Gitmesem ayıp olur mu yaa???

Bence gidersen ayip olur milletin agizi torba degilki
Benim bir arkadasim var nisanliyken 100 km uzakdaki nisanlisina yatiliya gidiyordu yalniz

Sonra dedikodusunu yapti millet
En iyisi sen Babam izin vermiyor dersen bisey diyemezler

Günübirlik filan olsa neyse de..4-5 gün kalınıcak biryere bence gitmemelisin..
Nişanlın olsa dahi gitmemelisin..Sonra gün olur bunlar sana ters bir şekilde döner..
Ailenin 4-5 günlük biryere müsade etmeyeceğini,prensiplerinin bu olduğunu kibarca söyleyip reddedebilirsin..Hiç de ayıp olmaz..

bencede gitme arkadaşım
nişanlıyken öyle yatılıya gitmek uygun kaçmaz bizim ailedede, babam olsa asla müsade etmezdi.
sende babam izin vermiyo de çık işin içinden

bencede gitme cnm ben gitim bi sorun cimadi ama gitmeseydim keske demeden kendimi almiyorum ..ha gordu mtanidim iyi oldu fakat zaten yilda 1 ay ya goruyorum ya gormuyorum ..ben esimi taniyamamsim ona yaniyorum ..nisanlinla olan durumun onmeli gidiceksende yanliz gitme anneni al yanina /..o kirilmasin bu kirilmasin diye kendi dogrularindan da ayrilma ...nezaketle babn soylesin sen bile soylemesen olur ..

kızlar yazan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim...bende napıcağımı şaşırdım ama gitmemek daha uygun onlarda hiç kız yok torunlar çocuklar hep erkek...ben görünce ayılıyolar bayılıyolar zaten :) çok da iyi niyetli insanlar ikiside eğitimci ...bi kötülük yok akıllarında eminim...ama ...bakalım zaman ne göstericek.bende belli bi seviyeyi koruma taraftarıyım,ama böyle ilgiye karşı buz gibi de davranmamayıyım diyorum hepten.bugün aradı yine sağolsun ayak numaramı sordu terlik alıcakmış bana...:)

ince fikirli olabılırler ama zaten ilk bayramınızızsa onlar size gelmek zorundalar yanı en azından bızde adet oyledır ayrıca ben nişanlıyken maalesef bayramda gittim onlara onlar mersınde ben malatyadaydım bişey diyen olmadı laf söz gibi ama ben çok pişman oldum gittiğim için bilmiyorum ama hoş bi durum olmuyor inan bana.Ama tabı onlar cok sevındıler gelinimiz falan herkese tanıttılar offffff bilmiyorumki yaa burdaki herkese de katılıyorum acıkcası amaannnn benden fayda yok sanırım sana ben cok karısıgım bu konuda :bbo:

gitme bacım. ben olsam gitmezdim, babam gönderirmiydi bilmiom ama. benim peder de diktatördür ama neye izin verip vermeyeceği belli olmaz ben yine de gitmezdim.. illa arkamdan laf söylerler diye değil, herşeyin bi yeri ve zamanı vardır bana göre. bi düğüne gitmek bi eşin işidir nişanlının değil. hele ki sen başka şehirde ve nişanlın olmadan gitceksin.. ben asla istemezdim.

canım aile içinden değil dışardan bi densiz bile gün olur canını sıkar. bak 10 yorumun 9 u gitme diyor sana ve geneli evli kişiler, gel sen bizi dinle. böyle daha kıymetli olacaksın inan. nişanlına kendin pek istemediğini çaktırmışsın sanırım, şimdi bahane sanacaklar diye düşünüyor olabilirsin. babanın fikrini sordular mı hiç peki? yani babam göndermeye razı dedin mi sen hiç nişanlına?

gitmeeeebeni tanışmak için çok çağırmıştı kayınvalidem,ben gitmedim,evimize geldiğiniz gün tanışırız dedim(telefon edip çağımıştı)nişanlıyken aynı şehirde olmamıza rağmen3-4 defa gitmişimdir 6 ayda.(kendi ailem başka şehirde)düğünden sonra bi gün oturuyoruz,komşunun oğlu sevgilisini getirmiş eve ailesiyle tanıştırmaya ,falan filan uzatmayayım.kendi gelen kızdan hayır mı gelir dedi kayınvalidem.sinir oldum.ben de şakayla karışık bu kaynanaları da memnun edemezsin ben gelsem de öyle mi olacaktı kendin çağırmıştın dedim,güldü o da sen başkasın falan diye...
öyle yani tatlım,bi gün bi yerden çıkabilir karşına.şimdi ben diyorum iyiki de gitmemişim diye.nişanlıyken de çok çağırdılar ama ben bizim adetlerimizde ailesi olmadan çok eve girip çıkmaz gelin kız falan dedim.(nişanlıma söylettim)emin ol böylesi daha iyi olur.

Karşı tarafın sonradan bişey söyleyeceğini düşünmüyorum çünkü nişanlın yurtdışındaymış ama ben yinede kızımın gitmesine müsaade etmezdim prensip meselesi....

Normalde kalmayacağın bi yerde olsaydı git derdim çünkü siz artık nişanlısınız..
Yada bizde öyledir mesela, nişanlanılır bi düğün olursa,çocuk gelir onların tarafında olursa kız gider..Ama kalmak bence de doğru değil benim babamda asla izin vermezdi yani..

Bende kızıma vermezdim ne yalan söyleyim, kayınvalidenler konuşmaz belkii..Ama ya diğer akrabalar onların ne düşüneceğini kimse bilemez..Eğer gitmeye karar verdiysen de annenle birlikte gidin derim:1closedeyes:

bence gitmek istemiyorsan gitme ama gelmek istemiyorum deme

nişanlın anne bensiz oralara gitmesine müsaade etmiyorum desin sende keşke gelebilseydim dersin

annesine ama izin vermediii..

bence nişanlın orda olmadığı için hç laf sorun çıkmazz..

aslına bakarsan orda olsa nolur hangi devirdeyizde işte milletin ağzı torba değil

bence buna ailen müsaade etmemeli
nişanlı bir genç kızın, iki bekar gençle aynı evi paylaşmasını tasvip etmiyorum açıkçası
baban kusura bakmayın olmaz demeli kibar bir dille

Dikkat ettiyseniz evli hanımların çoğu gitme demiş git diyenler genelde bekar.
Tecrübe konuşuyor burda bekar hanımlar alınmasın iyi niyetle söylüyorum...

her ne kadar çok iyi insanlar olsalar da ben sıkılırım...benim yapım böyle düğünden falan hoşlanmam fazla....çok soğuk değilimdir ama mesafeliyimdir.hemen öyle canım cicim olamıyorum insanlara karşı....bugün öğrendimki sanırım ilerde eltim olucak kız da gelicekmiş.yani kaynımın sevgilisi yada sözlüsü diyim çünkü kayınvalidemlerle bi 3 yıllık tanışıyo kız. öğrenci olduğu için ...kaynımın öğrenci evine gittiklerinde tanışmışlar baya samimiler. bende tanıştım kızla iyi bi kız.o da gelicek diye benim gelmemi daha çok istiycekler galiba yaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…