Banada çok saçma geliyor akli başında olmadan yapmaksanki kuçuk çocuk ya ne doğumu ne gunu allahaşkına
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Banada çok saçma geliyor akli başında olmadan yapmaksanki kuçuk çocuk ya ne doğumu ne gunu allahaşkına
Yok doguli değil bu arada öyle yetismislwr sadece hep beraber olmayaEşin doğulu mu?
Bu birinci taktikti
İkincisiyse bu adamdan boşanacak gücü kendimde görmüyorum diyorsan
İlk önce yapacağın kesinlikle eltinle yarışı bırakmak
Onlar yarıştırsa bile önce sen kendi kafanda bitir eltinle yarışmayı
Sakın eltini sevmek sevmemek muhabbetlerine sokma kendini
Kim ki o sen kendi hayatına bakıyorsun elin kızını sev veya sevme
Hatta ve hatta bu biraz zor gelir başta ama, eltini sana övüyorlar mı bol bol sende öv
Eltinin elinden her iş gelir elti çok güzel elti çok zayıf eltinin oğlu şöyle dediklerinde sana bunu diyen kaynanaya veya akrabaya evet bende öyle düşünüyorum maşallah eltim çok şeker de
Göreceksin bir süre sonra seninle onu kıyas etmeyi bırakacaklar
Aynı şekilde kocana söyle, senin adına çok seviniyorum annen seni ne kadar düşünüyor hayatım
Bence de annen harika bir insan
Olur gideriz
Gittiğinizde de fazla durmadan birşeyi bahane etmek veya geç gitmek ortama
Kocan da ailesine sarılmayı bırakır bir süre sonra ne kadar bırakır bilemem
Bende çok imreniyorum yurtdisindakilere bu hayatta kan bağı olmadan yada olarak bulaşan en kotu hastalik akrabalık bana göre. Bana orda laf sokarsa falan bilmiyorum sinirlerime.nasil.hakim olurumDerdim var'da 100 konudan 90ı elti görümce kaynana.Acaba eltisinden kaynanasından memnun olan var mı seven var mı çok merak ediyorum.Yurtdışındaki insanlara bu konuda çok imreniyorum evlilerin böyle problemleri olmuyor.sizin sorunuza gelecek olursak bence gidin.Çünkü o sizinkine çağırmadan gelmiş güya kaynanaya eşe yaranacağım diye.Siz de ona öyle davranın sinir olsun onun eline koz vermeyin
Senin eltinde kaynananda hep arkadan iş çeviriyor benimkiler gibi.Yüzüne doğruyu söyleyince haksız cıkarıyorlar yaptıklarından hiç haberleri yokmuş gibi davranıyorlar safa yatıyorlar anladığım kadar.Yani ben şeytan onlar melek oluyor.sanırım eşin senin bu konuda sessiz kalmanı istiyor ailesinin haksızlıklarını görmüyor o eğer böyle olmasaydı senin arkanda durabilecek olsaydı herkese haddini bildir haklı olduğun yerlerde derdim.Ama buna gerek yok sende onlara kendileri gibi davran canım.Bende çok imreniyorum yurtdisindakilere bu hayatta kan bağı olmadan yada olarak bulaşan en kotu hastalik akrabalık bana göre. Bana orda laf sokarsa falan bilmiyorum sinirlerime.nasil.hakim olurum
Aynen dediğiniz gibi yapıyorlar gülerek laf sokanlar bunlar .eşimde aynen öyle asla durmaz arkamda hep.masum onlar iyi niyetindenmis. Umarım davranabilirim.ben sahtekar olamıyorum benimde o huyum var yüzüme.yansiyor direkSenin eltinde kaynananda hep arkadan iş çeviriyor benimkiler gibi.Yüzüne doğruyu söyleyince haksız cıkarıyorlar yaptıklarından hiç haberleri yokmuş gibi davranıyorlar safa yatıyorlar anladığım kadar.Yani ben şeytan onlar melek oluyor.sanırım eşin senin bu konuda sessiz kalmanı istiyor ailesinin haksızlıklarını görmüyor o eğer böyle olmasaydı senin arkanda durabilecek olsaydı herkese haddini bildir haklı olduğun yerlerde derdim.Ama buna gerek yok sende onlara kendileri gibi davran canım.
