Gidiyorum Bütün Aşklar Yüreğimde

Şuanda karşıma dikseler hissettiğim şey sadece öfke..
öyle bir öfke ki hayatıma şöyle bir karartı ekledi..
ben artık hareket ederken 3-5 kat daha fazla düşünmek zorundayım çünkü kadınım.. değil mi??
Ama yoook zin vermiycem artık kimse beni üzemez.. üzmek isteyeni yolumun önünden öyle bir çekmesini bilirim ki!!
neyse :))
keyfimi hiçbişey bozamaz :)) ohhh öyle bir rahatım ki vallahi..
dert yok tasa yok düşünecek bişey yok.. :) kafam rahat canım sıkılınca çıkıyorum geziyorum :)) sabah spora gittim çok erken değildi ama iyiydi parkta yürüyüş yaptım :) bizim sitenin yanında güzel bir park var :)) sonra market var yakında gidiyorum orayı geziyorum :)) ohhh ne güzel..
haftasonu pikniğe gitcez :))

haa unutmadan yazayım durun :)
dün aradı:)
işte bişey duyduk doğrumu bende yeni duyuyorum vallahi falan dedi gerçi en sevdiğim görümcemdi ama yinede insanın inanası gelmiyor annesinin niye okadar süre antalyada kaldığını bilmiyor muydu yani!!
neyse varsın öyle olsun arayamadıysa vardır bir bildiği.. işte naptınız siz çılgınlar falan dedi..
bedim çılgınlık değil oturduk konuştuk olmadı 2 aydır düşünüyorduk düşünecek birşey kalmadı bitti dedim...
bizim hiç haberimiz olmadı falan dedi bende abilerle konuşmuştum herkesin haberi vardı kimse destek olmadı dedim..
niye ayrılıyosunuz neden dedi..
zaten sorumsuzlukların haddi hesabı yoktu ben ayrı eve çıkalım dedim kabul etmedi bende öyle yaşayamadım dedim..
kimseyi anasından babasından ayırıyım demedim ki dedim
karşılıklı olsun yalnız benimde kafamı dinleyeceğim bir yer olsun istedim çok şeymi istedim illaki anlaşabilmek zorundamıydık yeri geliyor insan annesiyle anlaşamıyor dedim..
haklısın dedi.. keşke ayrılsaydınız dedi.. biz annemle konuştuk dedi oda ayrılsınlar istiyorum dedi.. alsın karısını gitsin dedi falan dedi ( bizim kaynana anlıycaağın acitasyon yapmış herkese )
valla o mu istemiyor başkası mı istemiyor bilemem dedim.. okadar herkese konuştum kimse el atmadı dedim.. bi benim boynumun borcu oldu dedim sanki sadece benim annemdi dedim bizimde anamız evde tek kalıyor dedim.. kimseye de yük olmuyor dedim..
karşılıklı otursak sürekli yanında olsak korkacakmıydı dedim..
ya işte kem küm ledi..
neyse dedim zaten eşim o sorumsuzlukla eminim ayrı bir evin sorumluluğunu almaya korkmuştur dedim.. ona ömür boyu annesi abileri ablaları bakar dedim..
dükkanı açınca orda çalışırdı falan dedi..
inşallah çalışır dedim siz inanıyomusunuz bu söylediğinize dedim..
biz onu çocuklukta çok şımarttık falan dedi.. iyi yapmışsınız şimdide siz çekiyorsunuz dedim.. Ben el kızıyım bir çekerim iki çekerim sırtımın kamburu mu o benim her seferinde çekeyim dedim..
işte acele etmeyin falan dedi belki seni kaybetmekten korkar barışırsınız falan dedi..
haklısınız benim ailem öyle değersiz ki elin oğlu için onların gönlünü her seferinde yerden yere vuruyum dedim ..
evlenirken ezdim geçtim bi kez geldim geri evime döndüm 2. kez ezdim geçtim onlarınkide can dedim.. benim onlara bunu yapmaya ne hakkım var dedim.. snamıyorum dedim en kısa zamanda davamı açacağım zaten nüfusumu falan aldırdım buraya dedim..
o ayaklarıma gelip kapansada sanmıyorum düzelmez dedim..
ya işte bize kimse birşeyde anlatmıyorda sen de zoğuktunda bilmem nede..
dedim şartlar öyle gerektirdi öyle oldum kimsenin kalbini kırmayayım diye kendi hissettiklerimi kendi düşüncelerimi ezdim geçtim dedim.. sizin aile değer bilmez bir aileymiş dedim..
enişten seni çok sever o hep der zaten çok iyi bir kız farklı evlerde olsaydı çok daha farklı olurdu.. onun en büyük hatası bu şekilde bir aileyle birlikte oturmaya karar vermesi oldu dedi (yani kalabalık gelimli gidimli bir aile) çok ince düşünceli bir kız falan dermiş...
işte ben arıyodum sizi telefona istiyodum sizde hiç aramıyodunuz annemin telefonu bedavaydı ondan arardınız dedi..
ben arayamadım evet çünkü paramız yoktu.. kontörümde yoktu.. bırakın sizi ben annemi hafta bir arayabiliyordum dedim..
annenizin telefonundan szi aramak mı dedim!! ben bırakın annenizi eşimin telefonunu birkez elime alıp kurcalamış insan değilim dedim.. ben böyle konularda çekinirim birisi bir kez birşey söylese daha kimse bunu bana yaptıramaz bile dedim..
neyse canım siz yinede acele etmeyin sabredin bekleyin falan dedi... ( sanki bişey demeye çalışır gibi dedi) ama ben hiiiiç umursamadım ve dedim bekleyecek çok bişey yok dedim..
zaten davanın gününü gelmesi 1 ay sürer dedimm.. her geçen gün daha çok soğuyorum 1 ay sonra karşıma aşkından ölüp biten birisi gelmiş olsada ben artık o kişiyi seviyor olacağımdan emin değilim..
helede huyunu suyunu öğrendiğim bir kişiye sırf o benden vazgeçemiyor diye yeniden katlanacak değilim..
dediimm..
size mutluluklar dedim..
yine ara beni görüşelim tamam mı dedi?
bende olur ararım enişteme falan selam söyle çocukları öp benim için güle güle dedim kapattım..
allah için en sevdiğim görümcem en düşünceli olanı çocuklarıda beni çok sever bize geldiklerinde yanımdan ayrılmazlardı..
neyse böyle konuştum işte..
onlardan biri beni aradıkça daha çok soğuyorum!!
neden abilerinden biri aramıyor..
niye kimse demiyor kızım gel sana bi ev açalım dön evine bir yuva yıkmak zor demiyor!! neden çünkü ozaman anaları kendi başlarına kalacak...
tek başına oturtmazlar
e tabi şimdi kurulu düzenleride bir küçük kardeş için bozulur mu?? aaaaaaaa
sonra ne olur mazallah..
allaha havale ediyorum başka birşey demiyorum..

