Gitmeye yüz tutan süt nasıl geri gelir? :(

Merhabalar arkadaşlar. Benim 7 aylık oğlum var. İlk dört ay herşey çok iyiydi. Oğlum çok güzel emiyordu. Sonra regl oldum o günler sütüm azaldı üstüne oğlum meme reddi yaşadı derken sütüm bi azaldı bi düzeldi. Mecbur mama yedi... 6. Ayda ek gıdaya başkayınca bi dönem yine emmedi. Sonra emmek istedi sütüm gelmedi. Süt geldi oğlum emmedi derken sütüm iyice azaldı. Özellikle son iki gündür hiç gelmiyor gibi. Oğlum memeyi alıyor ama işte emzik görevine..... süt sağmayı denedim ama makineye gelmedi hiç sütüm. Ne yapsam geri gelir süt? Önerileriniz için şimdiden teşekkürleer.
oğlunu al kucagına öyle öyle sev ki böyle bagrına bas büütün kalbınle memeler doluyor . sanırım öyle olunca annelik duygusuyla hormon salgılanıyor ben de işe yaradı hep

Merhabalr ben de ayni dertten müzdarip bi anneydim. sütüm kesilecek diye korktum cok azalmisti. Isirgan otu rezene cayi tahinli gidalar özellikle günde 4 litre su her firsat buldgmda uyku ve her 3 saate bir 15 er dakikalik sagim isleminin ardindan simdilerde sütüm yetiyoda artiyo bile sakin pes etmeyin :)

Merhabalr ben de ayni dertten müzdarip bi anneydim. sütüm kesilecek diye korktum cok azalmisti. Isirgan otu rezene cayi tahinli gidalar özellikle günde 4 litre su her firsat buldgmda uyku ve her 3 saate bir 15 er dakikalik sagim isleminin ardindan simdilerde sütüm yetiyoda artiyo bile sakin pes etmeyin :)

Elimden geleni yapıyorum bu sefer de oğlum emmiyor. Kısır döngü gibi... teşekkürler T Tamara3338
Biberon ve varsa emzikten kurtulun
Bunlar varsa emmez sizi
Kolayı varken neden emmek İçin çaba sarfetsin?
Mama veriyorsanız alıştırma bardağıyla verin
Ayrıca saat başı 5-10 dk sağım yapın
Gece de 2 saatte bir sağın
Muhtemelen biberonun kolaylığı yüzünden emmiyor

Biberon ve varsa emzikten kurtulun
Bunlar varsa emmez sizi
Kolayı varken neden emmek İçin çaba sarfetsin?
Mama veriyorsanız alıştırma bardağıyla verin
Ayrıca saat başı 5-10 dk sağım yapın
Gece de 2 saatte bir sağın
Muhtemelen biberonun kolaylığı yüzünden emmiyor
Baştan beri aslında kullanıyor biberon emzik... 8 ay oldu :) kafasına nasıl eserse öyle davranıyor...

Merhaba benimde 3buçuk aylık bir kızım var. Sütüm yetersiz diye mama da veriyorum çünkü doktorum üürüm var kalbinde dedi mamayla destkleyelim kilo alsın sonra mamayı sonlandırıcaz dedi. İlk başta biberonla verdim aventin yeni doğan biberonuyla ama geln görünki beni bıraktı.. Sonra üç gün uğraştım ama baya bir zorlandım meme almayınca mamada vermedim ama gece kaşıkla vermeye başladım. Kaşıktan yıldımı nedir beni emmeye başladı. Kaşıkla verin mama veriyorsanız. Biberonu unutturmanız lazım. Benimde sütüm az ama sağıyorum su içiyorum bi şekilde kesilmesin diye uğraşıyorum. Memeye döndürme çabalarımda duşada girdim bebeğimi alarak yanıma ve göğsümde yatırıp uyuttum sürekli. Umudunuzu kesmeyin. Sütüm benimde az ama emzirmek önemli. Birde şöyle birşey var bazen güzel geliyor bazen az. Daha çok kimse yoken stressiz zamanlarda sütüm artıyor. Ama etra kayınvalidem veya başkaları yok sütün diynce ben çok etkileniyorum üzülüyorum takmamak çok zor ama sonra bebeğime bakıyorum bana ihtiyacı var diyorum. Emzirirken bana ihtiyacı var diye düşünün.. Sütünüzün göğsünüze dolduğunu hayal edin gözlerinizi kapayın bebeğinizi koklayın almasada memeye koyun. Ben bunları yapıyorum sürekli. Birde su için dinlenin bebek uyuduğunda sizde uyuyun o zamangöğüsler doluyor. bende bulgurda işe yaradı. Bol kimyonlu.

