Gitmelimiyim yoksa kalmalımıyım bilmiyorum :(

Semese

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2012
199
0
26
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar uzun zamandır yazmak istiyodum ama anca kendimî toparlayabildim bundan 2 hafta onceydı esımle ablası yüzünden bi tartışmamız oldu tartışma kızısınca beni yitti bende sinirlendi koluna vurdum onun oda kalktı 2 3 tokatda bana vurdu neye uğradığımı şaşırdım bu son noktaydı bıttı dedım ve sonra uzerımı giydim kızımıda alıp çıktım evden bana defol bidaha gelme dedî dışarıda ağlaya ağlaya dolaştım 6 aylık kızım kucağımda ...
Sonra bu baktım esım gel buraya gel buraya giyip duruyo git basımdan dedım sadece konuşalım dedı bende konuşacak birsey yok ayrılmak istiyorum dedim tamam dedi. Eve gel dedi ben biletini alıcım dedi ben Fransa'da yasıyorum kızımın kımlıgı henüz gelmedı o yüzden ülkeden suan çıkış yapamıyoruz Şubat sonuna gelecek inşallah ayrılmaya karar verdık ve bana annenlere söyle dedı bende aradım soyledım dedım ama aslında soylememiştim üzülürler diye sonra biz konuşmadık 1 hafta falan sonra bana vurduğu ıcın özür dıledı sadece beni sen kışkırttın dedi herseyde ayrılmak olmaz falan dedı o kadar
Gelelım bana öyle kırıldım öyle ıncindimki babam annem bile bana vurmamısken esım dediğim sevdiğim insan bana vurdu kufretti unutulacak affedilecek bişey değil bu onu her gördüğümde aklıma geliyo gemde bu terbıyesızlık yapsam neyse dicem ablası yüzünden vurdu ne öğrenc bişey ve ben seni affedersem ilerde daha fazlasını yaparsın dedım bana güldü yapmam diyemem dedi o kadar sogudumki sımdi Şubat sonu kızımın kımlıgı gelınce gıtmeyı düşünüyorum bana diyolarki sorun 3. Sahıslarsa evlılıgini bitirme ama tek sorun o degılkı bana vurdu varmı otesı
Siz olsanız napardınız gidermıydınız aklı basına gelsin dermıydınız

canım gitmek de zor kalmak da böyle bi durumda. her şeyden önce bebeğini düşünmen lazım:6: onun için bi şans daha ver eşine.. tabi şiddet uygulamış. çok çok çok karşıyım buna.. ama hiç bir yuva yıkılsın istemem hele de ortada çocuk varsa.. hakkında en hayırlısı olsun canım

Benimde arkadasımın ailesi almanyada yasıyor ve 1 yasında kızları var.Onlarda çok büyük kavgalar yaşadılar hatta eşi arkadasımı hamileyken dövdü,arkadasım evi terk etti istanbula gitti ama eşi çok pişman oldu ve karısınıda cocugunuda geri getirdi şuan gayet mutlular hersey düzeldi.

Bence oturun ve tekrar düşünün ayrılırsak nasıl olur kızımın geleceği nasıl etkilenir yada eşinize olan sevgi ve saygınızın ölçüsünü gözden geçirin.

Size şöyle yapın böyle yapın kalın veya gidin diyemem çünkü o kararı siz yaşayacaksınız ve sonuçlarınıda siz göreceksiniz.O yüzden mantıklı ve sağlam kararlar almak için evladınızıda düşünerek tekrar durumu gözden geçirin.İlk defa böyle bişey oluyorsa bir şans daha verebilirsiniz eşinize.Sinir anında insan ne yaptığını bilemiyor,sonrasında gercekten pişman olabiliyor.Ama daha öncede böyle bişey olduysa çokta olumlu olmayın derim.
Umarım herşey en kısa zamanda düzelir allah yardımcısınız olsun.

canım gitmek de zor kalmak da böyle bi durumda. her şeyden önce bebeğini düşünmen lazım:6: onun için bi şans daha ver eşine.. tabi şiddet uygulamış. çok çok çok karşıyım buna.. ama hiç bir yuva yıkılsın istemem hele de ortada çocuk varsa.. hakkında en hayırlısı olsun canım

Doğru söylüyorsun arkadasım bunu bende çok düşündüm ama esın benımle konuşmadığı günlerde bu kez bıle almadı kucağına cocuk ona atıldıkca almadı nıye yapıyorsun bunu onun sana ıhtıyacı var çok küçük dedıgımdede kendımı alıştırıyorum dedı bıdaha görmek ıstemezmıs bana gıder başka bırını bulursun sende falan dedı bılmıyorum sınırlemı soyledı ama bunları dusununcede haketmıyo bunu diyorum bılmıyorum

Benimde arkadasımın ailesi almanyada yasıyor ve 1 yasında kızları var.Onlarda çok büyük kavgalar yaşadılar hatta eşi arkadasımı hamileyken dövdü,arkadasım evi terk etti istanbula gitti ama eşi çok pişman oldu ve karısınıda cocugunuda geri getirdi şuan gayet mutlular hersey düzeldi.