boşwr canım onlar da bulmuşlar pısırık bi erkek kardeş zaten çalışmak da istemiyor karısı da çekmiş gitmiş artık sevinmişlerdir bile annemden kurtulduk diye. senin yuvanı yıkanlar şimdi rahata ermiştir hiç düşünme onları. bu saatten sonra kesin mi kararın diye seni yokluyorlar belki de. onlar da biliyordur annelerinin ne olduğunu. kardeşlerinin de ne olduğunu.
senin artık önünde tertermiz ve güzel bi yol var, genceciksin, güçlüsün. arkana bakma canım, ne güzel cevaplar vermişsin görümcene. keşke hep verebilsek cevapları istediğimiz gibi de işler bu noktaya gelmese.

Sen yakanı kurtar canım bir an evvel.
Saçma sapan işler yani uf.
Canım sıkıldı okurken inan.
Ne demek bekle acele etme ya.
Sen onların evcil hayavanı mısın ki bekle diyince bekle, gel diyince gel, anamıza bak diyince bak, seni artık sevmiyorum diyince git!
Yuh ya yüzsüz bunlar

punchshe seni bu azimli duruşun için tebrik ediyorum.. yaşın genç ama olgunluğun hadsafada =) ben bekarım ama burada okuduğum aile içi sorunlarda görüyorum ki evliliği bitiren aslında kayınvalide görümce o bu değil EŞ. Eşin karısına olan sahiplenmesi onu ailesine karşı ezdirmemesi çok önemli. burda bunu anladım ben. Çünkü insan eşi yanında olunca en azından eşim var yanımda o beni korur kollar onla iyiyim ben diğerleri önemli değil diyebiliyor. Senin eşinin evin en küçüğü olması karekterini böyle yapmış çünkü hep nedenirse onu yapmış şimdiye kadar.

Bundan sonraki hayatının en güzeli olmasını diliyorum yaşında genç çocugunda yok karşına istediğin gibi bir insan çıkacaktır. Ve yaşayamadığın doyasıya mutluluğu yaşarsın inşallah. Tabi bu düşünce sana uzun bir süre çok uzak olucak.

