canım boşver takma kafanı herşey zamanla düzelir...
bence tamamen ön yargılı yaklaşıolar olaya sonuçta eğer gerçekten değer verseydi müstakbel eşinin ailesine dayalı döşeli ev varken tutupta düğün üstü eşya falan aldırmazdı amaç değilmiki o evde mutlulukla huzurla oturmak biraz birikim yapıp zamanla alırlardı örneğin işte bence iyi niyet kötü niyet bu aşama ortada çıkıyo ama eminimm bunada bi kulp bulacak arkadaşlar zaten amaç eşya almamak falan değil bence burda DAYATMALAR.Bende yeni evliyim şöyle bi örnek vereyim kayınvalidemlerin evinde kullanmadıkları bi tv vardı hemde 52 ekran kızım bak biz bu tv yi kullanmıyoruz sana bunu verelim dedi yeni almayalım dedi tamam dedim bende gocunmadım da ne önemi var ki ha yanlış anlaşılmasın üstüne düşeni zaten yaptılar alınması gerekenleri falan bunu örnek misali verdim eşyada olsa sesimi çıkarmazdım sonuçta eşimi seviyorum niye kötülük çıkarmaya çalışayım ki ....amann çok uzun tuttum velhasıl niyetler iyi olduktan sonra hiçbşeyin önemi yok falan filan
süper özetledin aslında.evet bütün sıkıntı dayatmalar gerçekten.Ben yarın evlenecek olsam tek istediğim
o insanla mutlu olmak olurdu.Elimdekiyle yetinirdim seve seve.İşte gelin hanıma kızdığım nokta bu.O lüx peşinde...
bence tamamen ön yargılı yaklaşıolar olaya sonuçta eğer gerçekten değer verseydi müstakbel eşinin ailesine dayalı döşeli ev varken tutupta düğün üstü eşya falan aldırmazdı amaç değilmiki o evde mutlulukla huzurla oturmak biraz birikim yapıp zamanla alırlardı örneğin işte bence iyi niyet kötü niyet bu aşama ortada çıkıyo ama eminimm bunada bi kulp bulacak arkadaşlar zaten amaç eşya almamak falan değil bence burda DAYATMALAR.Bende yeni evliyim şöyle bi örnek vereyim kayınvalidemlerin evinde kullanmadıkları bi tv vardı hemde 52 ekran kızım bak biz bu tv yi kullanmıyoruz sana bunu verelim dedi yeni almayalım dedi tamam dedim bende gocunmadım da ne önemi var ki ha yanlış anlaşılmasın üstüne düşeni zaten yaptılar alınması gerekenleri falan bunu örnek misali verdim eşyada olsa sesimi çıkarmazdım sonuçta eşimi seviyorum niye kötülük çıkarmaya çalışayım ki ....amann çok uzun tuttum velhasıl niyetler iyi olduktan sonra hiçbşeyin önemi yok falan filan
allah hep iyilerle karşılaştırsın diye dua ediyorum bu nedenle namaza bile başladım dünyanın çivisi çıktı artık...
Yaa umarım kardeşiniz hakkında hayırlısı olur yoksa çokkk sııntı çekeceğe benziyor bari hemen çocuk falan yapmasalar şayet evlenirlerse sizde çok fazla üzülmeyin bence sonuçta su akar yolunu bulur herşey olacağına varır biz ne yaparsak yapalım Hayırlısı canım artık bu saatten sonra sen onun için dua et Rabbim ne verirse vardır bi bildiği...
bu düğün dernek olayı zaten pahalıya patlıyorki ne yaparsan yap tv çamaşır ve bulaşık makinasını ben getirmiştim zaten..gelinlik damatlık hepsi orta halliydi ama en orta halli düğün bile belli bir mebla tutar..babamda 25 milyar çekicem kredi diyor erkek kardeşim için bence yetmeyecek üstünüde biz tamamlarız artık iki kız kardeş..güzel konuşuyorsun elbet ama herkes sen değil ama gelinleri yeni eşyalar isteyebilir hakkı çünkü sonuçta yeni gelin .... bende senden farklı insanda değilim ben de kayın validemin ve kendi ailemin kullandığı eşyalardan eksiklerimi tamamlamış biriyimmm
canımm sanada bu yakışırdı zaten sende iyi bir kızsın belli onlar evleniceklerde çok mutlu olacaklar sanma evliliğin ilk aylarında sorunlar baş göstermeye başlar zaten iki birbirini tanımayan insan bir araya geliyor evlilik çoluğa çocuğa karışmak bir ömür törpüsü ve olgunlaşma dönemidir..eşya falan bunlar hikaye aslında ama insan ilk evlenirken özenti yapıyor ..şu an farazi konuşuyoruz zaten ne sizin nede gelin adayının konumlarınızı bilmiyoruz..
