gitmek istemiyorum ne yapmalıyım

paytakpenguen

but life is not a game...
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
92
0
16
Eskişehir
kısaca anlatayım.

annemle babm 20 yıllık evli olmalarına rağmen her sene babaannemlerde tatilimizi geçirme zorunluluğumuz vardır. gitmesek alınır kızar küser vb. tabi gidelim büyüğümüzdür ama az kalmayacakmışız ve her fırsatımız olduğunda onlara gidecekmişiz (ki 13 saatlik yol).

bu sene bir kez 1 haftalığına babaanneme gittik sonra da kendimiz 1 haftalığına deniz tatili yapmaya karar verdik. tabi tahmin edebileceğiniz gibi babaannem kıyamet kopardı neden burada değil oralarda harcıyorsunuz tatilinizi diye :) alındı küstü ağladı babama duygu sömürüleri tel.ları kapamalar falan
babam da şimdi bayram tatiliyle birlikte 2 haftalık tatile gitmek istiyor annesi üzülmesin diye. babaannem de diğer amcalarım ve halamın olduğu tarihi istiyor (ki 2 hafta zaten denk geliyor) ki halam ve bi yengem asla iş yapmaz. geçen sene diğer yengem onlara hizmet etmekten öldüm artık dayanamadım yapamadığım yerde bıraktım demişti :) şimdi eminim ki annemle beni yardımcı olarak çağırıyor. halam ve o yengem asla iş yapmaz ve eyvallahları yoktur. bebeklerinin biberonlarını, mamalarını yaptıkları kapları bile tezgaha atıp gitmişler geçen sene. hiçbir şeye dokunmamışlar. bizim çocuğumuz var diye. diğer hizmetlerini gören yengemin de 4 yaşında ve 7 yaşında çocukları vardı ama o bütün evin işini yapmak zorunda kalmış. en çok yengeme üzüldüm açıkcası. annem bile biz küçücükken her işlerini yaparmış. şimdi asıl kıymetli olanlar onlar olacak biz de hizmete gidiyoruz. hadi bakalım :)

ayrıca ben yaz okulundaydım haftaya bitecek daha kendimi toparlayamamışken 3. bi yolculuk yapıcaz.

babama ne desem kızdırmadan gitmesek ya da bu durumdan nasıl kurtulabilirim? tabi ki de onlar bizim işimizi yapsın demiyorum ancak bizim düşeceğimiz durum da malum :/
yardımcı olun lütfen. umarım anlatabildim şimdiden teşekkürler.

Bu hikaye bana nerden tanıdık geldi acaba (:

Kendimi bildim bileli, daha doğrusu annemle babam evlenip ayrı şehre geldiklerinden beri yaşanıyor aynı durum fazlasıyla.
Babaannem çok kurnaz, sinsi bir kadın.
Istediğini yaptırır, kendini acındırmayı çok iyi bilir.
Annem zamanında çok ses çıkaramamış, olan olmuş kadına.
Ne kadar kalsak da yetmiyor, kendimizden ne kadar ödün verirsek verelim yanlarına uğramayanlar kıymetli oluyor da biz 'ne yaptılar ki?' acımasızlığına maruz kalıyoruz.

Bütün tatilimizi orada geçirmek zorundaydık biz.
1 gün bile ayıramazsın kendine.
Orası bir nevi hapis hayatı, ama onlara göre cennet olduğu için anlayamıyorlar.
Ben babaannem kadar merhametsiz bir insan görmedim hayatımda.

Çok doluyum sayfalar dolusu yazabilirim (:

Bir bahane uydurun yapabiliyorsanız, 2 hafta yerine 1 hafta kalın.
Bayram geliyor, gönüllerini almak lazım yine de.
Aslında bahaneye de gerek yok.
Doğru düzgün tatil yapamadım, biraz evimde rahat rahat vakit geçirmek istiyorum deseniz anlayış göstermeli babanız.

Şu an yine bizde de aynı durum var, içim daraldı o yüzden (:

Bu hikaye bana nerden tanıdık geldi acaba (:

Kendimi bildim bileli, daha doğrusu annemle babam evlenip ayrı şehre geldiklerinden beri yaşanıyor aynı durum fazlasıyla.
Babaannem çok kurnaz, sinsi bir kadın.
Istediğini yaptırır, kendini acındırmayı çok iyi bilir.
Annem zamanında çok ses çıkaramamış, olan olmuş kadına.
Ne kadar kalsak da yetmiyor, kendimizden ne kadar ödün verirsek verelim yanlarına uğramayanlar kıymetli oluyor da biz 'ne yaptılar ki?' acımasızlığına maruz kalıyoruz.

Bütün tatilimizi orada geçirmek zorundaydık biz.
1 gün bile ayıramazsın kendine.
Orası bir nevi hapis hayatı, ama onlara göre cennet olduğu için anlayamıyorlar.
Ben babaannem kadar merhametsiz bir insan görmedim hayatımda.

Çok doluyum sayfalar dolusu yazabilirim (:

Bir bahane uydurun yapabiliyorsanız, 2 hafta yerine 1 hafta kalın.
Bayram geliyor, gönüllerini almak lazım yine de.
Aslında bahaneye de gerek yok.
Doğru düzgün tatil yapamadım, biraz evimde rahat rahat vakit geçirmek istiyorum deseniz anlayış göstermeli babanız.

Şu an yine bizde de aynı durum var, içim daraldı o yüzden (:

dediğiniz gibi 1 haftaya ayarlamaya çalışırım ancak bu yine onların olduğu zamana denk gelir. babam da iznim varken neden kullanmayayım der gibi geliyor.
aynen bizde de öyle geliyor evde bütün gün oturup hizmet yemek vb. yaparken onlara eğlence :)
babamın bu durumu anlayıp göreceği günü bekliyorum.
yoksa kız kardeşin oturdu biz çalıştık diyemem ya :/
aslında bana da pek kıyamazlar gelinler çalışacak olan onlara göre. ama ben de anneme ve yengeme kıyamıyorum tabi
bu aile işleri zor ya bakalım ele karışınca daha neler neler olacak :(

Back
X