Gidiyorum Bütün Aşklar Yüreğimde

Punchshe, hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Umarım en kısa zamanda yaşadığın bu kötü günleri unutup yepyeni bir hayata başlarsın.
Güzel bir işin,yeni arkadaşların yeni bir çevren olur.
Herşey gönlünce olsun.

Hiç öyle "bir daha başkasını sevemem onun gibi" falan deme. Sen eşini sevdiysen bunun eşinle çok da bir ilgisi yok. Sen eşini bu kadar çok sevebiliyorsan demek ki sen sevmeyi bilen sevmeye gücü olan bir insansın. Sen eşin için ailene sırt çevirdiysen demek ki sen sevgin için çok şey göze alabilen bir kadınsın. Bunların hepsi senle ilgili, senin karakterinle ilgili. Yoksa eşinle bir alakası yok canım eşin zaten sana gerçek bir evlilik hayatı bile sunamamış.

Kayınvalidenin niyeti zaten baştan belliymiş. "Ayrılırsanız çocuğa bakamam" nasıl bir cümledir ki...
Benim kayınvalidem de arasıra beni kızdırıyor ama asla böyle bir cümle kurmaz. "Ayrılık" kelimesini asla ağzına almaz. Zaten kötü niyetli olmayan bir insandan da bu beklenir. Öyle bir cümle kursa da eşim cevabını verir hemen zaten.

Sen hep mantıklı tavsiyelerde bulunan aklı başında bir kadındın. Ama demek ki neymiş kötüye öyle taktik falan işlemiyormuş. Ne diyim Allah kötüye düşürmesin bir daha...

Sana şimdi imkansız geliyor ama inan yeniden mutlu olacaksın. Yeni bir iş bulacaksın, çalışacaksın, başarılı olcaksın. Belki hiç beklemediğin bir anda biriyle karşılacaksın. Ama bu kez daha mantıklı olacaksın seçimini yaparken. Yaşadıklarından çıkardığın dersleri kullanacaksın. Ve yeniden aşık olacaksın, evleneceksin. Ama bu kez her şey çok farklı olacak. İşte o zaman anlayacaksın gerçek bir evlilik nasıl olurmuş, aşk nasıl yaşanırmış. Kendinize ait bir eviniz olacak kararlarını bağımsız verebileceğin. Anı yaşayabileceksin bir kere. TV izlerken birden eşine kanın mı kaynadı hop gidip kucağına oturacaksın sarılacaksın. Hiç kaynana mı var ortamda diye bir dert olmayacak. Hiç bir isteğini kayınvalidenin uyuma zamanına ertelemeyeceksin. Eşine sürprizler yapacaksın vs vs...

Kısacası evli olduğunu anlayacaksın. Vee bir çocuğun olacak. Gerçek bir aile olacaksınız sen, eşin ve çocuğunuz. Mutlu olacaksın. Eşinin densiz abisi gelip abuk subuk konuşup seni ağlatmayacak. Eşin de aman abim küser diye pısırık pısırık senin yanına gelmemezlik etmeyecek. Bu kez seni haklı olduğunda destekleyecek, ezdirmeyecek, karakter sahibi, olgun bir adam olacak karşındaki. Şimdiki gibi pısırık sünepe değil.

Ayrıca lütfen en kısa zamanda bırak artık "onu korumam gerek, ya ona bir şey olursa" vs vs... gibi lafları. İnan ileride çok saçma gelecek bu laflar sana. Artık ona birşey olur mu olmaz mı annesi düşünsün. Senin yepyeni bir hayatın var artık. Seni aşağı çeken yüklerinden kurtuldun, safraları attın ve çok yakında rahatlayacaksın. Gerisini onlar düşünsün.

Unutma sen bu adamı bile, böyle bir koca müsveddesini bile bu kadar çok sevebildiysen, gerçek bir eşi çok daha fazla sevebilir ve mutlu olabilirsin. Ama o adam seni bile sevemediyse kimseyi sevemez ve asla mutlu olamaz.

Geçmiş olsun canım...

Ben anladım sanırım sonunda.
Bencil olacaksın arkadaş bu hayatta.
Bakın etrafınıza
Ne kadar ÖNCE SEN diyen varsa mutsuz, depresyonda
Ne kadar ÖNCE BEN diyen varsa onlar mutlu, huzurlu.