Bence oturun ve tekrar düşünün ayrılırsak nasıl olur kızımın geleceği nasıl etkilenir yada eşinize olan sevgi ve saygınızın ölçüsünü gözden geçirin.

Size şöyle yapın böyle yapın kalın veya gidin diyemem çünkü o kararı siz yaşayacaksınız ve sonuçlarınıda siz göreceksiniz.O yüzden mantıklı ve sağlam kararlar almak için evladınızıda düşünerek tekrar durumu gözden geçirin.İlk defa böyle bişey oluyorsa bir şans daha verebilirsiniz eşinize.Sinir anında insan ne yaptığını bilemiyor,sonrasında gercekten pişman olabiliyor.Ama daha öncede böyle bişey olduysa çokta olumlu olmayın derim.
Umarım herşey en kısa zamanda düzelir allah yardımcısınız olsun.

amın ınsallah belkı gitmem onu kendıne getırır biraz düşünür özler birbirimizin kıymetını anlarız arkadasınızda da böyle olmuş ya olamazmı

amın ınsallah belkı gitmem onu kendıne getırır biraz düşünür özler birbirimizin kıymetını anlarız arkadasınızda da böyle olmuş ya olamazmı

Bencede güzel bir çözüm buldunuz,biraz ayrı kalmak eşinizin yaptığı hataları anlamasını sağlayabilir bu aradada bebeğini özler ve sizin kıymetinizi anlar.

Tekrarlarsın dedıgınde gülerek bişey dıyemem olabılır dıyen bi ınsan nasıl güveneceksınkı herseyı yapar allah korusun..mutlaka aılenın yanına bı sure gıtmelısın orada kaldıgın zaman zarfında kararınız bellı olacaktır .ne demek baska bırını buluruz felan cocukta evlılıkte umrunda değil bu adamın aman iyi düşün gittiğinde yanlız kaldıgında..

Tatlim esin pisman degilki yaptiklarindan. Bir erkek pisman oldugu zaman bile tekrar yapabiliyor, seninki piskin piskin tekrar damarima basarsan yine yaparim diyor yüzüne.
Bana sorarsan hic gidip gelme, dur durdugun yerde, fransadasin zaten anladigim kadariyla. Seni aradiginda yine baskasini bulursun falan derse "Asla bulmam, birdaha evlenmeyi düsünmüyorum, cocugumu büyütürüm" de. O tekrar evlenmek istiyorsa acsin bosanma davasini. Sen biraz bekle bakalim, ne olacak.

Bizim bir uzaktan akraba var, karisini yeni evliyken bir cocuklari varken ailesinin yaninda yasiyorlarmis onlarin yaninda dövmüs, almanyada yasiyorlarmis ozaman.
Kadin ozaman tekrar türkiyeye babasinin evine gitmis, cocuguda götüremismis, vermemisler. Bosanma dilekcesi göndermisler ama kadin imzalamamis, ancak yanima gelirse onun yaninda imzalarim demis. Iki sene gelip giden olmamis, cocugu getirmemisler hic, cok aci cekmis kadin. Ailesi bile bosan, belki cocuk sana verilir mahkemede ozaman demisler, ama yapmamis.
Iki sene sonra kocasi türkiyeye tatile gelince bunun yanina gelmis bosanma kagitlerini imzalamasi icin, önce sinirli gelmis, sonra oturup konusmuslar, sonra adamda vazgecmis bosanmaktan, almanyada ayri ev tutmus ailesinden ve karisini tekrar getirmis. Simdi 5 cocuklari var ve esinin ailesinden hem uzak oturuyor, hemde aralari gayet iyi.

Bilemiyorsun, hayat bu. Ama bence sen kendini öyle bir duruma getirki "Herseyi denedim ama evliligimi kurtaramadim" diyebil, hicbirzaman pismanlik duymayacak sekilde ayril ayrilacaksanda.
Topu esine at.
Cocuga gelincede...maalesef bazi erkekler hemen adapte olamiyor baba olmaya. Heleki cocuk bebekken cok rahatsiz olabiliyorlar. Ama cocuk büyüdükce daha cok alisiyorlar, sevmeye asil ozaman basliyorlar. Her insan farkli, bazi babalarda böyle. Söyle kizin "Baba" diyebilsin, yürüsün vs onunda hareketleri degisebilir kizina karsi.

