"Gitme" demeli miyim?

İki bçk aylık bi ilişki için ciddi kararlar alınması bana biraz mantıksız geliyor ama tabiki siz en iyisini bilirsiniz....

Kızlar merhaba.

Erkek arkadaşımla 2.5 aylık bir ilişkimiz var. Henüz yeniyiz ama çok iyi anlaşıyoruz güzel bir arkadaş grubundayız zaten ve ilişkimizin geleceğini görüyordum. Kendisi şuan stajyer avukat, normalde Edirneli ailesi falan orada, İstanbul'a okula gelmiş ve stajyerliğini de burada yapıyor. Son günlerde çok stresli davranıyordu ve üstüne gittiğimde açıkladı: Stajyerliği bittiğinde Edirne'ye geri dönüp orada arkadaşıyla büro açma fikri kafasını kurcalamaya başlamış. Mezun olmadan önce de arkadaşına geleceğim diyormuş ancak son anda vazgeçmiş. Stajyerliğini yaptığı bürodaki avukatı da çok iyi niyetli oradan çok memnun ama rahat mı batıyor ne anlamadım. Büro açtığında da parayı kırma garantisi yok, ya batarım ya çıkarıım diyor. "Dönsem ne olur ilişkimiz, seni .ok seviyorum bunu kaybetmek istemiyorum" dedi, ben de o şekilde yürütemeyeceğimi söyledim. Çünkü artık 23 yaşındayız ve benim işim burada oraya taşınamam, ömrümüzün sonuna kadar Edirne-İstanbul arası yaşayacak halimiz de yok. Kararını çabuk ver ona göre davranalım dedim. Ben de onu kaybetmek istemiyorum, bu kararında ona karışmalı mıyım? Gitme demeli miyim? :KK43:
yahu millet dubai Amerika arasında gide gele yıllarca aşk yaşayıp. birşeyleri yoluna koyduklarında da hangi tarafın işi gücü ve fırsatları iyiyse o taraya taşınıp evlenebiliyorlar.
siz edirne İstanbul arasını düşünüyorsunuz.. bencilsiniz.
bu yazdığım örnekleme de gerçektir.
benim eşimle de aramızd cok mesefe hatta aylar oldu ama ben hiiiçç sorun etmedim. hala daha işi yüzünden mesafemiz görüşemediğimiz aylarımız oluyor.

bence doğru bir karar vermiş bende edirneliyim eşimle tanıştığımızda her hafta sonu ya ben ya o gelirdi hiçte zor olmuyodu 2 saat mesafe sonuçta

Dönmek kararı ilişkinizin biteceği anlamına gelmiyor ki, neden bu karamsarlık?

Ama o temelli oraya yaşamaya gidiyor istanbul istemiyor. Benim de orada yapabileceğim hiç bir iş yok. Ortak bir geleceğimiz yok ve o burayı düşünmedikçe olmayacak da çünkü yapabileceğim iş yok ama onun var. O da istemeeiği için ilişki biteceği anlamına geliyor :(

yahu millet dubai Amerika arasında gide gele yıllarca aşk yaşayıp. birşeyleri yoluna koyduklarında da hangi tarafın işi gücü ve fırsatları iyiyse o taraya taşınıp evlenebiliyorlar.
siz edirne İstanbul arasını düşünüyorsunuz.. bencilsiniz.
bu yazdığım örnekleme de gerçektir.
benim eşimle de aramızd cok mesefe hatta aylar oldu ama ben hiiiçç sorun etmedim. hala daha işi yüzünden mesafemiz görüşemediğimiz aylarımız oluyor.

Evet ama sizin ortak bir gelecek kurabilme ihtimaliniz var. Bizim malesef bu durumda yok. Ben iş bulabilecek olsam edirneyi düşünecektim ama malesef yok. Kendisi burada çalışabilir ama onu istemiyor yani ileride birleşme ihtimalimiz yok

burada kal demeyin
onun geleceği için alacağı bir karara karışmayın
yarın ayrılmayacağınızın bir garantisi yok
bence bu tamamen kendi başına alması gereken bir karar

bence siz sadece, onu sevdiğinizi belirtin
uzak ilişki istemediğinizi belirtin o kadar

eğer sorarsa da
seni çok seviyorum, seninle olmak istiyorum ama bu benim yardımcı olabileceğim bir karar değil deyin

Tam olarak böyle dedim. Sonuçlandırdık bu karar verme aşamasını: Kızlar, ilişkimiz 4 aya yaklaşırken, her şey mükemmel ötesi giderken, daha 2 gün önce "işimi kurarım sonra da evleniriz dimi" diyen adam edirneye temelli dönme kararı aldı. Burada başka bi patronun yanında kazandığı 3bin başlangıç maaşı onu tatmin etmezmiş, kendi işine sahip olmak şstiyormuş istanbulda da bunu en erken 5 seneye yapabilirmiş. Onun burada kalma şansı varken gitmeye karar verdi ben şimdi ne yapacağım :KK43:
Diyor ki sen daha ağır basıyosun ama burada ilişkimiz biterse ben mutsuz kalırım bana nasıl arantisini verebiliyorsun diyor.
Çok üzgünüm dağıldım

