gidisatimiz ne olur?

nurella3449

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
197
181
103
36
15 gun sonra evliligimizde 2 senemiz dolmus olacak. Esimle güzel bi sevgililik dönemi yasadik. Üniversite mezunu olmasina ragmen düzgün bir is bulamadi. Ben devlet memuruyum. Esimden asagi yukari 2000 lira fazla maas aliyorum. Evlendikten sonra 5 ay esimin memleketinde yasadik ama cok kalabalik misafirler,yatili misafirler vs. Derken ben cok bunaldim. Isten geliyodum yarim saat sonra yatili yemekli misafirler. Esimin nenden 1 yas küçük erkk kardesi surekli bizde kaliyo vs. Vs. Esime yapamadigimi soyledim ve 2 saat uzakta baska sehre tasindik. Ve hic ikiletmedi tamam dedi.Tasinmaz olaydik. Sirf ordan tasindik diye her şeyden vazgecti. Kendi isini yapmadi.markette kasiyerlik yapiyor. Ben evden 1 haftaliginada olsa cikar cikmaz eve butun kardeslerini davet ediyor. Dondugumde ev les gibi. Esimin ailesinin bize hic bir konuda yardimi olmadi. Ameliyat oldum,ev taşıdım, hamile kaldim hep annem geldi. Esim bunu hazmedemiyor. Annesini ariyor gelemem diyor. Benim annem gelincede ona ters davraniyor.Esimde maalesef dalga gecer gibi bi konusma tarzi var. Annemle hep böyle konusur. En son annem okulun bitti artuk kendi isini yapmayi dusunmuyo musun deyince anneme ters ters cevap verdi. Ben bosuna okudum bu is rahat vs. Dedi. Ben zaten senin kizin benim memleketimden ciksin ailem bizi rahat biraksin diye buraya geldim vs. Dedi ama bunlari cok iğneleyici bir dille soyledi. Annem her geldiginde boyle. En son bende sinirlendim. Annem sana duzgun soruyo duzgun cevap ver dedim.kavga cikti. Anneme siz benim ailemi istemiyosunuz dedi. Halbuki annem baska sehirde yasiyor.Annem hep diken üstünde bana ne zamn gelse. Bundan sonrada evine gelmem kirilma sen bana gel dedi. Bende esimle tartistim benim ailem gelmiyosa seninde ailen gelmeyecek artik dedim.Tartistik.Esimin o kadar hatasi olduki hep affettim. Benden gizli kredi cekti. Benden habersiz is degistirdi. Ve bunlari ben onun ailesinden duydum. Bu daha cok sinirimi bozuyor. Ne olsa ailesine anlatiyor. En son cok kötü kavga ettik. Su an ailemin yanindayim. Hamile oldugum icinde 1 ay burda kalacagim. Döndüğümdede kira ev masrafi hic bir seye krismayacagim. Çünkü hep verdim hep verdim. Hic takdir görmedim. Hatta en son keske senin maasin olmasaydı vs dedi. Bende artik yok maasim dedim. Vermiyorum dedim. Annesini aradi ve paraya ihtiyaci oldugunj soyledi. Annesi ben 5 kurus veremem dedi.Ben su an ailemin bulundugu sehre tayin istemeyi kafama koydum. Şubatta olmazsa haziranda buyuk ihtimql tayinim cikacak. Zaten esimin bana ve aileme kötü davranmasinin tek sebebi memleketine donmek istemesi. Halbuki benimle evlenene kadar hep ailesi den uzakta yasadi. Evlenince ailesi memleketi kiymetli oldu. Size danisqcagim sey ben esimi nasil evine baglarim. Hala aile olarak görmüyo bizi. Benim ailem ve sen cumlesini kullanuyor bana karsi. Bebegimiz oluncada degismez mi? Zaten tip bebekle gebe kaldim ve hamileligim hep stresli. Kuzuma da cok uzuluyorum

Böyle bi evlilik de tüp bebekle çocuk sahibi olmadaki cesaretinizi kutlarım cidden.Kuzunuza üzülmeyin sadece kendinize de kızın arada.

