gitmek istemiyorum

Anammm bu ne bi sakin olun tamam geçtii konu sahibine neden bu kadar yükleniyorsunuz ki onu anlamadım ben sonuçta zaten kötü bi niyeti olsa kalkıpta buraya yazıp bi çare aramazdı güzelce derdini belirtmiş ama direkt yargısız infaza maruz kalmış sonuçta aile içinde ne ne derecede yaşanmış hiçbirimiz bilemeyiz gelin hanımın hakikaten nasıl bi insan olduğunu bilemeyiz bu kadar ağır sözlere gerek yokk

ben nikahla evlendim yeterince para harcanmıştı zaten annemde rahmetli osıralar rahatsızdı içine kapanık biriydim zaten ama kimiside güzel bir düğün yapılsın isteyebilir çok büyük bir istek değil bence asgari orta bir yar tutulur..insanın en önemli günlerinden biri..kimi o düğün ortamını yaşamak isteyebilir...düğünüde erkek tarafı yapar genelde...adetlerimize göre...

Ben mi yanlış anladım acaba, alınan eşyaları zevkine göre değiştirdi derken ; acaba eşyalar gelininiz görmeden mi alınmıştı? Böyle birşey neden yapıldı ki? Şayet öyle ise, yani onu hiçe saydıysanız, saygı ve yakınlık beklenebilir mi?

Ben de diğer arkadaşlara katılıyorum. Düğüne gitmemeyi gerektirecek bir hadise göremedim.

Siz o düğüne gelininiz değil, kendi evladınız/kardeşiniz için gideceksiniz.

Bakın hanımefendi yorumları dikkatli okursanız aslında görürsünüz sizde; konuya o kadar taraflı yaklaşıyorlar ki
bazı arkadaşlar.Oysa ben burada çok yüzeysel anlatmaya çalıştım.Yani siz benim bahsettiğim bu gelin adayını
benim kadar tanıyor musunuz? hayır..Ama buna rağmen yok şirret sizsiniz siz onu kıskanmışsınız yok anne baba
mecburdur...vs yorumlar yapıldı.:44:

o emeği anne baba vermek zorundaki zaten...dünyaya getirmişsin fedakar olmak zorundasın ..kimileride okuttum ettim diye başa kakar ee okutacaksın tabi..senin evladına herhangi bir kurum sahip çıkacak değil ya...

Hayır zaten bir evimiz vardı A dan Z ye eşyalı..Buna rağmen (maddi gücün olmadığını bile bile) yenileriyle değiştirdi

o emeği anne baba vermek zorundaki zaten...dünyaya getirmişsin fedakar olmak zorundasın ..kimileride okuttum ettim diye başa kakar ee okutacaksın tabi..senin evladına herhangi bir kurum sahip çıkacak değil ya...

Tamam onda haklı olablirsiniz ama evlat tutup da ben şunu da isterim ben bunu da yapacağım diye
abartmakta haklı mıdır ?

Hayır zaten bir evimiz vardı A dan Z ye eşyalı..Buna rağmen (maddi gücün olmadığını bile bile) yenileriyle değiştirdi

bence bırakın artık açıklama yapmayı sanırım kayınvalide görümce elti falan ne kadar çeken varsa yükleniolar size anlamayacaklar anlatmaya çalıştığınız şeyi hayretler içerisindeyim

Teşekkür ederim pohhpohh

bunu kesinlikle önyargılı olduğumdan yazmıyorum...
kızkardeşimin görümcesi kızkardeşimin burnundan getirdi evliliğinide doğumunuda..26 yaşlarındaydı şu an 29 yaşında evlenmek üzere şu an çok pozitif sürekli kızkardeşimi arayıp desteğini istiyor....