Önce BİZ diyenler ise yok denecek kadar az.

çok üzüldüm yazdıklarınıza ama bu aşamada düşünmeniz gereken geçmişiniz değil geleceğiniz.bi yerde devam etseydi de bu şekilde yaşayamazdım demişsiniz bunu düşünün sürekli ''bazen hayır diye gördüklerimiz şer,şer diye gördüklerimiz hayır çıkar''umarım sizin şu anda canınızı acıtan bu olay gün geldiğinde iyiki o zaman bu doğru kararı vermişim dedirtir size Allah sabrını verecektir mutlaka ve de tesellisini içinizi ferah tutun dua edin sürekli rahatlarsınız

Canım nasılsın?
Eşinin sana karşı tutumu nasıl?
Kaybettiğini anladı mı?
İnş düzelir evliliğiniz diyorum ben herseye ragmen

evime çıkınca kullanıcam diye aldığım ufak tefek bardak çanakları kaynananın odasına koydum turşusunu kursun diye..
annemle aldığağımız büyük parçaları ise mecburen hazırlayacağız eşim gönderecek..
hazırlayım ki sonra içinden eksilmeler olmasın sonra içini kurcalayıp aa buda bizimdi demesinler..
ve evlediğimde kayınvalidemin akrabalarının getirdiği herşeyide koydum odasına bizden birşey götürdü denmesin diye..

bir sürü eşyamı kullanılır olduğu halde atmaya hazırladım yük edemem kendime diye birilerinin nasibi varmış demekkii
arkamda 1 tel saçım bile kalmasın istiyorum arkamdan konuşmalarına fırsat bırakmamak için
annem diyorki geleceğin gün çantalarını odandan çıkar odanı tertemiz yap öyle bırak dedi.. arkandan odana bile laf edemesinler dedi.. aynen öyle bırakacağım..

haa bu arada eşyalarımı toplarken farkettim..
kervandan 650 tl ye yatak örtüsü almıştım.. şık şıkırdım dantellilerden değildi ama çok klas ağır bişeydi her zaman kullanıyım diye..
onun sandık gibi süslü bir kutusu vardı.. eve geldiği ilk günde kaynanam ona gözünü dikti bende incelik aa tabi dedim nasılsa kullanacağım örtüyü kutusu boş duracağına..
ama vermesem atmayacağım bişey okadar güzel ki modern bir sandık gibi içine ıvır zıvır eşyalarımı koyup dolaba kaldırabilirdim.. sandığım falan da yok benim..
neyse kaynanam dediki sizin oda gelince ıvır zıvırlar benim odaya girdi ben bi dolap alacağım ozaman veriyim dedi dolaba koyarım içindekileri dedi..
tamam dedim nolcakki..
dolap aldı ama geri vermedi.. ona bile minnet etti zavallı kadın ya!!..
ve dün girdim odaya kutuya şöyle bi baktım resmen yırtılmış sağı solu naptıysa artık... üstünde mi tepindi.. emanet sayılır geri vermek için almışsın..
neyse şimdi gıcıklığına onlarıda kutularına koymak istiyorum annen zaten verecekti onu bana dedim tamam dedi ama eşim acayip bozuldu..
dedim kırılacak eşyaları onun içine koyarım aralarına kırılmaz dedim.. yoksa itemem dedim..
hıh istiycem tabi..
beni istemeyn adam benim eşyamıda kullanmasın iğnemi bile..
yazıcı falan almıştık evlendikten sonra çoğunluk benim işim için..
onu falanda gönderirsin dedim eşime bozuldu..
bende benim işm çok olduğundan almıştık sen turşusunumu kurucan dedim..
göndermezsen söylede yeni yazıcı alıyım dedim.. 3 kuruşluk şeyin hesabını tutamam dedim

Evliliği bozuldu..
Yazıcısı gidiyor diye mi bozulmuş..
Hayret bir insanmış gerçekten..
Ben herseye ragmen, kıyamaz eşine diye düşündüm hep..
Nedense halen de öyle düşünüyorum..
Onca anıyı, aynı yastıga bas koydugunuz onca zamanları silmek ne kolaymış..
Kaybeden eşin bence, sen değilsin..
Sen sevdiğin adamı kaybettin yine baskasını daha cok sevebilirsin..
Ama eşin bunları yapabildiğine göre sevgi yoksunu bir insan, hayatı boyunca kaybetmeye mahkum..
Çok üzülüyorum senin için çok.

