Gitmek mi,kalmak mı?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Merhaba arkadaşlar,ablalarım.
Sizinle sıkıntımı paylaşmak istiyorum.Belki 'Bu mu derdin?' diyeceksiniz ama inanın aylardır cevap bulamadığım sorum bu.

93 doğumluyum.
Ben ikinci yılımda kazandım üniversiteyi.İktisat okuyorum.Bu yıl 1. sınıfı bitirdim.
Hep sıkıntı çektim gittiğim yerde.İnsanlara değil de şehre alışmakta zorlandım.Allah'a şükürler olsun arkadaşlarımdan yana çok şanslıydım.Hep iyi insanlara rastladım.Yurt arkadaşlarım olsun,okul arkadaşlarım olsun hepsi çok iyi insanlar çıktı.Hepsi ayrı ayrı çok değerli benim için.
Onlardan yana bir problemim olmadı ama ben bölümümü sevemedim.
Çünkü hep hayalim öğretmen olmaktı.Onu istediğim için bölüme ısınamadım.Derslerim normal.Eğer başka bir bölüm olmasa aklımda çok daha iyi olurdu notlarım ama aklımda başka bir şey varken bu bölümün derslerine çalışmak içimden gelmedi hiç.
Peki istemiyordun niye iktisat yazdın? diyebilirsiniz.
Nedenim şu;Öğretmenliğe puanım yetmeyince bölüm araştırdım,iktisatın çalışma alanları hoşuma gitti,yazdım,geldi.
Ama hiç ısınamadım bölüme.Çünkü aklımda hep öğretmenlik var.
Bu sene okula gidip gitmemek konusunda kararsızım.
Gitmek istememin iki nedeni var.
1)Arkadaşlarım, 2) Ailemin yaptığı masraflar.
Ben okuduğum şehre 2 uçak artı otobüs yolculuğuyla gidiyorum.Bu çok masraflı oluyor.Özel yurtta kaldım,harçlığım vs derken ailem çok masraf yaptı.
Ama bu bölümden mezun olup,bu bölümle ilgili bir meslekle uğraşmayı ömüz boyunca,göze alamıyorum.
Okuyamazsam öğretmenlik hep içimde kalacak.
Bu da beni ömür boyunca yer bitirir.
Acaba bu yıl gitmeyip evde çalışsam mı? diyorum.
Aileme gidip de daha fazla masraf çıkartmasam mı?
Yoksa hayalimden vazgeçip paşa paşa okusam mı?
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

bende matematik bölümünü bıraktım istemedigim için hiç başarılı değildim devam etsem sınıfta kalmıştım ama şimdi istedigim bölümdeyim beslenme ve diyetetikteyim bence sende bırakmalısın aklında bişey varken mutlu olamazsın 4 yıl bi şekilde geçerde ömür nasıl geçer istemedigin bi meslekte iyi düşün

Beni de düşündüren şey 4 yıldan sonrası.
Okulumdan 3 yıl kaldı zaten.
1 yıl nasıl geçti anlamadım ama ömrümün devamında bir muhasebeci veya bankacı olarak çalışmayı istemiyorum.
Kimse yanlış anlamasın.
Bu meslekler çok güzel tabi ki.
Ama benim istediğim meslekler değil.

Diyelim ki bıraktın okulu öğretmenliği de kazandın ailen 4 sene okuttu seni. Ne öğretmeni olucaksın? Sınıf ya da matematik falansan birkaç yıla atanırsın, ama yok sosyal bilgiler, tarih, coğrafya, fizik, kimya falan gibi alan dersleri olursa atanmayı rüyanda görürsün.