Eşiniz eve bağlanmaz çektiğiniz yere kadar böyle gider sadece.Bu tip adamların düzeldiğini hic görmedim.Çocuk aranızı daha kötü yapacak hatta çocuk asla çiftleri baglayan bi sey olmadı bizim halkımızın safsatası bu.

Tayin isteyin ailenizin yanına dönün,kolaylıklar dilerim

Aranızda bişeyler oturmadan hamile kalmışsınız.
Keşke önce bi evin erkeği kim kadını kim o belli olsaymış.
Burdan bakınca siz erkek o kadın.
Bebeğiniz doğmadan enli boylu konuşun.
Gerekirse terapi alın.
Huzurlu bi ortama gelsin yavrucak.

Bebeğin hayırlı olsun,eşin sorunsuz bir erkek anladığım kadarıyla.ustune düşme bebeğine odaklan doğumunu yap,doğum sırasında ve sonrasında da bu kafada devam ederse ışık yok demektir. Hakkınızda hayırlısı

Eşin kendi memleketine gitmediğiniz sürece düzelmez. Tabi birde resti çekmediğinizde.

Bebek için aceleye hiç gerek yokmuş oturmayan bir evlilikte hem de tedaviyle hamile kalmak için kendinizi yipratmasaydiniz keşke

Eve nasıl bağlanır bilmiyorum adam hala sen ve ailem diyen bi adam eve bağlamak için hamile kaldınız sanırım ama işe yarayacağını sanmıyorum.

Ben olsam ailemin olduğu yere tayin ister ve onu ailesi ile başbaşa bırakırım çekilecek dert değil

Böyle bi evlilik de tüp bebekle çocuk sahibi olmadaki cesaretinizi kutlarım cidden.Kuzunuza üzülmeyin sadece kendinize de kızın arada.

Eşiniz eve bağlanmaz çektiğiniz yere kadar böyle gider sadece.Bu tip adamların düzeldiğini hic görmedim.Çocuk aranızı daha kötü yapacak hatta çocuk asla çiftleri baglayan bi sey olmadı bizim halkımızın safsatası bu.

Tayin isteyin ailenizin yanına dönün,kolaylıklar dilerim

Size kısmen katılıyorum ama hamile bi kadına yaklaşımımız biraz daha hassas olmalı bence.
Eminim eşinin güzel tarafları da vardır.
Sinir anında ben de ağzıma geleni söylerim.
Eşim o anlarda beni tanıyamaz.
Ama eşime aşığım ve genel anlamda mutluyuz.
Belli ki konu sahibinin eşi de ben gibi dilinin ayarı yoktur.
Ve k.sahibi şuan hamile olduğu için daha karamsardır.
Kötü şeyleri hep birden hatırlıyo ve ümitsizliğe kapılıyor olabilir.
Oyüzden biraz daha yapıcı olunmalı sanki...
Sevgiler :)

Son düzenleme:
Size bağlanmayan adamın çocuğa bağlanacağını hiç sanmıyorum.
Ailesi olarak sizi görmüyor ki,
Çocuk olunca bağlanan tek canlı kadındır,erkek değil.
Aileci adamlar huylarından vazgeçmiyor.

Soyle dusunun bir dusmandan biur evlat kazandiniz ,umursamayin ,hamileliginiz rahat gecsin ,hayirlisiyoa bebeginizi kucaginiza alin ,
Kocanizinda allah dengini versin ,malesef erkekler paragoz artik,yaslanacak kadini bulup evlenene kadar pispisliyor,sonra sanki bosanma yokmus gibi degisiyor ,cocuk o.unca hic bosanamaz diye dusunur,velayet felan alamaz ac karnini doyursun ,umursamayin bosanin
Batmis ona rahat ,
Zaten akil olsa en basta ailesi bu yuzu bulamazdi

