Gitmeye yüz tutan süt nasıl geri gelir? :(

pasa annesi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2016
972
951
53
Merhabalar arkadaşlar. Benim 7 aylık oğlum var. İlk dört ay herşey çok iyiydi. Oğlum çok güzel emiyordu. Sonra regl oldum o günler sütüm azaldı üstüne oğlum meme reddi yaşadı derken sütüm bi azaldı bi düzeldi. Mecbur mama yedi... 6. Ayda ek gıdaya başkayınca bi dönem yine emmedi. Sonra emmek istedi sütüm gelmedi. Süt geldi oğlum emmedi derken sütüm iyice azaldı. Özellikle son iki gündür hiç gelmiyor gibi. Oğlum memeyi alıyor ama işte emzik görevine..... süt sağmayı denedim ama makineye gelmedi hiç sütüm. Ne yapsam geri gelir süt? Önerileriniz için şimdiden teşekkürleer.

Tomrisin emzirme kampı notlarını bulun internette, bence faydasını görürsünüz.

Bol bol sıvı alıp bol dinlenerek ve oğlunuzu saatsiz bir şekilde emzirerek bir kaç gün yoğun emzirme kampı yapınz
Hemen araştıracağım. Çok teşekkürler.

Bol su, bol inanç ve gıda takviyesi :) still tee lerden için bol bol, ben ilk 6 ay günde 6 koca bardak içerdim. Haftada bir paket biterdi aşağı yukarı. Hatta bir dönem brewer's yeast with b12 kullandım. O dönem çok daha güzel kilo aldı. Geçen aya kadar adet olduğumda hala kullanıyordum. Oğlum şu anda 11 aylık. İnş gelir sütün. :) gelmezse de üzülme, sağlık olsun.

Bol sıvı ve bıkmadan sağmak,dinlenmek. Sütüm geliyor diye telkinde bulunun. Bebeğinizi de süt gelmese bile göğsünüzden ayırmayın. Oğlum 4,5 ay emdi. 8 aya kadar sütüm vardı çünkü her gün inatla sağdım, bir gün emer diye. Hoş , emmedi saf.

Bol su, bol inanç ve gıda takviyesi :) still tee lerden için bol bol, ben ilk 6 ay günde 6 koca bardak içerdim. Haftada bir paket biterdi aşağı yukarı. Hatta bir dönem brewer's yeast with b12 kullandım. O dönem çok daha güzel kilo aldı. Geçen aya kadar adet olduğumda hala kullanıyordum. Oğlum şu anda 11 aylık. İnş gelir sütün. :) gelmezse de üzülme, sağlık olsun.
Zaten farkındayım ayy süt geldi mi gelecek mi stresi de etkiliyordur ama insan engel olamıyor :) annem de ilk 6 ay aldı üzülme diyor ama oğlum emmek istediğinde süt gelmeyince üzülüyorum ister istemez. Still teeden içmiştim tadı kötü gelmişti devam edememiştim ama tekrar alıp içeceğim. Teşekkürler...

Emzirmeye devam edin bnce boşta olsa verin,süt,bebek emdikce çoğalır cunku,sıvı gıdalar tüketmeye çalışın ve tabi en önemlisi stresten uzak durun sütüm gelmeyecek diye düşünmeyin

Ahhh bu bebişler :) teşekkür ederim..
Bol sıvı ve bıkmadan sağmak,dinlenmek. Sütüm geliyor diye telkinde bulunun. Bebeğinizi de süt gelmese bile göğsünüzden ayırmayın. Oğlum 4,5 ay emdi. 8 aya kadar sütüm vardı çünkü her gün inatla sağdım, bir gün emer diye. Hoş , emmedi saf.

Emzirmeye devam edin bnce boşta olsa verin,süt,bebek emdikce çoğalır cunku,sıvı gıdalar tüketmeye çalışın ve tabi en önemlisi stresten uzak durun sütüm gelmeyecek diye düşünmeyin
O düşünceyi bi atabilsem ah... teşekkürler...

16 aylik emen bebegim var ilki 2 ay zor emmisti. Bol su,bol dinlenme ve en onemlisi surekli emzirip sutunun yettigini,bol sutun oldugunu-olacagini dusunmek. Ne dusunursen beyne o sinyal gidiyor.

16 aylik emen bebegim var ilki 2 ay zor emmisti. Bol su,bol dinlenme ve en onemlisi surekli emzirip sutunun yettigini,bol sutun oldugunu-olacagini dusunmek. Ne dusunursen beyne o sinyal gidiyor.
Herhalde ilk yapmam gereken şey kendimi süt gelecek konusunda ikna etmem... teşekkür ederim

Ibrahim saracoğlunun son araştırması tahin helvası bolca ye sutu acayip artırıyor bi de havuç incir kürü yao ibrahim saracoğlunun ve bol bol sıvı gida al canim

Süt sağma makineleri zaten tam olarak sağamaz sütü. Ona bakıp da karar vermeyin. Siz hep emzirin bebeğinizi. Emzirdikten sonra verin ek gıdayı. Bol bol dinlenin. Aç kalmayın, su için. Stres ve üzüntüden uzak durun. Sütüm yok diye asla düşünmeyin. Bu düşünce sütünüzün azalmasına neden olur.

Bebeginle ten teması kur. Üstüne birşey giyme bebeğe de sadece bez giydir göğsüne yatır ellerini göğsüne sür inşallah hormonlar harekete geçer. Bir de Allah'a bol bol dua et benim de ilk üç gün sütüm gelmedi hep Ya Rezzak esmasini zikredip Rabbim evladıma bol rızık ver diye dualar ettim inşallah sana da faydalı olur bu dua canım. Bol sivi tuket mesela komposto ic bulgur pilavı irmik helvasi Tahin helvası tahin pekmez ye inşallah bol ve gazsız sütlerin olsun :)

• Rezene anason kimyon caylari tüket - özel olarak emzirme caylari var onalari al (varsa rossmanna bak yada eczaneye sor)
  • Bol bol su ic
  • Her firsatta bebegini emdir
  • Kesinlikle nane ve maydonoz kullanma sütü azaltir daha dogrusu keser
  • Rahat olmaya bak

Back
X