İçini karatmak gibi olmasın ama günümüzün gerçekleri bunlar. İşsiz kalmak için bir bölümden başkasına geçilir mi?

tabiki her meslek kendine göre güzeldir ama herkese uygun degildir hem istedigin bişey olursa çok çabalarsın belki o bölümün 1.si bile olabilirsin 1 yıl kaybetmek çok degil ben 2 yıl okuyup öyle karar vermiştim bide..seçim senin hayat senin

Okul Öncesi Öğretmenliği istediğim canım.
Sınıf öğretmenliği de ikinci düşüncem.
Alan dersi öğretmenliklerini zaten düşünmüyorum.
Daha doğrusu fen-edebiyat fakültesi düşünmüyorum.
Okul Öncesi,Sınıf Öğretmenliği,PDR ya da Türkçe Öğretmenliği.
Tabi içimden geçen Okul Öncesi.

Ben öğretmenlikte çok başarılı olacağıma inanıyorum.
Çünkü çok istiyorum ve çevremde tanıdığım herkes de benim çok iyi bir öğretmen olabileceğimi söylüyorlar.
Ben bunun bilincindeyim ve çevremden de destek alıyorum.
Ben de 2. yılımda gidip bırakırsam 3 yıl kaybetmiş olacağım.
Yani mezun olduğumda 25 yaşımda olacağım ama bu kayıp değil bana göre.

bende sözel öğrencisiyim öğretmenlik istiyodum puanım düşük olunca iş alanı olan 2 senelik bi bölüm seçtim kazandım öğretmenlik hem zor hemde atama sıkıntı belki 2 senelik bi bölüm düşünebilirsiniz

ben yapmak istediğin mesleği yap derim canım.öğretmenlik mesleği
aşk işidir.bende sosyal bilgiler mezunuyum 2 kere girdim sınava kazanamadım
ama bu senede hazırlanıcam.atanmayı rüyamda görürüm demiyorum hiç çünkü atanan
insanlar var.
neyse canım ömür boyu mutlu olmadığın işi yapmaktansa yol
yakınken sevdiğin istediğin meslek için çalışmaya başla bence şimdiden

Son düzenleme:

ben 26 yaşında mezun olucam sen çok iyi durumdasın zaten önemlide degil önemli olan senin mutlu olman arkadaşlar atama sorununu yazmışlar haklılar belki ama 1 kişi bile atansa öyle bişey yok ama bu istekle başarıp o sen olabilirsin

sınıf öğretmenliği bitti tatlım puanı 204 lerde sürünüyor artık kpss puanı 87 bence onu çıkar hedeflerinin arasında

tatlım öğretmenlik arzunu TEGV'de gönüllü ablalık yaparak gerçekleştirebilirsin,sana hayran çocukların olur,onlara birşeyler vermenin hazzını yaşarsın.Ben 3 yıllık TEGV gönüllüsüyüm,eğitimini almadığım etkinlik kalmadı,çok memnunum :)
benim de içimde öğretmenlik arzusu vardı ama TEGVi gördükten sonra bi ömür yapılacak meslek olmadığına karar verdim,onun yerine öğretmen koca adayı buldum,baktım ondan da olmuyo öğretmenlikle bütün ilişiğimi kestim :)))
hem zor bi meslek,türkiyenin en ücra köşelerinde sobasını bile kendin yaktığın bi okulda yaşamak var...Tabii uzaktan bakınca idealist oluyo insan,kendini çalıkuşu feride zannediyo ama kazın ayağı hiç de öyle değil.Xsevgilim bana karşı köydeki bayan hocadan bahsetmişti..odunların kırılması-sobanın yakılması-torbaların taşınması için devamlı köyün erkeklerinden yardım istiyomuş-ki bu insani bişey.Xsevgilim bile erkek olmasına rağmen bu işlerini başkalarına yaptırırdı.Ama dağ köyünden insanlar,bi kadınla konuşmuşlukları yok..Bu kadının ricasını yanlış anlar ve kadının arandığını-köydeki her erkeğe yazdığını falan konuşurlarmış...
Yani diyeceğim o ki hayat ne yazıkki toz pembe değil.
mesleğini de sevmeye çalış,klimalı ofis,miss :))

*bu arada 2 uçak bir otobüs..kıbrısta falan mı okuyosun?