Bişey daha öğrendim kayınvalideyle bırak aynı evi aynı mahallede bile oturmayacaksın

:)) bak o sen dediğinde yerden göğe kadar haklısın
hep derim her iki tarafta kanatlanmış uçan melekte olsa ayrı olup :) iyi olsunlar daha iyii:86::86::86:

güzel yorumlarınız iççin teşekkür ederim..
aynen öyle yaptım lafımı sakınmadım çünkü nasılsa bidaha oraya dönmiycem
eskidende böyleydim zaten ne dersem dilimdeydi.. bunlar sindirdi beni.. şimdi onlarda şaşıyordur herşeye pat cevap veriyor ne olmuş buna diye

bu cümle gerçeğin ta kendisini yansıtıyor..tüm olayların baş kahramanlarını ve sonuçların asıl sebeplerini...evliliklere üçüncü sahısların bu kadar söz sahibi olması işte durumu buralara kadar getiriyor..bende geçende seni düşünürken demiştimki..puncshe ankaraya döndükten sonra eşinin kafasına ailesiyle gaza gelip dank ederde ..eşi yeni ev kurup eşya düzen yaparsa acaba geri dönermi diye..ama eşin istese gönlünden geçse bile bu kararından vazgeçirecek çok insan olduğunu şimdi biliyoruz..eşin dibine kadar haksız,evliliği oyuncak sanıp sorumluluk alamadı ama ailesine daha cok kızgınım ben..madem sorumsuz bir evlat yetiştirdin bari karısına(ele) karşı bu ayıbını sen kapat dimi...
onların seni araması,aramasına ragmen sanki arkadasının boşanmasını konuşuyormus gıbı sadece teselli verip hiçbirşey yapmamasından artık şunu çıkarmalısın; bugün olmasa 5 sene sonra bu durumda olacaktım..bugun gencim hatayı cok daha az zararla atlatıp yoluma bakabilirim...kıssadan hisse gibi en azından senin adına bunun için seviniyorum..yaptıgından pişmanlık duyacak hiçbir nedenin yok..aksinee ablaları seni arayarak bunu tasdik ediyorlar bile..

Ancak bu kadar yorum yapılabilir canım varya nedesem ki haklısın evet öyle..
başkada diyecek tek bir sözüm yok bu yorumun üstüne

Sen güçlü bir kadınsın, en doğru karar kendi kararlarındır. Seni seviyoruz her zaman yanındayız. Kaçan balık büyük oldu yansın derdine. Ve kızlara katılıyorum, şimdi herkes anamız bizim başımıza kaldı derdine düşdü. Allah herkese hak ettiğini versin. Senin önünde çok güzel bir hayat var, eğer bir gün bunalıp da dönme fikri gelirse aklına unu düşün, yedi kat ellere hem paranla hem hizmetinle hizmetçilik edeceğine annene yap ki annen senin elini sıcak sudan soğuk suya sokmaz.

canımya şuan benimde evliligim çalkantıda pamuk ipligine baglıyız.çok çaresizim yazdıklarının buraya kadar olan kısmını sürecini okudum çok zor.çok şükür senin bir meslegin var ben ne yapacam hiç bilmiyorum.
yukarda yazdıgın yazıyı okuyunca benimde moralim yerine geldi azcık güldüm sag olasın canım.rabbim bundan sonra hep yüzünü güldürsün hep düzgün mert dürüst insanlar çıkartsın karşına

Canım senin içinde dua edeceğim çok zor öyleyken ne olacağını beklemek hergün acaba düzelecek mi ha düzeldi ha düzelecek derken nekadar acı çektiğini ne zaman farkediyorsun biliyormusun canım?
aynaya baktığında. aynaya bak bi eski senmisin mutlumusun?? bunları kendine sorunca anlayacaksın ne demek istediğimi? ben aynada artık orda kalmak istemeyen gördüğünden hiç mutlu olmayan bir kız gördüm..

canım zaten ben eski ben deilim ve eşim senin eşininde dedigi gibiseni sevmiyorum artık çok denedim yeniden sevmeyi ama olmuyor dedi.ben ilk evlendigimizde aslında hata olmayacak ama çok fazla ısrarcı olunca sorun çıkacak olaylar yaşadım.bende senin gibi kayınvalidemle alt üst oturdum şimdi deselerr ne anneme ne kaynanama 1 şehir kadar uzak olmak isterim ikisiylede aynı mahalledediym ama annemi haftada bir görebiliyorum neden çünkü eşim öyle istiyor ev alıp ayrılmak için para biriktirelim dedim suçlu oldum kavganedeni oldu eşim üni. mezunu ve ben hayatı hiç bilmeden görmeden yaşamadan büyümüşüm bunu eşimi tanıdıktan sonra anladım.çok ayrı dünyaların insanlarıyız.ne onu benim gibi bilgisi az birine mecbur etmeye nede beni onun gibi bilmiş bir insana ezdirmeye artık niyetim yok bizde 3.5 yıllık evliyiz ve benimde yaşım 25 okuyunca nekadar benziyoruz dedim

