Evet tavır alabilecek o fırsatı ben verdim galiba. Fazla iyi niyetli ve alttan alan bir tipim çünkü. Bence bana yarın diyeceği de esnek mesai. Hatta full derse ona bile şaşırmam. Gitsem taviz vermiş olurum değil mi? Yapacağı yoksa bile yapar.Niye birileri ne der göze batarım diye düşünüyorsunuz ki devlet size hak veriyor istediğiniz gibi kullanırsınız onlar ne hakla rahatsiz oluyorsa kimseye kendi temel haklarınızı yaparken tavır alabilecek fırsatı vermeyin o mesafeyi koruyun çıkarlarınız doğrultusunda hareket edin sonuçta iş arkadaşlığı çok da ne düşündüklerini umursamayın size ne milletten aaaaa
İstifam kesin değil ama mutlu da değilim. Çok sebebim var istifa için. öNceki konularımdan bilen bilir. İş arkadaşlarımla bi sorun yaşamadım ama bu benden kaynaklı. Birimin kadrolu tek personeliyim ve herkesin sorusunun yanıtıyım nerdeyse. Ama iyi niyetimi kaybettim,işimi sahiplenemedim.Verilmiş bir hakkım varsa kullanırdım tabii ki.
Yalnız iş ortamındaki huzurumda önemli olurdu benim için iş arkadaşlarımla sorun yaşamak istemezdim ama siz zaten istifa edecekmişsiniz hakkınızı kullanın.
Gitseniz gene taviz verirsiniz dediğim gibi kendi işinize nasil geliyorsa öyle olun yoksa daha çok tepenize çıkarlar bu tek iş için değil aslında hayatın her yerinde geçerliEvet tavır alabilecek o fırsatı ben verdim galiba. Fazla iyi niyetli ve alttan alan bir tipim çünkü. Bence bana yarın diyeceği de esnek mesai. Hatta full derse ona bile şaşırmam. Gitsem taviz vermiş olurum değil mi? Yapacağı yoksa bile yapar.
Keşke yapabilsem.Gitseniz gene taviz verirsiniz dediğim gibi kendi işinize nasil geliyorsa öyle olun yoksa daha çok tepenize çıkarlar bu tek iş için değil aslında hayatın her yerinde geçerli
Devlet bana o izni verdiyse onun kası eğildi bunun yüzü karardı çok da umrumda olmazMerhaba. Memurum ve nisan ayının ortasından bu yana idari izinliyim 10 yaş altı çocuğum var diye. Ama maalesef covid olduk ailece ve hala inanın toplanmaya çalışıyoruz. Neyse... Dünki açıklamadan sonra idari iznim devam ediyor. Birimin başındaki hocaya bunu dediğimde bi tavırlandı sanki,hoşlanmadı bu haberden,ben detaylı bilgi alır sana haber veririm dedi. Ama genelge çıktı yani neyin haberi anlamadım. Üstelik uzaktan çalışıyorum,ihtiyaç oldukça da çağırın gelirim hocam dedim her defasında da... Ki gittim de... işini yapan,sorumluluklarını bilen bi insanım. Covid olduğumda bile uzaktan da olsa ihmal etmedim,işimi yaptım.
Şİmdi ben temmuz başı işe başlayacağım kuvvetle muhtemel ve temmuz oratsında da izin alacağım. Geçen yıldan beri izin için temmuz ortası diyorduk yani. 2 hafta çalıştı,izin aldı diye bana iyice tavırlanmalarını istemiyorum ama sonuçta bu da bana devletin verdiği bi hak. Sadece ben değil,kurumumda benim durumumda olan bayanların hepsi idari izinli. Yarın 2 stajyer ve 2 hoca orda olacakmış. Ben de bi gidip uğrasam mı diyorum, durumu da konuşuruz,göze batmak istemiyorum. Üstelik istifa var gündemimizde,o konuyu da kesin bir dille olamsa da konuşurum diyorum. Pat diye istifa etti olmamak için. Kimisi çağırmadan gitme diyor,kimisi git diyor. siz ne dersiniz?