canım sınıf öğretmenliğinin atamaları bitti artık. taban puan 87, alınan kişi 300.
bu yıl aldığım puanla bi okul öncesi bi pdrci atanabiliyoken ben atanamıyorum.
düşündüğün branşlardan ancak okul öncesi ve pdr yi tavsiye edebilirim.
fakat bence okul öncesinin alımları da ilerde biticek. çünkü artık 5 yaşında 1. sınıfa başlıyolar ona bile kimse evladını göndermek istemiyo, kaldı ki 4 yaşında okul öncesine göndermek de mantıklı değil.
pdr iyi gibi duruyo. ama yine de öğretmenlik işinde garanti yok artık, eğitim sistemini mahvettiler.
ben sınıf öğretmenliğinden mezunum. sevgilim seneye işletmeden mezun olucak. daha bu yıldan iş buldu kendine. ben de kadrolu ev hanımı gibi evde oturuyorum.

Insanın istedigi ve sevdigi bir isi yapması ne kadar huzur verici bilemezsin.
Ben de basta bolumumden sogumustum ustelik isteyerek girdigim halde, ama calisma ortamini stajim sayesinde gorunce
doyamadim sevmelere. Hep soruyorum kendime su soruyu tam derslere calismayi biraktigim anda " en basa donsek ne yazardin"
cevap yine ayni. icimde ukde olan bir bolum yok Allaha sukurler olsun. eger ki olsaydi 4 yil okudugum ve mezuniyetime 1 yil kalan bu bolumu birakirdim. her sabah sevmedigin bir is icin uyanmak ister miydin?
1 yil kayip degil. yanlis etkilemek istemem bolum birakan cok insan var, yalniz olmazsiniz bu konuda.
Maalesef hangi meslek ne yapar, bize uygun mu diye cok bilgi sahibi olamiyoruz uni. sinavlarina girerken. bolumun icine girmeden, derslere girmeden sen de bolumunu taniyamazdin. iyi dusun iyi karar ver, Allah yardimcin olsun canim

Son düzenleme:

Yok canım ya. Hani belki puanım Okul Öncesine yetmezse 2 yıllık çocuk gelişimi filan seçip sonra DGS'yle 4yıllığa çıkarmayı düşünebilirim ama onun dışında 2 yıllık bölüm istemiyorum.

Teşekkürler canım :)
Neden atanamayasın ki?
Onca insan var atanıyor da. Senin niye olmasın. Çalış sadece emin ol ki atanırsın. Allah yardımcın olsun canım.
Ben sanırım kararımı verdim. Gitmekten vazgeçtim gibi. Çalışıyorum şu anda. Ay sonu işten çıkayım,1 hafta kadar kafamı dinleyip hemen çalışmalara başlayacağım İnşAllah.

Ben öğretmenliği kazanayım canım Allah'ın izniyle inan ki atanmaktan korkmuyorum. Çünkü atanacağıma inanıyorum.

Canım TEGV'i düşündüm ben de ama ne bileyim ben eğitim fakültesinde okumak istiyorum.
O derslere girmeyi,o havayı solumayı hepsini yaşamayı istiyorum.
Oda arkadaşlarımdan 2'si öğretmenlik okuyordu. Onlara nasıl imrenerek bakıyordum anlatamam. Kitaplarını açıp konulara bakıyordum. Çok hoşuma gidiyordu.
Haklısın sınıf öğretmenliğinde köylerde bile öğretmenlik yapılıyor. Çok zordur eminim. Soba yakmak,ders anlatmak,hiçbir iletişim aracı,net vs. olmadan yaşam sürdürmek. Ayrıca kadına yapılan muamele...
Evet hayat toz pembe değil :)
Mesleğimi sevmeye çalışmayı çok denedim ama olmuyor.
Ben tam tersiyim söylediğinin canım :)
Kıbrıs'ta yaşıyorum,Türkiye'ye geliyorum :)