Selamlar önceki konularıma dayanarak kısaca.ozet geçeyim sizlere... En son kayinvalidemle bir patlama yaşamıştık eltimlerle sürekli görüşmek istemediğimi söylemiştim.O olayların üzerinden geçtikten sonra kayinvalidemlerle sular duruldu, aramız düzeldi.O günden beri kayınvalidem eltimle bizi bir araya getirmiyor,getirmek istiyor ama yapamıyor ha birde kayınvalidem bizim aramızda geçen her konuşmayı eltimle kaynima o gün ağlayarak anlatmış , buna karşılık onlarda yaptığından utansın biz hiç birşey olmamış gibi davranalım demişler benim için .
Neyse velhasılkelam olaylar bu yönde ve bu hafta içi eltimin oğlunun doğum günü var Ekim ayında benim oğlumun doğum günüydü. Ben kimseyi özel olarak davet etmedim gelen geldi eltim kaynim da geldi ve biz eşimin ailesi hatta sülalesiyle birlikte kutladık kayinvalidemin evinde . Şimdi eltimde kayinvalidemde kutlayacak ve ben bu doğum gününe gitmelimiyim yoksa gitmemelimiyim bilemiyorum. Açıkçası gönlüm gitmememekten yana ama o gün biliyorum kayınvalidem ağlayacak bilmemne eşimde gitmek isteyecek. Ben gidersem tukurdugumu yalamış gibi olmak gurursuz gibi gitmek istemiyorum ,gitmesem devamindaki huzursuzluklarla uğraşmak istemiyorum bana bir fikir verin lütfen ...
Hep öyle yapmaya çalışıyordum yinede yaranamadım.bende böyle iyice patlayayim dedim madem.oyle inanın eltim bunlara ne saygisizliklar şakayla karışık ne biçim laf sokmalar yapıyor hiç o hala.iyi ben gene susuyorum bir çok şeye ben kötü ne yapayım.simdi.benMerhaba, önceki konuda kayınvalidenizin sürekli ağladığından bahsetmiştin. Maalesef benimki de öyle en ufak şeylerde ağlıyorum , geceleri uyuyamıyorum diyor. Ama başka konular için ...
Ben bunu kendini acındırma politikası olarak görüyorum.
Mesela abartılmayacak kadar kötü bir şey yaşasak bizim adımıza çok üzüldüğünü söylüyor. Tamam üzülür de . Ağlamamıştır yani...
Kısacası güzel stratejisi var.
Her zaman bizimle ilgileniyor gibi gözüküyor ama sözde. Gerçekten başımıza kötü bir şey gelse ilk benim ailem koşuyor mesela. O ağlayarak bizi düşündüğünü söylüyor. O yüzden ben kolay kaçış olarak görüyorum .
Çünkü bir çok şeye denk geldim. Mesela eşim yanında iken beni telefonla arar. Onun yanında çok iyi davranır.
Allah'tan kendilerine yakın oturmuyorum. Planı var sanki bizi yanında istiyor ama bu konuda katı olduğumu ifade ettim.
Ayrıca gerçekten toplumumuz da ne gelin kayınvalidesini gerçekten sever, ne kayınvalide gelini ...
Bu anlattıklarımın nedeni ise, sizinde stratejik davranmanız lazım.
Bu sefer doğum gününe veya özel günlere katılmazsınız sizi suçlu görürler.
Eşine, kayınvalidene, eltine veya çevrelerindeki kişilere iyi görünmeniz lazım ki karşı tarafa malzeme vermeyin.
Hem bu sefer de eşiniz bu davranışta olduğunuzdan dolayı sizi destekleyecektir.
