Gidiyorum Bütün Aşklar Yüreğimde

evlilik bu mudur ...seni seviyorum gel evlenelin,,,
seni artık sevmiyorum gel boşanalım.....

offfffffffffffff
evlilik cüzdanı yerine
erkekleri kullanma kılavuzu verilmeli evlenirken
anlayamıyorum.... gerçekten anlayamıyorum...
ne kadar kolay sevmiyorum demek
ne kadar kolay vazgeçmek
yazık verilen emeklere, yazık akıtılan gözyaşlarına.
yazık....

Evet evliliğin kitabını yazacak kadar tecrübe edindim
sevgili anacı kocacım ve sevgili kayınvalidecim yaşatarak öğrettiler
allah beni dahada böyleleriyle karşılaştırmasın böylesine yüreğim düşüp yanacağıma başka türlüsünü azcık severim el üstünde tutulurum daha iyi
evet bu evlilikte çok tecrübe kazandım nasıl dişli olunur insanlara nasıl ezdirilmez öğrendim
çünkü
bu eve ilk geldiğim günden beri aman insanları üzmiyim falan derken bir baktım kaybeden ben oluyorum
bundan sonra evlenirken açıkçası ta başından kimseye kendimi ezdirmem..
hiçbirşeyin altında kalmam ta başından koyarım şartlarımı
ben böyle böyle insan isterim diye.. uymuyorsa yolun başındayken dönerim..
keşke evlenmeden önce forumla tanışsaydım burdan daha birçok şeyi evlenmeden tecrübe ederdim o yüzden ta başından istemezdim kayınvalideyle oturmak ve belki ozman ayrılsak bukadar üzülmezdim 2 3 yılım boşa gitmezdi..
veya ben başından açık sözlü olup istemeyeceğim şeyleri sırf seviyorum diye kabul etmeseydim senin için yapmam ben bunu bunu isterim deseydim eşim belki benim istediğim şekilde yapardı herşeyi..
hayır büyük birşey kaybetmedim ve hala evlilik kursu verilmeli burada evlenecek bir çok kız hala şu soruyla geliyor nişanlım annesiyle aynı evde oturmamı istiyor diyeceğim şu ki hayır kesinlikle yapmayın yaparsa kendisi bilir yapmazsa başından kuralını koymuş olur..
evet malesef kayınvalidemin gerçek yüzünü geçte olsa görmüş ve çözmüş oldum.. tam ben onun falsolarını yakalayıp çözecektim ki o oğlunu benden önce avcuna aldı..
bende oğlunu anasına bıraktım..
her ne bitirdiyse sevgili eşimin sevgisini bir anda bıçak gibi kesip bitirmiş..
bilemiyoruma artık
anası belki vaatlerde bulunmuştur kendi istediği şekilde bir gelin bulmuştur onunla baş göz edecektir...
haa bir yandan da o bu evde 2 oğlanın bu yaşta hizmetçisi olmayı kendisi haketti..
ben varken yükü hafifliyordu işler yapılıyordu kendisi oturup kalkıp birtek yemek yapıyordu evde..
şimdi o işleri yapacak bir enayi olmayacak evde
çok arayacaklar analı oğullu beni merak etmesinler..

Annem ne söyledğini veya kimins söylediğini söylemedi
benim haberim vardı zaten senden haber bekliyordum dedi bende kim söyledi dedi sen buraya gelde uzun uzun konuşuruz boşver şimdi bunları düşünme dedi..
eşime dedim ki sizin aileden birisi annemi aramış konuşmuş annemin haberi var dedim şok olmuş bir şekilde
o da ben aramıştım dedi..
geçen gün tartıştığımızda aramaya karar verdim dedi
biz ayrılmaya karar verdik dedi punchshe arayamıyor sizi ama yakında arar sizi demiş haber vermek için.. annemde neden ne oldu şimdi falan diye sormuş oda şaşırmış böyle bişey beklemiyordu demekki kadın
eşimde o size sebebini kendisi açıklar ben haberiniz olsun diye arıyorum demiş..
bukadar çokta açıklamadılar
kızdım bunu duyduğumda hemde çok

bir anda keskin bi kararla yazdınız bu yazıyı...son and birşeyler olmuş olmalı....sen değerlisin unutma bunu....

eşin gerşekten hiç olgun evli barklı bi adam gibi davranamamaış
ailene böyle bişey söyleyerek
offff ne denir ki bilmiyorum
sana bol sabır ve bu zor günlar ardındab mutluluk ve huzur diliyorum
geri dönüşü zor olan bi yere girmişsin gibi geliyor...
eşine bişey diyemiyorum seni daha fazla incitmemek için...

