Gitsem bir dert gitmesem ayrı dert

onu da düşündüm ve halen düşünüyorum ama böyle işe girmeye cesaret edemiyorum nedense. Biri bişey diyecek,anlamayacağım işi sekteye uğratacağım, herkes gözlerini devirecek falan, öyle şeyler canlanıyor kafamda:KK70:
Devirsin herkes gözlerini birşey olmaz . Korkularınla yüzleş bebişim kaçma :halay:

Ben EC'ye gitmiştim :KK70: Hey gidi yıllaar :KK70: O zaman araştırdığımda St. Giles'ı duymuştum ama nedense tercih etmemiştim. Ne gezdik tozduk :KK70: İngilizceme kursun bir faydası oldu mu? Net Hayır! Evinde kaldığım aile'nin ve evin büyük oğlunun çevresinin faydası oldu. İngilizce biliyordum, daha önce work and travel da yapmıştım, sırf vize alması kolay diye kursa yazılıp gittim. Orda boylu boyunca gezdim, tozdum, Türklerle takılmamaya özen gösterdim (İngiltereye gitmişim neden Türkçe konuşayım) Öyle öyle geliştirdim ingilizcemi. Şu an çalıştığım otel Londraya şube açacakları zaman bizden tek kişi gidecekti, patron adaylar arasından bir tek Backstreetgirl anlar bizim dilimizi diye beni gönderdi.

EC yi bende araştırdım biraz daha tuzlu çıktı fiyatı. En az maliyetle maksimum verim alma peşindeyim şu an :KK53: Esasında stajım için daha önce 3 aylığına Londraya gelmiştim üniversitede ama nasıl hayatta kaldığımı şu an anlamıyorum. O zaman etrafımda daha fazla Türk vardı onlara tutundum herhalde. Bir de çok serbest bir ortamdaydım, esas amacım gezmekti kendimi ordan oraya savurmuştum aynı anlattığın şekilde:D Şimdi işe girme, hayat kurma kaygısı olunca çok da İngilizce bilmiyormuşum gibi gelmeye başladı:'(

Bende dil eğitimi için İngiltereyi tercih etmiştim zamanında. Dil okulu tabiki faydalı herşeyiyle orada öğreniyorsun Ama bunun yanında sosyal ortama girip konuşmak da önemli yoksa sadece okulda öğrendiğinle ve pratik yapmadan olmaz . O zamanlar ailede kalıyordum mesela onlarla konusuyordum veya arkadaş ortamında sohbet ederek kendimi geliştiriyordum ayrıca bu şekilde karşı taraftaki hatalarını da düzeltebiliyor. Grameri zaten öğrenirsin Bana göre önemli olan kelime bilgisi. Ha bide evet yabancı filmleri ingilizce alt yazılı izlemen iyi olacaktır . Ayrıca oradaki bir hocam en iyisinin radyo oldugunu söylemişti görüntü de yok tahmin edebilme durumun yok kendini odaklaman daha iyi olur diye.

Hem okula gidip hem o okuldan arkadaş yapmak en iyisi galiba, imkan olursa tabii:) Radyo fikri çok iyi, arada bbc nin bir aplikasyonundan ses kaydı dinliyorum ama radyo daha çok işime de yarayabilir, teşekkür ederim efem.

Bunlar çok normal şeyler ama.. bunda çekinmenizi gerektirecek bişey yok bence.. zamanla oturacak diliniz.. belki konuşma gruplarına üye olabilirsiniz faydası olur mutlaka.. ve korkmayın yanlış çevirebilirsiniz biz zaman sonra türkçe düşünüp ingilizce konuşmayı bırakıp direk ingilizce düşünceksiniz zaten sadece zaman lazım...

ay hadi inşaallah, dua niyetine:) valla ingilizce düşünme evresine geçemedikçe kendimi suçlu hissediyorum, inşaallah zamanla normale döner. ben biraz daha gözümü karartıp kendimi sosyal aktivitelerin önüne atmaya çalışayım, şimdi onlar düşünsün:KK55:

Okuldaki arkadaşları da değiştirmek gerekiyor zaman zaman çünkü insan bi yerde tıkanıyor dediğin gibi . İngilizlerle konuşmak daha iyi olcaktır bu anlamda . Az düşünmemiştik bizde napsak ne etsek . Bir de keşke yabancılar gibi olsak türk gördük mü hemen türkçeye ve onlara sarılıyoruz.:KK48:

Kardişler vallahi haset etmeyin, ben de İngiltere hayaliyle yanıp tutuşurken ırmağının akışına ölürüm TürkiyemEn Büyük TÜRKİYE modunda buldum kendimi:KK53: Türkiye'deyken damarlarımdaki magazin ihtiyacını kraliyet haberleriyle gideriyor, kate bugün ne giymiş, kraliçe bu ara nasıl diye bakıyordum yani öyle bir hevesle geldim:) sonra büyü bozuldu biraz ama mesajlarınızın motive etti sağolun:) @hanmadi biraz daha keyif almaya bakayım madem dediğiniz gibi insanlar daha büyül fedakarlıklar, daha büyük meblalar göze alıyor, cimriliği bir kenara bırakmak lazım:KK53:
@nefesalnefesver gel kız beş çayı yapalım:KK70: ben Cambridge'yim:)

ben seni kaydettim. gitmeden önce Londra ile ilgili sorularım olacak sana sorarım o zaman.. Cambridge pek uzak kaçıyor yahu ben merkez Londra gezeyim diyorum. Ama gelmeden yine haber ederim buradan bir isteğin olursa da getiririm ciddiyim bu arada.

Bir işe başlasan aynı zamanda da dil kursuna yazılsan ister istemez geliştirirsin .
Internette de çeşitli siteler mevcut dil geliştirmek için bir bak istersen

Merhaba Hanımlar, yaklaşık 3 ay önce eşimin işi dolayısıyla İngiltere'ye taşındık. İkimiz de mühendisiz lakin ben şu anda evdeyim. 3 ay süresince yeri geldi gezdim, yeri geldi battaniyenin altında bunalıma girdim, biraz da yerleşme, adaptasyon, kayıt işleriyle ilgilendim derken vakit geçti. Şimdi çalışmak istiyorum ama kendi işim dışında bişey yapsam bile mevcut İngilizcemle götürebileceğimi sanmıyorum. Biriyle 10 dk güzelce sohbet edebiliyorum ama 11.dk itibariyle araya huzursuz bir sessizlik giriyor, daha ayrıntılı konulara girince 'benim İngilizce bitti' moduna giriyorum. Telefonla görüşmek ayrı bir travma...

Dil kursuna gidip konuşmamı serileştirmeye karar verdim fakat emin olamıyorum. Fiyatlar çok uçuk, zaten etiketleri görür görmez Türk Lirasına çevirme hastalığımdan da kurtulamadım halen. Diğerlerine nazaran daha uygun fiyatlı bir kurs da buldum ama gene de kafamda deli sorular..

Kenarıya güzelce para da koyarız diye Türkiyede arabamızı falan satıp buraya yerleştik. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum ( iyi anlamda değil:)), her şeyi sil baştan öğrenmem gerekiyor gibi yorucu bir his.
Şimdi koymaya çalıştığımız parayı direk kursa veriyorum acaba başka şekilde geliştirebilir miyim diye düşünüyorum. Esasında insanın yapacağı en güzel yatırım kendinedir tabii ama işe yaraması noktasında çekincelerim olduğu için buraya yazmaya karar verdim.

Var mı bu tip kurslara gidip de (gitmeyi düşündüğüm kurs st.giles int. bu arada) 'İyi ki gitmişim, inanılmaz çok faydasını gördüm.' diyen? İnternette araştırıyorum ama yorumlar genelde 'Londra çok güzeldi, Amerika efsane..' şeklinde seyrediyor. Yurt dışında vakit geçirmek ve arkadaş edinmenin güzelliğini bir kenara bırakırsak, kursların dil gelişimine olan ciddi katkısı hakkında fikri olan güzide arkadaşlarımızın yorumlarını hevesle bekliyorum. <3
başlığı görünce, küs olunan kayinvalideyi ziyaret kararsızlığı gibi bişey sandım. ne güzel konu çıktı:KK50:

Madem evdesiniz, işinizle ilgili olabilir mesela reading yapın. Mesleki İngilizceye inanılmaz katkısı olur. Direk dil kursu yerine etkinliklere katılabilirsiniz yabancıların tercih ettiği şeyler olabilir ilgi alanınıza göre olabilir. Bunları tamamen “ben olsam napardım” diye düşünüp yazdım herhangi bir deneyimim yok.

Ben de pratik diyorum.Kasiyerlik garsonluk gibi halkla iç içe olan bir iş yaparsanız baya yol kat edersiniz bence.Hem niye yargılasınlar ki geçen gün pastaneye girdim eleman Suriyeli türkçe çat pat anlamadı beni ,ben de aksine anlasın diye baya uğraştım hiçte kınamadım aksine içim acayip yardım etme isteği ile doldu.

