Gitmelimiyim yoksa kalmalımıyım bilmiyorum :(

bence de gitmelisin ama dönecek gibi değil eşin seni arayacak gibi değil. çünkü aramzsa sürekli beklenti içinde olursun. giderken gözden çıkar bi çok şeyi. pişman olursa gelir arar, sizinle tekrar aile olur ve pişman olduğu için düzelir. ama eğer sen gitmezsen o da pişman olacak gibi değil. annesi de var ya yokluğunu hissetmez gibi. ama bi süre geçse sensz, seni ve bebeği arııcaktr ve sen gittkten sonra tabi süreç ne kadr olur, ya çok pişman olur düzlemeye yemn eder ayrı eve çıkarsınız,sizsiz olmayacağını anlar, ya da sen gittikten sonra geçen sürede bittiğini o da hisseder. iki seçenek de var. illa seni arııcak peşinize düşecek die bekleme gidersen ve de böyle pişman olacağa da benzemiyor. benm içimden de çoooooook zor olsa da git demek geçiyor....ya da adamı böyle kabul etmek zorundasın...

bu adam pişman değil...hataydı bir daha olmaz bile diyemiyor...giderdim yerinde olsam..3.kişiler yüzünden değil kocan yüzünden...sana el kaldıran bir de arkasından pişkin pişkin davranan kocan çünkü...evlilik evde huzur mutluluk saygı varsa sürmeli.ama çocuk için sürdürmek kadar saçma bir şey yok bu güvensiz kadınların uydurduğu bir bahane...çocuk mutlu bir ortamda büyümek ister...

merhaba Semese, 3şubat pazar günü yaşadığın şeyleri ben de yaşadım seni gayet iyi anlıyorum.
sebep 3. şahıslar değil bizm olayımızda ve bebeğim de 10 aylık..
ailemden 9saat uzaklıkta bir ilde yaşıyorum..ben de kovuldum ama evden çocuğumu almadann çıkmam dedim vermediği için yutmak zorunda kaldım..
tokat, hırpalama vs şeyler yaşandı sinirlenip yüzüne kapı çarptığım için.. valizlerimizi hazırladım, ancak otobüs bileti bulamaddığım için dönemedim..belkide bu bi sinyaldi bilemiyorum.
eşimle 2gün sonra konuştuk ve pişmanlık yaşamadığını söyledi..sorunlar üzeirne oldukça konuştuk ama tutumu sabit..
hep ben fedakarlık etmek zorundayım (ataerkil bir ailede yetişmiş ve tam bir anadolu erkeği.. dediğim deidk)..
bu haftasonu beni ailemin yanına bırakıak 3 hafta sonra eğitim sebebiyle o da gelicek yanımıza.. kafamızın dağılması için götürüyor
belki de mesafe ve zaman çözecektir sorunalrı..
evet affedemiyorum yaptığımı, belki ayıplarsınız ama hala seviyorum ne yapabilirm.
üstelik ben kendimden geçtim bebeğimin geleceğini düşünmek zorundayım..gözümüzün önünde kaynımızın çocuğu anne baba ayrı..
belki zamanla pişmanlık duyar,birbirimize olan saygımızı yeniden kazanırız.. öfke anında insan hiç bişey düşünemiyo
ama mantık devreye girdiğinde olaylar farklı hale geliyo..
gitmek mi kalmakmı doğru inan ben de bilemiyorrumm

Biraz gururumuzu düşünmek gerekiyor belki dusunuyorumda esın ilerde bana vursa kufretse kızım ve kabullenirsen ikinci üçüncü cocuğum bu durumu görünce ailem varmı oh ne güzel mi dicek erkek olursa babasını örnek almıcak mı benım esimin sinirlilîgi kufretmesi aynı babası bunlara tahammülüm yok benım ben babamın anneme el kaldırmasını bırak salak dedıgını bile duymadım çünkü es özeldir saygı duyarsın ne bilim bazen sadece cocuğumun bu ortamda yetişmemesi için bile gitmeye deger diyorum içimdeki ses hep git diyo pişman olursa gelir olmazsa gelmezse ben onu kaybetmem o beni ve çocuğunu ailesini kaybeder

Dün gidicen mi dedi evet gidicem dedim bana hala diyoki ailenin yanına gitmek istiyosun canın tatil istiyo kavga çıkarıyorsun bunu bahane ediyorsun diyor bende dedimki hala böyle şeyler düşünebildiğine inanamıyorum dedim bana tokat atan birine eline saglık bundan sonra kulun kölenim dememi mi bekliyordun dedim hiç alttan almıyomusum herseye cevap veriyormuşum sucluymusum sogutuyo beni kendinden ıyıce.