kayınvalideyle oturmanın sonu nedense hep hüzün oluyor
bende kayınvalidem ile yaşayan biriyim gerçekden çok zor hep evelenecek kızlara derim sakın ama sakın pturmayın diye gelenleri giedenleri eksik olmaz kızı gelir oğlu gelir şunu bunu derim hizmet etmekden başka bişey yapmassın deri.
az çok denk geldi senin yazıların baya sıktın dişini baya mücadele verdin ama sadece senin çabanla olmuyor malesef bazı erkekler (benimkide dahil) büyümezler hep annelerin ağzına bakarlar. Seninkide o büyümeyen erkelerden boşver anasına kaldı oğlu artık.doya doya büyüksün küçük oğlunu büyürse tabi.
Aşk sevgi belki birgün seni daha çok seven biri çıkacak karşına eşinden de çok seven çıkacak. Sen hiç umudunu kaybetme kapını kapama aşka sakın sevemem de deme sev doya doya sev hep gül mutlu ol sakinda ağlama ağladığını görmesin x eşin
hayatın bundan sonra daha güzel olur inş.

Amiin..
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
ben her bir parçayı toplayıp ayırırken yaşanmış onca şeyi düşünüyorum ama o bana bakıp yaşadıklarımızı hatırlamıyo bile
bende boşverdim
gerçekten artık ne beni sevmediği için ne benim için mücadele etmediğinden değil..
sadece gerçekten çok sevdiğim için üzülüyorum..
ve başkasını sevsem bile kendimi oyuncak edecek kadar sevmem yada belli etmem..
beni benim sevdiğimden daha çok svebilecek bana fedakarlıklar yapabilecek.. kendi ayakları üstünde duran birisine vermek isterim sevgimi.. ama hep temkinli olacağım bunu biliyorum..
daha çok sevsem bile bukadar fedakar olmayacağım..
herşeyden önce ailem diyeceğim..
ailem istemiyorsa bir bildiği var diyeceğim..
beni sevecek kişi bundan sonra sadece beni sevmekle kalmayacak hem aileminde gözüne girecek hem de benim için fedakarlıklar yapabilecek birisi olmalı
yıllaaarrr.. sonrasında bulursam böyle birini belki evlenmeyi düşünürüm..
ama
o zaman gelecek dye hayatımı ona bağlamıycam
işlerime öyle bir gömülücem ki..
iş dünyasında ilerliycem..

canım konunu yenı uye olmama ragmen takıp etmıstım cok uzuldum senın adınaa...
ıcım acıdı ya bır ınsan bu kadar mı bencıl olur oglu mutlu olsun ne varkı bunda ama malesef olmuyor
canım uzulme yenı ısın yenı arkadasların olacak...
ama sunuda unutma ılahı adalet var ınannn....

Aynen o mantıkla herşeyi didik didik ediyorum
kullanacağımdan değilde
arkamda bırakmak istemediğimden çantalrımı çıkardım ortaya hem onları yerleştiriyorum hemde çöpe atılcakları ayarlıyorum..
oda bana hayırdır gaza geldin yarınmı gidiceksin yoksa diyor...
bende yoo ardımda çöp bile bırakmak istemiyorum ardımdan konuşmayın diye.. diyorum..
bukadar işte..

Canım en ufak eşyan da olsa, eskimiş kullanılmayacak bir durumda da olsa al.
Hatta onları ayrı bir kutuya koy. Evden çıkınca en yakın çöp kutusunun yanına koy. İhtiyacı olan alsın.
hatta onların gözünün önünde koy, anlasınlar....

Seni ne kadar iyi anladığımı biliyorsun dimi?
Girip girip okuyorum ama ne yazacağımı bile bilemiyorum ki.
Daha 3 gün önce "biz sizin gibi olmayı, aynı evde kalmayı bile beceremedik, birbirimizi görmeye tahammülümüz bile yokmuş" demiştim hatırlarsın. O kadar içim acıyor ki şimdi senin bu konunu burada gördükçe.