Ya başlangıçta biraz daha inatçıydım, sonra içime kapanmaya başladım:) Aslında ingilizler de bildiğiniz gibi çok yargılayıcı insanlar değiller, kibarlar falan ama konuşma esnasında yaşadığım o tıkanıklıkta gözlerine adeta bir gölge düşüyor, neden bahsettiğimi anladığınızı biliyorum, bu yollardan geçmişsiniz:) 2 ay kadar gitmeyi planlıyorum kursa inşaallah beni sosyal olarak ve dil yetkinliği açısından geliştirir. 20 sene dile kolay acaba geri mi dönsem hissi arada sizi de yokluyor mu:)
Dogru Ingilizlerin cogu yargilamazlar yaşlı ve irkci olmayanlar hariç:)
20 yil icinde bircok kez geri dönmeyi istedim ama adepte olamama sorunu yasadigim icin degil ulkemi ozledigim icin..zaten istesemde donemem artik.esim burada dogmus buyumus butun isi gucu herşeyi burada ve simdi cocuklarda var okullari vs..cok zor yani dönebilmek..

Sevgili S salinger29
Öncelikle tadını çıkar :)) çoğu insanın hayalini yaşıyorsun :)) kendini motive et ve asla bunalıma falan girme, eşini de bunaltma, üzme. Çok daha yeni gitmişsin, öyle battaniye altına saklanacak bişey yok :))

Bence ingilizcen gayet yeterli, kursa ihtiyacın yok. St.Giles-EC gibi kurslara para verme. Ben verdim oradan biliyorum :)) Türk öğrencilerin en büyük eksiği konuşma. Grammer olarak gercekten iyi eğitim almışız Türkiyede. İtalyanı Fransızı görünce bunu anlamıştım:) Ama konuşma olarak bizden iyiler çünkü biz ya yanlış yaparsam diye tedirgin oluyoruz, onlar çok rahatlar. Sen de koy ver gitsin. Kendini strese sokma sakın.

Amerikada ücretsiz kurslar oluyodu, Hem kendi okulumuza ye hem de o kurslara gitmiştik. Tabi çinli ev hanımları çok oluyodu sınıfta :)))
Bi de kilisede ücretsiz konuşma grupları oluyodu, ingilterede var mıdır bilemedim

Meet up grupları da çok güzel. Bi barda toplaşıp sohbet ediyosunuz, ya da piknik vs aktiviteler oluyo. Uygulamayı cep tel u indirin, kendinize uygun ilgi alanları işaretleyin. Size bildirim geliyo aktivitelerle ilgili. Eşinle beraber de gidersin sohbet edersiniz

Bi de ingiltere ve irlanda da sosyalleşmenin yolu barlardan gecer derler :)))

Okuldaki arkadaşları da değiştirmek gerekiyor zaman zaman çünkü insan bi yerde tıkanıyor dediğin gibi . İngilizlerle konuşmak daha iyi olcaktır bu anlamda . Az düşünmemiştik bizde napsak ne etsek . Bir de keşke yabancılar gibi olsak türk gördük mü hemen türkçeye ve onlara sarılıyoruz.:KK48:

ben de Türk görünce koştur koştur gidip içimi döküyorum hemen:D çok tatlı Mısırlı bir kızla tanıştım, Arapçanın yanında Fransızca ve İngilizceyi de anadili gibi konuşuyor maşallah, ben ingilizceyi öğrenene kadar o türkçeyi de sökecek. Komplekse kapılıp Türklere koşuyorum herhalde:)

ben seni kaydettim. gitmeden önce Londra ile ilgili sorularım olacak sana sorarım o zaman.. Cambridge pek uzak kaçıyor yahu ben merkez Londra gezeyim diyorum. Ama gelmeden yine haber ederim buradan bir isteğin olursa da getiririm ciddiyim bu arada.

Tamamdır arkadaşım, 5 sene önce 3 ay kadar Londra'nın kenarlarında bir yerde kalmıştım az çok mekana hakimim, bildiğim kadarıyla cevaplarım tabii. Teşekkür ederim ayrıca, elimdeki stoklar o zamana dayanmazsa bi tylolhotını alırım:)

Bir işe başlasan aynı zamanda da dil kursuna yazılsan ister istemez geliştirirsin .
Internette de çeşitli siteler mevcut dil geliştirmek için bir bak istersen

Bugün bir kursu ziyaret ettim burda konu açtıktan sonra oraya başlarsam eğer belki biraz kendime gelir sonra da işe bakarım gibi hissediyorum. İnternette çok gezindim sonra kendimi kadınlar kulübünde falan buluyorum, öz disiplini sağlayamadım bir türlü:'( teşekkür ederim cevap için:)

10 dakkika muhabbet edebildiğine göre alt yapı fena değil. Evde internetten de geliştirebilirsin. YouTube da var böyle kanallar araştırın derim. Yok ben aksan yapmak istiyorum diyorsanız kursa gidin

Back
X