Cahilliğime verin bu nasıl bir iştir

Zira istanbulda avukat olmak nasıl bir şeydir az çok bilirim baba Edirne'ye gitme isteği mantıklı geldi

O nedenle sizin işiniz ve eğitiminiz ne biraz daha açıklasanız

Bursada 2011 de 4000 tl üstü maaş ile çalışırken gemileri yaktım işsiz kaldım eşimin bürosu vardı hayat devam etti

O büroya yıllarca yatırım yaptık ben çalıştım büroyu o para ile döndürdük vs

Bu istanbul da ütopik gibi özel bir yetkinlik vs yoksa ömür boyunca da birinin yanında çalışma garantisi yok adam kendi düzenini şimdiden kurup ailesi ile kalıp masraf yapmadan denemek istiyor

Mantıklı görünüyor buradan bakınca tabii siz de haklı olabilirsiniz Edirne'de yeni düzen kuramama konusunda

Ben şuan uluslararası bir şirkette bilgi teknolojileri departmanında çalışıyorum bir yazılımın her türlü sorumluluğu bizde diyebilirim kısaca. Çalışabileceğim yerler bilgi teknoloji departmanları danışmanlık şirketleri vs. Bilgisayar mühendisliği bölümüm de. Yani edirnede yapabileceğim bir şey yok bu alanlarda malesef.

Kendisi ailesinin yanına kalmaya da gitmiyor başka bi yeni mezhn arkadaşıyla risk almaya gidiyor. Başta yediremedim çok üzüldüm bu ilişkiden nasıl vazgeçer dedim ama artık kabullenmeye başlıyorum...

Ben şuan uluslararası bir şirkette bilgi teknolojileri departmanında çalışıyorum bir yazılımın her türlü sorumluluğu bizde diyebilirim kısaca. Çalışabileceğim yerler bilgi teknoloji departmanları danışmanlık şirketleri vs. Bilgisayar mühendisliği bölümüm de. Yani edirnede yapabileceğim bir şey yok bu alanlarda malesef.

Kendisi ailesinin yanına kalmaya da gitmiyor başka bi yeni mezhn arkadaşıyla risk almaya gidiyor. Başta yediremedim çok üzüldüm bu ilişkiden nasıl vazgeçer dedim ama artık kabullenmeye başlıyorum...

Sonra işinize baktım zaten haklısınız Edirne de o boyutta şirket olmayabilir

Ben sevgilinizi de anlıyorum ama o riski şu an alabilir sadece batarsa da kaybedecek bir şeyi yok

5 yıl sonra atıyorum evli çocuklu ve aylık 8000 tl maaş alırken bu riski alamaz ama meslekte herkes kendi işin olsun paşalar gibi yaşa diye gaza getirir

Işi sen yaparsın maaşın bellidir patron çokkkk para kazanır bu da benim neyim eksik hissi yaratır ki istanbul da kendi iş sahibi olmak da iyi bir çevre bağlantı vs gerektirir

Evet ama sizin ortak bir gelecek kurabilme ihtimaliniz var. Bizim malesef bu durumda yok. Ben iş bulabilecek olsam edirneyi düşünecektim ama malesef yok. Kendisi burada çalışabilir ama onu istemiyor yani ileride birleşme ihtimalimiz yok
bir ilişkinin yarın ne olacağının garantisi yok.
sanki o örnek verdiğim insanlar evleneceğiz diye mi yıllarca biri dubaiye biri usa ye uçtu ? hayır.
zaman geçti evlenmeye karar verdiler.
edirnede işin ile ilgili bir yer yok...he adam dener işi tutmaz batar, tekrar büyük şehire gelecebilir.
daha siz evlenmeyi mesefayi boşverip sadece ele ele gezip mutlu olmayı düşünseniz ?

Sonra ne yaptınız
evlendik canım ben istanbula geldim ama ne bileyim edirne gibi bi yerde yaşadıktan sonra istanbula alışmam çok zor oldu 8 sene oldu evleneli ama hala alışamadım buraya edirneye annemlere ne zaman gitsem sanki cennetteyim böyle çok seviyorum edirneyi

Tam olarak böyle dedim. Sonuçlandırdık bu karar verme aşamasını: Kızlar, ilişkimiz 4 aya yaklaşırken, her şey mükemmel ötesi giderken, daha 2 gün önce "işimi kurarım sonra da evleniriz dimi" diyen adam edirneye temelli dönme kararı aldı. Burada başka bi patronun yanında kazandığı 3bin başlangıç maaşı onu tatmin etmezmiş, kendi işine sahip olmak şstiyormuş istanbulda da bunu en erken 5 seneye yapabilirmiş. Onun burada kalma şansı varken gitmeye karar verdi ben şimdi ne yapacağım :KK43:
Diyor ki sen daha ağır basıyosun ama burada ilişkimiz biterse ben mutsuz kalırım bana nasıl arantisini verebiliyorsun diyor.
Çok üzgünüm dağıldım