Dayak olayina gelincede tabii her sekilde yanlis, ama bende tecrübeye dayanarak söylüyorum, esinin ailesine karsi birsey dedigin anda yandin kadin olarak, bazi yerlerde oyuncu olmayi yada susmayi bilecek kadin. Bizim türk erkekleri zaten genelde hemen dayaga basvuruyor, seninkide tokat atmis zaten ablasina birsey dedin diye.
Ister ablasi, ister danasi olsun, onun ailesinden olan kimse hakkinda atip tutma, yanlislari varsa bile esinin yüzüne asla vurma bunu barisirsaniz, acma o konulari tekrar.
Hakkinda hayirlisi olsun.

Size tekrar şiddet uygulamayacağını söylemiyor ki, belki olabilir diyor.
İlk tokattan sonra da gerisi geliyor.
Ben eşinizin cevabından bunu çıkarıyorum.
Sanırım tekrarlanmayacağına sizde güvenemiyorsunuz.
Şiddet varsa ve ucu açıksa devam etmemeli bana göre

çocuğun olduğu için sana hemen boşan demek içimden gelmiyor:50: ilk defa böyle birşey olduysa ve eşin gerçekten pişmansa belki tekrarlamaz canım şimdi sakince düşün sinirle karar verme her insan hata yapabilir çocuğun için bir şans ver bir daha tekrarlarsa o zaman boşanmayı ciddi ciddi düşün derim

sen ilerde daha fazlasını yaparsın dediğinde
O yapamam diyemem mi dedi:53::53::53:????

eğer maddi durumun uygunsa bence hiç uzatma....hiç mi fark etmedin zamanında bunları???
geçmiş olsun arkadaşım yhaaa:26:

çok üzüldüm gerçekten :(

şuan küs müsünüz. sana karşı davranışları nasıl? pişmanlık emareleri var mı?

boşanmak çözüm değil. çok üzücü. ortada bebek var. doğru olan nedir filan yani aslında bunun cevabını en iyi sen verebilirsin. ama bence bu adamın bi derse ihtiyacı var.

seni kaybettiğini iyice hissettir ona. ne biliyim onun görebileceği şekilde internetten Türkiyedeki iş ilanlarına bak. notlar al filan.

ona iyi ya da kötü davranma. yokmuş gibi yap. onu en çok bu yaralar. kesin dönüş yapacağını hissettir ona. eşyalarını paketlemeye başla yavaş yavaş.

sürekli telefonunla uğraş. mesajlaş arkadaşlarınla. sonra sil hemen bütün mesajları. ondan gizli bir planın varmış gibi yap. kararlı ol.

ne biliyim. gerçekten dönüş yapsan neler yapıcaksan onları yap. ben olsam böyle yapardım. inşallah herşey düzelir.

iyice idrak ederse gideceğini belki pişman olur. eğer bi değişiklik yoksa da yapacak birşey yok. Allah kolaylık versin :(

Son düzenleme:
bir kere vuran hep vurur ben onu bilr onu söylerim üstelik suçu yine size atıyor ayrıl bnce de çocuk şiddet ortamında büyümesin.
sonra yine burada dert yanarın dayak yedim diye. erkekler dövsün diye evlenmiyoruz.

bebeğiniz olmasa durmayın gidin derdim ama bebek olunca dilim varmadı açıkçası..ama şunu da bilin bir kere bunu yapan ikinciyi de yapar..sonra bir bakmışsınız yıllar geçmiş..siz durumu iyice tartın..devamı gelecek bir durum ise (!) bebeğinin daha küçük şimdi anlamaz ama ileride onun da hayatı altüst olur..

yaaa bir de ben anlamıyorum sebebi ne olursa olsun nasıl bir baba bir de daha 6 ay önce doğmuş çocuğunun annesine , sevdiği kadına böyl davranır..kk da o kadar okuyorum farklı farklı konularda ama hala idrak edemiyorum..Allah bildiği gibi yapsın öyle erkekleri..kalkan elleri kırılsın..hepsini Allah a havale ediyorum...

Maddi durumunuzda sorun yoksa şans mans vermeyin. Çocuğunuz için denir hep ama 5-10-15 sene sonra çocuk annesini dövülürken izleyecek çoook büyük ihtimalle.
Hiç bir çocuk bunu izlemek ve yaşamak zorunda değil, bunun çocuk için'lik bir tarafı da yok.

Devam etme kararı alırsanız da bu durum tekrarlanırsa kullanabileceğiniz, tıbbi ve hukuki destek alabileceğiniz adresleri, telefonları evde bulundurun; bir daha yaşanırsa da polise gidin, rapor alın. Fransada daha da caydırıcıdır cezalar... Aşktan, günahtan, ayıptan, aileden korkmuyor ama devletten korkabilir.