güzel konuşuyorsun elbet ama herkes sen değil ama gelinleri yeni eşyalar isteyebilir hakkı çünkü sonuçta yeni gelin .... bende senden farklı insanda değilim ben de kayın validemin ve kendi ailemin kullandığı eşyalardan eksiklerimi tamamlamış biriyimmm
arkadaşım şans meselesi bu saçını süpürge edenlerde çoğu zaman mutlu değil pamuklu beyaz bez bile yoktu eteklerimizden bebek bezi yapardık diye yakınan teyzeler..şu an herşey farklı 23 diğeride 27 yaşındaki bir insandan çok olgun düşünmesini bekleyemeyiz...tabii ki hakkı hiç bi itirazım yok ona ama eğer eşinin durumu pek müsait değilsede aşırı derecede borca harca sokmanın yararı ne ki benim anlamadığım da işte bu şimdi zaten 4 4lük evleniyo herkes ama yinede huzurum yok huzurum yok diye geziyolar ortalıklarda demek ki neymiş eşyayla evlilik yürümüyomuş bunu bilir bunu söylerim annemlerin büyüklerimin evliliklerine bakınca bunu düşünürüm hep (vayyy be bi konudan amma tartışma sohbet çıktı demek insanlar bu kadar dertliymiş)
tabii ki hakkı hiç bi itirazım yok ona ama eğer eşinin durumu pek müsait değilsede aşırı derecede borca harca sokmanın yararı ne ki benim anlamadığım da işte bu şimdi zaten 4 4lük evleniyo herkes ama yinede huzurum yok huzurum yok diye geziyolar ortalıklarda demek ki neymiş eşyayla evlilik yürümüyomuş bunu bilir bunu söylerim annemlerin büyüklerimin evliliklerine bakınca bunu düşünürüm hep (vayyy be bi konudan amma tartışma sohbet çıktı demek insanlar bu kadar dertliymiş)
arkadaşım şans meselesi bu saçını süpürge edenlerde çoğu zaman mutlu değil pamuklu beyaz bez bile yoktu eteklerimizden bebek bezi yapardık diye yakınan teyzeler..şu an herşey farklı 23 diğeride 27 yaşındaki bir insandan çok olgun düşünmesini bekleyemeyiz...
Benden iki yaş ufak erkek kardeşim var hiç onaylamadığımız biriyle evlenmek üzere.
Aslında nişanlı oldukları dönem boyunca hep anlaşmazlıkları vardı
niye evleniyorlar onu da bilmiyorum.Kız bir iki kez bize gelmiştir onun dışında ne arar ne sorar
küstah tavırlar içinde.Ailesi evlilik sürecinde bizimle hiç muhatap değil:95:
her şeyi kendi aralarında halledip durdular.Kardeşimin maddi olarak karşılayamayacağı talepleri oluyor ki
düğün de bunların arasında..Ama maalesef kardeşim hep kızın istekleri doğrultusunda hareket etti
ailesini asla dinlemiyor
Şimdi bende(hatta ailem de) düğünlerine katılmak istemiyoruz can sıkıcı şeyler işte bunaldım kaç gündür görüşlerinizi almak istedim :44:
şu an ailelerin durumunu bilmiyoruzki herkezin maddi durumu farklı..ama gelin adayındanda illaki sende bizim gibi düşünmelisin işte biz şu zorlukları gördük falan tarzı beklentilere girmekte doğru değilki..ben 25 yaşındayım bu arada ve 4 aylık evliyim 2 yılda o kadar olgunlaşacak mı acaba gelin hanım kızımız ?? bence birazda karakter meselesi, yetiştirilme meselesi ,şimdi o kadar nazlı yetiştiriyorki aileler evlatlarını zoru bilmiyolar yokluğu hissettirmiyolar çocuklarına bilmiyorum ben hamileyim şu an eşimle konuşuyoruzda herşeyi olsun istemiyorum yokluğu bilsin ,varı da bilsin yoku da bilsin isiyorum, hayırlısı tabi ne olacağını bilemeyiz sonuçta amannn valla yazdıkça yazıyorum noldu bana bu gece elim düştü
ben varlığıda yokluğuda gördüm nazlı büyümekle ilgisi yok heves bunlar...şu an gençlerde olan şeyler...siz farklı olabilirsiniz..ama herkez sizin gibi düşünemez yada olamaz...kşke olsa diyelim
bende hep kendime şunu derim ALLAH herkese sağlık versin ne verrse hayırlısını versin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?