Sadece 300 kişi mi?
Mahvettiler canım eğitim sistemini. En kutsal meslek olan öğretmenliği bitirmeye çalışıyorlar. Yazık!
Okul Öncesini kazanırsam canım çift ana dal yaparak PDR diploması da almayı istiyorum ben zaten. Tabi çok çalışmam lazım bunun için ama insan çalıştıktan sonra olur diye düşünüyorum.
Şu anda okul öncesi de bitmek üzere canım. Eğitim sistemi sürekli değişiyor. Ben 4+4+4'ün ömür boyu uygulanacak bir sistem olduğunu düşünmüyorum açıkçası.:26:
Allah senin de yardımcın olsun tatlım.

Sen hangi bölümü okudun canım? Öğretmenlik mi?
Ne yazık ki bana bu bölümü sevdirebilecek hiç kimse yok.
Bankaya gittim,işim vardı.. Müşteri temsilcisine sıra aldım sonra yanına gittim işlem de yapıyor,hem konuştuk da. Bana çalışma saatlerini,şartlarını filan söyledi daha da soğudum. Ben sevmeye çalıştıkça sanki etrafımdaki insanlar buna engel oluyor.
Ben 93'lüyüm canım ve seneye baştan alırsam 3 yıl kaybım olacak. İnan ki umurumda değil.
Etrafımdaki insanlar,arkadaşlarım;Yazık değil mi onca senene? diyorlar ama umurumda değil kimin ne düşündüğü.
Ve ben de görüyorum birçok insan var ki son sınıfta bile bölümünü bırakıp tekrar sınava giren.
Amin canım İnşAllah. Çok sağ ol.

sınıf öğretmenliği bitti tatlım puanı 204 lerde sürünüyor artık kpss puanı 87 bence onu çıkar hedeflerinin arasında

Canım herkes aynısını söylüyor.
300 kişi atanmış bir de.
Puanım ona yeterse yine de tercihlerimde yer veririm ama iyi bir puan yaparsam düşünmem.

canım ben matematik bölümünü yeni bıraktım 4.sınıfıda bitirmiştim sadece uzattığım 1 yıl kalmıştı hep istediğim ilköğretim matematik öğretmenliğini kazandım. Ben küçük öğrencilerle uğraşmak istiyordum ataması daha kolay ve fazla... formasyon sıkıntısı vardı matematikde ve gözümü karartıp bıraktım 2 yıl muaf sayıldım 2 yıl okuyacakmışım sadece...insanın geleceğini etkileyen bir olay ben hep ilerisini düşündüğümde küçük çocuklarla uğraşmaktan keyif alacaktım ama lisede öğretmenlik yaptığımı düşününce atanmayı istemiyordum bunlar ufak ama hayatımızı derinden etkileyen konular ne olmak istiyorsan ne yapmak istiyorsan onu yapmalısın.şimdiden başarılar dilerim canım.

Son düzenleme:

Canım bölümünü bırakıp evde çalıştıktan 1 yıl sonra mı kazandın? Yoksa 4. sınıfa giderken mi sınava hazırlanıp kazandın?
Ben de gözümü kararttım kaldım ama herkes bölümün çok iyiydi vs diyor.
Ben de açık öğretimden yine okurum onu sıkıntı etmiyorum dedim. Açık öğretim diploması da normal bir üniversite diploması gibi hatta hiçbir farkı yok.
Ben de hep çocuklarla ilgilenmek istedim. Bankacılığı istemiyorum. Büyük konuşmam belki iş bulamayacağım öğretmenlikte, KPSS'ye gireceğim yine bankacı olacağım bunu bilemeyiz ama benim gönlüm öğretmenlikten yana.
Benim planlarım çok farklı canım. Çift anadal yapmayı da istiyorum. Bu bölümde de yapabilirdim ama istemediğim bir bölümde yükselmek de anlamsız geldi. Okul Öncesi olursa İnşAllah PDR üzerine de çift anadal yapmak istiyorum. İstediğim bölümü kazanırsam derslerimin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Severek dinlerim dersleri,aklıma daha çok girer
.

