ben nikahla evlendim yeterince para harcanmıştı zaten annemde rahmetli osıralar rahatsızdı içine kapanık biriydim zaten ama kimiside güzel bir düğün yapılsın isteyebilir çok büyük bir istek değil bence asgari orta bir yar tutulur..insanın en önemli günlerinden biri..kimi o düğün ortamını yaşamak isteyebilir...düğünüde erkek tarafı yapar genelde...adetlerimize göre...Ben sizin ne demek istediğinizi anlıyorum.Kardeşimi elbette bende çok seviyorum.
Fakat büyük konuşmayın bence bu konuda.Allah iyisiyle karşılaştırsın denir ya hani..
Karşınıza öyle bir insan çıkar ki (tabii çıkmasın inşallah da) zor durumda kalınca anlarsınız bu tip bi durumu
Ayrıca bir anne/baba çocuğuna zaten belli bir yaşa kadar yeterince emek veriyor.Ta ki mesleğini eline almış
ayakta durabilecek yeterlilikte bir birey oluncaya kadar hep arkasında duruyor.Hayat boyunca da anneye babaya yıkılmaz ki.Ayrıca düğün dediğiniz bir lüksden ibaret dikkat edin olmazsa kimse ölmez mesela
Benim tepkim onların maddi işleri için değil.Kız ve ailesinin baştan beri sürdürdüğü tutum yüzünden tepkiliyim-z
Ayrıca hiçbir eksiği olmayan eşyalı ev verildi o beğenmeyip yeniden zevkine göre döşetti.En başından hiçbişey istememdediği halde.Bu ufak bir örnek sadece.Evleneceği insanın ailesini hiçbir işine karıştırmayıp sadece isteklerini bildirmek...
Bunlar çok mu normal?
yazmayacaktım ama konu sahibi baayanın işine gelmeyen yorumlara aşağılayıcı eleştiri yapması içimi şişirdi.kusura bakma konu sahibi baaayan ama sanırım kardeşiniz evleniyor diye tribal enfeksiyon geçiriyosunuz.ne yalan söyliyeyim gelecek geline ve kardeşinize acıdım.yazık kızın sizin gibi şirret bir görümcesi olacak.
Not : eğitim seviyem sizinkiyle boy ölçüşemez belki ama inanın sizden daha insani duygularla yaşıyorum.buda ilk ve son yorumum olacak vereceğniz cevapları az çok tahmin edebiliyorum baaayan kültürlü hanım....:82:
Ben mi yanlış anladım acaba, alınan eşyaları zevkine göre değiştirdi derken ; acaba eşyalar gelininiz görmeden mi alınmıştı? Böyle birşey neden yapıldı ki? Şayet öyle ise, yani onu hiçe saydıysanız, saygı ve yakınlık beklenebilir mi?
Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum. Düğüne gitmemeyi gerektirecek bir hadise göremedim.
Siz o düğüne gelininiz değil, kendi evladınız/kardeşiniz için gideceksiniz.
o emeği anne baba vermek zorundaki zaten...dünyaya getirmişsin fedakar olmak zorundasın ..kimileride okuttum ettim diye başa kakar ee okutacaksın tabi..senin evladına herhangi bir kurum sahip çıkacak değil ya...
Hayır zaten bir evimiz vardı A dan Z ye eşyalı..Buna rağmen (maddi gücün olmadığını bile bile) yenileriyle değiştirdi
Anammm bu ne bi sakin olun tamam geçtiikonu sahibine neden bu kadar yükleniyorsunuz ki onu anlamadım ben sonuçta zaten kötü bi niyeti olsa kalkıpta buraya yazıp bi çare aramazdı güzelce derdini belirtmiş ama direkt yargısız infaza maruz kalmış sonuçta aile içinde ne ne derecede yaşanmış hiçbirimiz bilemeyiz gelin hanımın hakikaten nasıl bi insan olduğunu bilemeyiz bu kadar ağır sözlere gerek yokk
Tamam onda haklı olablirsiniz ama evlat tutup da ben şunu da isterim ben bunu da yapacağım diye
abartmakta haklı mıdır ?
bence bırakın artık açıklama yapmayı sanırım kayınvalide görümce elti falan ne kadar çeken varsa yükleniolar size anlamayacaklar anlatmaya çalıştığınız şeyi hayretler içerisindeyim
bunu kesinlikle önyargılı olduğumdan yazmıyorum...
kızkardeşimin görümcesi kızkardeşimin burnundan getirdi evliliğinide doğumunuda..26 yaşlarındaydı şu an 29 yaşında evlenmek üzere şu an çok pozitif sürekli kızkardeşimi arayıp desteğini istiyor....
ya ii de bu kardeşinizin bu düğün için yüzde 1 bile harcamıyor mu her şeyi anne babanız mı yapıyor yani?
Tamam onda haklı olablirsiniz ama evlat tutup da ben şunu da isterim ben bunu da yapacağım diye
abartmakta haklı mıdır ?
canım boşver takma kafanı herşey zamanla düzelir...Evet çünkü kardeşimin birikim yapabilecek kadar sağlam bi işi yoktu hala da yok haytaydı zamanında
ve şimdi de ailesine yükleniyor
arkadaşım siz döşenmiş bir ev vardı diyorsunuz..eşyalrı değiştirmek istemesi normal bence herkezin zevki başka eşya almaya zaten evlenecek kişiler kendisi gitmeli belirli bir limit koyarsın ona göre seçerler..benim evimde kırmızı renk hiç bir şey yok örneğin sevmiyorum..bir arkadaşımında evinde herşey portakal rengi onu seviyor..yani yaşayacak insanlar kendi zevklerine göre seçsinler..birde ailede ilk evlenen evlat zor durumda kalıyor genelde aile tecrubesiz olduğundan diğerleri daha rahat ederler...
kızkrdeşim krem tül almıştı kayınvalidesi ben beyaz istemiştim demiş..ama o oturmayacakki...
Öyle görünüyor gerçekten , ya ben anlatamadım ya onlar anlamak istemiyo :44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?