Evet anlıyorum. Sizin için zor olabilir. Ama eş demek ailesi demek ne yazık ki. Bazı şeylere de katlanmak gerekiyor.
Çok fazla takmayın, bazı şeyleri duymamazlıktan gelin. Gerektiği yerde tabii :)
Ben de bu şekilde ilerliyorum.
Kendi çocuğuna istediğini yaptirir sen yaptirmadin diye yaptirmayacak mjBende gitmek istemiyorum inanın ya benim hasimato hastaligim var doğum kilomu veremedim verdiğimi aldım bir gün kayinvalidemdeyiz tartıldım anne dedim diyete girelim beraber girelim tamam dedi .bunun üstüne eltim geldi tartildi benim yanımda ay diyor evlenmeden önceki kiloma.donmusum gülüyor falan .bu gibi şeyler var mesela sütüm kesildi birde dört ay emzirdim bebeğimi eltimle.ogullarimiz arasında üç ay var o benden üç ay sonra doğurdu o hala emziriyor her defasında emsirseydin keşke diyor ben iki yaşına kadar emzircem diyor. Benim.bebegimin suyu bitmiş kordon dolanmış boynuna erken doğum yaptım sezeryan oğlum 30 gün kuvozde kaldı oksijensizlikten eltim normal doğurdu bana sen normal doğum acisini bilsen falan diyor her fırsatta hele kayınvalidem onun doğumuna girdi ona ağladılar halada benim çektiğim acıyı görmezler bebeğim çıktı kuvozden doğal olarak kimseye vermek istemedim yok ağzına sekerlo su ver tuzla muzla yaptırmak istemedim zaten acı doluyum ama o benim inadına yaptırmadigim herşeyi yaptırdı çocuğuna hala da diyorlar o böyle yaptırdı birşey oldumi sende yaptiraaydin keşke falan
Yer mi aramisim benim alinganligim yoktu her zaman iyi yanasmaya çalıştım insanın gözünden anlarsınız iyi yada kötü niyeti azıcık insan sarrafiysaniz şayet görmediğiniz bilmediğiniz için bu yorumunuza birşey diyemiyorumKendi çocuğuna istediğini yaptirir sen yaptirmadin diye yaptirmayacak mj
Sen küsmeye yer aramissin. İncir cekkrdegini doldurmaz bunlar. Bu kadar alinganlik ile zaten cevresi tarafından onaylanan biri olduğunu sanmıyorum
Bazen bende öyle düşünüyorum ama sonra bir araya geldiğimizde tek bir küçük hareketi tekrar hakli çıkarıyor beni ve artık inanmiyorum hiç bir hareketinde iyi niyete falanBen cok onemli bir sey gotmedim eltinizle aranizda. Siz fazla alingansiniz galiba.
Bilmiyorum, eski konularini da okudum. Sanirim sen pek esin tarafindan sevildigini hissetmiyorsun ve eltinde de durum tersi oldugu icin eltinin her yaptigi sana batmaya baslamis bence.Bazen bende öyle düşünüyorum ama sonra bir araya geldiğimizde tek bir küçük hareketi tekrar hakli çıkarıyor beni ve artık inanmiyorum hiç bir hareketinde iyi niyete falan
Evlenmeden öncede sorunlar vardı üzerini orttum hep kayinpederime baba nasilsiniz diye saygılı konuşurken o seni bizim basimiza niye vermişler diyor kayinpederime ona birşey denmiyor ben kötüyüm gidince kayinvalideme oğlumu birakirken sevsin etsin yedirsin icirsin özlem gidersin diye eltim bebeğini kucağından indirmiyor sofradayken çocuğun yanağına dokundu diye pis elin dokunmaz çocuğa kız diyor eltim kayinvalideme ona gene aglanip sizlanmiyor ama ben gelmek görüşmek istemedigimde bana ağlaniyor bu gibi şeyler anlatabildim mi artık doldum tastim yaniBilmiyorum, eski konularini da okudum. Sanirim sen pek esin tarafindan sevildigini hissetmiyorsun ve eltinde de durum tersi oldugu icin eltinin her yaptigi sana batmaya baslamis bence.
