :) oyuzden de merak edıp sordum zıra en fazla 100 kısılık cevresı olan herkes herkesı her yere sıgdırabılır zaten. ben napım 4 bın kısılık akrabalarla
yorum yaparken her acıdan dusunmek gerekır