Aksatmadım inanın,annem hastanede yatarken, ben evde covidle uğraşırken o hasta halimle bile ihmal etmedim. Hatta ilk belirtlerim başladığnda, altından zor kalkılacak bir iş bile yaptım hasta hasta. Bunları onlar da biliyor. Önceki esnek mesaide bana karşı çok anlayışlı davrandığını filan söylemişti hatta,sanki kurumda sadece ben esnek çalışmışım gibi. İşyeri huzurum anladım ki ben taviz verirsem var. Ama nereye kadar? Ben öğrencisi,stajyeri değilim sonuçta. Sesimi çıkarmadığımda sorun yok anlayacağınız.Memur olduğunuz için bunu siz de biliyorsunuzdur ama idari izin idari amirinizin insiyatifidir. Genelgede bahsedildiği gibi esnek mesai kurum işlerini aksatmayacak şekilde düzenlenir. Yani devlet bana hak tanıdı kimse beni çalıştıramaz diye bir tavır içine girmeyin. Özellikle çalıştığınız birim ortak bir çalışma düzenine sahipse sizin çalışmadığınız mesai başkasının üzerine iş yükü olarak biniyorsa yukarıda ki arkadaşın söylediği gibi illa ki göze batarsınız. Hakkınızı kullanın ve savunun ama işyeri huzurunuzu da göz ardı etmeyin.
yaaa... Ben gitmeye meyilliydim biliyor musunuz? Ama gitmemeliyim valla doğru diyorsunuz. Peki bana esnek veya full derse ne diyeyim? Kimseyle ters olmak istemiyorum ama ezdiriyorum da kendimi..Devlet bana o izni verdiyse onun kası eğildi bunun yüzü karardı çok da umrumda olmaz
Süreç en tepeden iyi yönetilemedi, neden ceremesini siz çekesiniz? Gitmenize kesinlikle gerek yok bence.Amirler kıskançlığından ağız burun büküyordur. Onlar idari izinli olsa asla gelmezlerdi, emin olun. Kendinizi ezdirmeyin.Merhaba. Memurum ve nisan ayının ortasından bu yana idari izinliyim 10 yaş altı çocuğum var diye. Ama maalesef covid olduk ailece ve hala inanın toplanmaya çalışıyoruz. Neyse... Dünki açıklamadan sonra idari iznim devam ediyor. Birimin başındaki hocaya bunu dediğimde bi tavırlandı sanki,hoşlanmadı bu haberden,ben detaylı bilgi alır sana haber veririm dedi. Ama genelge çıktı yani neyin haberi anlamadım. Üstelik uzaktan çalışıyorum,ihtiyaç oldukça da çağırın gelirim hocam dedim her defasında da... Ki gittim de... işini yapan,sorumluluklarını bilen bi insanım. Covid olduğumda bile uzaktan da olsa ihmal etmedim,işimi yaptım.
Şİmdi ben temmuz başı işe başlayacağım kuvvetle muhtemel ve temmuz oratsında da izin alacağım. Geçen yıldan beri izin için temmuz ortası diyorduk yani. 2 hafta çalıştı,izin aldı diye bana iyice tavırlanmalarını istemiyorum ama sonuçta bu da bana devletin verdiği bi hak. Sadece ben değil,kurumumda benim durumumda olan bayanların hepsi idari izinli. Yarın 2 stajyer ve 2 hoca orda olacakmış. Ben de bi gidip uğrasam mı diyorum, durumu da konuşuruz,göze batmak istemiyorum. Üstelik istifa var gündemimizde,o konuyu da kesin bir dille olamsa da konuşurum diyorum. Pat diye istifa etti olmamak için. Kimisi çağırmadan gitme diyor,kimisi git diyor. siz ne dersiniz?
Burada ki denge çok önemlidir. Bazı insanları ne yaparsanız yapın memnun edemezsiniz zaten. Özellikle de maalesef kamu kurumları böyle. Kurallara uygun davrandıktan sonra insanların tavırları sizi yıldırmasın. O yüzden hakkınızı savunun dedim. Zaten dediğiniz gibi bundan yararlanan tek kişi siz olamazsınız. Yine de sizin idari izniniz amirinize bağlı ben onu belirtmek istedim.Aksatmadım inanın,annem hastanede yatarken, ben evde covidle uğraşırken o hasta halimle bile ihmal etmedim. Hatta ilk belirtlerim başladığnda, altından zor kalkılacak bir iş bile yaptım hasta hasta. Bunları onlar da biliyor. Önceki esnek mesaide bana karşı çok anlayışlı davrandığını filan söylemişti hatta,sanki kurumda sadece ben esnek çalışmışım gibi. İşyeri huzurum anladım ki ben taviz verirsem var. Ama nereye kadar? Ben öğrencisi,stajyeri değilim sonuçta. Sesimi çıkarmadığımda sorun yok anlayacağınız.