Allah yardımcınız olsun.güçlü olun hep.insan kendisi için vardır.birde insanın zoruna giden şey kocalarımızın bazı durumları anlamaması ve görememesi oluyor.Anlatınca da biz suçlu,olayları biz büyüten oluyoruz.Çünkü annen böyle böyle deyince,şikayet edince,bizler haklı dahi olsak haklılığımızı eşimizde fark etse bile: yine annem diyor.ve hatta onu daha çok savunmaya arkaya almaya korumaya baslıyo.o yüzden çok fazla herşeyi dile getirmememk herhalde en iyisi.benimde kayınvalidemle sorunlarım var.bizim için hayırlısı ne ise o olsun.

Canım benim, bebegim, masum arkadasım
o kdr güzel bir yüreğin varki senin, kaç saattir düşünüyorum seni anlatmak için, sana teselli olmak için, gözlerinde gördüğüm o incecik sızıyıda yok edebilmek için..
ama ne desem boş biliyorum, herşeyin ilacı zaman, bunu öylesine yazmıyorum büyük bir sabırsızlıkla yaşayacaklarını merak ediyorumm
beni yeniledin, tazeledin resmen, benim aklım geç çalışır biraz düşündükçe kendime geldim, rahatladım, herşeyi parparça ele aldım, paketledim kenara koydum
seni tanıdğım için çokk mutluyummm, bende inş biraz olsun aklını dağıtmışımdır, umudun olabilmişimdir, ama kelin ilacı olsa, sen ztn çook güçlü bir insansın
bak yaz bugünün tarihini, bir ay sonra, 2 ay sonra geriye dönüp bakalımm hangi güzellikler yaşanmış olacak
annem de cok slm söyledi sana, hatta anlamadıgım bir dilde sanırım eşini andı ama biz anlarız onu

hadi yeter şimdilik bu kdr, benden kolay kolay kurtulamazsın artık zaten

not: bence bu topigi kapatıp, bambaşka bi başlıga geçelim, sen çoktan burada yazdıklarını geride bırakmayı kafana koymuşsun ne dersin

Zümrüdü Anka kuşum küllerinden doğdu. Başka bir yerde konu açalım kızlar yoksa burada uyarı alacağız.

canım destekleriniz için sonsuz teşşşekkürler.benim kendi dertlerimi paylaştıgım bir sayfa var linkini siz verim kızlar ordan devam edelim isterseniz.
http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...e-ayri-kalmamiz-gerekiyor-2.html#post14077558

Punchshe canım bugün hiç yazmadın neler yapıyorsun merakla bekliyorum.senin yazdıkların bana çok büyük destek oluyor.rahatlatıyor yanlız olmadıgımı hissediyorum.

Benim yazacağım Herşeyi byza yazmış bana yazacak birşey kalmadı..
bugünümü çok tatlı biz kızla geçirdim..
çok sevdim kendisini çok...
:))
ben bugün byza ile buluştum arkideşler kıskanın azcııııık :))
bende seni yüreğimin bir köşesine yazdım byza cım :)) baaak bi konuşmayım de bi arayı soğut bozuşuruz ben diğer arkadaşlarına benzemem gelir yurdu basar otururum üstüne yataktan kalkamazsın gıdıklarım seni gözlerinden yaş gelene kadar :))
bende annene çok selam söylüyorum canım :) annemde sana söylüyor..

Neyse kızlar bugün biz byza ile dertleştik konuştuk :) gezdik falan öyle kafamızı dağıttık.. ben yola kaldığım yerden devam ediyorum :)) hiç bir günde bırakmıycam.. bırakmayın önce kendiniz için yaşayın
yaa başka ne desem bilmiyorum ki..
çok mutluyum çoook
evimde huzurluyum
o evdeki ağırlık üzerimden kalktıı..
yorgunluk kalmadı..
byza cımdan ayrılıncada bi güzeeeeel
alışveriş yaptım yeni ciciler aldım kendime :))
böyle işteee..

yeni topic açalımda nerde açıcaz kızlar..

Zümrüdü Anka kuşum küllerinden doğdu. Başka bir yerde konu açalım kızlar yoksa burada uyarı alacağız.

Canım tamam açalım yeni bir yerde konu ama nerde olsun :))

şimdi kızlar ben bi görüşülcekler listesi hazırlayım :))
edanaz yakında sende varsın
bilecik gezmesine gelicem senin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…