Gitti param :(

Babacığınıza Allah rahmet eylesin:KK43: Herkesin kendi mizacı ama yerden 3 lira bile almam, belki bir garibanın ekmek parasıydı, belki emekli bir amcanın teyzenin cebindeki son parasıydı, benim de rahmetli dedem emekli maaşını çekiyor sonra yorulmuş galiba, bankanın yakınlarındaki bir bankta oturuyor, bir süre sonrada evine gidiyor bir bakıyor cüzdan yok dolaştığı yerlere gidip bakıyor cüzdanı bulamıyor garibim çok ağlamıştı.
Amin Allah razı olsun.
Bende tamda bu sebeple almıyorum, almam. Bilemem 5 lira diye küçümsedigimiz para birinin ekmek parasıdır belki,yol parasıdır.
Mekanı cennet olsun dedenizin yazık üzülüp ağlamış.
Bende babamın çok üzüldüğüne sahit olmuştum,zaten hastane vb ek masraflar olmuştu o ay,kazadan dolayı. Epey zoruna gitmişti alyansını rehin bırakmak.

Çok teşekkür ederim. Dün çok zor geçmişti bugün biraz kendime geldim. Rabbim yerini doldursun. Kimsenin başına gelmesin. Yapacak bir şey yok polis ilgileniyor bekleyelim bakalım . Er ya da geç bir gelisme olursa buraya yazarım.

Amin Allah razı olsun.
Bende tamda bu sebeple almıyorum, almam. Bilemem 5 lira diye küçümsedigimiz para birinin ekmek parasıdır belki,yol parasıdır.
Mekanı cennet olsun dedenizin yazık üzülüp ağlamış.
Bende babamın çok üzüldüğüne sahit olmuştum,zaten hastane vb ek masraflar olmuştu o ay,kazadan dolayı. Epey zoruna gitmişti alyansını rehin bırakmak.
bunun aynisini yasadim o zaman süt 5 liraydi kilosu oglani sut almaya yolladim ..sut arabasi da evdrn biraz uzaklasinca cocuk kosturup gitmis arkasindan..
o arada dusurmus parayi

sut almadan dondu donerken parayi bulamamis ama karsi apartmanda biri yerden para alan kadini gormus .

kadinida simaen biliyorim muhabbetim yok oglumu evlerine gonderdim dedim ki ben 5 lira dusurdum abla sen almissin verirmisin de..

cocuk soylemis biz para gormedik demis aile

o gun bugundur o aileye hep mahallrde goruncu hirsiz gozu ile bakiyorum artik 🙄

Yorumlar beni müthiş şaşırttı. Para baya tomarla para. 50-100 lira bile olsa alıp geçmek ahlaki değil. Ha polise gitmeye üşenirsin o ayrı ama başkası adına hayır işlemeye kalkmak, o parayı kullanmak doğru olamaz. Üşeniyorsan da yoluna devam eder gidersin. Yıllar önce bazı resmi işlemlerim var ve aşırı telaşlıyım. Bir sırt çantam var, oğlum 5-6 aylık yaklaşık. Sırt çantamı arabanın üstüne koyup sürmeye devam etmişim ve düşmüş. İçinde cüzdanım, anahtarlarım, kimlik, ehliyet, kurum kimliği, oğlumun ve kızımın kimliği, oğlumun bezi yedek çamaşırlar vs var. Ben oradan ayrıldıktan 20 dk kadar sonra polis beni arayıp durumu bildirdi. Ben farkında bile değildim oysa. Meğer biri çantamı polise ulaştırmış. O insan için her aklıma geldiğinde güzel şeyler dilerim. Bir kez de ben Ankarada birinin kimliğini bulmuştum. Bilmem kaç km ötedeki karakolu bulup teslim ettim. Yazık değil mi neden uğraşsın insanlar? Para ya da özel eşya ne fark eder. Teslim et polise gerisini o halletsin. Almak nedir yahu? Konu sahibinin parasını alan o gençlere de yazıklar olsun.

Geçmiş olsun miktar biraz fazla bir ayın mutfak masrafı neredeyse.bulanlar iyi niyetli olsaydı karakola teslim edebilirlerdi adres bilgisiyle.yada ben buldum benimdir,böyle düşününde çok.bende küçük paralara dokunmuyorum bana ait değil.miktar büyük olursa olması gereken karakola götürmek yada bulduğunuz yerin kamera bilgilerine bakmak.ben çocuk çantası buldum içinde para vardı mağaza görevlilerine teslim ettim. inşallah bulursunuz umudumuzu yitirmeyen karakola gidin miktar fazla mobese kameralara bakıp bulurlar üstüne düşerseniz.

Yerde kime ait olduğu bilinmeyen parayı bulup, ister keyfi ister hayır işlerine harcayan bence de hırsızlık yapıyordur.hsyrerle okudum bazı yorumları 🫣

Para düşmüş birileride bulup almış sanki çalmişlar gibi neden davraniyorsunuz bende yolda para gorünce aliyorum sokak hayvanlarima mama aliyorum
Oyle sacma sey mi olur ya,hirsizlik bu.Biri dusurmus nasil egilip alabiliyorsunuz o parayi?

Başkasının parasıyla izinsiz “hayır” işleyeni de duydum, şaşırma kotam doldu gidip yatabilirim. Bozuk para bile görsem almıyorum, çünkü benim değil. Derste parfüm fıslatan öğrenciden onu alırım, haziranda geri veririm. Bazı arkadaşlar ne biriktiriyorsun dolabında bunları at gitsin derler ama benim değil sonuçta

Başkasının parasıyla izinsiz “hayır” işleyeni de duydum, şaşırma kotam doldu gidip yatabilirim. Bozuk para bile görsem almıyorum, çünkü benim değil. Derste parfüm fıslatan öğrenciden onu alırım, haziranda geri veririm. Bazı arkadaşlar ne biriktiriyorsun dolabında bunları at gitsin derler ama benim değil sonuçta
Biri de sey demis kamera yok.İnanc yorumu yapmak istemiyorum herkesin kendi inanci ama kamera yok diye suc islemek yasallastirilamaz.
Duydugum en sacma yorumlardan biriydi bdvdeki.

Falco mudur nedir o kadının yorumlarına şok oldum ya resmen hırsızı savunmuş valla bugünleride mi görecektik yerde para bulup almak ne zamandan beri normal oldu bi de hırsızlık değil denmiş ayıptır

Biride demiş bende alıyorum hayvanlara mama alıyorum başkasının parasını cebe atıp harcamak ne kolay millete ya umarım bi gün başınıza gelmez aynısı

Ben de denizde şnorkel ile yüzerken 20 TL bulmuştum.Bir iki aile vardı oturan.Onlara sorduk.Annesi çocuğuna dedi ki;bak paramı kaybettim diye ağlıyordun,bulundu işte.Nasil hoşuma gitmişti.İki elma verdiler bize de.Oturduk eşimle afiyetle yedik.20 TL bile olsa şöyle bir sormak lazım ki 3.500 TL.Vicdansizlar.

Back
X