Senin o kadar büyük ve sevgi dolu bir kalbin var ki, inan sen kimi sevmek istersen sevebilirsin. Korkma bundan. Dilerim Allah'ımdan bundan sonra kalbini adayacağın kişi ADAM gibi ADAM olsun. Değerini bilsin senin o tertemiz kalbinin....

Son düzenleme:
Insan garip bir varlik, kendini seveni sevmez, istemez. Ona hakettigi karsiligi vermez.

Boylesine seven bi insani bi çirpida birakmak, hem de evliyken. O kadar seyi asmisken.

Gerçekten ben de çok uzuldum, ama hayirlisi. Su yandan da iyi, mesleginiz var ve çalisacaksiniz ne guzel. Belki bu sayede çogu zaman dusunmeyeceksiniz olanlari. Insani yasadiklarindan fazla dusunmek mahvediyor çogu zaman.

Gozunun onunda toplaniyorsunuz ve sadece esyalara takiliyor, gerçekten de ruhsuzmus bu adam. Yazik..

Teşekkür ederim ALA cım
şuanda da kendimi güçsüz hissetmiyorum ki..
sadece hırpalanmış hissediyorum..
beklemediğimiz birşey değil di ki ayrılmak
beklemediğim şey onun beni sevmediğini söylemesiydi..
hani senin eşin istemem de istemem diyor ya
benimkide onu çekiyor istemem de istemem..
istemezsen isteme be.. canın cehenneme..
sen istemeyecende ben kendimi sana mı adayacağım.. ne hali varsa görsün..
ama ben biliyorum ki bu istememe olayı kendi istememesi değil.. var işin içinde bir iş.. anası dedi bişey kesinn yanii..
gider ayak kavgalı gitti.. sonra da ordan tehdit ediyor işte.. analık hakkımı helal etmemmi diyor ne diyorsa..
neyse alsın oğlunu otursunlar..
nekadar sürecek bu saadetleri..
göreceğim ben onları pardon haberdar olacağım..
3 ay veriyorum onlara 3 ay..

sizde bilirsinizki erkekler arkalarını toplayan bir eşe öyle alışıyorlar ki
şimdi anasımı toplayacak ardını
1 toplar 2 toplar
yaşlı kadın diyecek ee yetti diycek senle mi uğraşcam..
okadar zaman benim sayemde rahat ettikten sonra hem evin işi gücü hemde sevgili kocacımın !! ardını toplaması yaşlı kadının yapacağı iş mi ??
yapmayı gözü yediki ayırdı işte
alsın başına çalsın
bende sırtımdaki büyüüüük bi yükten kurtuldum..
kimsenin arkasını toplama derdi yok.. ütü yapmak yok.. temizlik yapıldımı diye başımı yiyecek yok.. evde bunu niye buraya koydun dye karışcak görüşcek yok..yemek varmıydı yokmuydu derdi yokk..
ohh dikicam bacaklarımı yukarı yatacam aşşağı işte bukadar..
biirazda ben keyif yapıcam.. bukadar zamandan sonra.

ben eşinin seni sevmediğine inanmıyorum.
ya da inanmak istemiyorum.
aklımı karıştıran tek nokta aileni araması ve şimdi de eşyalar için surat asması.

bilmiyorum bana çok basit gelmiyor bu olay...

punche çok güçlü bi kadınsın,tebrik ederim canım seni. moralinin iyi olmasına çok sevindim,
elin oğlunun derdini çek çek bi de kıymet bilmesinler beyfendiler. yalnız kalsın da görsün bakalım dünya kaç bucak.

Gerçekten ilginç bir ayrılık olacak bu.
Ve bence burada son bulmayacak..
Eşinin kafasına dank edince geri dönmek isteyecek ama sen çoktan yolunu almış..
Hayatın güzelliklerini farketmiş olacaksın.
Yazıcıya surat asan koca,anlamakta güçlük çekiyorum.
Yuva bozuluyor ama siz büyük bir sakinlikle bu küçük detaylar üzerinde sohbet edebiliyorsunuz.

Punchshe,
Senı takdır edıyorum canım benım.
Aynı durumda sanırım senın kadar guclu olamazdım.
Yolun acık olsun, daima...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…