Ha bir de ailenizi -en azından 1-2 kişiyi- durumdan haberdar edin, şiddet gören kadınların en büyük hatası bunu saklamaları oluyor. yaptıklarının gizlendiğini fark eden adam da devam ediyor...

Arkadaslar hepinize çok teşekkür edlerim cevaplarınız için ben bebeğim için derim ama ilerde daha kötü olursa bi kavga anında kızımı benden alırsa naparım sımdı küçük bensız yapamayacağını biliyo o yüzden kızımıda götürmeme razı ama ya ilerde bu arada biz ailesiyle oturuyoruz bide bu sorunumuz var tabi artık öyle bunaldımki tek sorun tokat değil aslında ben biraz ayrı kalmak onu görmemek sesini dahi duymamak istiyorum ruhum gönlüm dinlensin istiyorum bu zaman zarfındada pişman olursa bişeyler yapar diye düşünüyorum

Bu arada bu durumu ailemden ablam biliyo onun haberi var

Ben böyle düşünüyorum ama bi taraftanda annesi oğlum sunu istememiştin bunu istermisin sana çay yapıym mı kahve yapıym mı sürekli peşimizde kadın benim yokluğumu fark edecek kadar yalnız bırakmıyor kî deli olcam ya en basından bi evimiz olsaydı bu durumlar olmazdı belki sımdıde ev beklıyoruz ama çıkmadı daha

Bende tam onu sorucaktım, size gitmeyi düşündürecek başka şeyler de varmıydı diye... yaşanan tokat olayı bi insan için aşağılayıcı bi durum kabul edilemez!! fakat ortada bi yuva ve en önemlisi günahsız bi bebek var...tekrarlanma olayına gelince,zaten bi olayın üstüne konuşunca konu nasıl oluyosa boyut değiştiriyo aslında o an durulmak lazım insan o an can yakmak için saçmalayabiliyo yani.. bence tokat olayına tavrınızı koyun kabullenemediğinizi gösterin, gitmemenizi kabul ettiğiniz şeklinde algılamasın, eğer bu olay tekrarlanırsa (ki inşallah tekrarlanmaz) o zaman en azından içiniz daha rahat karar verirsiniz... inşallah herşey yoluna girer..

Merhaba arkadaslar uzun zamandır yazmak istiyodum ama anca kendimî toparlayabildim bundan 2 hafta onceydı esımle ablası yüzünden bi tartışmamız oldu tartışma kızısınca beni yitti bende sinirlendi koluna vurdum onun oda kalktı 2 3 tokatda bana vurdu neye uğradığımı şaşırdım bu son noktaydı bıttı dedım ve sonra uzerımı giydim kızımıda alıp çıktım evden bana defol bidaha gelme dedî dışarıda ağlaya ağlaya dolaştım 6 aylık kızım kucağımda ...
Sonra bu baktım esım gel buraya gel buraya giyip duruyo git basımdan dedım sadece konuşalım dedı bende konuşacak birsey yok ayrılmak istiyorum dedim tamam dedi. Eve gel dedi ben biletini alıcım dedi ben Fransa'da yasıyorum kızımın kımlıgı henüz gelmedı o yüzden ülkeden suan çıkış yapamıyoruz Şubat sonuna gelecek inşallah ayrılmaya karar verdık ve bana annenlere söyle dedı bende aradım soyledım dedım ama aslında soylememiştim üzülürler diye sonra biz konuşmadık 1 hafta falan sonra bana vurduğu ıcın özür dıledı sadece beni sen kışkırttın dedi herseyde ayrılmak olmaz falan dedı o kadar
Gelelım bana öyle kırıldım öyle ıncindimki babam annem bile bana vurmamısken esım dediğim sevdiğim insan bana vurdu kufretti unutulacak affedilecek bişey değil bu onu her gördüğümde aklıma geliyo gemde bu terbıyesızlık yapsam neyse dicem ablası yüzünden vurdu ne öğrenc bişey ve ben seni affedersem ilerde daha fazlasını yaparsın dedım bana güldü yapmam diyemem dedi o kadar sogudumki sımdi Şubat sonu kızımın kımlıgı gelınce gıtmeyı düşünüyorum bana diyolarki sorun 3. Sahıslarsa evlılıgini bitirme ama tek sorun o degılkı bana vurdu varmı otesı
Siz olsanız napardınız gidermıydınız aklı basına gelsin dermıydınız

adam tekrar vuramam diyor birde ya dalga geçer gibi. ben oLsam ayrılık için değil ama bir süre annemlerin yanına çekip giderdim. bebeğimle arıyormu soruyormu pişman mı bakardım ona göre yarılık kararımı verirdim . tabi demesi kolay belki yasayan sensin ama şuan ki düşüncem bu yönde

Back
X