Gitmek bilmeyen misafir

Zaten memnun ayrılırlarsa torunları iyi ağırlamış olcak ama memnun kalmazlarsa karısı kötü olcak. Kimse Allah razı olsun demez . Doğrusu kimsenin ne dediği umrumda değil. Yaşlılar tanrı misafiri olark görüyorum kırmadan ağırlamaya çalışıyorum ama kocamın başını çok agritcam bı ev bosalsinda
Hep oyle oluyor gerçekten,tanrı misafiri diyorsun,yaşlıdir,aman günaha girmeyeyim diyorsun ama inan ki bu sefer sanki zorundaymissin gibi hissettiriyorlar sana..neyse ferah tut icini yine de insallah bir an önce giderler sen de iyice dinlen biraz kocan hizmet etsin bu sefer.Vallahi anamız birdaha doğurmayacak bizi..Bol şans 😻😻

işte beraber yaşanamayacağını görmüş oldu deneyimledi.bir daha kabul etmez.ama ben evimde kalan misafire surat asmam yaşlıysa.çocuk gibi oluyor onlar kalp kırmam.gönderirim bir daha da eşimle konuşur bahaneler bulur kabul etmem evime
Valla ceycey, bazı insanlar kendi kanından olmayana bakabiliyor, hatta bazısı seve seve. Ben onlardan değilim. Yağlı eliyle kumandayı avuçluyor demiş. Ben buna bir gün dayanamam. Evde kendi babamla kavga ettim pandemi sürecinde elini yıka diye. Kocamın anneannesi mi? Yooo dostum yooo... Şu hayatta bakacağım iki kişi var, anamla babam. Kocam da çok istiyorsa kendi bakar anasına sülalesine. Bakamam yani, sümükten, kusmuktan, kıldan tüyden acayip tiksinirim zaten. Bünyem müsait değil bir kere. Velhasıl herkes kendi anasına babasına baksın bana kalırsa. Ama niyeyse muhteşem geleneksel aile yapımızda kadının boynunun borcu oluyor erkeğin sülalesine bakmak.

Erkekler genelde temizlik yemek vs yapmadıkları için sanırım daha yüzeysel bakıyolar olaya ama kadınlar çok yoruluyo. Gerçekten 3 ay uzun bi süre. Ama benim annem babam gençler onlar kimseye yük olmazlar diye bişey yok. Hastalık yaşlıya gence bakmıyor. Mesela benim kayınpederim yok kaynanam 2 gece kalsa 2 kere çatkapı gelse hemen sinirlenirdim. Benimde annem yok. Babam yaşlı ve bitek bana gelip kalmaya başladı arada yıllardır yalnız. Eşimde babam 15 gün kalsa gık demez çat kapı gelse yüzünü asmaz . Kovid oldu 14 gün biz baktık babama bikere güler yüzünü eksik etmedi abim gelip 1 ekmek bile getirmedi babasına. Ozaman dedim ki kayınvalidem gelse de bidaha gık demem. Diyeceğim şu ki biz kendi ana baba dedelerimize ses etmiyoken karşı tarafın büyüklerine çok çabuk sinirleniyoruz. Ölümlü dünya kendi annane deden gibi düşün. Onlar seni zor zamanında büyütmüş göz yaşını silmiş gibi düşün. Çoğu gitmiş azı kalmış zaten daha en fazla ne kadar kalabilirler. Bi Allah razı olsun kelimeleri kaç beladan kurtarır insanı. Ama eğer ters aksi naletlerse evet gitsinler insanda psikoloji kalmaz eğer öyle değilse Allahın misafiri deyip az daha katlanmak lazım. Sonuçta sahibinin hatrı yoksa eşeğin hatrı olur tabiri caizse
Çok güzel yazmışsınız Allah razı olsun biraz daha bana sabır vercek yatıştırıcı şeyler annem de hep böyle telkin ediyor. Eşim anneme babama bakicak bı insan çünkü. Ama dedeyle babanne mali mulku hayırsız evlatlarına yedirmisler ve devam ediyorlar hiç nerde yasicaz bı ev yaptıralım demiyorlar. Annem babam öyle değil yaşlanınca başımızı sokalim diye bı evleri var bakan evimizde baksın diyorlar. İnsan biraz ilerisini düşünmeli. Ellerine ne geçse yediresileri geliyor çok hastalıklı bı düşünce.

