Evet bir ay önce konuştum, bir daha bana bu kadar yüklenmeyin beddua ederim o kadar çocugu var dedim. Oda bana ben aynı şey olsa sana böyle demem çok acımasızsin dedi. Gerçekten demez ama benim anne babam çok genç onlar kimseye yük olmazlar. O kadar çocuk varken toruna kalmasi ilginc
Senin anan baban gelse adam ne kadar görecek ki? Aksamdan akşama yemek yiyecekler, Tv kumandası elinde yine kocan evinde evin beyi gibi takılacak.
Fazla fazla yemek yapan sen,bütün gün aynı evin içinde evcilik oynayan sen, arkalarından temizlik yapan sen ( kumanda hamsi yağı olunca esinin dikkatini bile çekmez. Ama seni rahatsız eder) , soylenmelerini dinleyen sen, eğer Kapalıysan evde 24 saat usturuplu giyinen sen...
Nasil seni kendiyle bir tutabilir ki?
Bu ne bencilliktir.
Ayrıca bir seferlik sana gelmiş diyen arkadaşlara katılmiyorum. Böylelerinin(yani misafirligin kisaliginin makbul olduğunu bilmeyenler) zaten kimse istemiyordur,en son size kalmislardir. Güleryüz gösterdiğiniz için her kış size gelmek isteyeceklerdir.
Bunun bir sonu yok. Benim annemin kardeşi de evi olmasına rağmen ve bizim evde ona karşı misafirperver olmamamiza rağmen tüm bekarliginda evimizden çıkmazdı. Sonra nişanlandı, bizim ev şehrin içinde ,her yere yakın diye etkinlik çıkışlarında falan nişanlısıyla bizde kalmaya başladı, evlendi her kavgada postu bize serdi. Sonra çocuğu oldu, çocuğunu bize kitledi (on seneye yakın) . En sonunda çocuğuna şiddet uygulamaya kalktı da ablamla beraber evden kovduk , küstü ayağı kesildi . Şükür son yıllarda kesti gelmeyi. Artık misafirliğe bile gelmiyor

Benim yaşam deneyimim diyor ki; bazı insanların rahatsızlık verdiğini anlamasına imkan yok. Sen kabul ettiğin sürece onlar senin etinden sütünden yararlanmaya devam ederler. Yüz bin kere evini aç, bir kere kapını kapattın diye de senden kötüsü olmaz.
O yüzden çok seyapma
Benim yasli ananem de bizde, kışları biz kendimiz çağırırız. Ama kadın iki haftada bir 'bana bilet alın doneyim' der. 'sikildim artık doneyim' der, 'bana Bilet alın da x doktoruma ugrayayim' der. Kendi bahanesini kendi bulur , eğer biz de uygun görürsek göndeririz . Ama genelde 'hele su şu olsun,ona da katil gidersin' diye ayak yaparız.
Bence olması gereken bu. Sen gitmek iste, evinde kaldigin kişi ısrar ederse biraz daha kalırsın.