gitmek istemiyorum

bende sana çok güLdüm şuan küLtür düzeyii çok yüksekLerde gezen hatunn küLtür düzeyin o kadar yüksekki ince hesapLar yapıp ortaLığı karıştırma niyetindesinn
ayrıca ev dekorasyonu çocuk bakımı vs. ilgili konuLarLa iLgiLenen insanLar küLtür düzeyi düşük oLduğu için değiL kendi hayatıyLa ilgili oLduğu için ilgileniyordur senin gibi kafa fesatLığa çaLışmıyo ya o açıdan by byyy

bu eşyalı ev kimin için hazırlandı:26:kardeşiniz içinse eşya almak için niye nişanlısını beklemediniz

Kesinlikle katılıyorum. İnsan evleniyorsa evinin eşyalarını da kendisi seçmek ister sonuçta. Bizim maddi imkanımız şu kadarlık bir mablağ için elverişli denebilir, ona göre seçilebilir eşyalar.

bu eşyalı ev kimin için hazırlandı:26:kardeşiniz içinse eşya almak için niye nişanlısını beklemediniz

hep gelin kıza yükleniyorlar tabiki o ne istiyorsa alınacak kaynana eşyaları ne diye önceden almış? Bunda bir kötü niyet ve sinsilik var hergünde evlenilmiyor ama dimi!

konunun ıcerıgıne fazla gırmedıgınız ıcın sanırım yanlıs anlasılıyorsunuz .eger konu bundan ıbaretse ben haklı hıc bır tafanızı goremedım lutfen ben sadece dusuncemı belırtmek ıstıyorum ,amacım tartısmak fılan degıl ,sızı elestıren arkadaslara bıraz sert yorumlar yapmıssınız o yuzden bastan onlemımı alıyım dedım .neyse ,konuya gelıcek olursak eger,merak ettıgım sız neden bu gelını ıstemıyorsunuz ? gelının sadece marjınal olusundan doselı ev ıcın esya degıstırdıgınden fılan bahsetmıssınız .oncelıkle kardesınız 27 yasında dogruyu yanlısı ayırt edebılecek yasta oldugunu dusunuyorum .gelınınız cok marjınal ıse o kardesınızın sorunu marjınal olusu sızı ılgılendırmez .zevklerınız ortak olmak zorunda degıl .kardesınız begenmıs kı evlenıyorlar su anda .dayalı doselı evın esyalarını begenmedı degıstırdı demıssınız .her genc kız evlenırken esyasını kendısı secmek ıster belırlı butce koyarsınız ona gore esyasını kendısı begenır secer .sız ona sormadan etmeden doselı ev vermenız gelını hıce saymak gıbı bırsey olmus .kım bılır o bu duruma nekadar ıcerlemıstır .sadece kendı acınızdan bakıyorsunuz olaylara ,gelınınız sıze geldıgın de bıle hanımefendı edalrıyla suzuluyor ama sırretlık akıyor suratından demıssınız hep bır olumsuzluk ıcerısındesınız.kıza kafayı takmıssınız resmen ,hanımefendı edalarıyla suzuluyordu dıye nıtekım dalga gecıyorsunuz.bir yorumunuzda da ,benım babam bunca yıl kazandıgını elalemın kızına harcamak ıcın kazanmadı demıssınız .elalem dedıgınız kısı gelınız yanı kardesının esı olucak ,nasıl boyle dusunebılırsınız sasıyorum dogrusu .çiftler calıssada yuksek maaslar kazansada aıleler evlatlarının dugunlerınde destek olmalılar zaten .yanı sızın dedıgınız gıbı elalemın kızına harcıyor olayı degıl bu,ogluna destek olmak zaten babalık gorevıdır.pekı sız bu tutumları sergılerken karsı tarafın sıze saygılı olmasını beklemenız de yersız degıl mı sızce? karsı tarafın sızı sevmesı ıcın ona hıc bır sans vermemıssınız bastan berı hep olumsuz bakmıssınız.sımdı kardesımın dugunune ne ben ne aılem gıtmek ıstemıyor demıssınız ınanın sok gecırdım bunu okudugum da .o sızın canınız ıken o nu kımı kımsesı yokmus gıbı boyle gununde yanlız bırakmaya nasıl vıcdanınız el verıyor sasırdım gercekten .sız boyle yaparak o kız yanlıs bırı de olda kardesınız sızden bıle sogucak ,o kız yanlıs da olsa kardesınız sızın su tutumunuzdan yanlıs bırı oldugunu bıle goremez.sız bunları dusunurken o kızcagızın sızı sevmesı ıcın hıc bır nedenı yok dogrusu .uzuldum ben hem cocuga hem kıza .

dediğiniz gibi konu sahibi eleştirilince siz ne biliyorsunuz ki diyor ama anlattığı kadarıyla yorum yapıyoruz farklı birşey yazmıyor ki bizde anlatılan kadarına yorum yapabiliyoruz.

bu yoruma alkış:...................

Son düzenleme:
Büyük olasılıkla o evin içindeki eşyalar kullanılmıştır, kullanılmış olmasa bile modası geçmiştir..Modası geçmediyse yenidir e peki yeniyse geline danışılmadan neden alındı ??

Ya yeni evlenecek bir kız neden iğnesini bile kendi seçmediği eşyalı bir eve gelsin ki dul gibi ??

Akıl var mantık var isteyecek tabi, hemde en doğal hakkı..

Ha diyeceksin ki şimdi sende sömüürücü gelinlerdensinn.

Hayır ben bir görümceyim, ben daima abimin gerekirse imkanlarını zorlayıpta her şeyin en iyisini almasını istiyorum yengeme..Yeri geliyor tartışıyorum bile..

Evlenirlerken bile bulaşık makinesine kadar zorla aldırdım..

Ayrıca evi biz düzdük halısından perdesine, mobilyasından beyaz eşyasına..Düğünüde biz yaptık hatta nişana kızın memleketine gittik dönüşte ailesinin uçak biletine varana kadar biz aldık..

Hemde ozamanlar durumumuz şuanki gibi değildi..Sıkıntılıydık maddi açıdan ama ne ben ne ailem bunu sorun yapmadı..

Darılma kızma ama bence sorun senden kaynaklanıyor..

Kapandı bu konu tşk.
Yalnız
"gelindir hakkı" "yeni gelin tabii istiyecek" şeklindeki yorumlar oldukça düşündürücü,tuhaf..
kadını ne kadar zayıf düşüren ne kadar basitleştiren değerlendirmeler bunlar.Ve burada bu yorumu
yapanlarda yine kadınlar ; üzücü:26:

Peki kapatalım o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…