Valla ceycey, bazı insanlar kendi kanından olmayana bakabiliyor, hatta bazısı seve seve. Ben onlardan değilim. Yağlı eliyle kumandayı avuçluyor demiş. Ben buna bir gün dayanamam. Evde kendi babamla kavga ettim pandemi sürecinde elini yıka diye. Kocamın anneannesi mi? Yooo dostum yooo... Şu hayatta bakacağım iki kişi var, anamla babam. Kocam da çok istiyorsa kendi bakar anasına sülalesine. Bakamam yani, sümükten, kusmuktan, kıldan tüyden acayip tiksinirim zaten. Bünyem müsait değil bir kere. Velhasıl herkes kendi anasına babasına baksın bana kalırsa. Ama niyeyse muhteşem geleneksel aile yapımızda kadının boynunun borcu oluyor erkeğin sülalesine bakmak.
asıl eşi hizmetlerini yapmalı çok haklısınn.her gün yemek yapmak zorunda değil konu sahibi evi temizlemek zorunda değil.kadın tutmalı dışardan yemek almalı gerekince.ve bu 3 3.5 ay bir seferlik olmalı devamlı değil.ama ben bakardım diyorumm hijyen olmasa da bir kerelik.senin bakmaman da en doğal hakkın.yani bu konuda haklı haksız aranmamalı.bambaşka insanlarız hepimizde.az önce bir üye bana saygısızca yorum yaptı cevap dahi vermedim.konu sahibi de bunaldı o da çok haklı.bu süreç bitsin evde yalnız kalınca eşiyle adamakıllı konuşsun restini çeksin.ama yaşlıların yanında olmaz konuşulmaz.

Yaşlandığında kendini baktıranları da anlamıyorum ben, gayet de bencil ve tiksindirici buluyorum bu tarz emrivakileri. Gidip de torunumun evladımın evinde 6-7 ay, 1 sene postu serip kalamam ya. Elden ayaktan düşene kadar otururum kendi evimde. Gelsinler kendi evimde ziyaretime. Nasıl -çocukların da düzenlerini bozar mıyım ki- diye zerre çekinmeden sıça döke yerleşiyorlarsa, şaka gibi.

Çok güzel yazmışsınız Allah razı olsun biraz daha bana sabır vercek yatıştırıcı şeyler annem de hep böyle telkin ediyor. Eşim anneme babama bakicak bı insan çünkü. Ama dedeyle babanne mali mulku hayırsız evlatlarına yedirmisler ve devam ediyorlar hiç nerde yasicaz bı ev yaptıralım demiyorlar. Annem babam öyle değil yaşlanınca başımızı sokalim diye bı evleri var bakan evimizde baksın diyorlar. İnsan biraz ilerisini düşünmeli. Ellerine ne geçse yediresileri geliyor çok hastalıklı bı düşünce.
Sana yemin ederim babam; abimle ve yengeme aldıklarını yeğenlerime aldıklarını ne anneme ne ablam ve bana vermedi yedirmedi. Ama şimdi ne gelini ne oğlu kovid olduğunda bikere aramadı uzaktan camdan dahi bakmadı evlerimiz 15 dk yürüme mesafesinde. Mal da yalan mülkte yalan. Sana mecbursun bak demiyorum ama Allah rızası için bakmak var şu hayatta gönül vicdan rahatlığı var. Gerçekten katlanamayacak durumda isen bi bahane mutlaka bulursun ama 3 ay kaldılarsa gerçekten memnun kalmışlar. Onların açısından da düşünmek lazım kendi evladın da kalmak varken torununun karısının eline bakmak ne kadar zordur. Gönlünü kötü düşünceler ile karartma. Çok zor durumdaysan bi bahane bul anneme gitmem lazım de kalp kırmadan orta yol bulunur. He bu da sana ders olur seneye gelmek isterlerse bahaneni peşinen hazırlar en fazla 2 hafta misafir eder yollarsın. Annem sağ olsa felçli yatağa muhtaç halde yaşayacaktı ama eşim gık demezdi eminim bende of demezdim. Belkide onların duası anne babanı dahi koruyacak. Manevi boyut çok daha güçlü 🥰