Merhaba benimde 3buçuk aylık bir kızım var. Sütüm yetersiz diye mama da veriyorum çünkü doktorum üürüm var kalbinde dedi mamayla destkleyelim kilo alsın sonra mamayı sonlandırıcaz dedi. İlk başta biberonla verdim aventin yeni doğan biberonuyla ama geln görünki beni bıraktı.. Sonra üç gün uğraştım ama baya bir zorlandım meme almayınca mamada vermedim ama gece kaşıkla vermeye başladım. Kaşıktan yıldımı nedir beni emmeye başladı. Kaşıkla verin mama veriyorsanız. Biberonu unutturmanız lazım. Benimde sütüm az ama sağıyorum su içiyorum bi şekilde kesilmesin diye uğraşıyorum. Memeye döndürme çabalarımda duşada girdim bebeğimi alarak yanıma ve göğsümde yatırıp uyuttum sürekli. Umudunuzu kesmeyin. Sütüm benimde az ama emzirmek önemli. Birde şöyle birşey var bazen güzel geliyor bazen az. Daha çok kimse yoken stressiz zamanlarda sütüm artıyor. Ama etra kayınvalidem veya başkaları yok sütün diynce ben çok etkileniyorum üzülüyorum takmamak çok zor ama sonra bebeğime bakıyorum bana ihtiyacı var diyorum. Emzirirken bana ihtiyacı var diye düşünün.. Sütünüzün göğsünüze dolduğunu hayal edin gözlerinizi kapayın bebeğinizi koklayın almasada memeye koyun. Ben bunları yapıyorum sürekli. Birde su için dinlenin bebek uyuduğunda sizde uyuyun o zamangöğüsler doluyor. bende bulgurda işe yaradı. Bol kimyonlu.
Sütün yetmiyor galiba cümlelerini ben de duyunca evet çok etkilendim... teşekkür ederim fikirlerin için ama benim kuzum memeyi tamamen bıraktı 10 gündür hiçbi şekilde memeyi almıyor :( buraya kadarmış demek ki.. önce geceleri emdi sadece somra bir tek sabah uyanınca emiyordu. Süt de iyice gitti, oğlum da bi hasta oldu bıraktı tamamen...

Sütün yetmiyor galiba cümlelerini ben de duyunca evet çok etkilendim... teşekkür ederim fikirlerin için ama benim kuzum memeyi tamamen bıraktı 10 gündür hiçbi şekilde memeyi almıyor :KK43: buraya kadarmış demek ki.. önce geceleri emdi sadece somra bir tek sabah uyanınca emiyordu. Süt de iyice gitti, oğlum da bi hasta oldu bıraktı tamamen...

Kaşıkla verirseniz dönüş yapabilir. Çünkü biberon kolay geliyor yada şırınga ilede verebilirsiniz. Ben damaklarını acıtmamak için çay kaşığı ile veriyorum yoksa benimkide iki hafta emmedi. Sağın sürkli c önemli değil önemli olan anne sütü alması.

Kaşıkla verirseniz dönüş yapabilir. Çünkü biberon kolay geliyor yada şırınga ilede verebilirsiniz. Ben damaklarını acıtmamak için çay kaşığı ile veriyorum yoksa benimkide iki hafta emmedi. Sağın sürkli c önemli değil önemli olan anne sütü alması.
İnşallah.. deneyeceğim teşekküler

Bol sıvı ve bıkmadan sağmak,dinlenmek. Sütüm geliyor diye telkinde bulunun. Bebeğinizi de süt gelmese bile göğsünüzden ayırmayın. Oğlum 4,5 ay emdi. 8 aya kadar sütüm vardı çünkü her gün inatla sağdım, bir gün emer diye. Hoş , emmedi saf.
Bende hastane tipi makina kiralayıp 1 ay düzenli kullanmak istiyorum sizce sütüm artar mı bebeğim 3 aylık?

Back
X