Diyebilirsiniz diyebilirsiniz çekinmeyin..
aslında birşey olduğu yok oturuyoru tv izliyorum arasıra ağlamaktan gözlerim şiş.. ama sakinleşince düşünüyorum devam etseydi bu şekilde yaşamaya devam edeblirmiydim HAYIR!!!

çok üzüldüm puncshe gerçekten...
satırlarını okurken içimde hissettim acını...
eşinin başta seni hala sevdiğini düşünmüştüm ama aileni aradıgını okuyunca şok oldum...
nasıl birşeydir bu senin aileni arayıp, biz ayrılcaz haberiniz olsun denebiliyor...
insanın hiç mi içi acımaz...
bu saatten sonra söylenebilecek bişey kalmamış...
Allah yardımcın olsun...

canım önceki yazdığın konularıda okudum kayınvalidenin sana yaptıkları kaynının yaptıkları vs. vs. çok çekmişsin evliliğin boyunca erkekler böyle sevgisinden aşkından herşeyine anasına abisine katlanan kadınların ayağının altını öpeceğine birde kıymetini bilmiyorlar üzülme canım dilerim bundan sonraki hayatında çoooooooooooooook mutlu olursun eşinde seni artık sevmiyormuşya kendisini o anayla birlikte kabul edecek bir başkasını bulabilecekmi acaba çok üzüldüm inanki ama zaten başından beri hiç haketmediğin şeyler yaşamışsın eşinin ailesi tarafından inşallah bundan sonraki hayatında mutlu olursun insanın kaç yıllık eşi ne olursa olsun paylaşılan çok şey var acısıyla tatlısıyla unutmak zor olsada hepsi geçecek ve inşallah allah karşına seni hakedecek insanları çıkaracaktır bol bol dua et

Canım ailen ve zaman yaralarını saracaktır.
Belki yıprandın ve belki daha da yıpranacağın günler geçireceksin ama bu süreçten güçlü çıkacaksın.
Sakın dil eğitimini boşlama.
Hedeflerine daha da sıkı sarılmalısın.
Yaşın çok genç.
Bu yükü de kaldıracak ve hafiflemiş olarak kurtulacaksın bu aileden

ayy başa dönüp okudukça sinir oluyorum sırf bu kaynanalar yüzünden biten evliliklere daha çok eşinin ailesiyle arandaki sorunlar yüzünden ailesi eşini doldurmuş olmalı diye düşünüyorum ama seni çok arar oda anasıda çok pişman olacak ama iş işten geçecek inşallah şu samanyolu tv de izliyoruzya iyi gelinlerinin kıymetini bilmeyen kaynanalar sonradan oğluna başka birini alıyorda etmediğini bırakmıyor işte seninde ayrılmanda kaynananın parmağı varsa allahta onu bildiği gibi yapsın

allah sabır versin canım yaşadıkların kolay değil.ihanet olsa dersin adam değilmiş.ama işte bu 3. şahıslar işin içine karışınca herşeyi berbat ediyolar.bu dünyanın üstü varsa altıda var hiç meraklanma canım.bu hayatta kimse vazgeçilmez değil.ne insanlar var ilk evliliğinde huzuru bulamayıpta yıllar sonra aradığı aşkı bulup imrenilecek gibi yaşayan.sen kendine güven yeterli.kaynananı ve eşinide allaha havale et.nasılsa bunların hesabı sorulacaktırr birgün.sen kendini toparlamaya bak.güçlü ol başın dik dur.bigün bu acında dinicek.sevdiklerin ve bizler elimizden gelen desteği sana göstericez.kafanı başka şeylerle meşgul et.öyle insanlar için değil damla gözyaşı dökmeye düşünmeye bile değmez!!!

Anneni araması bence yüzüne karşı seni artık sevmiyorum demesinden daha incitici.
Gidişini garantiye almak istemiş,oldu da belki barışırız arada bir düzelme olur her halükarda gitsin diye düşünmüş.
İnanmakta ve anlamakta güçlük çekiyorum.
Siz galiba o aileye uygun bir gelin olmadınız.Sanıyorum aşk evliliği yaptınız ve ilk günden beri hedef sizi yıldırmaktı.
Siz emek verdim derken sadece yazık olan boşa geçen zamanınızmış.
Siz de artık anlamışsınız ki ömür boyu böyle yaşayamazdınız.Bitmesi size bir lütuf bile sayılabilir.
Siz emeklerinize yanıyorsunuz ki haklısınız yapacak tek şey iş hayatına yoğunlaşmak bence.
Yeni bir çevre,daha kaliteli insanlar acı bir gülümsemeyle bakarsınız bu günlere.
Yaşınız genç kıymetinizi bilecek bir eş adayıyla da karşılaşırsınız.
Çocuk da yok bu da büyük bir artı..
Ben hayırdan başka birşey görmedim bu evliliğin bitmesinde.
Allah yardımcınız olsun.

