Gidermiydiniz?

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.456
83
Komşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?

ben bu konuda kararsız kalanlardanım. birine asla çocuğunu getirme demem, diyemem, üzülürüm utanırım.. ama böyle ortamlarda bazen öyle şeyler yaşanıyor ki..

tamam çocuk ama nasıl desem çocuk diyorsun da yaptıkları tahammül edilir değil. ve annesi ya umursamıyor yada o ortamda terbiye etmeye çalışıyor. iki türlü de çocuk daha çok zıvanadan çıkıyor falan.

ha 1 günlük mevzu, çocuk işte idare etmek lazım da. nedense tuhaf gerginlikler de olabiliyor. ev sahibinin evinin içinden tır geçmiş gibi olan durumlar oluyor.

belki de böyle bir olayan istemedi o kişi.

ama sonuçta çocuğu bırakıp gitmek de anne için kolay değil. bırakacak kimsesi de olmayabilir.

valla işte benim de kafa karışık.

Çocuğu bırakcak yer varsa bırakır giderdim sonuçta ortam zaten çocuklu bi yere uygun değil..keşke insanlar bunu söylemek durumunda kalmasa , anlayışlı olunup zaten öyle olmasını gerektiğini bilse..zaten çocuğun orda ne işi var kalabalık ortam rahatsız olur hasta olur kuzunuz..yani garipseneck bi durum değil..

Komşunuz veya akrabanız mevlüte çağırdı size çocuk getirmeyin dedi ve çocuklu bayansınız siz ne yapardınız tepkiniz ne olurdu gidermiydiniz?
Sanırım herkese demiştir çocuk getirmeyin diye, mevlit sonuçta çocuklar sıkılacak, bağıracak,kalkmak isteyecek sizde rahat dinleyemiyeceksiniz ,kötü düşünmezdim bırakacak yerim varsa bırakırdım giderdim ,yoksa gitmezdim.

Gitmezdim. Çocuklar için farklı bir şey düşünüp onları da dahil edebilirdi. Bizim buralarda var böyle şeyler. Bırakacak yeri yoksa anne nereye bıraksın çocuğunu saçma.
Mevlitten bahsediliyor farkındamısınz ne yapılcaktı kuran okunurken ayrı bi odada çocuklara palyaçomu tutsunlar...

Bencede öyle tek amacı gösteriş.
Mevlit neden gösteriş için yapılsın anlayamadım. Böyle düşünüyorsanız gitmeyin zaten.
Belki de yeri dardır çocuklarla zor olur diye düşünmüştür.

Tmm ama çocuklu insanada çocugunu getirme denmez Mevlüt yapan kişi ona göre çocugu olmayan kişileri seçsin çağırsın alınıp kırılan olabilir.
Yani nezaketen çağırılır bırakacak yeri olan bırakır gelir, bırakamayan da kusura bakma gelemem der olay biter gider alınılacak bişey yok demekki ortam onu gerektiriyor -ki öyle .. Ha gitmediniz diye de gönül koyarsa vs. o zaman o da onun ayıbı olur.

Mevlitten bahsediliyor farkındamısınz ne yapılcaktı kuran okunurken ayrı bi odada çocuklara palyaçomu tutsunlar...

Olabilir neden olmasın. O zaman çocuksuz insanları çağırsınlar. Bırakacak yeri yoksa nasıl gidecek? Belki bebek mevlüdüdür. Çocuklar Kur an dinleyemiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…