Yani ne biliyim tartiya baska biri cikip eski kiloma gelmisim dese uzerine alinmayacakken eltin dedigi icin fazla alinganlik gostermissin.
Cocugu emzirme konusu da oyle.
Bunlar cok cok alinganlik gosterilecek, kotu niyetli davranislar degil. Oylesine soylenmis seyler. Bazi seyleri gormemezlikten duymamazliktan gelmek gerekir. Anladigim kadariyla sen bu elti ile yapamayacaksin. O zaman gorusme. Ama dedigim gibi ben ortada bir sorun goremedim bize anlattigin kadariyla.
Yine de saygini yitirme. Evinin huzurunu da baskasi icin bozma.
Kayinlederle olan iliskisi ikisini ilgilendirir. Ben mesela bana olan davranislara bakarim. Eltinin kucagindan cocugunu indirmenesibe kadar aklina yazmissin. Ben bunlarda inan birsey goremedim. Hic bir sey yok. Sen yapamayacaksan gorusme. Yaşın cok kucuk sanirim. Ben orta yaslardayim. Bunlar benim icin kucuk meseleler. Saygimda kusur etmez gider gelirdim. Ama senin icin anladigim kadariyla bunlar buyuk seyler. Ve uzerine biriktirip biriktirip kendini dolduruyorsun. Sanirim gorusmemen senin icin daha iyi.Evlenmeden öncede sorunlar vardı üzerini orttum hep kayinpederime baba nasilsiniz diye saygılı konuşurken o seni bizim basimiza niye vermişler diyor kayinpederime ona birşey denmiyor ben kötüyüm gidince kayinvalideme oğlumu birakirken sevsin etsin yedirsin icirsin özlem gidersin diye eltim bebeğini kucağından indirmiyor sofradayken çocuğun yanağına dokundu diye pis elin dokunmaz çocuğa kız diyor eltim kayinvalideme ona gene aglanip sizlanmiyor ama ben gelmek görüşmek istemedigimde bana ağlaniyor bu gibi şeyler anlatabildim mi artık doldum tastim yani
Yaşım 26 eltim.benden küçük üç yaş ben büyük oldugum halde saygı goremiyorum ki .evet malesef bana büyük ve batan şeyler geliyor saskinlik yaşıyorum ben evlenmeden önce eltimle çok.iyiydik.nisanlanir nisanlanmaz birşeyler oldu eltime bana sakın yakin olma kayinvalideme beni bunalttilar ben kaçacak yer arıyorum derken ben nişanlandım.kayinvalidemden ayrılmaz oldu anlamıyorum ben bunu .görüşmek istemiyorum zaten ama mecbur birakiyorlarKayinlederle olan iliskisi ikisini ilgilendirir. Ben mesela bana olan davranislara bakarim. Eltinin kucagindan cocugunu indirmenesibe kadar aklina yazmissin. Ben bunlarda inan birsey goremedim. Hic bir sey yok. Sen yapamayacaksan gorusme. Yaşın cok kucuk sanirim. Ben orta yaslardayim. Bunlar benim icin kucuk meseleler. Saygimda kusur etmez gider gelirdim. Ama senin icin anladigim kadariyla bunlar buyuk seyler. Ve uzerine biriktirip biriktirip kendini dolduruyorsun. Sanirim gorusmemen senin icin daha iyi.
Derdim bazen banada basit geliyor ama gerilmeme sebep oluyor malesef. Sizin çok büyük dertlerinizi bilmek isterimYaw ben de boyle basit dertler istiom ya 2020 de...mesela eltimin cocugunun dgunune gitmek bana konu actırsın falan yani...aaaah ah
Derdim bazen banada basit geliyor ama gerilmeme sebep oluyor malesef. Sizin çok büyük dertlerinizi bilmek isterim