arkadasim simdi hatirladim seni
baska bir konuda kayinvalideyle oturulmamasi gerektiginin sebeplerini bir bir yazmistik.
belki herkes birbirimizden kopyala yapistir yaptigimizi sanmistir.
neden hep eslerimizden once annelerine yaranmaya calisiyoruz?
neden direk onlari hayatimizda farkli bir yere koyuyoruz?
boyle yetistirildigimiz icin mi?
saygiyla sevgiyle yaklasmak neden sadece bize mahsuz?
neden karsi taraftan da bizim boyle seyleri beklemeye hakkimiz yok?
aynen dedigin gibi
eger KK yi daha once kesfetseydim asla ve asla kabul etmezdim kayinvalideyle oturmayi.
her ne kadar ayri oturmaya basladiysam da daha once yasanilanlarin,kullanilmisligin,seni ogullarinin esi degil de evi sadece mecburiyetten paylastigin biri olarak gormelerinin verdigi bir nevi eziklik , ve bunlara ragmen iyi olmaya calisilmanin acisi emin ol hic gecmiyor,
keske esin de biraz anlayisli olsaymis da onemsiz olan kucucuk bir cay kasiginin dahi SANA AIT oldugu bir evin olsaymis.
simdi icinde bulundugun durum icin de asla uzulme.
ne kadar daha cekecektin bunu?
2 yil evlilik icin hic de uzun bir sure degil
devami olmayacaksa en guzelidir en basindan bitmesi
cabalamaya gerek yok.
vardir Rabbimin bir bildigi ki seni aslinda bu sekilde odullendiriyor.
bundan sonra onune bak
simdi hayatini kendi isteklerine gore yonlendirebilirsin
cunku yasadiklarin sana cok sey ogretti.
gun olur devran doner
herkes ettigini misli misli ceker.

canım benim belki bir süre ayrı kalmanız daha iyi kararlar vermenize yardımcı olur sen sağduyulu ve akıllı birisin senin için hakkında hayırlı olan olur inşallah

hakkınızda hayırlısı olsun...

despot bir anne ve annesinin karnından çıkmış ama eteğinden çıkamamış bir adamla yuva kurulmaz. kurulsa da yürümez...

çünkü o sizinle karı koca olamamış bir aile kuramamış aklı sıra aileye bir gelin hediye etmiş.(ev işlerinde kullanılacak genç kadın)

beraber oturuluyorsa çok daha fazla yıpranılıyor. ayrı otursanızda mantığı böyle olan insan yine de değişmiyor.

anası ile karısını ayıramıyor. lafı bir oraya bir buraya götürürken. gelin kaynananın aralarında verdiği gizli güç savaşına yeniliyor. ve hayattan korktuğu için bildiği tek kadını annesini tercih ediyor.

siz yine de şanslısınız. böyle bir evliliğe bir evlat vermediniz.
ve mesleğiniz var... ve daha yolun başındasınız, gençsiniz...
tecrübe sahibi oldunuz. artık kime değer verilir verilmez öğrendiniz...

Bir anne oğlunun mutsuzluğunu görünce kendisi nasıl mutlu olabilir ki yaa...
Şimdi ne yapacak oğlunun daha çok sevdiği bi gelin mi arayacak...
Canım benim inan çok üzüldüm yaşadıklarına,lütfen dik dur
ağla bağır,çağır isyan et hatta
ama sakın eşine ve ailesine belli etme
Allah hakkında hayırlısını versin
her gecenin bir sabahı vardır
hayatı inişleri ve çıkışlarıyla yaşamak zorundayız
sen yeter ki dik dur
umarım çok güzel bir mucizeyle karşılaşırsın...

Punchshe;

çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum

benki senin evlilik hakkındaki düşüncelerine bayılan

yorumlarını zevkle okuyan,takdir eden

şimdi inanamıyorum durumuna

Allah yardımcın olsun canım bu durumu tez zamanda atlatırsın inşallah.

demek ki hakkında hayırlısı buymuş canım
aslında kaynana yüzünden yada 3. şahıslar yüzünden biten evliliklere üzülüyorum ama buna izin veren de erkekler değil mi zaten
sonuçta herşey erkekte bitiyor.eşin yuvasına sahip çıkacak kadar olgun biri değilmiş
umarım bundan sonra mutluluğu yakalarsın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…