arkadaşım ben sevgilini suçlu bulamıyorum maalesef
söyledikleri de mantıklı, ya ilişkiniz biterse?
burada sadece senin için kalmış olacak ve pişman olacak
ayrıca iş hayatının ilk başında atılan adımlar çok önemlidir, bazı şeyleri bir düzen oturttuktan sonra değiştirmek çok çok zordur
ayrılmazsanız ve iş hayatı kötü giderse de içten içe seni suçlayacak, ilişkinize yansıyacak

yalnız, bunları söylerken senin de gönlünü yapmaya çalıştı mı? burası önemli
merak etme, ben sürekli gelir giderim, ilişkimiz için elimden geleni yaparım dedi mi?
sürekli görüşürüz dedi mi?
eğer böyle şeyler de söylediyse ve ilişkinde mutluysan bir süre dene bence, bakalım yapabilecek misiniz
yürütebilirseniz, geleceğinize de ona göre yön verirsiniz

yok bunlara hiç girmediyse
ilişkiniz için çaba harcayacağına dair birşeyler söylemediyse, o zaman ben senin yerine olsam ayrılırım
fakat gittiği için kapris yaparak değil, ilişkinize sahip çıkmaya çok gönüllü olmadığı için

Kızlar merhaba.

Erkek arkadaşımla 2.5 aylık bir ilişkimiz var. Henüz yeniyiz ama çok iyi anlaşıyoruz güzel bir arkadaş grubundayız zaten ve ilişkimizin geleceğini görüyordum. Kendisi şuan stajyer avukat, normalde Edirneli ailesi falan orada, İstanbul'a okula gelmiş ve stajyerliğini de burada yapıyor. Son günlerde çok stresli davranıyordu ve üstüne gittiğimde açıkladı: Stajyerliği bittiğinde Edirne'ye geri dönüp orada arkadaşıyla büro açma fikri kafasını kurcalamaya başlamış. Mezun olmadan önce de arkadaşına geleceğim diyormuş ancak son anda vazgeçmiş. Stajyerliğini yaptığı bürodaki avukatı da çok iyi niyetli oradan çok memnun ama rahat mı batıyor ne anlamadım. Büro açtığında da parayı kırma garantisi yok, ya batarım ya çıkarıım diyor. "Dönsem ne olur ilişkimiz, seni .ok seviyorum bunu kaybetmek istemiyorum" dedi, ben de o şekilde yürütemeyeceğimi söyledim. Çünkü artık 23 yaşındayız ve benim işim burada oraya taşınamam, ömrümüzün sonuna kadar Edirne-İstanbul arası yaşayacak halimiz de yok. Kararını çabuk ver ona göre davranalım dedim. Ben de onu kaybetmek istemiyorum, bu kararında ona karışmalı mıyım? Gitme demeli miyim? :KK43:
Çok kısa süreli bir ilişki.Siz ikiniz şimdiden glecek planı yapmaya başlamışsınız.Daha birbirinizi tanıma aşamasındayken.
Kimsenin hayati kararlarında sebep olma.Ciddi birşey bu.Yıllarca okumuş dirsek çürütmüş herkesin kendi idealleri var.Senin de onunda.Kime kimseye mani olmamalı.Gitmek istiyorsa gitsin.Görüşmeye devam edersiniz.Tanıdıkça ortak bi yol bulursunuz.Kafanıza uymuyorsa da snlandırırsınız.Şimdi beil uymuyorsa gitme demek yerine bitirmelisin.Kalır pişman olursa,yıllarca bunu kendi de çeker,sana da çektirir.Hee şu seviyorsa kalır gitmez gibi saçma sapan düşüncelere girme sakın.Herşey sevgi değil hayatta.

Vallahi değil 2,5 aylik sevgili kimse için ödün vermem. Sevgilin doğru karar vermiş. Avukatlık çevre işi ben olsam bende aynı şeyi yaparim. Erkek arkadaşım istanbulda bende istanbuldayim. Seneye daha batıya tayin isteyecegim kismetse. Beni seviyorsa devam eder eğer seviyorsa zaten biter diye düşünüyorum.

2,5 aylık bir ilişki için bu düşünceleriniz, gitmesin giderse biter pek doğru gelmedi bana.Senelerce bu iş için okumuş ve yerini yöresini bildiği, çevresinin olduğu yerde iş kurmak istiyor adam, bunda sıkıntı yaratılacak durum ne ki? görüşemeyizse tek derdiniz bence bu bencillik biraz.Siz nasıl ödün veremiyorsanız işinizden, onun nasıl vermesini bekliyorsunuz? Gönüller bir olduktan sonra Bağdat olsa aradaki mesafe sorun olmaz.Hem bu kadar planlı programlı yaşayacak bir dünyamız yok, kim bilir hayat size neler yaşatacak nerelere sürükleyecek.

Edirne dururken bi insan niye İstanbul'da yaşar. Köle gibi. Siz de gidin edirneye bir iş bulursunuz elbet.

Back
X