Tamam onda haklı olablirsiniz ama evlat tutup da ben şunu da isterim ben bunu da yapacağım diye
abartmakta haklı mıdır ?

ya ii de bu kardeşinizin bu düğün için yüzde 1 bile harcamıyor mu her şeyi anne babanız mı yapıyor yani?

bence bırakın artık açıklama yapmayı sanırım kayınvalide görümce elti falan ne kadar çeken varsa yükleniolar size anlamayacaklar anlatmaya çalıştığınız şeyi hayretler içerisindeyim

Öyle görünüyor gerçekten , ya ben anlatamadım ya onlar anlamak istemiyo :44:

anladım siz kötü bir görümce örneğiyle karşılaştığınız için beni de o şekilde değerlendirdniz :)
inanın anlattıklarıma rağmen ben ona şimdiye kadar hiç olumsuz tavır göstermedim istesem de yapamam
zaten içime atmasam sanalda dertleşmeyi tercih etmezdim

ya ii de bu kardeşinizin bu düğün için yüzde 1 bile harcamıyor mu her şeyi anne babanız mı yapıyor yani?

Evet çünkü kardeşimin birikim yapabilecek kadar sağlam bi işi yoktu hala da yok haytaydı zamanında
ve şimdi de ailesine yükleniyor

Allah allah biri düğün yemeği dedi bende geldim. Hayret birşeysiniz ya

Son düzenleme:
abartmakta haklı mıdır ?

arkadaşım siz döşenmiş bir ev vardı diyorsunuz..eşyalrı değiştirmek istemesi normal bence herkezin zevki başka eşya almaya zaten evlenecek kişiler kendisi gitmeli belirli bir limit koyarsın ona göre seçerler..benim evimde kırmızı renk hiç bir şey yok örneğin sevmiyorum..bir arkadaşımında evinde herşey portakal rengi onu seviyor..yani yaşayacak insanlar kendi zevklerine göre seçsinler..birde ailede ilk evlenen evlat zor durumda kalıyor genelde aile tecrubesiz olduğundan diğerleri daha rahat ederler...
kızkrdeşim krem tül almıştı kayınvalidesi ben beyaz istemiştim demiş..ama o oturmayacakki...

Evet çünkü kardeşimin birikim yapabilecek kadar sağlam bi işi yoktu hala da yok haytaydı zamanında
ve şimdi de ailesine yükleniyor
canım boşver takma kafanı herşey zamanla düzelir...

Tamam da canım maddi imkan olsa istediği eşya yine alınsın bana ne tabii ki o oturacak.Ama yok ve olmadığı
baştan konuşuldu.İstemeye gidince elde ne var ne yapılabilir söylendi kız zaten ailesine tamam ben bu şekilde
evleneceğim demişti...Yani her neyse boşverin bu konuda anlaşamıcaz :)

allah hep iyilerle karşılaştırsın diye dua ediyorum bu nedenle namaza bile başladım dünyanın çivisi çıktı artık...

Öyle görünüyor gerçekten , ya ben anlatamadım ya onlar anlamak istemiyo :44:

bence tamamen ön yargılı yaklaşıolar olaya sonuçta eğer gerçekten değer verseydi müstakbel eşinin ailesine dayalı döşeli ev varken tutupta düğün üstü eşya falan aldırmazdı amaç değilmiki o evde mutlulukla huzurla oturmak biraz birikim yapıp zamanla alırlardı örneğin işte bence iyi niyet kötü niyet bu aşama ortada çıkıyo ama eminimm bunada bi kulp bulacak arkadaşlar zaten amaç eşya almamak falan değil bence burda DAYATMALAR.Bende yeni evliyim şöyle bi örnek vereyim kayınvalidemlerin evinde kullanmadıkları bi tv vardı hemde 52 ekran kızım bak biz bu tv yi kullanmıyoruz sana bunu verelim dedi yeni almayalım dedi tamam dedim bende gocunmadım da ne önemi var ki ha yanlış anlaşılmasın üstüne düşeni zaten yaptılar alınması gerekenleri falan bunu örnek misali verdim eşyada olsa sesimi çıkarmazdım sonuçta eşimi seviyorum niye kötülük çıkarmaya çalışayım ki ....amann çok uzun tuttum velhasıl niyetler iyi olduktan sonra hiçbşeyin önemi yok falan filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…