Bence bu evlilik duzelir.yani adam calisiyor.ailesinden uzaklasmak istsyince de size ikiletmeden istediginiz sehre gelmis.ama sartlar cok kotu.is gercekten cok yok ki isini yapmak ister elbet kasiyerlik yapiyor.alin karsiniza konusun.siz aile,es olamamissiniz.senin ailen benim ailemi birakalim birlikte hareket edelim deyin.bosanmayin.terketmeyin

Keşke hamile kalmasaydiniz ama olan olmuş.
Eşinle otur konuş kendisine çeki düzen vermesini söyle.
Ayrıca aileni esinin çalışıp calismama mevzusuna karıştırma derim, neden mi ?
Annen a dese o b anlar anlatabiliyor muyum ? Sen kendi rahatsızlıklarıni dile getir ama aileni dahil etmeden.
Baktın ki adam değişmiyor o zaman ciddi ciddi ayrılık fikrine artık aşina olduğunu belirterek konuşmani yap derim

Böyle adamlar niye evlenir kii yaa. Mutluysan kalaydın ailenle, neden birini daha katmak zorunda hissediyorsunuz dimi aranıza? :KK43:
Restini çek kardeşim, ailesiyle aynı şehirde yaşamadığın için seni istemeyecekse üç beş sene sonra sana hayatı tamamen zehir etmeden şimdiden seni istemesin.
Sen kendi kendine de yetersin emin ol. Bebeğnle birlikte mutluluklar dilerim...

Sevgili N nurella3449 ben de eşimin iki katı maaş alıyordum.
Kendimi evin erkeği gibi hissediyordum.
Eşim de sürekli evi akraba ve arkadaşlarıyla doldurmayı seven biriydi.
Bana söylemediği bi çok şeyi dışardan duyardım.
Ama aramızda bi fark var sen çok fazla sessiz kalmışsın.
Evliliğinizin kaçıncı yılı bilmiyorum ama ben bu meselelerde bi nebze olgunlaşana kadar çocuk düşünmedim.
3 buçuk yıl sonra doğurdum kızımı.
Çocuktan sonra değişir düşüncesi yanlış değil.
Evet biz daha iyiyiz şuan ama değişim için ikimiz de çabaladık.
Tek taraflı inatlaşmayla sonuç alamazsınız.
Güzelce orta yolu bulmaya çalışın.
Ben size çift terapisinin çok iyi geleceğini düşünüyorum.
Mutluluklar :)

Hayirli bir hamilelik ve dogum dilemeye geldim. :KK200:Erkek nasil ailesine daha bagli hale getirilir hic bilmiyorum ama umarim yontem gosteren olur.

Ahhh be canım.. Neredeyse yakın şeyler yaşadıklarımız. 10 yıl çektim, kızımında kendiminde tüm ihtiyacını ev kirasını her şeyi üstlendim, yıprandım, yoruldum yıldım...
Bizimde aramızda maaş farkı var malesef ki bunu hazmedemiyolar erkekler, hele birde ailen yanındaysa, güçlü bi kadınsan, en sevmedikleri kadın tipi erkeklerin..
En sonunda patladım, yıktım ortalığı, yapmıyorum dedim ne kira ne fatura. En azından onları zorlada olsa üstlendi. Ama hala mutfak çocuğun masrafları üstümde bana sorarsan düzelmez alışmış çünkü sorumluluğunu bilmeyen tiplerden..
ya götürebildiğin kadar gideceksin yada böyle bir ortama o minik yavruyu sokmayacak ailenle mutlu mesut büyüteceksin...
Değişirler mi karakteriyle alakalı ama ben bunca yıl uğraştım yok aliede o sorumluluk bilincini almazsa zor, yada burnunu fena sürteceksin başka yolu yok.
Rabbim yardımcın olsun. Sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

Çocuktan sonra değişen şeyler var.
Eşim ilk evlenfigimiz zamanlar abisine birimizin maaşını yardım amaçlı vermekten bahsediyordu.bu kafada bı adamdı kazancın yarışı paylaşılabilir di.

Şimdi diyor ki üç çocuğumuz var parayı çar cur etme luksumuz yok.ucunun okul taksidi benim maaşımin yarışı zaten.istese de dağıtamaz artik

Back
X