işte bu olay ilk ve son olsun diyorum ben de.devamlı zaten olmaz normal değil.şurada eşiyle tartışırsa ömür boyu başına kalkar adam ne gerek var sabretsin 15 20 gün daha göndersin bir daha da kabul etmesin.hem misafir et hem de söylen ben buna kızıyorum en çok.taa evliliğin ilk ayından asla evimde istemiyorum 1 2 gün dışında demeliydi dememiş.ama bundan sonra kalmalarını istemiyorum rahat edemiyorum onlar da ben de huzursuzuz diyebilir.gene içine atarsa gene gelip kalırlar çünkü
Haklısın. Mesela babanem annem de kalmasını çok severdi.Annem her istediğini yapar onu kırmazdi. Yorulsa bile gıkı cikmazdi. Halalarim öyle değiller.Ama babanem kıymet bilen,hoş sohbet bir insan di.Anneme hep dua etti.
Diğer yandan eşimin ananesi vardı.Hem bakılır hem kıymet bilmez sürekli söylenirdi. Allah günah yazmasın cekilcek yani yoktu.
Ben o yüzden konu sahibinin iyi niyeti kullanılmış diye düşündüm.cunku 1 ay demişler kadın kabul etmiş. Belki o yüzden söyleniyordur.
Ne bileyim diğer yandan sen de haklısın biz ne olcaz belli değil. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Insan eti agir

Haklısın. Mesela babanem annem de kalmasını çok severdi.Annem her istediğini yapar onu kırmazdi. Yorulsa bile gıkı cikmazdi. Halalarim öyle değiller.Ama babanem kıymet bilen,hoş sohbet bir insan di.Anneme hep dua etti.
Diğer yandan eşimin ananesi vardı.Hem bakılır hem kıymet bilmez sürekli söylenirdi. Allah günah yazmasın cekilcek yani yoktu.
Ben o yüzden konu sahibinin iyi niyeti kullanılmış diye düşündüm.cunku 1 ay demişler kadın kabul etmiş. Belki o yüzden söyleniyordur.
Ne bileyim diğer yandan sen de haklısın biz ne olcaz belli değil. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.Insan eti agir
diğer çocuklar dememişler ki alalım 15 gün sen de rahat et işlerin vardır gideceğin gezeceğin yerler vardır.bu yaşlı karı koca çocuklarından şanssızlar.300 500 katsalar.bakıcı tutulur gül gibi bakılırlardı kendi maaşlarını da ekleyip.ama kimin üstüne atsak kardır diye düşünüyorlar sanırım.konu sahibinin konuşma hakkı doğdu zaten baktığı için.kimse ona seneye de sen bak vs diyemezz.bir nevi üstüne düşeni yapmış oldu eşine karşı vefa borcu da bitti gitti.sıra diğerlerinde

asıl eşi hizmetlerini yapmalı çok haklısınn.her gün yemek yapmak zorunda değil konu sahibi evi temizlemek zorunda değil.kadın tutmalı dışardan yemek almalı gerekince.ve bu 3 3.5 ay bir seferlik olmalı devamlı değil.ama ben bakardım diyorumm hijyen olmasa da bir kerelik.senin bakmaman da en doğal hakkın.yani bu konuda haklı haksız aranmamalı.bambaşka insanlarız hepimizde.az önce bir üye bana saygısızca yorum yaptı cevap dahi vermedim.konu sahibi de bunaldı o da çok haklı.bu süreç bitsin evde yalnız kalınca eşiyle adamakıllı konuşsun restini çeksin.ama yaşlıların yanında olmaz konuşulmaz.
Yav iyi de ceycey sen de olması gerekeni yazıyorsun. Olması gereken olsa konu açar mıydı hiç konu sahibi?
Yardımcı almalıydı diyorsun, ama adam kadına vicdansızsın diyormuş. Al bu da 3 ay baktığının el sağlıklığı. Ben olsam yaaa öyle mi, madem vicdansızım, gör bakalım nasıl vicdansız olunuyormuş derdim ve yapacağımı yapardım.
Dediğin gibi kadın bunalmış artık, evliya değil kimse. Çok sıkıştırırsan her insanı çirkinleştirirsin. Böyle yapıp yapıp ondan sonra da kötü diyorlar. O kadın o raddeye nasıl geldi peki? 3 ay boyunca kumandadan yağ temizlesem ben de delirirdim.
Önermiyorum tabi, kocamı da sülalesini de evden kovardım. Ya da çocuğu da alır onlar gidene kadar dönmüyorum derdim. Bazen her şey bir cinnete bakıyor Türk erkeği için. :KK51:

