Gitmesem ayıp olur mu yaa???

benide düğünlere götürüp göstermek isterdi kayınvalidem
gitmeyince bi surat bi surat ama ben yinede gitmezdim
tanımadığım insanların bakışları üzerimde olacak diye gitmek istemezdim
zaten düğünleri sevmezdim bence gitme bugün düğünler yarın günler
evlendikten sonra mecbur görülürsün baştan pek alıştırma derim

Arkadasa katiliyorum.
Gitmende ne kötülük var ki?

O cevreye ve aileye isinman icin bir firsat olur. Hatta annen de seninle gelebilir hatta gelmesi daha iyi olur.

Valla bir düğüne gitmekle tanıyamazsın o aileyi...üstünden kaç seneler geçiyorda insanlar birbirini tanıyamadığını anlıyor...
isterse kayınvaliden melek olsun..asla gitme derim ben de...şimdi düğün var diye 3-5 gün gittiğinde evlenince herşeye gitmek zorunda kalırsın...ayrıca evlenmeden önce her gittiğin (kayınvaliden olmasa bile her ailede muhakkak bir dengesiz olur) laf edilir bunu sakın unutma. Ayrıca arkadaşlara katılıyorum kesinlikle nazlı olmalısın..gel gel git git olma...

Ailenin müsaade edip etmediğini yazmamışsın.Benim annem yalnız eşya almaya bile zor göndermişti..Neyse aileni bahane edebilirsin.Gerçi kayınvalidenin davranışıda bence çok güzel demekki seni önemsiyor...Yada evlenmeden önce seni tartmak hal ve hareketini görmek istiyor....

bence hiç gerek yok nasılsa evlenince görürler sizi şimdi gitsen yarın bi gün laf olur 3-5 gün geldi bizimle ailesi önemsemedi gibi ayrıca şimdiden bu denli samimi olmaya lüzum yoka.s

nişanlyken benimde eşimin kuzeninin şehir dışında düğünü vardı 1 günlüğüne olsa babam izin verecekti ama 4-5 gün kalıcaz deyince benim babamda izin vermedi.babam izin vermiyor dersin sorun olmaz.

Bence gitmeyin, ne gerek var, daha nişanlısınız. Hem ilerde konusu yapılır, hemde nişanlıyken mesafeden yanayım ben. Akrabaları sizi görmek istiyorlarsa, ailenizle birlikte gidip, dönebilirsiniz.

bence gitmemelisin.bırak merak etsinler.sonra bak kendi ayaklarıyla geld olur.hem evde 2 tane kaynın var.nolur nolmaz laf olur söz olur.böyle şeyler gerçekten hiç belli olmuyor.bir arkadaşım da gitmişti kayınvaldiesigillere kaynı buna sırnaşmış fln.kayınvalidesi laf etmiş bi çağırdık uça uça geldi diye.nolur nolmaz.böyle bi sorun olmaz belki ama kimbilebilir ki?

kayınvaliden iyi niyetli olabilir canım ama eğer ailenide davet etselerdi bence her yönden daha uygun olurdua.sama şu durumda tek başına 4-5 günlüğüne onların evinde kalman pek doğru gelmiyor bana:1no2:
eğer onları kırmak istemiyorsan ailenin buna izin vermediğini söyle hatta baban konuşsun sen hiç bişey söyleme

onlar senin aileni büyük sayıp başka birşehirden kalkıp geliyorlar sadece bayramlaşmak için..çok ince bir hareket..gitmek istemesen bile sırf bu nezaket hatırına bir iade-i ziyaret yapılabilir bence...gitmezsen ben olsan kırılırdım...sen onlarla dönmek zorunda değilsin düğün olmadan bir gün önce gider bir gün sonrada dönersin..

bence gitmene gerek yok..nişanlın yoksa sen ne diye gideceksinki.orda nişanlını senmi temsil edeceksin?? boşver kendini bu kadar sıkıntıya sokmana gerek yok bence

Eltin seninle aralari cok samimi olacak diye kiskanmis olmasin?:1closedeyes: neyi merak edeceklerki?? valla anlamadim zaten onlarin gelini olmusun !!!

bence asla yalnız gitme ne olacağı belli olmaz. gitmeye karar verirsen bile muhakka yanında annenide götür. herkese neymiş seni görünce mal mı bağışlayacaklarmış size alla alla.

kesinlikle gitme canım...hep merak edilen kişi ol....[/QUOTE]

benim babam nişanlıyken daha evli değilsin diye hiç yollamadı, teklif dahi ettirtmedi. daha sonra laf da olabilirdi çünkü. sende eğer istemiyosan babam yollamıyor dersin. bak sana bahane buldum :1rolleyes:
canım aynı şekilde benimde babam nişanlıyken yollamadı
sonuçta sen daha evli değilsin,ailem izin vermiyor diyebilirsin

gitmek istemiyorsanız gitmeyin...
kırılacaklar diye bir şey yok... kırılmasınlar diye neden siz huzursuz olasınız ki...

kayınvaldenizin gelmesi ve daveti nezaket icabı olablilir
size karşı ilgisi inceliği de hoş görünüyor
ama daha nişanlıyken de kuzen düğününde bulunmak şart değil bence
hani nişanlınızın kardeşi falan olsa anlayacagım bir nebze ama kuzeniymiş
kaldı ki bu ne kadar ince bir davet de olsa ailenizi de davet etmesi daha şık olurdu en azından annenizi
öyle seni de alıp gideriz demek emrivaki olmuş
belki onların ailesinde bu gayet normal bir durumken sizin aileniz için olamayabilir de
ileride olabilecek her ihtimale karşı gitmemek daha hayırlı bence
çünkü toplum olarak genellikle elin ağzı torba mı büzeceksin olayı yaygın bizde
birileri kalkar bi laf eder sonra siz üzülürsünüz
he bir arkadasın dediği gibi onları kendi ortamlarında tanımak da hoş olabilirdi belki
ama inanın bir iki gün kalmayla kimse kimsenin gerçek yüzünü görmüyor

mobilya alıncagı zaman ben de annemle gitmiştim kaynvaldemlerin oldugu sehire
ve sadece o aksam bahcede oturduk sohbet ettik diye bizzat kendi annemden cok agır laf yemiştim
yarın öbür gün gerek sizden gerek onlardan biri kalkar bi laf eder kalbiniz kırılır düğün arefesi değmez
şimdi kaynvalde hatırı yapacam derken size olur olan
uygun bir dille reddetmek en iyi çözüm bence bu şartlarda
sizin ailenizde bunun uygun olmayacagınızı söyler aileniz olur biter
hem şimdiden her isteklerine gönüllü olursanız yarın baska emrivakiler sizi sıkabilir de

Gördüğün üzere herkesin fikri ,hayat tecrübeleri ve yaşadıklarıyla orantılı olarak farklı..Sana yardımcı olabildi mi bu topik,neye karar verdin?..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…