Sonradan tavır olursa olan huzurum da kaçmasın diyordum ama haklısınız. Taviz vermiş olurum,üstüne eklendikçe eklenir. Ki maalesef bunu çok yaptım ben. Sorun olmasın,yüz yüze bakıyoruz diye sustum hep. Peki yarın full mesai derse ne yapmalıyım sizce? Üstelik benim amirim de değil kendisi aslında... Birimin başındaki sorumlu hoca kendisi. Benim kadrom başka birimde,çalıştığım birim ise farklı. Hayır da diyemem. Ama sustukça da olmuyor. OffSüreç en tepeden iyi yönetilemedi, neden ceremesini siz çekesiniz? Gitmenize kesinlikle gerek yok bence.Amirler kıskançlığından ağız burun büküyordur. Onlar idari izinli olsa asla gelmezlerdi, emin olun. Kendinizi ezdirmeyin.
Yıllık izin de temel hakkınız, sakın çekinmeyin kullanmaktan.
Kendisi benim resmi amirim değil aslında. çÇalıştığım birimin başındaki hoca. Kadrom başka birimde. Ama rektör hoca onu birimin başına koyduğu için o ne derse öyle çalışyıruz. yoksa resmi amirim değil. Memnuniyet konusunda haklısınız ayrıca. Yarın bana hber veridğinde full mesai derse veya esnek derse ne demeliyim sizce? Sesim içime kaçıyor resmen bazen,susuyorum.Burada ki denge çok önemlidir. Bazı insanları ne yaparsanız yapın memnun edemezsiniz zaten. Özellikle de maalesef kamu kurumları böyle. Kurallara uygun davrandıktan sonra insanların tavırları sizi yıldırmasın. O yüzden hakkınızı savunun dedim. Zaten dediğiniz gibi bundan yararlanan tek kişi siz olamazsınız. Yine de sizin idari izniniz amirinize bağlı ben onu belirtmek istedim.
Yani resmi amiriniz olmadığı için sizin sistem ne şekilde işliyor bilemiyorum. Ayrıca istifa gibi bir durumunuz da var o yüzden sizi şunu söyleyin diye gaza getirmek istemem. Duruma, kuruma, kişiye göre çok farklılık gösteren şeyler bunlar. Bana tavır yapacak, ters davranacak diye düşünüyorsanız çekinmenize gerek yok bence. Duygusallığa lüzum yok. Ama benim resmi anlamda işimi zorlaştırabilecek yetkiye sahip diyorsanız tersleşmeniz uygun olmaz.Kendisi benim resmi amirim değil aslında. çÇalıştığım birimin başındaki hoca. Kadrom başka birimde. Ama rektör hoca onu birimin başına koyduğu için o ne derse öyle çalışyıruz. yoksa resmi amirim değil. Memnuniyet konusunda haklısınız ayrıca. Yarın bana hber veridğinde full mesai derse veya esnek derse ne demeliyim sizce? Sesim içime kaçıyor resmen bazen,susuyorum.
Valla ben olsam öyle bir fırsatım olsa gitmek istemezdim. Kimsenin ne düşündüğü de önemli değil. Gerektiği kadar ve helal ise yeterli benceyaaa... Ben gitmeye meyilliydim biliyor musunuz? Ama gitmemeliyim valla doğru diyorsunuz. Peki bana esnek veya full derse ne diyeyim? Kimseyle ters olmak istemiyorum ama ezdiriyorum da kendimi..
Hayır değil. En azından ben öyle düşünmüyorum şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla.. Sadece beni duygusal anlamda üzebilir ve ben bunu kafama takabilme potansiyeline sahibim maalesef.Ama benim resmi anlamda işimi zorlaştırabilecek yetkiye sahip diyorsanız tersleşmeniz uygun olmaz.
ya demi yaaa... Ben neden bu kadar kafama takıyorum ki? Biraz boşvermeyi öğrenebilsem...Valla ben olsam öyle bir fırsatım olsa gitmek istemezdim. Kimsenin ne düşündüğü de önemli değil. Gerektiği kadar ve helal ise yeterli bence
Öğrendiğinizin farkında ki psikolojik baskı uyguluyor yalandan yere sorup dönüş yaparım diyorya demi yaaa... Ben neden bu kadar kafama takıyorum ki? Biraz boşvermeyi öğrenebilsem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?