Güzel kardeşim bence istemediğin bir işi yapmak zorunda kalmak insanı tüketir.
Bu neden ile insan istediği işi yapmak için her yolu denemeli,şartları zorlamalı amaaaa..

Bence sen henüz okul öncesi öğretmenliği ile ilgili tam bilgiye,öngörüye sahip değilsin,ben yeterince araştırmadığını düşündüm.

Burda mesaj yazan bir üye bu eğitim sistemi ile okul öncesi kalmayabilir diyor sen bunları düşündün mü?

İkinci yılında girdiğin bölümden memnun değilsin,fazla fazla zamanın olmasına rağmen demek ki bu bölümüde yeterince araştırmamışsın.

Belkide 4 yıl iktisat okuyup daha sonra çalışıp para kazanır,biriktirir daha sonra kendi gönlündeki eğitimi alabilirsin.Belki zamanla iktisatı seversin, o mu bu mu derken yıllar geçiyor senin biran önce hayata tutunman lazım.Eğer öğretmenlik senin için vazgeçilmez olsaydı iktisada gelir miydin?

Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Son düzenleme:

sağol canım benim
bu yorumumu ağustosta yazmışım
evet geçen yıl 324 kişi alınmıştı. bu yıl 1500 küsür kişi alındı. ama puanlarda pek fark yok. geçen yıl 87 ile kapamıştı. bu yıl 85 ile kapadı. ben malesef 78 ile kaldım. tekrar hazırlanıyorum
ve dediğim çıktı okul öncesinden geçen yıl 7 bin küsür alınmıştı, bu yıl 1700 küsür kişi alındı. bak okul öncesi düştü bile.
dediğin gibi 4+4+4 de her an değişebilir. ama değişse bile her yeni gelen şey eskisini aratıyo malesef.
Allah senin de yardımcın olsun canım. inşallah gönlüne göre olur her şey

Okul Öncesini çok araştırdım inanın.
Şu anda ki sistemi de biliyorum. Öğretmenlik bitti.
Öğretmenliği çok istedim ama İktisat'a gittim çünkü 2. yılımdı,bir daha hazırlanamam dedim ve puanım okul öncesi için yeterli değildi.
Bu yüzden de İktisat'ı tercih ettim ve kazandım.
Bölümü öyle ya da böyle bitirirdim ama her defasında öğretmenlik geldi aklıma. Canım acıdı.
Keşke 3. yılıma kalsaydım da adam gibi çalışsaydım dedim.
Bu yıl okula gitmeme kararı aldım. Evdeyim. Şimdiye kadar doğru düzgün çalışmadım ama bu son şansım bunun bilincindeyim ve çalışacağım.
Ama biliyorum,okusam da çok sıkıntı çekeceğim iş bulma konusunda.

İnşAllah siz de bu yıl atanırsınız. Allah yardımcınız olsun.
Malesef üniversite kazanıp,okulu bitirmekle bitmiyor iş. Bir de aşmamız gereken KPSS var.
Ülkenin durumu gittikçe bozuluyor.
Siz İnşAllah atanırsınız bu yıl. Rab'bim yardımcınız olsun.
Ben de baktım hangi bölümden kaç öğretmen atandığına. Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliğinden neredeyse aynı sayıda öğretmen atanmış.
PDR'nin ataması bile o kadar azalmış ki.
İktisattan yaşadığım ülkede çok rahat iş bulma şansım var. Ama ben illa öğretmenlik istediğim için bölümümü bıraktım.
Açık öğretimden iktisatı devam ettirmeyi düşünüyorum çünkü öğretmenlikte iş bulamazsam iktisatla ilgili bir işe mutlaka girebilirim.
Allah'ın izniyle İnşAllah kazanırım öğretmenliği ve İnşAllah pişman olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…