Arkadasım umarım bu süre sizi ve evliliginîzi toparlar hakkınızda hayırlısı olur inş peki siz ayrı evdemi oturuyorsunuz

şiddet pekte kabul edilebilinir bir durum değil ama cocugun var kal demek de gıt demek de zor. kararı salim kafayla alman gerekecek kesınlıkle...

Arkadasım umarım bu süre sizi ve evliliginîzi toparlar hakkınızda hayırlısı olur inş peki siz ayrı evdemi oturuyorsunuz

evet ayrı evlerdeyiz ama çok yakın oturuyoruz. benim ailem uzakta
ve bebeğime kayınvalidem bakıyor çalıştığım içn
ve biz haftanın 5-6 günü ordayız, eve genelde otel gibi gider geliriz!!
umarım toparlanırız, benm de psikolojim gerçekten iyi değil, hala alışamadım yalnızlığa.
bu kadar gerilmemize benim de tavırlarım sebep oldu belki ama asla şiddete dönüşmemeliyid bunu ben de sindiiremiyorum

yaptığı şiddete kılıf uydurmuş, asilik yapıyorsun die senin psikolojine seni suçlu olarak yerleştirip gitmene engel olucak. bence tartışmaya girme. konuştukça kendini temize çıkarma modunda daha da saçmalııcak.

ben olsam giderdim.suçum olsa diyorsun ya suçun olsa kabullenecek misin tokatı?yazık sana da ,bebeğine de..adam pişman değil,tekrar yapmam demiyor hoş ilk olduktan sonra gerisi zaten gelir.yani bilemiyorum arkadaşım çok gurur kırıcı bişey.benim eşim bana vursa durmam,çocuğumu da alır giderim.

Bir daha yaparsın sen dediğinde, gülerek yapabilirim demesi gerçekten nefret edilecek bir şey.

Aile durmunu, maddi manevi durmunu bilmediğim için git demem sana.
Ama ben olsam giderdim Çok sinirlendim yaaa

Cok zor rabbim sabir versin inşallah suan esınle ayrımısınız peki kendini nasıl hissediyorsun

Ailemin durumu ne ıyı ne kötü normal babam işci emeklisi kendi yağlarında kavruluyorlar ama çok şükür aılem abim ablalarım çok destekçim bende cocuk gelişimi ve eğitimi mezunuyum 2 yıl ana okulu öğretmenliği yaptım iş bulur çalışırım ondan hiçbirşey istemiyorum hayatımdan çıksın yeter

Ortada ufacık bir bebek var,bence çok iyi düşünmelisin..bir erkek döverim demez döven adam,konuşmasıyla,refleksleriyle her hareketiyle tetikte olur.bu ilk kez olan bir olaysa,bi anlık hata ve tepkide olabilir..eşinin yatıgı çok kötü ve kaldırması güç birşey ama biraz sabırlı ol arkadaşım.o çocugu düşün.bi çocuk büyütmek kolay değil.birde olaya şu yönden bak,eşin durduk yere sana sataşmıyorsa,seni ve hayatını çok fazla sınırlamıyorsa,sen çok büyük tepkiler vermediğin sürece kendini kontrol edebiliyorsa,onunla çok fazla tartışmaya girmeden birbirinizi anlayana dek dene derim ben..çocuk evlilik kurtarmaz,ama bizler biraz sabredersek,boşanmaların hat safha da oldugu bu zamanda bi çocugu daha anne ve babasıyla büyütebilirz..tekrar diyorum yaşadıgını sen en iyi bilensin bu kararıda yalnız sen verebilirsin.dışarıdan konuşmak kolay olabilirz bizlere..şunuda söylemek istiyorum,erkeklere bunu yaparmısın,veya neden yaptın dediğimizde sanki tekrar yapsanda affederim duygusunamı kapılıyorlar anlamıyorum çogu zıt cevap verir.suküt altındır arkadasım susmak kişiye verilecek en güzel cevap ve tepkirdir..Allah yar ver yardımcın olsun..