diğer çocuklar dememişler ki alalım 15 gün sen de rahat et işlerin vardır gideceğin gezeceğin yerler vardır.bu yaşlı karı koca çocuklarından şanssızlar.300 500 katsalar.bakıcı tutulur gül gibi bakılırlardı kendi maaşlarını da ekleyip.ama kimin üstüne atsak kardır diye düşünüyorlar sanırım.konu sahibinin konuşma hakkı doğdu zaten baktığı için.kimse ona seneye de sen bak vs diyemezz.bir nevi üstüne düşeni yapmış oldu eşine karşı vefa borcu da bitti gitti.sıra diğerlerinde
Evet gerçekten çok şanssızlar. Ben annem ve babama kiyamazdim.Allah yardimcilari olsun

Evet gerçekten çok şanssızlar. Ben annem ve babama kiyamazdim.Allah yardimcilari olsun
bu konu ibretlik aslında.yaşlanmadan geleceğimizi düşünmeliyiz maddi manevi.herşeyi çocuklarımıza torunlarımıza vermemeliyiz.düğünlerine tonla para harcamamalıyız.tek görevimiz büyütmek ve okutmak olmalı zengin değilsek.evimizi sağlık giderlerimizi bakıcı paramıza kadar hesaplamalıyız az çok.sonra işte böyle çanta gibi kapı kapı gezmek zorunda kalırız. :KK12:

bu konu ibretlik aslında.yaşlanmadan geleceğimizi düşünmeliyiz maddi manevi.herşeyi çocuklarımıza torunlarımıza vermemeliyiz.düğünlerine tonla para harcamamalıyız.tek görevimiz büyütmek ve okutmak olmalı zengin değilsek.evimizi sağlık giderlerimizi bakıcı paramıza kadar hesaplamalıyız az çok.sonra işte böyle çanta gibi kapı kapı gezmek zorunda kalırız. :KK12:
Bende böyle dusunuyorum çok doğru yazmışsınız yakından tanık olarak çok büyük ders oldu banada

Çok eskiler boşuna kefen parası hazırlamazmış

İnsan yeri geliyor yemek yapmıyor bir şeylerle gecistiriyor.yeri geliyor kahvaltı hazırlamiyor,yapmıyor.evde birileri olunca sürekli her şeyi yapmak zorundasın.cok zor bir durum.

Konu sahibi bekara karı boşamak kolay derler ..sizsiniz zor durumda olan, bazı yorumlarda kişilerin tuzu kuru olduğu için atıp tutuyorlar... sabret yok efendim 1 ay kalmış mış ... son 1ay olduğu belli bile değil bence... madem sizde 1 aylığına ailenizi ziyarete gidin sonuca göre hareket edin...

Bunalmış yorulmuşsun ve gerçekten haklısın ama ağzından çıkacak bir iki kelime ile yaptığın herşeyin her iki tarafta da dökülüp gitmesine izin verme. Eşine istemiyorum şeklinde konuşursan yarın senin ailen geldiğinde önüne sürer bunu yada o yaşlı insanlara sezdirir kalplerini kırarsan belki Allahın zoruna gider. Buraya kadar sabretmissin zaten bence bundan sonra ki seneler için önünü kesmeye bak. Eşine bu sene gül gibi baktık vefa borcunu yerine getirdik ama seneye de artık diğer çocukları evkatliklarini yapsınlar dersin. Eşine istemiyorum desen de zaten evden gönderemez, kovamaz ki hem eşimde bakardı benim aileme diyorsun ne güzel bazı kocalar kendi ailelerine gelince afedersin eşek gibi bakacaksın deyip iş karşı tarafın ailesine gelince 1 gün istemiyor. Sabret gerçekten yoruldun, bunaldın ama havalar ısınmaya başlayınca en geç gideceklerdir. Sabrın sonu selamet ☺️

Konu sahibi bekara karı boşamak kolay derler ..sizsiniz zor durumda olan, bazı yorumlarda kişilerin tuzu kuru olduğu için atıp tutuyorlar... sabret yok efendim 1 ay kalmış mış ... son 1ay olduğu belli bile değil bence... madem sizde 1 aylığına ailenizi ziyarete gidin sonuca göre hareket edin...
Kimse atıp tutmadı. Herkes kendi fikrini söyledi.Herkes aynı düşünmek zorunda değil.Saygi çerçevesinde görüş yazdık.

Back
X