cok uzuldum oncelıkle onu soyleyeyım..ah su gurbetın gozu kör olsun dıye bosuna dememısler... kocan sana vurarak hata yapmıs tabıkı..yanı bunları unutman belkı cok zor olacak..donupdonup aynı seylerı hatırlayıp ıctenıce kınleneceksın belkı de amaa bebegın var ortada..tek sorun buysa ben ayrılma derım cnm..kendını dusun annenle babam bu sorundan dolayı ayrılsalardı ve sen o hayatın cocugu olsaydın annene kızarmıydın..esının genel halını dusunerek bu kararı al..ıyılıgı kotulugunden 1 fazlaysa bıle ayrılma cnm..ınsallah Allah sana dogru karar aldırsın..

Çok zor bi karar bebegım olmasaydı hiç bu kadar düşünmezdim hemen giderdim ama şîmdi gece gündüz düşünüyorum tartıyorum arkadaslar içimde öyle büyük bi soğukluk varkî görmeye bile tahammülüm yok işten gelmesini iple çekerdim önceden şimdi umrumda değil bişey sorarsa cevap veriyorum onun dışında konuşmuyorum istemiyorum yanımda yatmasını bile istemiyorum artık kızgınlıktan mı yoksa sevgim bitti ondan mı bilmiyorum aklımda dönüp duran tek bi düşünce var bu adam bana vurdu bi kere değil 3 4 kez vurdu

sırf şu cümlesi gitmenizi gerektiriyor.
Boşanın veya boşanmayın diyemem ama gidin ..
Uzak kalın , sakince düşünün ve öyle karar verin ..

sevgi farklıdır , saygı farklı .. herkesin sevgi anlayışıda farklıdır ..
eşine şiddet uyguladığını bildiğim bi iş arkadaşımla tartışmıştık ..
nasıl yaparsın , nasıl kıyarsın demiştim..
minik hanım evlilikte herşey aşama aşama demişti ..
ilk önce tartışmalar başlar, sonra sesler yükselir , saygının bittiği yerde şiddet başlar ..
bir erkek bir kez el kaldırıp o sınırı aşmışsa bir daha yapmakta sakınca görmez, yaptıklarının normalleştiğini düşünür demişti zira
anneside babasından dayak yiyomuş zamanında , anne gitmemiş ..
velhasıl kelam sevmek ayrı , şiddet ayrı ..
seven erkekte döver ..
ama anladığım bir kere o sınırı geçen erkek muhakkak bir gün tekrar geçer ..
evladınız ve siz hakkında hayırlısı olsun

Çok doğru arkadasım benimde kaldıramadıgım o ya benimde çok sinirlendiğim olur ama kufretmem o ortamdan uzaklaşırım falan el kaldırmak ne demek insan sevdiğine kıyarmı üzmek istermi ben onun eşiyim cocuğunun annesiyim daha 2 yıl bile olmadı evleneli 2 yılda bunları yaşadıysam 20 yılda neler yaşanmaz ki uzaktayım buna karşı koyamazsam başka olacakları kendi elimle etmiş olmam mı

Eşin senin yokluğunu mutlaka hissedecektir.
Anne ilgisi,eşin yokluğunu hafifletmez.Anne ayrı,eş ayrı.
Eşin sadece hizmet anlamında yokluk çekecekse,zaten hiç çekmesin.

Ben senin yerinde olsam,kafama koyduğumu yaparım.
Ama konuyu sürekli deşip,gündeme getirip inatlaşmasına sebebiyet vermem.
Bugün çocuğu al diyor ama bakarsın yarın kafası atar,alamazsın der.
O yüzden meseleyi fazla dallandırıp budaklandırmadan kendi kararını netleştir derim.

sana verilecek değeri sen belirlersin canım ..
arkadaşın dediğide doğru , konuyu dallandırıp budaklandırma.
kararını ver ve uzaklaş.
boşanıp , boşanmamaya ise sakin kafa ile karar ver.
belki uzaklaşman onu akıllandırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…